;
Solicitare CMR / GRECIAîncărcată de pe telefon!

Asigurare medicală pentru Bulgaria, Grecia

Trimisă în 11.07.19 22:34
de daniel1073CH [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 578

Buna.

Anul acesta plec in Grecia si voi trece si prin Bulgaria cu masina. La trecerile de frontieră din aceste două tari se verifica daca ai asigurare medicala / card european de sanatate? Sunt obligatorii?

Multumesc pentru raspuns.


 • PERIOADA: AUGUST -- NOPŢI CAZARE: 6
 • BUGET: 500 -- TRANSPORT: AUTO
 • ADULŢI: 3

Răspunsuri la solicitare

DragosCO[Bucureşti]16r[11.07.19 22:55]

Nu se verifică prezența acestor documente la PCTF-uri.

Nu e obligatorie nici asigurarea medicală, nici cardul european de sănătate. Dar măcar pe ăsta din urmă (gratuit!) tot ar fi bine să-l aveți la voi. Dacă Doamne-ferește dă peste voi o vijelie ca aia de ieri din Halkidiki?

Nu mai spun de o banală insolație sau toxiinfecție alimentară... E mai mult decât indicat să nu ignori aceste asigurări - mai bine dai câteva zeci de lei degeaba, decât să cheltui mii pe facturi medicale aiurea...

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 5250 PMA (8 voturi)]

edbica2000GD[Grecia]ConsAFA[11.07.19 23:42]

Nu sunt obligatorii. Dar sunt recomandate (mai ales ca nu costa o avere)

N.B.: edbica2000 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (3 voturi)]

mirmicuPA[Ploieşti]13r[12.07.19 09:02]

@daniel1073: Cardul european se eliberează gratuit.

Nu le verifică nimeni însă niciodată nu am iesit din țară fără să fim acoperiți și de card și de o asigurare de călătorie. Am pus răul în față și m-am gândit chiar la situația înfiorătoare a repatrierii în caz de deces.

Nu vreau să stric dispoziția nimănui dar cred că ar trebui să fim noi conștiincioși fără a fi nevoie să ne controleze cineva.

Vă doresc vacanță frumoasă și fără evenimente neplăcute!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (3 voturi)]

NasshuSE[Bascov [AG]]12r[12.07.19 09:54]

Legat de card si asigurari medicale optionale.

Cardul e valabil in sistemul medical de stat. NU il accepta clinicile private.

Bulgaria o tranzitezi nu e e asa mare pericol, in caz de ceva sa gasesti un spital de stat.

Dar in Grecia?!! Depinde unde mergi. De exemplu in Thasos nu exista spital de stat, doar clinici private caz in care nu te -ar ajuta cu nimic acel card european.

O asigurare optionala costa cca 5o lei si in opinia mea este de 100 ori mai buna ca acel card in caz de doamne fereste.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (5 voturi)]

Corina70SR[Ploieşti][12.07.19 10:46]

@daniel1073: La trecerea frontierei nu-ti cere / verifica nimeni asigurare de calatorie sau card european de sanatate.

Sfatul meu este [însî] sa va faceti asigurari de calatorie, care includ si asigurare de sanatate, la o firma serioasa de asigurari. Nu costa mult, dar mai bine sa ai asigurari facute si sa nu apelezi la ele, decat sa nu ai si sa ai nevoie de servicii medicale, sau pentru alte situatii de urgenta prevazute in conditiile de asigurare.

Retine te rog cel mai important aspect legat de aceste asigurari: ca sa poti beneficia de asistenta medicala sau de orice alta natura (prevazuta in conditiile de asigurare), respecta intocmai ce scrie in polita/contract, respectiv sa anunti imediat centrul de asistenta, care are program non-stop. In felul acesta fie beneficiezi de decontare directa intre medic si firma de asigurare, fie esti directionat catre un medic/clinica/spital, fie ti se spune cum sa procedezi daca esti intr-o situatie prevazuta in contract.

