ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Noaptea ca... vizitatorii, la Muzeul Militar

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

A trăi este ca şi cum ai colinda printr-un muzeu. Doar mai târziu realizezi ceea ce ai văzut, te gândeşti mai mult la asta, cauţi explicaţii în vreo carte, îţi aminteşti... Pentru că nu poţi înţelege totul pe loc. - Audrey Hepburn

Salut tuturor! Sa va povestesc experienta noastra de la "Noaptea Muzeelor - editia 2022".

Ne-am hotarat cam greu ce-i drept, undeva spre seara, desi in timpul zilei nu am stat degeaba, ci ne plimbasem prin cateva parcuri. Stiam ca muzeele s-au deschis pentru "noaptea muzeelor" inca din timpul zilei dar din experientele anilor trecuti, ma asteptam la cozi infernale, mai ales pentru muzeele "cu greutate" unde intrarea este mai scumpa si multi profitau acum de intrarea libera.

Asadar pe la 9 seara ne hotaram sa plecam sa vizitam macar un muzeu. Am ales unul relativ aproape de casa, anume Muzeul Militar pe care il mai vizitasem dar asta in urma cu cativa ani buni. Desi eram aproape, fiind duminica, transportul in comun nu a fost cea mai fericita alegere, autobuzele si troleibuzele fiind rare pe toate traseele. Intr-un final pe la 22:00 am ajuns la intrarea muzeului. Am primit bilete care nu afisau nici un tarif, date cu scopul de a contoriza numarul de vizitatori.

Am ramas surprins ca NU ERA COADA! Deloc... intrarea in curtea muzeului a durat 3 secunde... cat sa primim biletele. Chiar am ramas socat, ma asteptam la o coada frumoasa de cativa zeci de metri dar nu a fost cazul. Muzeul Militar a fost deschis chiar de la 10 dimineata pana la 12 noaptea.

Ocazional, la 10-20 de minute se auzea cate o salva de onoare. Foarte foarte galagioase dar impresionante, ca de spectacol.

Hotaram sa vizitam prima data interiorul muzeului si mai apoi sa parcurgem curtea interioara. Asadar intram in muzeu, care pare schimbat total. Probabil au trecut prea multi ani de la vizita anterioara si am uitat detaliile. La intrarea in muzeu prima data dam de bustul lui Alexandru Ioan Cuza, domn al principatelor Unite (1859-1866).

Tot aici regasim piese importante de colectie, anume bicornul de capitan-general al Principelui Alexandru Ioan l, model din 1860. Tot in caseta de sticla ce gazduieste bicornul, regasim si o impresionanta sabie, apartinand aceluiasi principe, daruita de districtul Ramnic in 1863. Pe sabie este gravat intr-un mod deosebit, urmatorul text

Districtul Rimnik-Sarat Inaltimei Sale

Alecsandru Ion 1

Intemeietorul Unirei Restauratorul drepturelor Romaniei asupra bunurelor manastiresti nationale instreinate

1863

Regasim apoi in aceeasi incapare mai multe obiecte de colectie printre care si o pusca de vanatoare cu doua tevi Lepage Moutier - Leopold Bernard, in trusa completa, oferita de Imparatul Napoleon al 3-a Principelui Alexandru Ioan 1 in 1860. Ca sa va faceti o idee, arme similare au fost vandute la licitatii private, chiar si cu 25-30 mii de euro.

Expozitia incepe de la parter insa parcurgi toate nivelurile muzeului, cred ca pana la etajul 2, printr-un culoare unic de vizitare, cu sens, astfel incat la final te intorci de unde ai plecat, adica in holul principal.

Structura expozitiei permanente de istorie militara generala este facuta in asa fel in incat incepe cu:

>sectiunea Preistorie apoi continua cu

>Antichitate

>Evul mediu

>Epoca Moderna

>Epoca Contemporana

Tot in cadrul expozitie permanente intalnim si:

>Parcul de Tehnica Militara (zona exterioara a cladirii)

>Aeronautica (in hangarul special aflat in curtea muzeului)

>Uniforme

>Armament

>Atelaje si Harnasamente

N-am sa va plictisesc cu prea multe detalii tehnice ca nu-i cazul. Sunt mii de exponate cu o valoare istorica impresionanta. Obiecte din prima epoca Bronzului Timpuriu, din Prima Epoca a Fierului, a doua Epoca a Fierului.

