ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.11.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un Venus tomnatic

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ei, acum o sa spuneti: “Bine Mishule, te-a ‘nnebunit succesul si ai luat-o razna? ”. Acum va intreb eu, daca Mishu e o ea, nu poate fi si Venus un el? Ba da, caci este vorba de un Venus, el, un parc micut din Bucuresti.

De fapt indiferent cat de mic sau mare ar fi, e o oaza de verdeata intr-o mare de betoane si asta conteaza. Treceam zilnic pe langa acest parc fara sa-l bag in seama, dimineata cu gandul la serviciu, ce-o mai fi azi, ce-o mai fi maine si apoi pe seara, spre casa, cu gandurile in alta parte. Si asta pana intr-o zi cand un panou aflat la una dintre intrari mi-a atras atentia. Si atunci l-am vazut pe el, frumos, elegant dar discret, …... stati linistiti, vorbesc despre parc. Insa nu mi-am gasit acel scurt ragaz de a ma plimba prin el pana intr-o zi de toamna cand am zis ca acum e momentul.

Mi-am luat obiectul muncii (aparatul foto) si m-am dus prin parc, de data asta nu a mai fost la prima ora ci la pranz, insa prin parc era tot liniste asa ca va voi spune mai departe ce am descoperit acolo.

In ceea ce priveste date istorice si altele de acest gen am sa va fac trimitere la articolul scris de @tata123 vezi impresii

Eu am sa va dau doar cateva informatii pe scurt. Numele acestui parc vine de la o echipa de fotbal “Venus Bucuresti” prezenta in peisajul bucurestean in perioada interbelica si care avea stadion in aceasta zona, stadion inaugurat in 1929.

Arena “Venus” a fost prima din tara cu instalatie de iluminat si unde a avut loc astfel primul meci in nocturna si o capacitate de 15.000 de locuri. Arena a fost desfiintata in 1953 (de altfel ca si echipa) pentru a face loc unui alt proiect, Opera Romana.

Intrarea in acest parc am facut-o prin coltul aflat in apropierea podului Eroilor, peste drum de ceea ce trebuia sa fie Casa Radio, acest parc fiind situat intre Splaiul Independentei, strada Sirbei Voda, Calea Plevnei si Opera Romana.

Din masina mergand in paralel cu acest parc vezi niste banci care curg prin padure unduindu-se parca. Ideea a fost una foarte interesanta, de a marca prin aceste banci traseul raului Dambovita care-si avea cursul natural pe aici primind numele de Memorialul Dambovitei,

Cum toamna pune stapanire si pe acest parc, culorile frunzelor se amesteca intr-o feerie de nuante. Parcurgem aleile si ajungem intr-un loc ferit parca de privirile trecatorilor, gandit ca un loc in care sa te simti separat de tumultul orasului, o oaza de liniste si inimitate. Conform studiului de fezabilitate pentru reamenajarea acestui parc, acest loc care face parte tot din Memorialul Dambovitei a avut 2 variante de organizare, prima propunere era ca spatiul sa fie inconjurat de un gard de otel, iar varianta 2 gardul de nuiele.

A fost aleasa varianta 2, cu argumentarea: “Cea de-a doua varianta este optiunea cea mai buna:costul este mai mic, nu sunt riscuri de vandalism cu ‘graffiti’... instalarea este mai simpla. Se integreaza mai bine intr-un demers de dezvoltare durabila. ”

Si ca sa fiu cinstita, arata mai frumos, este un spatiu cu o suprafata rotunda, inconjurat de un gard din nuiele de rachita, strabatut de 2 podete care se intersecteaza si care sunt pozitionate deasupra unui mic iaz amenajat si unde o instalatie (micuta) sugerand o fantana in mijlocul acestuia arunca 5 jeturi de apa. Locul este oarecum semi-amenajat, iti da insa o senzatie placuta de salbaticie.

Tot din rachita sunt si alte elemente artistice, de protectie, cum ar fi de exemplu mascarea unor utilitati (posturi electrice) prezente in parc.

Seara parcul este si luminat (exista spoturi puse peste tot prin parc) precum si stalpi de iluminat astfel incat si atunci este o placere sa il parcurgi. Dar desi este situat in plin tumult stradal, ofera totusi linistea cautata de cei care se plimba pe aici, aleile sunt prevazute cu bancute (simple, din pacate insa fara spatar) dar cu o buna functionalitate, sunt prezente si cosuri de gunoi astfel incat sa poata fi pastrata curatenia, si am vazut si personal care asigura curatenia in parc.

Din loc in loc sunt amenajate si spatii cu flori care acum toamna asigura si acestea o pata de culoare prin parc.

Dar asa cum in Parcul Cismigiu avem Rotonda Scriitorilor, aici avem Rotonda Oamenilor de Stiinta, unde se gasesc 5 busturi ale unor personalitati, busturi realizate de Istoc Ionel si care in ordinea fotografiata de mine sunt: Prof. Univ. Emerit Ing. Victor Popescu, Acad. Prof. Univ. Emerit Ing. Panaite Mazilu, Prof. Univ. Ing. Alexandru Cismigiu, Prof. Univ. Dr. Ing. Petru Vernescu, Dr. H. C. Ing. Emilian Titaru.

