ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 16,17

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

A sta sau a nu sta la coada pentru cunoastere — Noaptea Muzeelor, Bucuresti (I)

TIPĂREȘTE

De ce Noaptea Muzeelor, ce, nu se pot vizita aceste muzee si in rest? Ba da, insa exista si alte impedimente cele mai multe fiind legate de programul de vizitare care pentru unele dintre muzee este inaccesibil. Pe de alta parte este un adevarat eveniment si atmosfera care te inconjoara este una deosebita. Din pacate insa pana in prezent este cel de-al doilea an in care particip la acest eveniment, din diferite motive de cele mai multe ori piedica e reprezentata de concursurile copiilor (cand nu erau in Bucuresti). Am avut si ieri concurs si nu a fost doar o competitie ci chiar 2 la care au participat si am plecat astfel de la sala la ora 20.30. Asadar dupa dusul de rigoare si inghitit mai in fuga ceva, l-am luat pe cel mic si pe partenera lui si am plecat spre noi descoperiri. Imi facusem un mic plan de acasa insa cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ planurile s-au modificat putin.

Dar inainte de a va spune ce am facut vreau sa va dau cateva informatii despre acest eveniment. Asa cum am aflat de pe sait-ul oficial noapteamuzeelor.ro/noapte ... eana-a-muzeelor, acesta este un eveniment organizat la nivel international si care anul acesta se afla la cea de-a 12 editie. Noaptea Muzeelor este o actiune initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronata in prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor. Acest evenimente isi are originea in 1997 in Germania, fiind preluat de Franta cu organizarea Primaverii muzeelor si consacrarea internationala a acestui eveniment din 2005.

Sait-ul oficial al evenimentului European este: nuitdesmusees.culturecomm ... ication.gouv.fr, unde ca si participare sunt inscrise 30 de tari cu 3000 de muzee, iar ca exemplu Franta este inscrisa cu 301 muzee.

In Romania de acest eveniment se ocupa Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania

S-a facut o promovare a acestui eveniment prin tiparirea de programe ale participantilor la acest eveniment organizat la noi in tara nu numai in Bucuresti, ci si in alte orase, Alba Iulia, Iasi, Timisoara, Cluj, Baia Mare, Brasov.

In Bucuresti cel putin au existat aplicatii pentru telefonul mobil beneficiind astfel de tururi ghidate, a fost chiar si un concurs pentru descoperirea unor indicii in 21 locuri.

Au fost organizate tot felul de evenimente, totul pentru a face din aceasta zi-noapte, ceva memorabil. Si ca totul sa fie asa cum s-a dorit, vremea a fost superba. Revenind la cele zise, din pacate doar la ora 22.00 am reusit sa pornim la drum, primul drum:

Muzeul National al Pompierilor

De ce acesta o sa va intrebati? Doar pentru ca fac pana acolo 10 minute pe jos? Nu, insa este un muzeu care in timpul saptamanii are un program imposibil de atins iar sambata si duminica este deschis doar pentru grupuri organizate.

Adresa: Bd. Ferdinand I, nr 33, link muzeulpompierilor.ro

De aici aflat ca acest turn a fost construit ca punct de supraveghere si alarmare a pompierilor in 1890 si a avut acest rol pana in 1935 cand si-a pierdut rolul din cauza noilor cladiri ridicate si care-l intreceau in inaltime. A fost transformat in muzeu in 1963.

Mi se parea un muzeu care trebuie neaparat vazut, treceam zilnic pe langa el si nu aveam cum sa-l vizitez. Un filmulet de prezentare ar fi acesta: youtube

Aici am cam stat la coada destul de mult, insa atmosfera era una placuta, nu se vaita nimeni, nu era galagie sau oameni tensionati, si ca totul sa fie si mai frumos atmosfera era intretinuta de o mica orchestra care canta niste melodii foarte placute. In jurul acestui loc erau expuse cateva masini de interventie mai noi care erau atent studiate mai ales de cei mici care erau dornici si de poze. Mai era si un domn care explica manevre de resuscitare si dupa cum se vedeau stranse ceva persoane in jurul lui se pare ca explicatiile erau interesante si mai mult ca sigur utile. Intr-un final glorios am pasit inauntru si am inceput sa urcam scarile ca intr-o spirala spre cer. Si am urcat, si am urcat, de credeam ca nu se mai termina, desi de afara nu pare. De ce sa nu facem pauza intermediara? Pentru ca de sus incepe istoria, binenteles dupa un moment de respiro, asigurat de cateva banci. Aici ai un muzeu pe verticala, am ramas impresionata de tot ceea ce am vazut aici, incepand cu primele pompe manuale de stins incendii pana la autospeciale de interventie moderne. Chiar si “echipamentele/ utilajele” vechi de stingere a incendiilor sunt atat de bine conservate incat daca ai vrea ai putea sa le folosesti si acum.

