ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
AUG-2021
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul La Cocoşatu — Clucerului

TIPĂREȘTE

Ce fac copiii stabiliţi în străinătate când vin în Bucureşti o dată pe an să-şi vadă părinţii şi prietenii? Vor să mănânce mici la Cocoşatul. Copiii respectivi plecaţi din ţară de tineri au acum peste 55 de ani şi la rândul lor au copii- francezi get pe get. Cei mari însă, se simt bine când mai vin o săptămână-două pe-acasă şi mănâncă româneşte.

Cu câţiva ani în urmă am mai fost cu ei la Cocoşatul Băneasa, restaurantul căruia i se dusese buhul că face cei mai buni mici din capitală.

Restaurantul La Cocoşatu, primul cu acest nume, de pe str. Neagoe Vodă lângă aeroportul Băneasa a fost deschis in 1993 şi a fost unul din primele localuri private din Bucureşti. Patronul lui, Ion Oiţă l-a făcut cunoscut prin micii pregătiţi de nea Sandu cocoşatul, un bucătar care avea o reţetă proprie de preparare a mititeilor. Se fac din carne de vită şi porc în proporţii de el ştiute, se lasă 24 de ore la macerat după care se pun pe grătar.

Afacerea mergea foarte bine, se făceau cca 60000 mici pe zi. Oiţă avea un caiet în care înregistra zilnic producţia vândută. Avea ambiţia să înscrie restaurantul în cartea recordurilor când se va ajunge la cifra de un milliard mititei vânduţi. Patronul nu a dat prea mare atenţie aspectului localului care orişicum şi-a făcut repede vad. Aşezat practic la ieşirea din Bucureşti într-o zonă cu mult praf şi trafic intens de maşini, era veşnic aglomerat cu şoferi de tir şi oameni din toate clasele sociale. Restaurantul este o înşiruire de terase închise sau deschise, construite fără un plan topografic ci din simpla dorinţă de extindere.

În 2011, Bucureştiul a răsunat de vestea că patronul Ion Oiţă a fost găsit spânzurat într-una din anexele localului. Avea probleme mari financiare, 1 mld dol. datorii pentru că voia să deschidă într-un conac, un mare restaurant în Străuleşti, suferea de ciroză dar cred că cel mai mult l-a afectat că fiului lui, în urma unui accident de motocicletă i s-a amputat un picior şi al dolea era în pericol iar soţia plecase de acasă cu cel de al doilea copil. După moartea lui Oiţă, restaurantul şi-a pierdut strălucirea, micii se pare că au devenit obşnuiţi, mizeria s-a instalat pe mese şi ANPC l-a amendat şi silit să se închidă localul şase luni din cauza condiţiilor de igienă. Despre acest restaurant pe AFA sunt scrise nouă reviewuri nu prea laudative.

Restaurantul La Cocoşatu, al doilea cu acest nume, se află pe str. Clucerului nr. 41, în apropierea Arcului de Triumf. Acolo am mers cu prietenii mei, cinci persoane. Restaurantul s-a deschis în 2019 în clădirea nu prea făţoasă a vechiului restaurant La Piovra dar a necesitat 150000 eu pentru amenajări interioare şi utilarea bucătăriei. Deşi are ca şi concurenţă două alte restaurante vecine Jadoo şi Beirut, brandul Cocoşatul i-a adus repede clienţi. Cu toate că era zi lucrătoare şi oră de prânz, terasa era plină şi ne-am aşezat într-unul din cele două saloane dotate cu aer conduţionat, ceeace era o mare binefacere pe canicula de afară. Au doua saloane, unul in forma de L in fata, si unul mai mare, colorat diferit in spate, ambele cu mobilier nou rustic-tradiţional, doar nu erau să pună unul Louis XV într-o locantă cu mâncare românească. Serviciul a fost bun, nu am aşteptat iar din punct de vedere al măsurilor igienice, masa a fost ştearsă cu desinfectant în faţa noastră iar chelnerii purtau măşti şi mănuşi. În principal se servesc preparate la grătar şi ciorbe sau mâncăruri ca la mama acasă.

Preţurile sunt mai mici decât cele practicate în această zonă select aşa încât cu un platou de aperitiv cu de toate, adică specialităţi româneşti de se topeau în gură (800 gr. 65 lei), salată de icre cu ceapă roşie (200 gr. 19 lei) o ciorbă de burtă şi una de perişoare (câte 250 gr 18 lei), trei porţii a câte trei mici suculenţi (3x3buc de 80 gr a 4 lei/ buc) cu cartofi prăjiţi (3 porţii a 8 lei/ buc) dorada mea (350 gr a 52 lei), pulpă de raţă cu garnitură (450 gr, 41 lei) bere cu sau fără alcool (8-9 lei pentru 500 ml)), trei porţii de papanaşi delicioşi cu dulceaţă de vişine (220 gr, 22 lei) a costat per total cu bacşis 400 lei, acceptabil, revenind la 80lei/ persoană, pe săturate. Eu am făcut greşeala să comand o dorada cu legume la cuptor. Era fără niciun gust aşa că am suplimentat cu doi mici delicioşi.

La restaurantul La Cocoşatul din str. Clucerului, chiar dacă n-a ajuns şi nu va ajunge vreodată la notorietatea primului care acum e compromis, poţi mânca bine, porţii îndestulătoare, curat şi la preţuri decente. Livrează şi mâncare pentru acasă. Este de vizitat.


despre SERVICII

Serviciu prompt, amabilitate, condiţii igienice


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare tradiţională românească, bine gătită


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Situat într-un cartier luxos al Bucureştiului lângă Arcul de Triumf deşi clădirea e modestă


[fb]
---
Trimis de Michi in 07.09.21 12:45:58
Validat / Publicat: 07.09.21 13:12:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1378 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Salon în interiorul restaurantului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

rowger
[07.09.21 13:24:55]
»

Ca fost locuitor al cartierului Băneasa îmi aduc aminte și de rivalitatea La Cocoșatu vs. Gil Flesh. La Gil micii erau mai mari ????dar la Cocoșatu aveau un gust mai special.

Mă întreb dacă Nea Sandu mai prestează acolo. La noua locație bănuiesc că au numai rețeta lui, nu?

MichiPHONEAUTOR REVIEW
[07.09.21 15:12:17]
»

@rowger: cred ca doar reteta ptca nea Sandu ori e f. batran, ori e dincolo

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, rowger
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075563907623291 sec
    ecranul dvs: 1 x 1