ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
DEC-2023
DURATA: 1 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Feeria de Crăciun din Sectorul 6

TIPĂREȘTE

Luna Decembrie – luna cadourilor, luna moșilor care aduc cadouri (Nicolae, Crăciun), luna în care împodobim bradul, mai puțin luna în care serbăm Nașterea lui Iisus. În sfârșit, feeria zilelor de sărbători e creată cu multe săptămâni înainte de Crăciun de luminile și forfota târgurilor special amenajate. Cu toate măsurile de austeritate anunțate de Guvernul ce ne cârmuiește autoritățile locale din Capitală, dar și din alte multe orașe și comune din țară, au găsit resurse și sponsori pentru a aduce bucuria în rândul locuitorilor stresați de diverse.

Primăria Sectorului 6 din București a organizat în această iarnă două târguri de Crăciun, iar o instituție de cultură aflată în același sector – Opera Comică pentru Copii a continuat a sa „Poveste de Crăciun” . Aceste manifestări atât de căutate de adulți și copii creează o atmosferă frumoasă prin lumini și atracții specifice, prin brazi împodobiți și produse tradiționale (sau nu).

West Side Christmas Market

Principalul târg din Sectorul 6 este deschis în Parcul Drumul Taberei și se află la a treia sa ediție. Organizat de o firmă privată evenimentul festiv se detașează prin amenajările luminoase outdoor și aspectul general. Așezat în cuva lacului de agrement târgul poate fi admirat de pe podul hobanat (pod acoperit cu o perdea luminoasă) sau din roata înaltă de 38 m.

Am participat la deschiderea oficială a târgului, în minivacanța de 1 Decembrie, atunci când autoritățile au spus că peste 30.000 de persoane au vizitat West Side Christmas Market. La intrarea dinspre piața Dr. Taberei te întâmpină o mașinuță îmbrăcată în crengi de bar și decorațiuni de iarnă, apoi la câțiva pași distanță Atelierul Spiridușilor (activități pentru copii), Căsuța lui Moș Crăciun fiind amplasată în mijlocul târgului. Aleile sunt frumos decorate cu figurine luminoase la felinare, arcade cu luminițe și figurine strălucind electric (altele față de anul trecut).

S-au mărit punctele de acces în cuva lacului, atenție la treptele cam alunecoase din metal. Zeci de căsuțe te îmbie să te oprești în fața lor și să achiziționezi ceva, de la decorațiuni și produse hand made, la dulciuri și produse gătite. Prețurile sunt ca la târg, de la măricele la mari; nu scapi din târg fără a cheltui măcar câteva zeci de lei de căciulă. Dar plimbarea printre luminițe, pe la căsuțe, pe lângă caruselul pictat manual, pe la trenulețul simpatic plin de copii dornici să stea în locomotivă, pe la patinoarul pe care unii adulți împing figurine ce îi ajută să nu cadă, ori prin preajma roții cu „umbreluțe” îți creează o stare de bine. Nu trebuie să te enervezi din cauza aglomerației de peste tot (mai cu seamă în weekend), cozilor la anumite căsuțe/rulote cu mâncare ori înghesuielii din jurul punctelor unde poți face fotografii „perfecte” .

În fața amfiteatrului refăcut recent s-a amenajat o scenă unde se organizează spectacole – săptămâna aceasta sunt zilnic. La deschiderea târgului a ținut un recital drăguț Fuego, lumea a umplut gradenele și a cântat împreună cu artistul. Mai să nu îl recunosc din cauza șepcii trase pe ochi. ????

Recomand să veniți fără autoturism și nu din cauza aglomerației (care e maximă) și a lipsei locurilor de parcare, ci pentru a putea gusta un pahar de vin fiert aromat + delicii de tot felul. Zona e accesibilă foarte ușor cu tramvaiul, autobuzul și metroul. Nu ratați priveliștea ce se deschide de pe pod.

Winter Land Crângași

Pentru locuitorii acestui cartier autoritățile locale au amenajat un micuț târg de iarnă în parcul reprezentativ al acestei zone – Parcul Crângași, spațiu verde lipit de digul Ciurel cu a sa promenadă nou amenajată (vezi impresii). Târgul nu este spectaculos, dar suficient de drăguț pentru o plimbare de seară în apropierea casei. Aleile principale sunt împodobite cu „tuneluri” de luminițe, bradul înalt e înconjurat de copăcei luminoși, dar și de copaci naturali împodobiți cu ursuleți, acadele și bomboane gigant. O telegondolă adăpostește cutia poștală unde se pot depune scrisorile pentru Moș Crăciun. Într-un scuar nu foarte mare se află rulotele cu mâncare, dulciuri și decorațiuni. Căsuța lui Moș Crăciun îl găzduiește pe celebrul Moș în weekend, dar și ateliere tematice.