Am vazut uniforme, utilaje si acesorii de stingere a incendiilor, distinctii primite, steaguri reprezentand diferite regimente de pompieri, documente vechi cu diferite descrieri de eveniente.

Aici am citit si despre Focul cel Mare, cel mai mare incendiu din Bucuresti, declansat de Paste, la data de 23 martie 1847 de un copil si in care asa cum vedem intr-una dintre vitrine au fost mistuite 1850 cladiri, 1142 pravalii, 12 biserici si 10 hanuri. La parter exista si o mica expozitie de tablouri care aducea locului un aer aparte. Cand am iesit afara in continuare coada era la fel de mare.

Am plecat de acolo cu un sentiment placut, ca mi-am indeplinit o dorinta mai veche, insa ceasul era deja 23.30, unde mergem? Si am ales sa ne incercam norocul la

Muzeul Theodor Aman

Adresa: Str. C. A. Rosetti nr 8, sector 2

Pe langa acest muzeu pasii (de fapt masina) ma poarta frecvent in drumul spre casa si imi doream sa-l vizitez. De ce oare nu reusim sa vedem ceea ce avem langa noi si cautam alte frumuseti? De cele mai multe ori dam vina pe timp, uneori si programul muzeelor este unul dificil, insa poate ca multe dintre inconveniente s-ar putea elimina. Aici a fost nevoie sa ma rog sa apuc sa-l vad. Se intra in ritm de circa 10 persoane la 10 minute si aveam cam 100 persoane in fata mea, iar ora de inchidere 1.30. Cozile au reprezentat pentru copiii mei (cel mic si partenera de dans) principalul impediment si pe care il iau in considerare avand in vedere ca erau dupa o zi agitata deja asa ca pana sa intram s-au mai odihnit pe o banca. Am avut noroc insa si am reusit sa intram si in acest muzeu. Nu pot spune ca nu m-a impresiont, din contra, insa nu m-am simtit chiar in largul meu gandindu-ma ca in functie de cat de repere ies eu de acolo intra alte persoane. Totusi cateva date va voi da. Muzeul construit ca resedinta personala dupa planurile si proiectele lui Theodor Aman se evidentiaza prin aspectul lui atat exterior prin decoratii realizate in colaborare cu sculptorul Karl Stork cat si in interior prin picturi murale, vitralii, tamplarie pictata, tavane, putand spune ca avem astfel un muzeu intr-un muzeu. A fost resedinta lui Theodor Aman din 1869 de la construirea ei si pana in 1891 cand a decedat. Cladirea (stil neogotic) care este monument istoric, a devenit in 1908 odata cu donatia facuta de Ana Aman sotia pictorului, primul muzeu de arta din Bucuresti. Acest muzeu pastreaza in inima lui sufletul artistului deoarece aici se gasesc cele mai multe dintre lucrarile artistului.

Lucrarile lui Aman inseamna pictura – 165 picturi pe panza sau panouri din lemn, grafica – gravura in acvaforte cateva zeci de lucrari, sculptura – 3 lucrari infatisand persoane in rest creatia lui in acest domeniu a fost reprezentata de mobilier.

De asemenea sculpturile de pe fatada muzeului care ii reprezinta pe Michelangelo si Leonardo da Vinci sunt opera lui Aman.

