Manastirea Radu Voda Bucuresti
Am avut marea ocazie si placere sa ajung intr-o sambata in Bucuresti, la Manastirea Radu Voda unde se odihnesc moastele Sfantului Nectarie. Vreau sa adaug doar cateva detalii pentru ca celor care doresc sa ajunga acolo sa le fie foarte usor.
Eu am fost cu trenul. Din Gara de Nord luati metroul spre Pantelimon si coborati la Unirii 1. Din statia de metrou iesiti spre dreapta unde este o gura de metrou foarte aproape de manastire. Eu din pacate am iesit prin partea stanga a metroului si a trebuit sa trec cateva strazi pe o caldura innabusitoare. Daca iesiti prin dreapta doar va trebui sa traversati o strada cu semafor si apoi, tot spre dreapta, dupa primul rand de blocuri mari, cu 10 etaje probabil, gasiti prima, strada Radu Voda. Veti gasi Manastirea foarte simplu si urmariti gardul pentru a gasi si intrarea. Aveti grija ca la un moment dat veti gasi niste usi inchise la Manastire pe unde nu se poate intra, sa nu credeti ca este inchisa Manastirea. Mergeti mai departe, intrarea este dupa coltul strazii.
Despre Manastire se pot spune multe cuvinte dar vreau sa spun ca este ceva de vis, foarte frumoasa, cu ziduri vechi, cu flori.
Cand am ajuns noi se citea Acatistul Sf. Nectarie iar apoi ne-am putut apropia de moastele Sf. Nectarie. Langa moaste a stat tot timpul un preot/ calugar care miruia si care mi-a dat o sticluta mica cu mir (i-am cerut eu pentru cineva din familie). Senzatia mea si a sorei mele cu care am fost: o senzatie pe care sincer nu pot sa o exprim in cuvinte, o liniste totala, o bucurie nemarginita dupa ce am fost la aceasta Manastire si la moastele Sf. Nectarie.
Daca aveti posibilitatea duceti-va.
Sper ca Sf. Nectarie sa ma ajute sa ajung si in insula Eghina, pentru ca la Manastirea Radu Voda cu siguranta o sa mai ajung
Sanatate si speranta in Dumnezeu si Sf. Nectarie!
Trimis de papalito in 05.08.12 15:47:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papalito); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Aceeași senzatie de liniște si speranța am simțit- o si noi anul acesta la moastele Sfantului Nectarie pe insula Egina. Nu as fi crezut ca vom ajunge acolo dar sigur așa a trebuit sa fie. Va doresc din tot sufletul sa ajungeti pe Egina cât mai curând. Multa sănătate!
Ieri am reusit sa ajung din nou la Moastele Sfantului Nectarie. Aceeasi liniste si pace regasesti la Manastirea Radu-Voda. Moastele Sfantului Nectarie sunt asezate cum intri, in partea stanga a bisericii.
- Jan.2023 [Biserica de lemn Sfanta Maria, Voluntari] Raiul ascuns la marginea Bucureștilor — scris în 25.01.23 de cosmin_lipo din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Biserica Sfânta Maria Pipera Voluntari — scris în 18.06.23 de KasVioara din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Biserica bantuita Ciuperceni — scris în 13.11.22 de cristianrsvti din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cea mai veche biserică din București - Sfântul Anton - Curtea Veche — scris în 13.11.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Parohia Hagiu — scris în 28.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Biserici maramuresene in… Bucuresti — scris în 14.06.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Biserica Sfanta Maria din Voluntari — scris în 26.03.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