Apoi tot felul de harti, reconstituiri, planuri ale unor mari cetati din Romania. Regasim reprezentarea razboiului dintre daci si romani din anii 85-89 p. Chr. Pe fiecare galerie sunt postate manechine ce poarta haine specifice perioadei la care fac referire.

Tot in muzeu sunt si cateva zone unde sunt reproduse scene din campurile de lupta. Aici am stat pret de cateva minute sa absorb toate informatiile. Ma cuprind fiorii cand ma gandesc ca la cateva sute de km de noi, aceste scene, desi menite expunerii intr-un MUZEU care prezinta istoria, totusi se repeta, sunt de actualitate si nu le pot nega in nici un fel.

Sentimentele mele se amplificau pe masura ce ajungeam in partea contemporana a expozitiei unde erau prezentate uniforme si arme recente, unele inca aflate in dotarea fortelor militare.

___

Iesim din muzeu si mergem in curtea exterioara unde este prezentat Parcul de Tehnica Militara. Din pacate exponatele de pe la intrarea principala nu sunt puse in evidenta acum noaptea, din cauza lipsei unor corpuri de iluminat. Asadar ne orbecaim ca liliecii si reusim sa destingem cateva forme. Mergem apoi spre curtea din spate. Aici sunt ceva mai multe corpuri de iluminat si putem distinge mai bine tancurile si transportoarele blindate. Tot aici in curte sunt mai multe cladiri apartinand muzeului, printre care si un hangar imens unde este gazduita expozitia de aeronautica.

Fiind deja 23:00 pare ca lumea isi cam strangea lucrurile si se pregateau sa inchida. Insa avem noroc si prindem probabil ultima salva de onoare. Sper ca m-am exprimat corect.

Afara in curte, langa un cort unde cei mici puteau face poze cu diverse arme vechi, alaturi de cativa domni imbracati in uniforme militare vechi, regasim si un detasament compozit al Armatei Romane din vremea celui de-a doilea razboi mondial. Arata putin diferit fata de ce ne-a obisnuti cinematografia romana, asa cum bine spune si domnul care ne prezinta ostasii si poarta uniforma unui locotenent din regimentul 2 pioneri de garda, regimentul de geniu al diviziei de Garda ce isi avea sediul in Bucuresti.

Primul ostas este un plutonier adjutant de infanterie, pistolar mitralior. Poarta tinuta de vara a infanteriei cu gradele aferente pe umar. Al doilea este un sergent de infanterie, puscas, cu genti port incarcatoare. Al treilea poarta unul dintre primele ecusoane ale Armatei Romane, ecusonul vanator de care. Urmatorul ostas este din trupele de vanatori de munte, purtand bereta de vanatori de munte pe cap, element introdus in anul 1930. Vanatorul de munte poarta jampiere fata de colegii lui care purtau benzi moletiere la bocanci. Apoi clasicul soldat al armatei romane avand echipamentul complet specific. Ultimul soldat prezentat este un soldat de graniceri care inca purta petrite spre deosebire de trupele de front la care orice element de culoare distinctiva a fost eliminat in 1941.

Dupa prezentarea ostasilor acestia trag 2 salve de onoare. Am fost foarte impresionati, mai ales ca am stat primii, la nici 10 metri de cei care executau aceste manevre, evident cu munitie de ceremonie. Insa foarte foarte zgomotos!

Mergem apoi in expozitia aparatelor aeronautice. Aici din nou, probleme cu lumina... niste becuri vechi de 20-30 de ani, luminau cu greu exponatele. Colectia de Aeronautica cuprinde avioane si elicoptere, motoare de avion de la cele mai vechi modele pana la modelul cu reactie Viper 632-41, dar si elice originale, machete de avioane romanesti si straine care au fost in dotarea aviatiei noastre militare si numeroase piese de tehnica aeronautica.

Colectia mai contine piese rare precum un avion de scoala si antrenament Fleet F10G, un aparat italian Nardi FN305, ambele construite la IAR Brasov. Tot aici regasim si modul de coborare al navetei spatiale sovietice Soyuz 40, folosita la misiunea spatiala din 1981, la care a participat si astronautul roman Dumitru Prunariu. Alaturi este prezentat costumul de cosmonaut folosit de Prunariu dar si obiecte aflate asupra lui in spațiu. Obiecte precum statia de radiolocatie, trusa medicala, farmaceutica sau trusa de supravietuire.