Din pacate insa aici de prea multe explicatii nu putea fi vorba, am intalnit o doamna draguta (care insa nu avea nicio legatura cu acest muzeu) care ne-a spus ca de obicei exista fise explicative privind lucrarile expuse, insa cu ocazia Noptii Muzeelor acestea erau stranse. Le avea in mana si puteam sa ma ghidez dupa ele dar era ciudat rau de tot, eram cu fisele in mana la 4 metri de exponate. Nici poze nu am primit permisiunea de a face (desi afisul era destul de limpede, nu poti face poze folosind blitz-ul) insa cred ca le-a fost mai confortabil asa, astfel incat am cateva poze in afara si cateva inauntru pana sa mi se interzica pozarea.

Muzeul era pazit in fiecare camera de cate 1-2 persoane pe care le simteai cu ochii pe tine precum Big Brother.

Si acesta va fi un muzeu pe care voi incerca sa-l vizitez pe indelete, programul de vizita fiind intre orele 10.00-18.00 pretul unui bilet fiind de 5 lei bilet intreg si 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari.

In timp ce asteptam sa intram la muzeu nu am putut sa nu remarc o cladire situata peste drum de noi, o cladire minunata despre care nu stiam insa ce reprezinta. Iesind de la Muzeul Theodor Aman am traversat strada si am descoperit ca este o casa de licitatii care si aceasta avea portile deschise.

Galeriile Artmark

Adresa: Str. C. A. Rosetti nr 5.

Cum aici nu era nicio coada am decis sa intram si nu am regretat deloc, am avut genul de reactie gen Wow! , o cladire cu etaj superinteresanta, plina de exponate cu explicatii precum si valoarea estimata. Aici am vazut si explicatii care spuneau ca si daca o lucrare este evaluata la o anume valoare, licitatia incepe de la o suma mai mica pentru a putea demara licitatia. Stiti cum este daca ceri mult de la inceput poate nu-ti ofera nimeni, insa daca pornesti de la o suma mai mica, ulterior sunt starnite ambitii si suma la care se ajunge poate depasi suma presupusa initial. Ca sa fiu cinstita am incercat sa vad cam toate exponatele, daca se nimerea sa am si eu o astfel de piesa? Uite asa aflam ca am in casa o valoare si nu stiu. Cum insa nu am identificat nicio piesa in comun am ajuns la concluzia ca singura si cea mai de pret valoare pe care o am acasa este familia mea, am fost mai mult decat multumita cu acest rezultat si am continuat descoperirile.

Am apelat la prietenul “goagal” si am descoperit ca sunt in Palatul Cesianu Racovita despre care am sa va ofer cateva amanunte.

Acest imobil a fost construit in perioada 1892-1902 dupa planurile arhitectului Jules Berthet in stil renascentist, pentru Nicolae Cesianu, un deputat cu originea in Oltenia si se pare un descendent al lui Iancu Jianu.

Camerele pe care le-am vizitat pentru a vedea exponatele sunt situate la etaj (se pare ca parterul era destinat activitatilor de business) si cuprind dormitoare, un birou, 2 saloane mari: Salonul Rosu si Salonul Spaniol. Peretii salonului central care este deosebit are picturi in ulei si tot felul de alte elemente decorative.

Cladirea a cunoscut gloria pana la venirea comunistilor dupa care ea a fost transformata in Alimentara :) ajungand insa din nou in centru atentiei devenind din 2011 sediul Casei de Licitatii Artmark si al societatii culturale ArtSociety.

Sotul meu s-a mai conversat cu personalul casei de licitatii cat eu am facut poze si am aflat ca exista si intentia de a se amenaja in podul palatului o sala de teatru cu 150 de locuri si tot de la ei am aflat ca Pinacoteca Bucuresti gazduita de Palatul Cesianu-Racovita adaposteste 5500 lucrari unele dintre acestea fiind socotite capodopere inestimabile. Aici am avut astfel placerea sa vad lucrari de Bancila, Grigorescu, Theodor Pallady si o sa le vedeti si voi in poze.

Totodata aici au loc diverse evenimente, lansari de carte, miniconcerte, diverse expozitii.

Familia Cesianu insa mai avea si alte imobile printre care mentionez Cladirile Academiei Romane si Cazinoul Victoria.

