ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.06.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 27.12.07
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Gradina "Mare" sau „Belvedere”,

TIPĂREȘTE

Dacă ne facem puţin timp să admirăm natura, să ne bucurăm de fiecare colţişor de verdeaţă, poate o vom intelege mai bine.

In sfirsit dupa citva ani de zile in care am ignorat sa merg in Gradina publica („Belvedere”, iar din 17 mai 1863 a primit numele de "Alexandru Ioan Cuza") am luat masina din parcare (nu ca ar fi departe) si am mers sa vedem ora exacta din „Gradina Mare”.

Linga ceasul floral se afla o fintina arteziana care dateaza din anul 1914 dar acum este total cosmetizata.

Da ora exacta pentru ca aici se afla unul din acele citeva ceasuri florale inca in functiune (Targu Mures si Bucuresti Herastrau).

Am constat cu bucurie ca acesta functioneaza si este in perioada de cosmetizare unde angajatii de la sere cu ajutorul florilor schimba culorile cadranului.

Gardina sa reabilitat in ochi localnicilor dupa cosmetizarea la care a fost supusa de vreo 2 ani.

Alei asfaltate, gazon tuns, flori improspatate, de citva ani s-a creeat si un colt al micutilor cu leagane topogane etc.

Trenul de sport am constat ca este foarte bine ingrijit si renovat cu supratata sintetica si acoperit in cazul in care afara ploua sau mai rau ninge.

Dar cum nu toate pot fi perfecte Castelul de Apa este la fel de trist si parasit de ca acum 10 ani. Acesta a fost construit 1895.

Nici acum nu s-a putut stabili cine ii sunt parintii ca sa ai ba grija de el sa il redea in circuitul teraselor.

El este o replica dar la dimensiuni mai mici a turnului de televiziune din Galati (sau Viena). Dece spun acest lucru pentru ca in timpurile bune cind era in stare de functionare, acesta are aceeasi platforma care se roteste in sensul acelor de ceasornic de unde pute-ai vedea orasul de sus, acolose afla un restaurant (mai mult bar) cochet, iar pina la parter mai existau alte 2 restaurante, la etajul 1 era o cofetarie si la parter o berarie cu terasa plina de verdeata.

Dar toate acestea au ramas de domeniul trecutului.

Cam aceeasi soarta o are si o cladire care de-a lungul timpului a suferit un proces de metamorfoza de la restaurant numit „Cazinou”care a fost transformat in anul 1984 in “Muzeu de Etnografie” si acum se pare ca va fi tot restaurant dar nu se stie cind.

Alaturi sa spunem de Muzeul Enografic se afla Casa Memoriala „Panait Istrati”

Dar sa vorbesc si de cei este frumos in gradina.

Aici in timpurile bune dar si acum cind se desfasoara festivalul fanfarelor militare in chioscul special amenajat se auzeau sunetul instrumentelor cu migala minuite de miinile unor minunati oameni.

Printre alei stau sa vegheze la cetateni urbei busturile a trei mari scriitori nationali: Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu si Panait Istrati.

De aici din gradina publica se gasesc intrarile in canalele subterane de sub oras, o adevarata retea de tuneluri cunoscute sub numele de hrubele Brailei, avind intrari prin beciurile caselor vechi sau inspre Dunare, cum este si cea din Gradina Publica, blocata insa cu o poarta metalica si zidita cu caramida.

Se spune ca prin aceste hrube circulau carutele cu provizii care mergeau direct in port la navele venite sa incarce sau sa descarce marfa, acesta pentru a nu bloaca traficul in oras.

Am plecat cu inima trista ca valorile orasului nu sunt conservate, apreciate si respectate nic macar de localnici dar poate cine stie”Totul este relativ”


[fb]
---
Trimis de dannek in 06.06.10 10:56:38
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2331 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in gradina renovata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.06.10 11:16:36]
»

sa stii doar ca in Bucuresti mai este (cel putin) un ceas floral (care stiu ca mergea): a lu' primaru' care este, in parcul din spatele statuii Eroilor Sanitari si peste drum de Spitalul Municipal, unde era primar, pardon! director dl. Oprescu.

dannekAUTOR REVIEW
[06.06.10 17:58:58]
»

Am gasit si eu ca ar fi in Herestrau un asemenea ceas

mirelutza
[18.06.10 23:01:52]
»

Vizionand pozele nu am recunoscut nimic din braila pe care o stiam eu acum cca 15 ani ; o descriere sincera si ...ar fi bine sa o citeasca si edilii orasului vostru !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dannek, mirelutza
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Brăila:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056002855300903 sec
    ecranul dvs: 1 x 1