De departe, personal, cea mai importanta piesa de aici am considerat-o ca fiind avionul IAR 93B. Acesta era capabil sa ajunga la o viteza de 110 km/h, avand o autonomie de 720 km. Ca si detalii tehnice are o anvergura de 9,63 metri, lungime de aproape 15 metri, inaltime de 4,45 m si o greutate de 8600 kg! Acesta era dotat cu anvelope VICTORIA, fabricate in Romania, acesta fiind defapt construit in Craiovala Intreprinderea de Avioane, in colaborare cu Iugoslavia, in perioada 1975-1992 fiind scos din serviciu in anul 1998.

Revenind afara din cladire, prin toata curtea sunt expuse utilaje militare... tancuri, transportoare blindate, un elicopter militar. Mai este o cladire care din pacate nu am mai apucat sa o vizitam, care dupa calculele mele adapostea expozitia de Atelaje si Harnasamente.

___

Concluzii

Un loc foarte frumos, impresionat, de bun augur mai ales pentru pasionatii de istorie, arme, tehnica militara, etc. Insa va recomand sa il vizitati pe timpul zilei, cand inca mai este lumina afara, lucru care nu ar trebui sa prezinte o problema avand in vedere ca programul oficial este de la 9-17. Fiind "noaptea muzeelor" si mergand chiar pe timpul noptii, nu am putut admira cu adevarat exponatele din curtea exterioara insa cu siguranta vom reveni aici pentru a studia mai bine obiectele pe care noi le consideram cele mai importante.

Cred ca pe la 12 fara 5... fara 10 am plecat din curtea Muzeului. Nu mai retin exact dar parca anii trecuti erau deschise ceva mai mult timp muzeele, inclusiv dupa 12, sau poate ma insel eu. In orice caz nu am mai mers in alta parte fiind si tarziu iar mijloacele de transport in comun circuland rar deja fiind prezente doar cele de noapte care nu ne avantajau. Iar pe aplicatiile de ride-sharing era haos... cursele costau dublu, triplu insa nici asa nu gaseam sofer disponibil. Dar intr-un final am reusit sa gasim o masina libera si am ajuns acasa.

Cu bine.


[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 17.05.22 11:57:17
Validat / Publicat: 17.05.22 15:39:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 573 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Muzeul Militar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.05.22 15:39:16]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

-

Nu mai insera astfel de solicitări în review — arată ca naiba.

Măcar scrie-le, dacă vrei, LA FINAL.

Noi am prefera să le scrieți ca ecou, separat de review.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[17.05.22 15:48:35]
»

@webmasterX: Am editat si am sters solicitarea. Multumesc frumos, nu mi-am dat seama, tin cont pe viitor. ????

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.05.22 17:21:26]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Si eu am vizitat Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", dar ziua, chiar la prima ora, adica putin dupa ora 10.00, din mai multe motive, intre care si acela ca nu voiam sa ma prinda noaptea pe drumuri.

Am revenit la ora 17.00 cand au inceput "reconstituirile istorice", defilari cu militari in uniforme de epoca.

Am ramas surprins ca NU ERA COADA!

Da, nu era coada nici dimineata, cand am fost eu. Aglomeratie s-a facut abia dupa ora 17.30 cand toti cei care au asistat la "reconstituirile istorice" au navalit in interior.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[17.05.22 17:33:08]
»

@iulianic: Multumesc pentru vizita si ecou!

Apropo ca am uitat sa scriu in recenzie... cand am plecat noi de la muzeu, aproape de 12 noaptea, vine un baiat de 18-20 de ani la noi, cu prietena de mana, usor speriat si ne intreaba:

-De aici se aud bubuiturile? ...

-Da de aici... se trag salve de pusca!

-Ahh ok multumim, ca noi dormeam si ne-am trezit din somn, ne-am speriat.

(apoi s-au dus si ei spre muzeu... desi nu cred ca i-a mai primit)

????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zapacituPHONE
[17.05.22 19:20:25]
»

@⭐ValentinB_88⭐: utilă lecția de istorie! Muzeul ăsta ține de M. Apărării, iar finanțarea e una de avarie, ultimul buget postat pe sait, e din 2019. Iluminatul deficitar al exponatelor, așa cum ați descris, rezidă și dintr-o subfinanțare a domeniului muzeal. De înnoirea zestrei muzeale, cred că nici nu se mai ține seama. Ponderea covârșitoare a finanțelor alocate de ordonatorul kaki, e marcată de salariile personalului.

