BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trattoria Fresca – si o intalnire minunata cu prietenii
La inceput de ianuarie 2020 am stabilit sa ne vedem cu niste prieteni dragi, asa ca am ales restaurantul Trattoria Fresca (norocul nostru ca era aproape de casa) localizat in strada Popa Nan nr 140, pagina oficiala trattoriafresca.ro
Chiar daca pare un loc mai putin umblat, aveam sa descopar un restaurant chiar de “fitze” sa spunem, adica nu neaparat prin felul in care arata localul care este intr-o casa veche, dar arata bine in interior, meniul unul divers (specific Italian), clientela multa si fidela (se vedea clar asta) iar preturile…. si ele destul de maricele. Asadar, noi cei 5 membri ai familiei si familia prietena (alti 4 membri) ne-am intalnit si dupa pupaturile de rigoare (atunci aveam voie) am intrat in local. Masa noastra usor neinspirat asezata (cam tragea curentul, fiind mai degraba un fel de terasa inchisa) insa conta ca eram impreuna. Alegerea nu a fost foarte usoara pentru ca erau multe lucruri pe care mi le doream, insa in final ne-am hotarat sa luam un mic aperitiv (2 portii de vitello tonnato cu lipiile aferente) trecand apoi la felul principal.
Dar inainte de felul principal, sa va explic ce este vitello tonato, numele spune tot adica avem vita si ton, asezarea depinde de inspiratia chef- ului, pe o farfurie sunt feliute foarte subtiri de rasol de vita (subtiri ca la carpaccio), iar deasupra aceasta pasta de ton decorate cu capere, si de preferat sa ai lipii alaturi. Am descoperit acest fel la ziua celui mic cand am avut in meniu asta si lipiile erau calde, si pe masura ce se terminau aducea altele, as fi mancat numai asta. Uneori se gaseste acest fel si la Lidl.
De baut s-a mers pe bere si limonada (fructe de padure, menta, pepene) iar ca fel principal s-au luat paste in diverse combinatii si pui in diverse combinatii. Asta a fost traducerea pentru ca felurile se numeau astfel:
Linguini ai frutti di mare (paste, sos de rosii, fructe de mare, usturoi)
Maltagliati alla carbonara (paste de casa, bacon, ou, smantana, parmezan)
Pappardeple con peperoni e gamberi (pasta, ardei gras, creveti, usturoi, patrunjel, sos de vin alb)
Penne alla siciliana (paste al forno, sos de rosii, piept de pui, mozzarella, parmezan, usturoi)
Petto di polo a papillote (piept de pui, cascaval, sunca, sos de vin alb, unt)
Petto di anatra con frutti di bosco (piept rata, fructe de padure, portocale, unt, vin Marsala)
Scaloppini di petto di pollo (piept de pui, smantana, ciuperci)
Spaghetti al nero di sepia (paste, fructe de mare, usturoi, sos de vin alb)
Papate fritte (cartofi prajiti)
Va dati seama ca toate felurile aratau foarte bine, asa ca la un moment dat fiecare gusta din farfuria altuia. Mai multe nu va pot spune despre fiecare fel in parte, si de aceea am descris putin fiecare fel ales si cred ca descrierea este destul de explicita, insa pozele vor spune sim ai mult.
Despre astmosfera ce pot spune, noi ne bucuram de intalnirea cu prietenii si sporovaiam de zor mai ales ca unii dintre noi nu ne vazusem de ceva vreme asa incat timpul trecea nesperat de repede. Dar daca noi ne bucuram de revedere, si atmosfera din local era una prietenoasa, multi dintre clienti erau obisnuiti de-ai casei asa cum aveam sa vad, asa incat asta spune multe despre acest local.
Si pentru ca ne mai trebuia motiv sa lungim distractia, s-a luat expresso sau cappuccino, unii mai si fumau asa ca si-au luat cafeaua si au iesit in gradina, si uite asa au trecut cateva ore si atunci cand esti servit si nu te preocupa prepararea mesei, toata lumea se simte bine.
La final a venit si nota de plata care a fost 654.5 lei ceea ce pentru 9 persoane cred ca este acceptabil.
Se lasase deja seara, asa ca am decis sa plecam spre casele noastre, ne-am luat ramas bun si am plecat cu gandurile noastre spre casa si amintirea unei zile frumoase alaturi de prieteni.
Ca recomandare va pot spune ca daca va este accesibil ca amplasare, si daca este si deschis (in contextual actual), este un loc unde sigur va puteti simti bine.
Trimis de mishu in 07.11.20 17:35:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Start... ecou!
Arata bine localul! Ca orice local din zonele mai bune ale capitalei. Ca preturile sunt... marisoare... nu ma mai mira!
Darce mai conteaza localul? Pana si bucatele sunt un pretext cand compania este de nepretuit? Nici eu nu contorizez timpul de asteptare cand este vorba despre compania unor prieteni dragi!
Sa va fie de bine!
@mishu:
M-ai păcălit cu articolul ăsta!
Am crezut că ai început încă de ieri să-ţi serbezi onomastica. Ulterior am văzut că este din iarnă
Localul arată bine, mâncarea nu mai spun, bună recomandarea, mai ales pentru amatorii de paste şi alte specialităţi italieneşti. Noroc cu explicaţiile că altfel mă pierdeai
”insa in final ne-am hotarat sa luam un mic aperitiv (2 portii de vitello tonnato cu lipiile aferente) trecand apoi la felul principal.
Aperitivul şi limonada sunt singurele care m-au tentat, aşa că nu am suferit prea mult
La mulţi ani fericiţi şi aştept restaurantul de azi!
@Zoazore: Localul este dragut, primitor, asa incat sa te simti bine. Iar mancarea nu a fost doar pretext ci a fost chiar foarte buna, iar cu prietenii nostri aveam o traditie sa ne vedem intre Craciun si Anul Nou la noi acasa, anul acesta a iesit insa altfel dar mai bine ca in acest fel am putut sa ne bucuram mai mult unii de altii fara stresul bucatariei.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@nicole33: Nu a fost in intentia mea sa te pacalesc ???? dar asa am avut programate articolele pe perioada cat am stat acasa. Am iesit la terasa ieri pentru ca planurile de azi au fost altele, iar povestea urmeaza maine. Insa e fara ciorba ???????????? dar a fost excelent, si as repeta.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu:
”Am iesit la terasa ieri pentru ca planurile de azi au fost altele, iar povestea urmeaza maine. Insa e fara ciorba ???????????? dar a fost excelent, si as repeta.
Aşa am bănuit şi eu că te-ai serbat de ieri, dar nu am fost atentă la data "sejurului"
Dacă este fără ciorbă, deja m-am liniştit.
Aştept să mă surprinzi cu restaurantul ales, că de vreme bună ştiu că ai avut parte
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