Cu bucuria de a fi vazut un loc minunat care a reprezentat o mare surpriza pentru mine, am parasit si acest loc, cu copiii deja ametiti de oboseala si chiar daca mai aveam sa-i mai chinuiesc putin nu puteam renunta, tot mai voiam sa mai vedem ceva. Insa asta o sa va spun in episodul urmator, pana una alta va las sa va bucurati de pozele facute pentru aceste locuri vazute.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 22.05.16 22:03:58
Validat / Publicat: 22.05.16 23:25:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1550 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Noaptea Muzeelor- Muzeul Pompierilor- echipament de prima generatie.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.05.16 23:25:33]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Alte muzee ale Bucureştiului, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

Radu Tudoran
[23.05.16 06:26:13]
»

Cand am vizitat Muzeul Aman era tot o doamna draguta, dar cu un bagaj de cunostiinte extrem de mare. Am aflat o multime de lucruri despre pictor, dar si despre modul in care se executa gravurile. Eu, ca necunoscator, am avut intrebari variate despre arta, despre pictorii flamanzi, despre licitatii. In prezent am o lista cu intrebari si cred ca mai vizitez muzeul inca o data.

La Galeriile Artmark pot veni in vizita si in timpul saptamanii?

Vacante frumoase, ca vine vara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[23.05.16 06:53:23]
»

@Radu Tudoran: Asa cum am spus, si doamna cu care am incercat sa ma conversez era draguta, dar mi-a spus clar ca nu face parte din acel film.

Sunt surprinsa chiar foarte placut sa constat ca acest eveniment scoate lumea in strada si cu un alt motiv in afara de cel de a protesta. Iar aici ca si in alte locuri de fapt nu se pune problema in a plati un bilet de intrare care este mic ca si valoare.

Si avand in vedere numarul mare de vizitatori au suplimentat personalul cumva. Insa voi incerca sa mai ajung acolo pentru a ma bucura in tihna de acest muzeu, mic insa condensat in valoare.

Cat despre Galeriile Artmark am inteles ca sunt deschise si in timpul saptamanii, insa voi reveni cu un raspuns. Multumesc pentru vizita.

Zoazore
[23.05.16 08:42:19]
»

@mishu - Yeees, ti-am dat SuperBonusul! Pai daca-l meriti! Asta patesti!

mishuAUTOR REVIEW
[23.05.16 08:48:23]
»

@Radu Tudoran - Revin cu un link

http://www.artmark.ro/stiri care-mi serveste drept lectie pentru urmatoarea Noapte a Muzeelor. Am spus ca am vizitat acest loc pur si simplu din intamplare, fiind peste drum de Muzeul Theodor Aman.

Intrand acum pe sait-ul casei de licitatii am aflat ca special pentru Noaptea Muzeelor au fost soase pentru public lucrari de arta care fac parte din colectiile particulare si care acum deja s-au intors la locul lor.

Veti mai vedea acolo ce lucrari am mai vazut si pozat, insa pe care nu le-am mai postat deoarece erau deja prea multe. As fi acordat insa ceva mai multa atentie lucrarilor si in unele cazuri detaliilor.

Pentru anul viitor ma voi pregati mai bine, insa si acum ma consider castigata deoarece daca nu intram aici nu vedeam nimic. Poate ca si acest aspect e de luat in seama, sunt muzee pe care le poti vizita oricand si poti vedea totul si sunt locuri in care au loc manifestari aparte sau avem parte de altceva care sa faca acel loc deosebit.

mishuAUTOR REVIEW
[23.05.16 08:50:49]
»

@Zoazore - Multumesc si te pup, esti tare pe faza, cand esti prima cand cu superbonus.

tata123 🔱
[23.05.16 11:42:17]
»

@mishu - Ați avut voință... anul acesta am zis „pas” acestui eveniment cultural numit „Noaptea Muzeelor”. Mi-au ajuns orele de stat la cozi din ultimii doi ani... de fapt mereu am vrut să merg în locuri greu accesibile în altă perioadă a anului. De exemplu, anul trecut am vrut să văd Școala Centrală din București - am renunțat după vreo două ore de așteptare - în acest timp mulți dintre cei ce se așezau la coadă întrebau: Ce e aici? Ce vedem aici? No comment. Spiritul de turmă e mult mai dezvoltat în unele cazuri decât dorința de cunoaștere.