Sa nu credeti ca au fost uitati copiii, pentru ei sunt amenajate 2 spatii de joaca, la standarde care sa asigure siguranta dar si distractia copiilor, si cel mai important si linistea parintilor.

Si cum mai sunt si parinti care isi pot lasa copiii sa se joace singuri, pentru ei este amenajat un spatiu pentru exercitii care sa le ocupe timpul dar sa si sa le asigure un plus de sanatate, lor si tuturor celor care se apropie de aceste echipamente.

Parcul are si o zona lasata neamenajata pe care insa am fotografiat-o insa doar de la distanta.

In parc sunt montate si o multime de placute care iti indica acces gratis la internet, asa incat si tinerii care nu se pot dezlipi de tehnologia moderna pot imbina astfel placutul cu utilul.

Nu se poate spune ca este un parc mare, insa mai ales pentru cei care stau in zona poate fi un loc de relaxare, sau daca esti in trecere prin zona poti face o mica deviere si strabati aleile parcului.

Am plecat mai departe, iesind din nou pe Cheiul Dambovitei, admirand de la distanta Opera Romana si statuia lui George Enescu.

Pentru ca este inca toamna si merge bine cu acest articol, rog inserarea acestui pasaj muzical. youtube

Initial am vrut Vivaldi cu a lui toamna, insa in final am ales Ennio Morricone - Le vent, le cri si ca sa inchei am sa asez in pagina niste versuri la care inca nu am identificat autorul.

Din pomul verde si frumos

O frunza cade, inca una,

Pan’ se-astern covor pufos,

Asa e toamna totdeauna.

Si pasari zi de zi se duc,

Ici-acolo vezi doar cate una,

Precum o nuca-n varf de nuc,

Asa e toamna totdeauna.

Pe camp, pe case si pe flori,

Frumoase brume-si pun cununa

Si-adoarme soarele in nori,

Asa e toamna totdeauna.


[fb]
---
Trimis de mishu in 07.11.16 11:55:02
Validat / Publicat: 07.11.16 13:39:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1794 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Parcul Venus - O privire de ansamblu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[07.11.16 13:39:35]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

elviramvio
[07.11.16 14:14:31]
»

@mishu:

Tu, Venus al tau este de noul gen, acceptat prin nu stiu ce instanta internationala:un parc, doua parcuri! Mishu este clar: O Mishu sau una Mushu și atat!

Zona este placuta, eu o stiu de prin anii "75 si dupa, stateam in gazda intr-o vila prin zona si treceam zilnic pe acolo, era destul de "venusian" atunci, asa cum sunt si astazi marginile lasate cam in voia sortii. Dar ce s-a facut este placut pentru plimbare. Si tot prin apropriere era atunci o cofetarie mica, socialista dar teribil de "gustoasa", nu stiu cum reusea.

O zi frumoasa sa ai!

tata123 🔱
[07.11.16 14:59:29]
»

@mishu: Frumoase haine de toamnă... Mmmm, un articol pentru care eu am fost „urecheat”, deși alții au apreciat seria de review-uri despre parcuri ce am postat-o pe AmFostAcolo - unele parcuri au în spate fapte istorice interesante.

Memorialul Dâmboviței, un proiect drăguț, a prins rădăcini la propriu. Plantele iubitoare de apă au crescut și s-au înmulțit, locul e un adevărat colț de natură.

Inginerul-peisagist N. Triboi scria analiza acest colț de natură: Memorialul propus este, de fapt, o grădină ascunsă în care se pătrunde ca într-un templu... Omul devine mic în fața spectacolului majestos al naturii sălbatice. Pasarela ne invită la o plimbare deasupra unei bălți cu vegetație bogată ce ne evocă zonele inundabile de altădată (ca un balcon cu vedere la stradă), amintindu-ne că aici, la început, a existat o Natură primară... .

Ideea e că în ultimii vreo doi ani o parte din gardurile de nuiele au început să se degradeze; cred că din când în când mai trebuie schimbate anumite porțiuni.

mishuAUTOR REVIEW
[07.11.16 14:59:44]
»

@elviramvio: Multumesc frumos pentru vizita precum si pentru impartasirea amintirilor. Si mai am un motiv de a-ti multumi, nu stiu daca e intentionata sau asa ti-a iesit, e vorba de folosirea lui Mushu, am o priatena, o fost colega de serviciu care trimitandu-mi la serviciu un mail (era si cu vedere la inca vreo doua persoane) a scris din greseala Mushu, si de atunci, acele 2-3 persoane imi spuneau doar Mushu. Si uite asa imi mai aduc si eu aminte care ceva din anii trecuti.

