ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.06.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUN-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Meniul zilei la Restaurant Amarillo

TIPĂREȘTE

Credeti, cumva, ca terasa unui restaurant este doar locul unei iesiri in familie sau al unor intalniri de o seara cu prietenii? Sau poate locul in care un mare insetat poposeste intr-o zi caniculara la o bere, doua, trei…? Nu! Restaurantele care se respecta isi primesc oaspetii si cu meniul zilei, ba chiar fac si livrari la domiciliu conform comenzii tale telefonice.

Restaurantul Amarillo din cartierul bucurestean Drumul Taberei este unul dintre acestea. Este situat langa una dintre intrarile in Parcul Drumul Taberei (fostul Parc Moghioros), mai exact la intersectia Strazilor Brasov si Drumul Taberei. Accesul in restaurant se face prin strada si nu prin parc. Peisajul nu este prea atragator cu atat mai mult cu cat, in prezent, acolo, in intersectie, se fac niste lucrari de modernizare. Daca la acest lucru adaugam si traficul intens din zona…

Am ajuns acolo la sugestia internetului, aliatul de nadejde al omului modern in toate zilele si in toate imprejurarile. El este cel care mi-a spus ca restaurantul ofera meniul zilnic intre orele 12.00-17.00 si cum incepuse sa-mi fie foame si avea sa mai dureze pana sa ajung acasa, mi-am zis sa incerc.

Site-ul restaurantului nu este actualizat. Undeva afizeaza ca "Restaurantul Amarillo va ofera meniul zilei, de luni pana vineri, intre orele 12.00 si 17.00, la pretul unic de 14,99 lei". Tot pe site am gasit si alte 5 variante ale meniului zilei, la pretul de 19 lei, fiecare continand - in afara de felul de baza - ciorbe si clatite cu dulceata la desert. Mi-am zis ca ma voi descurca la fata locului, asa incat… curaj!

La intrarea in restaurant nu exista nici o informatie referitoare la acest aspect. Doar un afis din care am inteles ca unitatea are deficit de personal - angajeaza bucatar, ospatar, pizzer si femeie de serviciu.

Restaurantul Amarillo cu specific romanesc si international - conform site-ului - are o capacitate de 100 de locuri in salonul de la etaj si 50 de locuri in salonul de la parter. La acestea se adauga alte 100 de locuri pe terasa.

Terasa, spatiul in care m-am oprit si eu dupa ce in prealabil am intrebat daca se serveste meniul zilei, este destul de larga, din lemn, cu multe plante (artificiale) aninate de grinzi, printre corpurile de iluminat. Si mobilierul este din lemn, constand in mese cu 4 sau cu 6 locuri. Pe un ecran mare fixat in peretele dinspre strada se derulau programele sportive ale zilei. Laturile exterioare ale terasei, cele care dau spre intersectia strazilor sus amintite, sunt prevazute cu folii de plastic, protectie in caz de ploaie sau frig in anotimpul rece cand - probabil - terasa serveste ca loc pentru fumat. Si pentru ca veni vorba, trebuie sa specific faptul ca - pe langa buchetelul de flori galbene, din plastic - pe fiecare masa exista si o scrumiera. Semn ca pe terasa Restaurantului Amarillo se poate fuma.

Cand am ajuns eu acolo, pe terasa erau ocupate doar doua mese - o familie cu un copil mic, galagios o buna parte din timp si un barbat solitar care-si astepta amicul avand in fata un pahar cu bere.

Poate ca aici e locul sa spun ca in timpul in care am ramas eu acolo, mesele de pe terasa au inceput a se ocupa una cate una. Chiar la masa din fata mea, la un moment dat s-a asezat o batranica cu nepotica ei. A comandat tot meniul zilei, dar pe langa acesta, o bere. Din cand in cand, tragea cu ochiul la mine gandind probabil: "Uite inca una ca mine! "


despre SERVICII

Meniul mi-a fost adus imediat, deschis chiar la pagina cu oferta de Meniul zilei. Era o varianta noua, alta decat cele vazute pe internet. Nu includea ciorbe, dar puteai comanda separat. Nici desertul nu mai era prezent, dar si acesta putea fi comandat separat. Pretul era de 17,99 lei. Pentru cei interesati de detalii, voi atasa cateva poze.

Tot pentru cei interesati si pentru o idee mai generala privind oferta si preturile practicate la Restaurant Amarillo voi atasa si alte file din meniu. Ele includ ciorbe, salate aperitiv, pizza, burgeri, diverse gustari reci sau calde, preparate din porc, pui, vita, oaie, peste, precum si platouri diverse. La unele dintre ele preturile nu mi s-au parut tocmai mici.

Serviciul a fost rapid, datorat inclusiv faptului ca erau putini consumatori in momentul sosirii mele.