Noaptea Muzeelor reprezintă mai mult un prilej de socializare, de plimbare noaptea pe străzi alături de alte mii de persoane, de distracție pentru tineret... puțini sunt cei care se duc pentru a vizita pe îndelete un obiectiv (lucru aproape imposibil de făcut datorită aglomerației și gălăgiei). Dar atmosfera „face toți banii” - cum se zice. În rest cel mai bine e să mergeți liniștiți într-o zi de lucru ori weekend și să vizitați pe îndelete (beneficiind uneori și de explicații amănunțite) muzeele dorite, costul biletelor nefiind exagerat.

Muzeul Pompierilor din Foișorul de Foc e un loc deosebit dar care nu se poate vizita decât în timpul săptămânii. Mai există zile când el se poate vizita gratuit, așa cum am prins eu anul trecut în luna martie: Ziua Internațională a Protecției Civile. Am fost singurii vizitatori la prima oră a dimineții, am urcat cu liftul până la ultimul nivel și am coborât fără grabă din etaj în etaj urmărind pe îndelete exponatele. Consider că se impune o modernizare a spațiilor și modului de expunere, în rest numai lucruri interesante (vezi impresii).

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.05.16 11:58:12]
»

Lăsând la o parte „mersul cu turma” la muzee, în cadrul evenimentului au loc și unele expoziții special dedicate acestuia, care nu pot fi văzute mereu. Pentru alea, merită să pierzi o oră la coadă. Mai mult, nu cred că aș rezista.

Sau mai e și varianta posibilității de a face poze, mai pe furate, mai pe „închis ochii” din partea gazdelor.

Dar cel mai mult pe mine m-a fascinat posibilitatea de a vedea unele locuri în altă lumină. Mai bine zis, în lipsa luminii diurne. Cimitirul Bellu și Muzeul satului au cu totul altă „aură” în acea noapte, inegalabilă în orice altă conjunctură.

Chiar și Muzeul Aviației arată mult mai bine...

mishuAUTOR REVIEW
[23.05.16 11:58:24]
»

@tata123 - Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri. Am simtit si eu din plin acest efort mai ales ca am tras nitel de aceste obiective si intr-adevar atmosfera este cea care m-a indemnat ca dupa ce am ajuns acasa la ora 20.30 dupa o zi istovitoare (ca parinte ai emotii mai mari decat copiii) sa o iau din loc iarasi.

Si asa cum ai remarcat corect Noaptea Muzeelor este pentru atmosfera, in rest pentru vizita ramane programul obisnuit.

Cat despre Muzeul Pompierilor am simtit din plin a doua zi efortul urcatului scarilor (nu am avut acces la lift) materializat printr-o durere de genunchi teribila, dar programul de vizitare valabil doar in timpul saptamanii nu-mi lasa loc de vizita).

Am sa incerc anul viitor sa-mi programez putin mai din timp insa vizitele pentru a afla mai mult despre programul lor deoarece cum am vazut de exemplu lucrari din colectii personale expuse la Galeriile Artmark nu vezi tot timpul, in schimb Muzeul Theodor Aman il vezi la fel (de fapt chiar mai bine) in orice alta perioada.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[23.05.16 12:00:30]
»

Revin cu o corectie privind orasele participante in 2016 la Noaptea Muzeelor si se pare ca am omis cateva, astfel incat reiau acea lista cu mentioanrea oraselor care si-au deschis portile pentru Noaptea Muzeelor in afara orasului Bucuresti: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare si judetul Maramures, Botosani, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Hunedoara, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[23.05.16 12:07:25]
»

@Dragos - Corect in ceea ce priveste vizita cu turma insa asa cum am spus au existat si parti bune. Cat priveste pozele pe sestache, la Muzeul Th Aman mi s-a atras atentia dupa primele poze, asa ca nu am mai indraznit.

Ce am remarcat insa in "turma" a fost faptul ca lumea era civilizata, cel putin la cozile la care am stat noi. Am sesizat doar la ultima vizita niste persoane mai brunete care au profitat la un moment dat si s-au integrat in grupul care tocmai intra scurtcircuitand o coada de aprximativ 2-300 persoane (se intra repede nu am stat mai mult de jumatate de ora insa coada te ingrozea).

Multumesc de vizita si vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Radu Tudoran, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Muzee ale Bucureştiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091045141220093 sec
    ecranul dvs: 1 x 1