GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu mai fusesem in Bucuresti de cativa ani, si sincer chiar imi era dor. Am stat in zona Pietei Unirii la niste prieteni buni si vechi, care in masura timpului au mai iesit cu mine in oras, dar de cele mai multe ori am colindat orasul pe cont propriu cu o mare placere ca nu am o tinta si nici un program clar pentru fiecare zi. Pentru ca nu cunosc prea bine orasul, in fiecare zi imi luam ca punct de reper cate un mare bulevard si admiram ce era in zona respectiva.
Astfel o zi intreaga am dedicate-o zonei Unirii si Palatului Parlamentului. Aceasta cladire este cu adevarat impresionanta, imensa si dupa gustul meu chiar frumoasa. Bulevardul Unirii imi place la fel de mult ca si palatul. Totul imi place acolo; fantanile arteziene, felul cum sunt pavate trotuarele, stalpii de iluminat, si balcoanele blocurilor. Nu-i asa dragi bucuresteni ca nici nu le dati atentie? Eu spun ca sunt frumoase. Copacii care strajuiesc bulevardul, au mai imbatranit un pic, sunt mai mari si mai frumosi.
Alta zi am dedicate-o Caii Victorii. Am strabatut-o de la un cap la altul si daca alta data nu-i dadeam prea mare atentie, acum dupa ce am mai citit cate ceva pe aici, am privit-o cu mult mai mult interes. Preferatele mele dintre cladirile de pe Calea Victoriei sunt; Casa cu Lei, Biserica Alba, Cazinoul Victoria (cel de pe cal. Victoriei la intersectia cu Bdul. Dacia) si Cecul Mare sau Palatul CEC de langa magazinul Victoria.
Pentru ca eu locuiesc intr-un oras mult mai mic, nu putem sa nu fac o “ vizita “ si prin Mall Vitan. Asa…ca da bine la poveste cand ma intorc acasa si ma intreaba prietenii ce am mai facut si ce am mai vazut. E clar ca si acolo mi-a placut; ca acasa nu am parte de atatea magazine elegante si cafenele cochete.
In alta zi m-am plimbat prin Parcul Cismigiu si am baut o bere la Monte Carlo (restaurantul de pe insula de pe lac din parc) si apoi am mers pe jos pana la Universitate si Hotelul Intercontinental. Numele parcului vine de la meseria de cismigiu; adica cativa oameni aveau datoria sa aiba grija de buna functionare a cismelelor din parc.
In alta zi, impreuna cu prietenii mei am mers la marginea orasului pe platforma comerciala Militari (cred ca nu gresesc - asa se numeste) ei cautand ceva anume si pentru care primisera informatii ca vor gasi acolo.
Despre restaurante nu pot spune prea multe. Doar de doua ori am mancat in oras; odata la un restaurant langa Casa Studentilor - la Old School si alta data la Cocosul Rosu. Old School chiar este pentru buzunarele studentilor. Preturi mici si mancare buna Noi am stat afara ls trasa, dar m-am uitat si inauntru si era frumos.
Chiar si cu metroul m-am plimbat intr-o zi; intre Piata Unirii si Piata Romana. Apoi drumul la intoarcere l-am facut pe jos pe Bulevardul Magheru.
Stiu ca am vazut doar o parte din oras. ; dar cat am vazut mie mi-a placut. Si vreau sa spun ca s-a schimbat mult in bine de cand l-am vazut ultima oara. Este mult mai curat, sunt mult mai putine gunoaie pe jos si mult mai multe cosuri de gunoi pe strazi. Oamenii sunt mai discreti parca, nu mai vorbesc atat de tare pe strazi si de cateva ori, cum cascam eu gura pe strada am atins din gresala pe cate un om; desi eu eram de vina si persoana cealalta si-a cerut scuze. La asta chiar nu ma asteptam. Asa cum se barfeste ca bucurestenii sunt “ asa…. si pe dincolo”…au am avut surprize placute. La metrou stateau mai calmi, parca erau constienti ca trenul nu pleaca pana nu se urca toata lumea si nu se mai impingeau ca altadata. Chiar si vecinii prietenilor mei la care am stat, nu mai dau muzica asa de tare sa rasune tot blocul.
Bucurestiul e capitala noastra si mie imi place.
Trimis de babycris42* in 01.06.10 18:53:37
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (babycris42*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Aud si eu pe cineva ca ii era dor de Bucuresti, eu nu stiu cum sa fac sa il evit.
