BUN
De Sf. Maria, aniversarea unei prietene la Sabatini
Sabatini Pizza & Restaurant în prezent deţine trei locante: în piaţa Domenii, pe Teiul Doamnei şi pe bul. Basarabiei. Împreună cu o familie de prieteni, în care doamna îşi sărbătorea numele de Maria, am ales restaurantul din Domenii deschis în 2017, despre care ştiam că are o grădină frumoasă şi umbroasă. Prietenii m-au luat de acasă şi destul de repede am ajuns pe str. Alexandru Constantinescu în apropiere de bul. Ion Mihalache şi piaţa Domenii.
De pe trotoar se intră într-o grădină foarte înverzită unde abia zăreai mesele printre copaci. În fundul grădinii este o casă veche din prima jumătate a secolului trecut bine întreţintă. Dar cine să servească masa în saloane, când afară era atât de frumos? În grădină mai este construită o terasă acoperită cu pereţi de sticlă, ca prevedere pentru vremea ploioasă.
Nu mă aşteptam ca în zi de lucru la prânz, să fie totul ocupat şi l-am felicitat pe prieten că a reţinut masa din timp. Un gând de babă comunistă mi-a trecut prin cap ˝Doamne, tinerii ăştia nu muncesc? Pe vremea mea, în timpul lucrului străzile erau pustii˝ dar nu m-am exprimat ca să nu mi se pună eticheta.
Sabatini este un restaurant profilat pe bucătărie tradiţională italienească dar adaptată gustului nostru. Este uşor să alegi din meniu ce vrei să serveşti pentru că denumirile nu sunt sofisticate iar ingredientele pe înţelesul nostru. Bineînţeles că ne-au tentat preţurile medii şi gramajele mari.
Am servit: o pizza Capriciosa de 500 gr (34 lei) făcută cu sos de roşii, mozarela, şuncă, ciuperci, măsline pe care nu am putut-o ˝dovedi˝ în întregime, aşa că mai mult de un sfert ni s-a pus într-o caserolă; o ciorbă de burtă pentru domnul (400 gr. 16 lei), un cotlet de porc cu legume Sabatini (400 gr, 39 lei), o dorada file la grătar (300 gr, 43 lei); şnitel de porc în pesmet (350 gr, 39 lei), o felie tort de ciocolată (150 gr, 20 lei), două beri Heineken (330 ml, 20 lei) pâine prăjită, apă minerală 10 lei. În total 221 lei, cu bacşiş 250, acceptabil pentru o aniversare în trei, odată pe an.
Ca părţi negative pot semnala că am aşteptat destul de mult până ni s-a adus ce am comandat deşi, în mod particular, pe noi care nu eram grăbiţi, nu ne-a afectat. Nu ştiu cum au reacţionat tinerii coorporatişti care umpluseră grădina? Deasemeni, la cotletul meu Sabatini legumele erau potroacă de sărate aşa că am mâncat numai carnea.
Una peste alta, ne-am simţit bine împreună mai ales că eram prieteni de o viaţă cu familia, domnul fiind coleg de facultate cu soţul meu.
despre SERVICII
Chelnerul a fost amabil dar am aşteptat mult până am fost serviţi
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Gastronomie f. bună cu excepţia unei garnituri de legume potroacă de sărată
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Cartier select cu împrejurimi frumoase
Trimis de Michi in 11.09.21 19:18:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Sa traiasca Multi ani sanatosi si fericiti sarbatorita Maria, mama Michi si toti prietenii!
Mancarea pare delicioasa! ????
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