ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.12.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
DEC-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Barajul şi Lacul Siriu – două frumuseţi buzoiene

TIPĂREȘTE

Data vizitei: 9 decembrie 2022

Coordonate GPS: 45.49192; 26.25682 (pentru accesul pe baraj, blocat la data vizitei mele ☹)

Îmi dorisem mult să văd Barajul Siriu, cu o înălţime de 122 metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, construit pe Râul Buzău între Masivul Podu Calului şi Masivul Siriu după o tehnologie inovatoare fără a folosi ciment, doar din piatră, steril şi miez de argilă, folosind proprietatea argilei de a-şi mări volumul în contact cu apa, devenind impermeabilă. Barajul Siriu, finalizat în 1994, este al doilea cel mai mare baraj de acest gen din ţară, după Barajul Gura Apelor de pe Râul Mare. Dar eu doream să văd barajul cât mai de aproape, de pe coronamentul acestuia dacă se putea, ştiut fiind faptul că accesul chiar pietonal pe baraje este de obicei interzis, sau măcar de deasupra. Ei bine, acest lucru nu a fost posibil în acest caz, nu pentru că mi-ar fi interzis cineva, şi de aici şi dezamăgirea mea.

Am plecat de la pensiunea din Chiojdu care ne-a găzduit în această minivacanţă imediat după un mic dejun foarte copios cu dorinţa de a descoperi măcar o mică parte din frumuseţile buzoiene. Traseul urmat a fost Chiojdu – Cătina – Calvini pe drumul judeţean DJ102, apoi am intrat pe drumul naţional DN10 care leagă Buzăul de Braşov mergând spre Braşov prin Mărunţişu – Pătârlagele – Valea Lupului - Chirleşti – Nehoiu – Nehoiaşu, ajungând în comuna buzoiană Siriu.

Intrând în satul Lunca Jariştei, la vreo 10 kilometri de oraşul Nehoiu am zărit şi barajul Siriu. Ne-am tot apropiat de baraj până când ne-am oprit de tot, nu cu voie, ci de nevoie, într-un lung şir de maşini care aştepta la semafor. Citisem eu ceva despre nişte lucrări în zonă şi despre traficul restricţionat din cauza frecventelor căderi de pietre pe carosabil, foarte periculoase de altfel, dar doar pietrele căzute pe carosabil mi s-au părut reale, nu şi lucrările, cât timp într-o zi de lucru nu am văzut nici picior de muncitor pe acolo, iar situaţia părea să dureze de ceva vreme. Nimeni nu s-a învrednicit să îndepărteze pietrele de pe carosabil, nimeni nu s-a apucat să monteze plase de protecţie pentru a evita repetarea incidentelor de acest gen.

Am pornit şi noi mai departe la culoarea verde a semaforului, pe o singură bandă, practic pe contrasens în cazul nostru, pe un drum şerpuit, care urma destul de îndeaproape conturul lacului. GPS-ul, căruia îi dădusem coordonatele barajului, a ameţit şi el, ba chiar a amuţit la un moment dat din cauza lipsei semnalului ☹.

Atentă la condus, nici nu am realizat când am trecut pe lângă baraj, dar deja vedeam pe partea stângă imensul lac de acumulare. Să opresc, nu aveam unde, să întorc, era exclus în condiţiile respective de trafic, astfel că mi-am continuat drumul înainte până am găsit un fel de parcare pe partea stângă a drumului şi am oprit acolo, în siguranţă.

Ceea ce crezusem eu că este o simplă parcare s-a dovedit a fi un minunat loc de belvedere (coordonate GPS: 45.49571; 26.25398), amenajat pentru relaxare, dar şi pentru picnic totodată, fiind dotat cu o masă, trei bănci şi coşuri de gunoi. Din acest punct am putut admira barajul Siriu şi o mare parte a lacului de acumulare creat prin construirea acestuia, satul aflat dincolo de baraj, ca într-o căldare, precum şi peisajul montan spectaculos din jurul nostru. Am luat o pauză de dezmorţire, am fumat o ţigară şi am făcut câteva fotografii atât cu barajul, cât şi cu lacul.

Lacul Siriu se întinde pe o lungime de 11,5 kilometri, având un volum de 155 milioane metri cubi de apă. Lacul constituie o importantă sursă de apă potabilă pentru localităţile din aval, dar şi pentru irigarea terenurilor agricole din zonă. Nu este de neglijat nici rolul său în producerea de energie electrică în hidrocentrala Nehoiaşu.