O zi frumoasa iti doresc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[07.11.16 15:05:42]
»

@tata123: Multumesc frumos pentru vizita si completari. Cat despre urechere, mi se pare ca ar trebui sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara, spatii verzi, cladiri vechi, oameni, caci nu se stie pana cand ne putem bucura de ei, si atunci vor ramane in amintire aceste articole si pozele ce le insotesc.

Acest articol imi arata inca o data si mie cat de nepasatoare trec si eu de multe ori pe langa ceea ce inseamna viata mea de zi cu zi, suntem prea grabiti si de multe ori nu mai stim sa gasim bucuria in lucrurile asa-zis marunte.

Am mers intr-o zi cu o colega pe jos de la Universitate pana in zona Popa Nan, tragand-o pe diferite stradute, hai sa-ti arat si asta, si asta, si-mi spunea ca nu stie cand mai am timp si de asa ceva si cand le-am descoperit, si i-am raspuns ca doar de cateva luni am inceput sa descopar frumusetea din jurul meu si sa ma mir ca nu am vazut-o pana atunci.

Multumesc inca o data si o zi minunata.

elviramvio
[07.11.16 16:33:10]
»

@mishu:

Ei, eu am trei nume, tu de ce sa ai doar unul?! Mea culpa, graba!

mishuAUTOR REVIEW
[07.11.16 16:37:09]
»

@elviramvio: Dimpotriva, chiar mi-a facut placere, face parte din amintirile mele dragi, ca si Doamna Mishu, asta mi s-a parut cea mai tare.

dorgo
[07.11.16 16:51:40]
»

@mishu: Prima parte a reviului tau, sub forma de ghicitoare cu dublu sens, imi aduce aminte de un pasaj simpatic.

"Azi mi-am calcat pe inima si m-am dus la EL. Cu teama dar si cu incredere. Ce mult mi-as fi dorit ca totul sa iasa bine. Stateam speriata in usa. Mi-a zambit. M-a rugat sa-mi las paltonul in hol, pe cuier. M-a invitat sa ma asez pe un scaun. Tremuram ca varga. S-a apropiat usor de mine. Mi-a vorbit cu blandete. Apoi, si-a apropiat incetisor capul de gura mea. Mirosea a parfum de firma. Oare o sa ma doara? m-am intrebat eu. Dar pana sa aflu raspunsul, el m-a si prins cu o mana de umar. M-a fixat in scaun. M-a privit in ochi cu gingasie si mi-a zis.: Nu-ti fie teama, n-ai sa simti nimic! . Apoi m-a atins. O data, de doua ori, de mai multe ori. A curs si putin sange. Dar nu m-a durut deloc. A fost grozav. "

Asa a decurs prima mea sedinta la stomatolog.

mishuAUTOR REVIEW
[07.11.16 17:23:10]
»

@dorgo: Eram aproape sigura ca va fi un ecou super drăguț si îmi pare rau ca sunt in transportul in comun si nu ma pot amuza așa cum merita de acest ecou. Mulțumesc frumos de vizita si ecoul amuzant, o seara frumoasa.

ANILU
[07.11.16 20:32:57]
»

@mishu[/b Pe fondul sonor m-am plimbat alături de tine, așa la ceas de seară, printr-un parc pe care recunosc că nu știam că se numește așa, eu îl știam de Parcul Operei.

Mi-a plăcut muzica aleasă pentru o plimbare într-o zi frumoasă de toamnă.

Versurile de încheiere de toamnă, pardon de articol... foarte romantice.

Felicitări pentru plimbare dna Mishu... ; -)

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[07.11.16 21:14:23]
»

@ANILU: Multumesc ca am iesit la o plimbare impreuna cat inca nu ploua. O seara frumoasa in continuare.

MirelaV
[09.11.16 11:27:22]
»

Multumesc pentru articol, nici nu-mi dau seama daca am lecturat cateva randuri in timp ce ma plimbam, sau m-am plimbat lecturand ceva. De fapt cred ca le-am facut pe amandoua. A fost frumos...

mishuAUTOR REVIEW
[10.11.16 09:21:43]
»

@MirelaV - Multumesc frumos pentru plimbarea facuta impreuna prin parc prin intermediul acestui articol.

calatorul
[14.11.16 18:19:23]
»

@mishu: INteresant, si eu de cate ori am trecut pe langa el am considerat parcul asta doar un loc viran, stiu ca intr/o vreme voiau sa amenajeze pe el niste terenuri de tenis, sa vedem ce il asteapta dupa ce s/o intampla ceva si cu fosta Casa Radio de peste drum.

mishuAUTOR REVIEW
[14.11.16 19:42:01]
»

@calatorul: Multumesc frumos pentru vizita si vot, asa gandeam si eu oarecum despre acest loc, nu aveam ochi pentru el, pana cand intr-o dimineata am vazut statuile si panoul de la intrare.

O seara frumoasa.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, calatorul, dorgo, elviramvio, MirelaV, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂParcuri bucureștene:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.46788096427917 sec
    ecranul dvs: 1 x 1