Trebuie sa mai adaug faptul ca toaleta de la parter a restaurantului (doar doua cabine atat pentru femei cat si pentru barbati) erau foarte curate, dotate cu tot ceea ce este necesar.

Sa nu ma intrebati de WiFi pentru ca nu m-a interesat si nu l-am incercat.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Apa rece comandata separat - Bucovina, plata, 0,33 l - a fost adusa imediat si turnata in pahar. Dintre cele 5 variante ale meniului zilei, am ales Meniul 1, cel cu snitel de pui (150 g), cartofi prajiti (150 g), salata de varza (150 g) si chifla. Totul a fost bun, proaspat, in cantitati indestulatoare pentru mine. Doar cartofii prajiti nu erau atat de crocanti pe cat as fi dorit.

Am facut plata cash. Trebuie sa spun ca - pentru ca eu nu specificasem nimic atunci cand am solicitat nota - am fost intrebata daca doresc sa fac plata cash sau cu card. Asa am aflat ca la Restaurant Amarillo ambele variante sunt acceptate.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Am mentionat faptul ca Restaurant Amarillo este situat in apropierea unui santier in lucru in aceasta perioada. In privinta locatiei, singurele motive care-l fac de recomandat sunt apropierea de statia de metrou si mai ales amplasarea sa langa Parcul Drumul Taberei. Vizitati parcul si serviti o bere sau un papanas la Restaurant Amarillo fie ca sunteti cu familia, la o intalnire cu prietenii sau solo! Iar daca vi se face foame, nu uitati ca Restaurantul Amarillo ofera meniul zilei intre orele 12.00-17.00!


[fb]
---
Trimis de iulianic in 18.06.22 09:08:54
Validat / Publicat: 18.06.22 09:49:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1249 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Bucuresti - Restaurant Amarillo. In vecinatate, Parcul Drumul Taberei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

iulianicAUTOR REVIEW
[18.06.22 09:41:42]
»

Webmaster, am vazut ulterior ca exista pe site si rubrica Restaurant Amarillo. Va rog, mutati si articolul meu acolo. Multumesc!

webmaster
[18.06.22 10:02:07]
»

@iulianic: Organizarea restaurantelor este un pic altfel — sunt implementate pe subrubrici

Voi folosi un exemplu practic, mai jos == cel al rubricii de față „Unde mâncăm în București”

- toate reviews-urile pe acest subiect se încarcă în rubrica” Unde mâncăm în București”

- un moderator alocă, ulterior, reviews-ul unei subrubrici (unui restaurant = cel recenzat)

Reviews-urile NU SE POT încărca într-o subrubrică (nici de autori, nici de moderatori) — ci doar în rubrica de tip „unde mâncăm” a orașului / zonei în cauză (de aici, moderatorii pot face alocarea pe subrubrici)

iulianicAUTOR REVIEW
[18.06.22 10:27:39]
»

@webmaster: Multumesc pentru explicatii! Am inteles. Am crezut ca, din greseala, am incarcat eu articolul unde nu trebuia. Mi s-a mai intamplat.

doinafil
[18.06.22 11:52:06]
»

Mă bucur că ai ajuns și în cartierul tinereții mele, unde am locuit cam 45 de ani! (acum stau tot în zonă, dar puțin mai la nord, în Militari).

Am fost și noi la „Amarillo” acum vreo șase ani. Ne-am regalat cu o înghețată și o bere, tot pe terasă. Nu știam că au spații de servire și sus. Este printre primele terase-restaurant care au apărut după revoluție și care mai rezistă. Adevărul este că are „vad” , fiind amplasat la intersecție de drumuri și în centrul cartierului.

Prea multe lucruri interesante nu sunt de văzut în cartier, în afara parcului. De curând au deschis - în parc - serele, despre care a scris de curând un articol @tata123, și pe care îmi doresc să le văd și eu!

Felicitări pentru articol! Nu știam că oferă „meniul zilei” , pe care am să-l încerc și eu, mai ales că este la un preț accesibil!

creiveanPHONE
[18.06.22 12:42:13]
»

@iulianic:

Restaurantele care se respecta isi primesc oaspetii si cu meniul zilei, ba chiar fac si livrari la domiciliu conform comenzii tale telefonice.

Eu nu sunt de acord cu afirmația asta. Cred că restaurantele comune, afectate puternic de pandemie și de criza pe care abia o întrezărim (chiar cred că se poate și mai rău și că va urma un și mai rău din perspectiva valorii banilor, ca să-i zic așa), restaurantele care plătesc prost și astfel nu au personal, restaurantele aflate lângă șantiere (meniul zilei fiind mană cerească pentru muncitori), împrejurare în măsura să alunge mușterii, sau restaurantele fără pretenții în arta culinară au meniul zilei.