Sincer, as fi avut aceeasi atitudine dar anii sa difere si sa ramana la aceeasi perceptie: '77-'82!!
Asa cum stim deja... totul este efemer!!
Bravo! Bravo! Bravo!
Sunt bucurestean, si iti multumesc! Ai o putere de remarca si observatie... remarcabila!
Mai ai multe de vazut, obiective si zone care sunt un univers in sine, ca de exemplu Parcul Carol-si Muzeul Tehnicii, Bulevardul Gheorghe Magheru si Strazile adiacente (permite-mi sa-ti recomand Casa Memoriala si Muzeul Theodor Aman), Piata Palatului, implicit Muzeul de Arta din Interiorul Palatului, Muzeul Satului (atractie mondiala adevarata, tuturor carcotasilor anti Bucuresti le recomand sa acceseze Trip Advisor pt review-uri obiective culturale din Bucuresti, incercati, va rog, si la restaurante!), Muzeul Taranului Roman, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul si Casa Zambaccian, si chiar Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3, Sector 3 care bate la aproape toate capitolele, cam 90% din localitatiile patriei noastre (inclusiv Tinutul Secuiesc). Lista este uriasa, este o mare placere pt. mine sa o completez.
Daca vrei sa te simti recomfortant ca roman, sau chiar ca cetatean roman, recomand inca o data recenziile despre Hotelurile de top din Bucuresti, de pe situl Trip Advisor.
La Bulevard birjar!
De fapt e... La bulivar, birjar!... dar... ma rog... eu fiind de langa Eroilor (ca sa nu zic Cotroceni, ca poate platesc mai multe taxe...), exagerez!! ...sau mai bine zis: fost-am d'acolo !!
Cand esti turist, esti mult mai relaxat si mai atent la unele lucruri care scapa celorlalti. Si chiar sunt destule lucruri care merita atentie in Bucuresti.
La Bulivar, birjar! asa zicea Mam'mare din...Ploiesti.
In Bucuresti se zice Bulevard.
... asa zicea Caragiale din Romania!!... dar a trecut ceva vreme... atunci cand intr-adevar si din cat se putea vedea din albumele fotografice, Bucurestiul era Micul Paris!!... e doar o constatare acest... "bulivar"... al unor vremuri far'de intoarcere nemanelizate, nesimone-nesenzuale si alte baragladine fara esenta!!
ATAT.
Supranumele "Micul Paris" era, intr-adevar, foarte potrivit in vremurile lui Caragiale. Si cei de atunci credeau ca potrivirea curge doar intr-un singur sens: de la Marele Paris la "Micul Paris". In ziua de azi, cand potrivirea ar fi in ambele sensuri, mie unul nu mi-ar conveni sa fie supranumit Bucurestiul, "Micul Paris"; ar fi intuneric pe strada in plina zi, si Marean "de Gaulle" (s-a dat), Primar General.
Intr-adevar frumoase vremuri, cele ale Marilor Clasici, si traiau intr-un mare si european oras. Dar "senzuale" aveau si ei, ba chiar transmiteau boli lumesti, unii cercetatori spun ca nu numai bietului Eminescu, chiar si lui Conu' Iancu... Care era diferenta? Pai imensa, atunci senzualele erau mult mai culte (poeziile Veronicai sunt opere de arta) ; adevarul este ca nivelul era mult mai ridicat.
In final, dragii mei, va supun atentiei o adaugire a listei frumusetilor (veritabile) ale Bucurestilor: Biserica Ciobanului Bucur, intemeietorul viitorului-fost "Mic Paris". Sfanta Biserica se afla pe malul Dambovitei langa Facultatea de Teologie. Mica Bisericuta este foarte veche, si conform traditiei a fost ctitorita de Bucur. In diagonala de Bisericuta puteti gasi una din cele mai impunatoare cladiri noi si moderne din Capitala: Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. Interiorul Palatului este "mondial".
Vizitati Bucurestiul, el va asteapta mereu cu drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 De la biserică și han, la bancă și spațiu expozițional: povestea Palatului Dacia-România — scris în 06.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Redescoperind capitala: Lipscanii între București și Victoria — scris în 27.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Spectacolul apei și a dronelor în Piața Unirii — scris în 24.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Străzi și clădiri bucureștene cu parfum de epocă — scris în 02.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Povești despre clădiri și oameni: Palatul Noblesse — scris în 01.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Repere ale Revoluției Române în București în 2023 — scris în 21.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Fântâni, bere & dovleci — scris în 20.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