Am la păstrare, în condiții destul de bune, ceva efecte militare ale străbunicului pe linie paternă, provenind din Răzbelul cel Mare. Aveți idee dacă s-ar putea dona acestui muzeu, gratis bineînțeles?

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[17.05.22 20:43:17]
»

@zapacitu: Multumesc pentru vizita si ecou!

Referitor la lipsa finantarilor, mi-am inchipuit eu ca asa stau lucrurile, similar cu ce am trait la Muzeul Tehnic, care apartine de Electrica/ Enel sau cum s-o mai numi. Dar acolo e de inteles lipsa finantarii, Enel fiind detinuta de italieni. Nu dau italienii 2 bani pe muzeele noastre, asta este clar, se vede de la o posta.

DAR aici... muzeul apartinand Ministerului Apararii... asta nu este privatizat, este al statului dar ce mi-e Enel, ce mi-e M. Apararii?

Insa nu pot nega faptul ca muzeul, in interior, este foarte bine pus in valoare iar exponate arata la fel de bine! Spre diferenta de muzeul Tehnic unde exponatele, marea majoritate a lor, au nevoie urgenta de restaurari. Si ca tot fac comparatie cu M. Tehnic, acolo expozitia din curte este inchisa de 20-30 de ani. Aici macar ne lasa sa o vizitam, asa cum este ea, mai putin pusa in valoare.

Din pacate mi-am dat seama acum uitandu-ma pe Google pe imaginile de satelit, ca erau mult mai multe tancuri si blindate puse care pe unde s-a putut, pe care nu le-am vazut deloc, fiind bezna... sigur voi reveni pe timp de zi!

Referitor la intrebarea ta cu donatul, chiar nu stiu ce sa spun. Cel mai bine sa iei legatura direct cu ei. Ai date de contact pe site!

Cu bine,

Valentin B.

Michi
[18.05.22 11:33:54]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Mi-a făcut plăcere să-ţi citesc reviewul pentru că de când l-am vizitat cu nepoţii, cred că sunt 8-9 ani, s-a depus praf pe memorie şi oricum eram mai atentă la ei, să nu facă năzdrăvănii decât la exponate.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[18.05.22 12:14:04]
»

@Michi: Buna Michi! Multumesc pentru vizita si ecou.

Tu cu nepotii, eu cu copilul. ????Intr-adevar de multe ori eram cu ochii mai mult pe ea decat pe exponate, mai ales ca voia sa se pozeze cu toate manechinele din muzeu.

Iti recomand o re-vizitare, mai ales acum ca vine vreme tocmai buna pentru asa ceva. Eu cu siguranta voi merge din nou, in special pentru expozitia exterioara si pentru cea de harnasamente si atelaje care era deja inchisa cand am ajuns la ea.

Cu bine,

Valentin

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.05.22 12:51:44]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Acest muzeu specializat poate fi considerat „raiul” celor care sunt pasionați de armată sub toate aspectele sale (istorie, arme, uniforme, artefacte militare etc.). Expoziția permanentă nu este ultramodernă, dar nici încremenită în timp nu este; avem ocazia să vedem obiecte valoroase și reconstituiri (diorame) reușite.

Eu am vizitat anul trecut muzeul, cu ocazia Zilei Armatei Române (vezi impresii), moment în care pavilioanele exterioare și parcul tehnic se aflau în proces de reamenajare. Acum doi ani se vorbea despre realizarea unui pavilion deschis pe structură metalică (2500 mp) care să protejeze exemplarele de tehnică militară din exterior: tunuri, blindate și altele (presamil.ro/tehnica-milit ... uctura-metalica). Din ce am observat în fotografii pavilionul nu a fost încă ridicat, s-au turnat doar niște alei de beton printre coloșii de metal. Până la termenul final de execuție (decembrie 2023) mai este timp...

Numai bine!

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[18.05.22 13:35:26]
»

@tata123 ????: Salut tata! Multumesc pentru vizita, ecou si vot, si de-asemenea pentru completarile utile.

Intr-adevar nu am sesizat vreo construire a unui acoperis pentru protejarea exponatelor. Nu vrea sa cobesc dar tinand cont ca nu era nici macar inceput, ma indoiesc ca vor face ceva.

Insa spre diferenta de multe alte muzee pe care le-am vizitat, acesta chiar este pus in valoare destul de bine. Exceptand curtea exterioara unde toate exponatele stau sub cerul liber, in interior lucrurile stau foarte bine si sunt puse in valoare excelent.