Am reintrat în trafic atunci când a fost posibil şi mi-am continuat drumul în direcţia Braşov până în parcarea de la Popasul Siriu (coordonate GPS: 45.49949; 26.25306), aflat imediat după terminarea zonei cu trafic alternativ pe o singură bandă. Aici s-a „trezit la viaţă” şi GPS-ul, care mă anunţa victorios că „am ajuns la destinaţie” :D. Pe bune??? Trecusem de mult de baraj, dar ce mai conta.

Un drum îngust și foarte sinuos cobora de aici spre o pensiune și spre lac, dar am lăsat plimbarea până la lac pentru o dată viitoare. Profit de ocazie pentru a solicita informaţii cu privire la accesul la baraj şi aflu de la o doamnă de acolo că acesta a fost blocat cu balize încă de când au montat semafoarele. Mai fac câteva fotografii cu Lacul Siriu, deoarece şi popasul acesta oferea o privelişte frumoasă asupra împrejurimilor şi, cu un gust puţin amar, decid să ne întoarcem pe acelaşi drum, după o nouă aşteptare la semafor, cum altfel :D, continuându-ne plimbarea către următorul obiectiv al zilei.

Barajul Siriu şi lacul de acumulare aferent constituie atracţii turistice deosebite, uşor accesibile şi bucureştenilor în excursii de o zi sau două, astfel că recomand această destinaţie. Peisajul este spectaculos. Mi-am propus să revin în zonă, dar numai după ce va fi reluată circulaţia normală pe tronsonul respectiv din DN10, deoarece, în condiţiile actuale, pentru mine vizita la baraj, fără a-l putea vizita efectiv, a fost un semieşec.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 14.12.22 00:29:42
Validat / Publicat: 14.12.22 01:06:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ].

VIZUALIZĂRI: 4399 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Barajul şi Lacul Siriu – două frumuseţi buzoiene
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46550 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

crismisPHONE
[14.12.22 07:04:02]
»

@nicole33: Dacă mai înaintai încă vreo câțiva km, ai fi ajuns la cel mai frumos loc de belvedere asupra lacului (după mine), cel de pe viaductul Stânca Tehereu.

În tot cazul, zona aceea este periodic supusă "recondiționării", totdeauna rezultatul e provizoriu și de calitate îndoielnică. Ne întrebăm retoric "oare de ce?! "...

Îs curioasă despre pensiunea din Chiojdu ????...

ZoazorePHONE
[14.12.22 07:29:08]
»

@nicole33: Este, cu siguranță, spectaculos! Spre rușinea mea, Buzăul este un punct alb pe harta mea, deși în oraș intru zilnic, sau aproape zilnic. Ai surprins niște imagini superbe. Vara cred că ar fi fost și mai frumos. Acum, dacă GPS îl tău a învățat drumul, poate veți reveni.

Cât despre lucrările de reabilitare... poate mai sunt speranțe. Eu nu aș renunța dacă aș avea posibilitatea să fac asta.

liviu49
[14.12.22 08:37:21]
»

Felicitari pentru aceasta drumetie, chiar daca a fost facuta cu masina.

De mai multi ani, incerc sa conving mai multa lume sa viziteze judetul Buzau, mai ales locurile unde natura inca mai este stapana. In 2020, intr-o pauza de pandemie am vrut sa facem un picnic in natura Buzaului. Dupa vizitarea barajului pana pe celalat mal, ne-am continuat drumul spre Brasov, am oprit in parcarea cu priveliste asupra lacului, unde am hranit niste catei prietenosi cu noi, mai ales ca le-am dat sa bea apa, apoi dupa ce am trecut de Mausoleu, pe partea stanga am gasit un loc cum nici nu ne imaginam. O poiana la marginea padurii, langa un parau care avea si apa si foarte aproape de lac. Pana la locul unde am picnit (nu cauta in dictionar, cuvantul e inventat de mine) am coborat prin vegetatia care ne trecea de brau, cu catel cu purcel (gratar din disc, butelie, gentile cu mancare si bautura) fara probleme. Partea proasta este ca a trebuit sa caram la masini tot calabalacul, urcand de data asta si cu burtile bine crescute. Dar frumusetea locului a meritat.

Numai bine si calatorii placute!

doinafil
[14.12.22 13:44:28]
»

... construit pe Râul Buzău între Masivul Podu Calului şi Masivul Siriu după o tehnologie inovatoare fără a folosi ciment, doar din piatră, steril şi miez de argilă, folosind proprietatea argilei de a-şi mări volumul în contact cu apa, devenind impermeabilă. Barajul Siriu, finalizat în 1994, este al doilea cel mai mare baraj de acest gen din ţară, după Barajul Gura Apelor de pe Râul Mare. Dar eu doream să văd barajul cât mai de aproape, ...