Restaurantele care chiar se respectă sigur nu au meniul zilei, pentru ca nu sunt interesate să se transforme în cantine sociale (volum la preț mic).

În cel mai rău caz servesc brunch-uri unde prețurile se duc la peste 60 lei/om.

Să nu fiu înțeles greșit... Și mie îmi place să mănânc bine și ieftin și mă bucur să găsesc astfel de oferte, dar nu am mâncat niciodată un meniul zilei la un restaurant care se respectă, adică unul cu ștaif...

Este DOAR părerea mea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
zapacituPHONE
[18.06.22 13:53:24]
»

@iulianic: să vă fie de bine! La o astfel de locație, ar merge și o cântare potrivită.

Cu permisiunea dvs: youtube

iulianicAUTOR REVIEW
[18.06.22 14:18:51]
»

@doinafil: Multumesc pentru ecou si pentru aprecieri!

Nu este prima oara cand ajung in cartierul tineretii tale. De fapt, cartierul Drumul Taberei a fost cel care m-a facut cetatean de Bucuresti. Tot acolo am locuit - temporar - cand am venit in capitala pentru examenul de admitere la facultate. Pe atunci am traversat parcul de cateva ori, dar nu mi-au ramas amintiri. Doar Tricodava in locul careia am gasit acum o zona cu blocuri si un mare complex comercial, precum si Piata Moghioros.

Am vazut serele, chiar le-am vizitat si mi-au placul plantele de acolo. La iesire, am discutat mai mult cu o doamna care locuieste la cateva blocuri distanta de parc. Venise cu nepotul, un copil de vreo 10 ani si fusese racolata de ghida de la sere. De mirare era ca inca nu vizitase serele pana acum, dar si mai de mirare era ca nu-i place parcul asa cum arata el acum. Desi eram sub un tei inflorit, ametite de miros, regreta teii de odinioara si chiar numele Pietei Alexandru Moghioros. Spunea: “Era un nume, acum…”

iulianicAUTOR REVIEW
[18.06.22 15:14:01]
»

@creivean: Sigur, ai dreptate! Exprimarea mea nu a fost chiar cea mai potrivita. Nici nu ma gandeam ca un restaurant cu mare staif s-ar preocupa de meniul zilei sau sa preia comenzi si sa faca livrari la adresa. Dar nu trebuie nici sa crezi ca toate restaurantele – cele comune – care fac asta, sunt niste cantine sociale. Muncitorul de la constructii nu vine la restaurant sa ia masa. Meniul zilei abia daca i-ar ajunge lui pe o masea. El merge la supermarket, isi cumpara o paine pe care o mananca (in intregime) cu o bucata de salam.

Am trecut cu masina (pe Soseua Viilor din Bucuresti) pe langa un loc in care mi s-au umezit ochii de mila. Pentru ca traficul era anevoios, am putut observa o cladire pe care scria mare "Supa comunitara - Toata lumea la masa! " Este vorba despre un program implementat de primarie prin care saracii primesc o supa sau o ciorba calda. Sa-i fi vazut cum stateau la rand sa-si primeasca punguta cu paine si casoleta cu ciorba… Unii primeau 4-5 portii, probabil si pentru cei de acasa. Le asezau cu grija in sacosa, apoi plecau tacuti. Nu era chiar o cantina sociala, era si mai rau.

iulianicAUTOR REVIEW
[18.06.22 15:17:21]
»

@zapacitu: Multumesc pentru deconectare! Azi parca toate mi-au mers pe dos.

creiveanPHONE
[18.06.22 15:54:21]
»

@iulianic:

Și restaurantele cu ștaif... (mare sau mic) fac livrări. Dar fac la preparatele din meniul a la carte cu preturile respective.

Afirmația mea era ca restaurantele bune nu își doresc sa se transforme în cantine sociale... Pentru ca dacă dau 2-3.000 euro salariu chefului + alți angajați + etc, nu pot și nu vor sa vândă meniul zilei la 15 lei (nu se întâmplă nicăieri în lume sa ai meniul zilei la 3 euro)...

Nu ma refeream la celelalte, care și-au ales aceasta cale... Angajați putini, prost plătiți, locații cu chirii ieftine, carne la reducere (am avut prilejul sa vad un proprietar de astfel de stabiliment cum dădea iama zilele trecute la Carrefour pentru a lua pulpă de porc la 15 lei), etc...

Tocmai am terminat o casa... Credeți-mă ca am dus muncitorilor sute de meniul zilei... Va asigur ca după ce își mănâncă pateul, parizerul și franzela (cum aveți 100% dreptate) la ora 10.00, la 15.00 infuleca un meniu, fără sa aibă obiecțiuni.

În rest, aveți perfecta dreptate...