Chiar daca era cam bezna in curte, am sesizat ca tancurile si alte obiecte de pe acolo erau recent vopsite...

Am citit si recenzia ta, si am votat-o cu drag!

Cu bine,

Valentin.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
k-lator
[18.05.22 15:58:41]
»

@zapacitu:

Am la păstrare, în condiții destul de bune, ceva efecte militare ale străbunicului (...) Aveți idee dacă s-ar putea dona acestui muzeu, gratis bineînțeles?

????

Eu zic să mai aștepți din două considerente:

(i) primul și cel dintâi ca să se închidă pavilionul deschis, pe structură metalică, altfel riști să se mucegăiască efectele păstrate în condiții bune de lumină și umiditate-uscăciune (ii) al doilea și cel secund să găsești înțelegere pentru acordul între părți care să faciliteze primirea bunurilor materiale la schimb, fără mijlocirea banilor, poate îți vor oferi un tanc fără șenile - evident, că astea sunt scumpe!

Să auzim de bine!

zapacituPHONE
[18.05.22 17:46:30]
»

@k-lator: păi pavilionul deschis de care pomenești, nu s-a închis (încherbărat, traforat, construit, realizat, etc.), iar să aștept până la expirarea legală a PIF-ului, nu cred că mai pot, datorită unor "amatori" de bunuri produse prin deposedare fără acord.

În ceea ce privește trocul propus, tanc fără șenile contra efecte, parcă m-ar tenta, am o hulubărie cam șubredă, iar carcasa de tanc ar fi pe placul stolului (!) de porumbei care-și doresc trecerea la un confort sporit. Mi-am asumat deplin conștient, pleonasmul din finalul intervenției, bolduită și de tine, dar doar pentru a nu da loc de interpretare, așa cum unii o practică, donează la vedere, iar în subteran culeg "polenul".

Ai toată considerația mea pentru spiritul manifestat! ????????????????

Exponatele muzeului merită o "viață" cât mai bună și cât mai lungă, iar împrospătarea poate veni de pretutindeni, ma chère amie!

k-latorPHONE
[18.05.22 18:11:38]
»

@zapacitu:

Boldul meu nu a fost pentru ochii tăi, mon chèri ????. Știu foarte bine că ești un om asumat!

Daisy Petal
[20.05.22 10:45:57]
»

Am vizitat muzeul, pentru prima dată, cândva, când am fost copil, când muzeul se afla în sediul fostului arsenal din dispărutul cartier Uranus. Mai târziu, după mutarea lui în sediul actual, l-am vizitat de vreo 4 ori și de fiecare dată am fost impresionată. Poate că exponatele nu sunt perfecte, poate că se mai poate îmbunătăți ceva etc., însă relația specială pe care o am cu unele informații aflate printre filele prăfuite de înscrisuri mă fac să revin iar și iar la acest muzeu. Felicitări pentru acuratețea articolului.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[20.05.22 10:50:51]
»

@Daisy Petal: Multumesc pentru ecou, vot si gandurile bune!

Intr-adevar se mai poate lucra pentru imbunatatirea punerii in valoarea a multor exponate, in special cele din curtea exterioare unde inteleg ca exista totusi un proiect pentru construirea unui acoperis care sa adaposteasca tehnica militara insa stim ca la noi lucrurile astea merg mai greu... Cultura nu a fost pusa niciodata pe primul plan si nici nu cred ca va fi prea curand.

Cu siguranta vom reveni si noi aici, mai ales acum dupa aceasta vizita cand parca am ramas mult mai impresionati fata de data trecuta.

Cu bine,

Valentin B.

⭐ValentinB_88⭐PHONEAUTOR REVIEW
[11.12.22 19:18:41]
»

Am vrut să vizitez muzeul, în mare parte galeria de afară pe care nu am putut să o vedem foarte bine de noaptea muzeelor, fiind... întuneric. Din păcate nu se mai poate vizita (cel puțin până în dec 2023), probabil din cauza lucrărilor pentru crearea acelui acoperiș din curte. Deși nu am văzut vreun muncitor, iar "fiarele" erau toate în același loc.

Mă gândesc că o să fie "distractiv" să mute tancurile alea de zeci de tone, plus ce mai era prin curte.

Așadar se poate vizita doar Pavilionul A.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Daisy Petal, iulianic, k-lator, Michi, tata123 🔱, zapacitu, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085791110992432 sec
    ecranul dvs: 1 x 1