Îmi pare rău că nu ați reușit să-l vedeți așa cum ați fi vrut! Din păcate Mihai nu mai poate - deocamdată - să citească nici un articol (și nu numai cele de pe AFA), deoarece are de rezolvat niște probleme cu operația la ochi, pe care a făcut-o de curând. I-am spus eu despre ce ai scris și el a completat spunând că mai există un baraj de acest fel în țară, unul pe care l-am vizitat și noi, anume cel de la Măneciu, pe râul Teleajen. Acesta, însă, este muuult mai mic decât Barajul Siriu.

Materialele din care este făcut barajul se numește „material local” . El a lucrat în domeniul „Proiectare construcții hidrotehnice” și se pricepe muuuult mai bine decât mine despre ce este vorba.

Poate data viitoare veți avea mai mult noroc! Pozele sunt impresionante! Felicitări pentru tot și...

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.12.22 19:18:40]
»

Ai fost inspirată când ai ales acest titlu pentru review-ul tău, și barajul și lacul sunt două frumuseți buzoiene, aș putea spune fără rezerve că sunt două frumuseți naționale, peisajele sunt mirifice, eu încă nu am ajuns pe aceste meleaguri, poate în viitorul apropiat... De această tehnologie inovatoare la ridicarea barajelor habar n-aveam, doar citind review-ul tău am aflat că aceste minunății inginerești nu se construiesc doar din ciment.

Aștept și celelalte articole, despre pensiunea unde ați fost cazați, și despre alte plimbări pe plaiurile buzoiene.

Gânduri bune!

nicole33AUTOR REVIEW
[14.12.22 23:21:32]
»

@crismis:

Dacă mai înaintai încă vreo câțiva km, ai fi ajuns la cel mai frumos loc de belvedere asupra lacului (după mine), cel de pe viaductul Stânca Tehereu.

Ştiam de cele două viaducte de pe DN10, Giurca şi Stânca Teherău, şi de impresia de pod suspendat produsă privitorului şi cu toate acestea m-am întors din drum înainte de a parcurge toată lungimea lacului. Cred că mi-a fost teamă de o nouă dezamăgire, alt drum blocat, însă voi reveni în zonă anul viitor într-o perioadă mai caldă şi mai uscată.

În tot cazul, zona aceea este periodic supusă "recondiționării", totdeauna rezultatul e provizoriu și de calitate îndoielnică. Ne întrebăm retoric "oare de ce?! "...

Mulţi evită acest traseu tocmai din cauza şi de frica pietrelor.

Altfel, mi-ar părea o alternativă de a ajunge la Braşov mai pitorească decât DN1 şi sigur mai puţin aglomerată.

Îs curioasă despre pensiunea din Chiojdu

Voi scrie şi despre pensiune pentru că merită. Mie mi-a întrecut aşteptările.

Mulţumesc mult pentru vizită, pont şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[14.12.22 23:43:58]
»

@Zoazore:

Este, cu siguranță, spectaculos!

Da, spectaculos şi foarte natural. Asta a fost impresia mea.

Spre rușinea mea, Buzăul este un punct alb pe harta mea, deși în oraș intru zilnic, sau aproape zilnic. Ai surprins niște imagini superbe. Vara cred că ar fi fost și mai frumos.

Niciodată nu este prea târziu să recuperezi. Cine ştie? Poate chiar mai curând decât crezi .

De data asta nu am avut în plan şi oraşul Buzău, unde am fost de mai multe ori pe vremea când aveam casă în judeţ.

Vara ar fi fost şi mai frumos, dar şi mai bine din toate punctele de vedere. Aş fi putut face mai multe. Oricum mă consider norocoasă pentru zilele însorite şi călduroase de care m-am bucurat acum în decembrie.

Acum, dacă GPS îl tău a învățat drumul, poate veți reveni.

Acum ştiu drumul şi nu mai am nevoie de GPS

Cât despre lucrările de reabilitare... poate mai sunt speranțe.

Poate într-o altă ţară sau într-o altă viaţă sau cu un timing perfect.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[15.12.22 00:15:21]
»

@liviu49:

De mai multi ani, incerc sa conving mai multa lume sa viziteze judetul Buzau, mai ales locurile unde natura inca mai este stapana.

Eu personal nu cred că aş avea nevoie să fiu convinsă să vizitez judeţul Buzău. Este drept că mai sunt zone rămase încă necunoscute, dar şi altele pe care le-am tot "aprofundat" ani la rând.