Și, aveți toată admirația și considerația mea. Și nu de azi...

A fost doar o expresie în discuție, ... prilej ca să ne mai conversam... Sa păstrăm saitul viu, ca prea-i liniște pe aici ????

iulianicAUTOR REVIEW
[18.06.22 17:26:32]
»

@creivean: Multumesc pentru "admiratie si consideratie". Si eu sant cuprinsa de sentimente frumoase, dar si de melancolie atunci cand ma gandesc la inceputurile pe AFA, la cei pe care i-am cunoscut si i-am apreciat atunci, dar care acum rar isi mai fac simtita prezenta pe aici. Unii chiar au disparut cu totul. Ai dreptate, site-ul se pastreaza viu prin noi, cei care inca mai scriem si mai conversam uneori.

Multa sanatate si vacante frumoase oriunde si oricand!

Michi
[18.06.22 21:56:06]
»

@iulianic: Ca să mă spovedesc ca la biserică, aflaţi că după ce am bucătărisit peste 60 de ani, (uneori doar noaptea când aveam presiune la gaze), nu-mi mai place deloc să fac mâncare şi parcă nici nu mă mai pricep. Am citit reviewul tău cap- coadă pentrucă am locuit la extremitatea cartierului, la capul maşinii 168 de la 35 la 70 de ani. Cu toate greutăţile, au fost ani frumoşi. Ce legătură au confidenţele astea cu reviewul tău? Au, pentru că mi-ai dat curaj să merg solo cum ai spus, să mănânc ceva bun, gătit de altcineva. Lângă mine sunt jde de localuri dar n-am avut curaj să intru. Pot alege de pe internet unul mai omenesc ca preţ. Mi-ai dat curaj, odată de două ori pe lună aşi putea încerca mai ales că nu pot mânca decât o singură porţie de mâncare şi o bere fără alcool. Ar fi şi cattering dar e altceva când îţi spală altul farfuria.

doinafil
[19.06.22 00:31:25]
»

@Michi:

Mama Michi, acum aflu că am fost „vecine” , și eu tot la capătul lui 168 am locuit, din 1973 până în 2015. Am stat chiar vis-a-vis de complexul alimentar, pe Valea Argeșului.

Acum mașina 168 nu mai circulă pe-acolo. De când au dat drumul metroului din Dr. Taberii, au scos/introdus alte mașini/troleibuze, de la fosta „Tricodava” la Valea Oltului, fostul capăt al lui 168. Este un cartier liniștit și mai puțin zgomotos decât Militari, cu artera lui principală ce face ieșirea spre autostrada Pitești. Noroc cu termopanele care au și rol de antifonare, altfel ar fi fost de nedormit!

Să dea Domnul să ne revedem sănătoși la întâlnirea anuală AFA, pe care o așteptăm cu bucurie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[19.06.22 06:01:14]
»

@Michi: Nu stiu daca a fost curajul sau doar curiozitatea motivul pentru care am ajuns acolo. Ca foamea nu era chiar atat de mare. Oricare ar fi fost, a avut ca stimulent faptul ca terasa nu era aglomerata la ora trecerii mele pe acolo.

Aveti dreptate cand spuneti ca nu mai ai chef de gatit atunci cand esti singur. Toate retetele trebuie regandite, recalculate, pentru ca una este sa gatesti pentru o familie si alta este sa gatesti pentru unul singur.

La Restaurant Amarillo eu nu m-am simtit singura. Mai intai, parca il aveam pe scaunul din fata pe sotul meu (imagine care mi s-a intiparit in memorie de la atat de multele noastre iesiri impreuna), apoi pentru ca o alta imagine, reala, i-a luat locul celei imaginare – doamna in varsta care venise cu nepotica.

Daca pentru a merge solo la restaurant aveti nevoie de curaj, atunci va doresc mult curaj! .

Michi
[19.06.22 08:11:02]
»

@iulianic: Nu e vorba numai de curaj, ci de mentalitatea oamenilor. Cred că aşi fi unicat ca la vârsta mea, la cum arăt şi cu baston să mă aşez la o masă. Noi românii ne-am occidentalizat dar mai suntem tributari mentalităţii balcanice. Bineînţeles că voi încerca, luând asta ca o provocare.

@Doinafil: Am fost chiar vecine ptcă eu am stat în primul bloc după alimentară, pe Aleea Callatis. Nu ştiu dacă n-aşi fi rămas definitiv în casă ptcă locuiam la et. 3 fără lift plus că distanţa până în centru m-ar fi ţinut prizonieră. Înafară de asta apart. era micuţ şi cum eu stau f. mult în casă, contează să te mişti într-unul mai mare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
creivean, doinafil, iulianic, Michi, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10354804992676 sec
    ecranul dvs: 1 x 1