Un element aparte îl constituie Ieslea Nașterii Domnului – o construcție înconjurată de baloți de paie în care este reprodusă scena Nașterii lui Iisus (figurinele: părinții și Pruncul Iisus, Magii, animalele, păstorul, un înger). În afara acestei structuri sunt amplasați mai mulți brazi care urmează a fi împodobiți treptat cu decorațiuni și globuri aduse de vizitatori.

O inițiativă bună pentru locuitorii din Crângași, un loc agreabil de plimbare seara, o căsuță unde copii îl pot vedea pe Moș Crăciun. Pentru adulți un pahar de vin fiert și poate o porție de churros (unde era coada cea mai mare).

Târgul „Poveste de Crăciun”

Organizat de Opera Comică pentru Copii chiar în curtea fostului Teatru Giulești, la doi pași de noul stadion al echipei de fotbal Rapid București, acest târg de sărbători se adresează cu precădere prichindeilor. Nu lipsesc atelierele, derdelușul, patinoarul, parcul de aventură, dar și câteva căsuțe cu de-ale gurii. În Sala Mare a Operei vor avea loc spectacole tematice.

Am povestit un pic despre acest târg într-un articol din 2019 (vezi impresii). Îl găsiți în Calea Giulești nr. 16, deschis în weekend între orele 16.00-21.00 până în data de 30 decembrie 2023 (detalii program aici: operacomica.ro/vineri-inc ... -pentru-copii-2).

Să ne bucurăm de ceea ce avem, să simțim fiecare în felul său Nașterea Domnului și să petrecem clipe frumoase alături de familie și cei dragi.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 12.12.23 13:07:55
Validat / Publicat: 12.12.23 13:31:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 327 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Figurine luminoase.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Michi
[12.12.23 18:47:13]
»

@tata123 ????: Am locuit 20 de ani în Drumul Taberei dar acum fiindu-mi greu să ajung în parcul Mghioroş, mă mulţumesc să citesc articole despre el.

doinafil
[12.12.23 21:09:03]
»

Credeam că sunt doar trei târguri de Crăciun în București! E bine să aflu - și mă bucur - că mai sunt două, chiar dacă mai micuțe și cu orar diferit.

În copilărie am locuit în cartierul Giulești, vecin cu Crângași-ul, unde mergeam la vechea piață, cu tarabele la vedere spre Șoseaua Crângași.

„Opera Comică” de azi este lângă stadion, dar este (era) vecină și cu vechiul pod Grand, (inaugurat în 1910) o construcție metalică impresionantă, cu vreo șapte sau opt arce de cerc, metalice, pe care am mers de multe ori cu pasul. Îmi plăcea să mă uit de pe pod la trenurile care soseau sau plecau din gară, iar privit de jos - în lungul lui - părea o dantelă în metal. Era foarte frumos!

Mulțumesc că m-ai făcut să-mi reamintesc de locurile copilăriei și felicitări pentru articol! (și pentru poze, desigur!)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[13.12.23 09:26:36]
»

@Michi: Cartierul s-a mai transformat pe ici, pe colo. Se lucrează intens la amenajările peisagistice de pe întreg bulevardul Drumul Taberei. Puteți veni în parc mai ales pentru a vizita serele exotice (eventual în anotimpul cald); taxiul vă poate lăsa la 70-100 m distanță de intrarea în sere. Numai bine!

@doinafil: Cu cât mai multe târguri de iarnă, cu atât mai multă bucurie!

Cunosc ambele cartiere (Crângași/Giulești), ușor, ușor apar transformări peste tot. Din vechiul pod Grant, cel metalic, nu au rămas decât o parte din pilonii de susținere. Cartierul Grant-Belvedere are o istorie interesantă în spate - o parte o găsiți în articolul meu din 2016: vezi impresii.

Sărbători liniștite!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂTârguri şi expoziţii turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083633899688721 sec
    ecranul dvs: 1 x 1