Dar şi eu am remarcat cu bucurie că mai sunt zone care nu au fost încă afectate de turismul de masă. În această minivacanţă am avut surpriza plăcută să fim singurii vizitatori peste tot pe unde am umblat, dar sunt conştientă că vara nu ar mai fi la fel.

Am ochit şi câteva locuri pitoreşti perfecte de picnic sau doar de relaxare în sezonul cald, însă nu mi-ar plăcea să fiu înconjurată de fumul grătarelor şi de muzică la volum maxim, aşa cum le place multora să petreacă. Acum iarna, când totul era pustiu, altfel m-am bucurat de natură, de linişte şi de aerul nepoluat.

Toate plimbările au fost făcute cu maşina, deoarece distanţele erau mari. Am renunţat la câteva obiective unde era ceva de urcat, nu foarte mult, nehazardându-mă pe traseele aproape impracticabile după ploile din zilele anterioare şi chiar din perioada sejurului meu.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[15.12.22 06:29:25]
»

@doinafil:

Îmi pare rău că nu ați reușit să-l vedeți așa cum ați fi vrut!

Şi mie mi-a părut rău pentru că nu m-am putut plimba pe baraj de la un capăt la altul cum am făcut în cazul altor baraje vizitate. Deh... fiecare cu piticii lui, dar eu voiam să admir superbul lac de acumulare chiar de pe baraj.

I-am spus eu despre ce ai scris și el a completat spunând că mai există un baraj de acest fel în țară, unul pe care l-am vizitat și noi, anume cel de la Măneciu, pe râul Teleajen. Acesta, însă, este muuult mai mic decât Barajul Siriu.

Am fost şi eu acolo, dar amintirile s-am mai estompat cu trecerea timpului.

El a lucrat în domeniul „Proiectare construcții hidrotehnice” și se pricepe muuuult mai bine decât mine despre ce este vorba.

Şi decât mine, cu siguranţă.

Transmite-i, te rog, lui Mihai toate gîndurile noastre bune şi o recuperare cât mai uşoară şi mai rapidă. Sănătate!

Pozele sunt impresionante!

Peisajul este spectaculos, impresionant. Pozele mele, unele făcute chiar contra soarelui, au reuşit să surprindă doar într-o mică măsură frumuseţea naturii.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[15.12.22 06:39:27]
»

@Safta Radu:

Ai fost inspirată când ai ales acest titlu pentru review-ul tău, și barajul și lacul sunt două frumuseți buzoiene, aș putea spune fără rezerve că sunt două frumuseți naționale, peisajele sunt mirifice, eu încă nu am ajuns pe aceste meleaguri, poate în viitorul apropiat...

Frumuseţea peisajelor cred că m-a inspirat .

Şi mai am o frumuseţe despre care îmi doresc să povestesc cât mai curând, o surpriză plăcută pentru mine, o adevărată încântare.

De această tehnologie inovatoare la ridicarea barajelor habar n-aveam, doar citind review-ul tău am aflat că aceste minunății inginerești nu se construiesc doar din ciment.

Eu mai citisem şi mai studiasem câte ceva despre câteva baraje din România pe vremea când "cercetam" rezistenţa la seism a acestora.

Vor mai urma câteva articole despre cele văzute în această minivacanţă. Timp să fie

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.12.22 09:12:25]
»

@nicole33: Valea Buzăului are un farmec deosebit, multe locuri mai puțin umblate de turiști (după cum bine ai observat), peisaje încă naturale, neschimbate de activitatea antropică.

Nu ai fost chiar în perioada cea mai propice realizării unor poze spectaculoase cu Lacul Siriu; l-am prins în perioade mai bune atunci când nivelul apei era mai ridicat și culoarea azurie îți lua ochii. Dar era un început de decembrie... No offence!

Pe baraj nu știu să se fi putut intra vreodată, de fiecare dată când am trecut pe acolo era închis accesul. În schimb e destul de spectaculos peretele feliat de stâncă care se află în apropierea barajului, chiar pe marginea drumului național (deci mereu periculos pentru circulația rutieră), precum și cele două viaducte.

Pentru cei care vin de la București pentru a vizita acest areal geografic Lacul Siriu este chiar în drum spre obiective din zona înconjurătoare, prilej de a opri pentru câteva fotografii. Barajul și lacul se află la mijlocul distanței dintre zona vulcanilor noroioși, cea a așezărilor rupestre de la Aluniș-Nucu-Bozioru (+ Muzeul Chihlimbarului) și zona Vămii Buzăului, cu rezervația de zimbri, Cascada Urlătoarea și peisajele frumoase.

Pe costișele de lângă lacul Siriu se poate face un picnic, chiar ne-am oprit într-o toamnă acolo pentru două ore, după ce am vizitat și alte obiective interesante.

Numai bine!

nicole33AUTOR REVIEW
[17.12.22 09:59:16]
»

@tata123 ????:

Nu ai fost chiar în perioada cea mai propice realizării unor poze spectaculoase cu Lacul Siriu; l-am prins în perioade mai bune atunci când nivelul apei era mai ridicat și culoarea azurie îți lua ochii.

Chiar şi aşa cu un nivel mai redus, mie mi-a plăcut lacul, iar pozele, făcute cu telefonul şi contra soarelui, au ieşit atât cât m-am priceput. Eu m-am bucurat de şansa unei zile însorite şi cu temperaturi anormal de ridicate pentru prima decadă a lunii decembrie.

Lipsa totală a oricăror alţi turişti în afară de noi la toate obiectivele vizitate a fost în avantajul meu din toate punctele de vedere.

În ultima perioadă am învăţat să mă bucur de lucruri simple, fără pretenţii, şi să încerc să fructific maxim fiecare ocazie care mi se iveşte, indiferent de conjunctură.

Această minivacanţă a fost decisă foarte din scurt, aproape spontan, cu doar câteva zile înainte, iar prognoza meteo, care nu s-a adeverit decât într-o mică măsură, era total nefavorabilă. Alternativa ar fi fost să-mi petrec acasă ultimele zile de concediu din acest an, dar eu am preferat să plec, perfect conştientă de perioada dezavantajoasă, schimbându-mi planurile din mers în funcţiile de condiţiile concrete întâlnite şi renunţând la unele activităţi cu o durată prea mare pentru o zi scurtă de iarnă şi la trasee greu practicabile după o perioadă cu ploi abundente.

Oricum, per total, am ieşit pe plus şi asta a fost cel mai important pentru mine.

Pe baraj nu știu să se fi putut intra vreodată, de fiecare dată când am trecut pe acolo era închis accesul.

Accesul era, teoretic, interzis pe toate barajele vizitate de mine până acum, însă nimeni nu m-a certat/evacuat atunci când am intrat, pe jos, în plimbare şi am făcut câteva fotografii. Ştiu oameni care au trecut şi aici, pe jos, dintr-o parte în cealaltă a barajului şi asta doream şi eu să fac, însă nu am avut unde să opresc maşina din cauza restricţiilor de circulaţie.

În schimb e destul de spectaculos peretele feliat de stâncă care se află în apropierea barajului, chiar pe marginea drumului național (deci mereu periculos pentru circulația rutieră)

Peretele respectiv ar fi fost la fel de spectaculos şi dacă ar fi fost fixat cu plase de protecţie, pentru a evita riscul de accidente. Am văzut în Turcia nenumărate asemenea lucrări, chiar mai spectaculoase, dar deloc periculoase, deci, se poate. La noi îmi pare că, de fapt, nu se doreşte

Pentru cei care vin de la București pentru a vizita acest areal geografic Lacul Siriu este chiar în drum spre obiective din zona înconjurătoare, prilej de a opri pentru câteva fotografii. Barajul și lacul se află la mijlocul distanței dintre zona vulcanilor noroioși, cea a așezărilor rupestre de la Aluniș-Nucu-Bozioru (+ Muzeul Chihlimbarului) și zona Vămii Buzăului, cu rezervația de zimbri, Cascada Urlătoarea și peisajele frumoase.

Într-adevăr, sunt multe obiective care merită cu prisosinţă a fi vizitate în zona menţionată de tine, însă distanţele între ele sunt destul de mari, deloc de neglijat, mai ales că drumurile respective nu sunt de viteză. Sătulă de aglomeraţia tot mai mare şi de timpul tot mai lung petrecut zilnic în trafic traversând oraşul spre şi de la serviciu, eu nu am fost dispusă ca şi în cele câteva zile de vacanţă să stau tot cu orele în maşină alergând prin câteva judeţe în goana de a bifa cât mai multe obiective. Pur şi simplu nu este genul meu.

Cu cascada UrlătoareA aproape că m-ai păcălit , primul gând fiind că îmi recomanzi să vizitez cascada aflată în apropiere de Buşteni, cu acces şi din Poiana Ţapului şi nu prea vedeam legătura cu zona vizitată de mine . M-am lămurit însă repede că era vorba de fapt de cascada UrlătoarE, din apropiere de Vama Buzăului, pe care nu am văzut-o decât în fotografii, mi-a plăcut ce am văzut, aşa că îţi mulţumesc pentru pont

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, doinafil, liviu49, Safta Radu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Siriu-Nehoiu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066724061965942 sec
    ecranul dvs: 1 x 1