Cardul european de sanatate este egal cam cu zero, il poti folosi doar in sistemul sanitar de stat al tarii respective si nu intotdeauna beneficiezi de gratuitate, poti fi nevoit sa platesti, in functie de protocolul existent intre casele de asigurari ale Romaniei si tarii in care te afli.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2450 PMA (4 voturi)]

vladdincaPM[Romania]3r[12.07.19 11:42]

@daniel1073: nu faceti greseala sa plecati fara asigurare medicala. Nu costa o avere, raportat la pretul unui sejur in Grecia, nici nu mai poate fi luat in calcul. E adevarat ca in 99.9% din cazuri sunt inutile, dar noi ne-am lovit de asa ceva, si daca nu aveam asigurare ne " usurau" in Egipt de vreo 2500 euro pe care nici nu ii aveam la noi, ca eram la All Inclusive. Asa ca paza buna trece primejdia rea.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

crissy_krisGD[Timisoara]8r[12.07.19 11:50]

Tin sa ii contrazic puțin pe cei ce au comentat mai sus. Cardul european chiar dacă il poți folosi doar la spitalele de stat te poate scuti de mulți bani.

Stiu un caz concret unde un sofer a facut un atac cerebral in Suedia, unde a fost tratat si spitalizat gratuit 5 zile datorita acestui card. Fara el ajungea la plata unei sume de 6000 de euro. Deci e bine sa il ai, dar tine cont ca totul diferă de la o tara la alta, iar eliberarea cardului cred ca durează ceva.

De asemenea, in lipsa cardului, este posibil ca spitalul sa accepte și doar dovada de asigurat (in Suedia nu aveau nevoie de card, doar de dovada ca ești asigurat).

Eu vorbesc de situații extreme, și inca o data, legislația difera de la o țară la alta.

Ai grijă si cu asigurarile private, informează-te bine. Sunt unele care tu trebuie sa iti plătești costurile internarii și cand ajungi acasă sa le ceri asiguratorului banii. Citește bine asigurarea.

Numai sănătate și un concediu liniștit sa aveți!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

Corina70SR[Ploieşti][12.07.19 12:09]

@crissy_kris: Avand in vedere faptul ca initiatorul pleaca in Grecia (dar nu stim unde, in ce zona, ce unitati sanitare de stat sau particulare exista acolo), e mai bine sa aiba asigurare privata de calatorie. Daca intre timp reuseste sa ii fie eliberat si cardul european de sanatate, cu atat mai bine. Paza buna trece primejdia rea. Daca ar fi sa aleg intre asigurare si card, as alege fara ezitare asigurarea. Niciodata nu am plecat in concediu in afara tarii fara asigurare de calatorie (ba chiar imi achizitionez si optiunea storno, in cazul in care intervine ceva neprevazut si nu mai putem pleca in sejur).

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

crissy_krisGD[Timisoara]8r[12.07.19 12:13]

@Corina70: Corect, total deacord. Doar vroiam sa subliniez faptul că și cardul european ajuta și este gratuit, iar legat de asigurările private doar sa fie atent ce asigurator alege.


GoMaGD[Deva]4r[12.07.19 12:16]

@daniel1073 Buna,

De acord, in mare parte cu parerile exprimate de colegi. Totusi, punctul meu de vedere... cardul european NU ESTE UN FAS... Fa-l pentru orice eventualitate, oricum are valabilitate doi ani.

Problema este sa stim cand il putem utiliza - exclusiv in sitemul de stat sau/si in sistermul privat pentru situatii de urgenta. In ceea ce priveste asigurarea individuala de calatorie, iti ofere protectie pentru cat de mult esti dispus sa platesti: imbolnavire, accident, deces, repatriere persoana decedata, bagaje pierdute, anularea calatoriei din motive neimputabile asiguratului, decontare anumite servicii etc.

ATENTIE: asigurarea individuala nu inseamna ca, la fata locului, nu poti fii obligat sa platesti consultatiile primite. Eu, personal, nu am auzit ca medicul strain sa accepte cat ai bate din palme asigurarea pe care i-o prezinti.

In plus, NU UITA ca trebuie sa anunti imediat asigurătorul de eveniment... ma rog, o seama de activitati complementare care iti vor fi explicate la momentul incheierii politei.

Adica, nu platesti tu in tara o asigurare de 100 de lei si ajungi la privat, in Grecia sa zicem, si iti pui dinti de 5000 de euro, motivand o problema aparuta din senin, iar stomatologul zice ”OK, ma inteleg eu cu firma X de asigurari”. Clar, astfel de probleme nu se deconteaza de catre nicio firma de asigurari.

Imi cer scuze daca te-am bulversat. Ideea este ca, la iesirea din tara, nu-i rau sa ai orice document sau efecte care, intr-o situatie extrema, iti pot oferi protectie.

Vacanta placuta

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

adrian.leonJR[Bucuresti]2r[12.07.19 12:23]

@daniel1073: nu se cere nicio asigurare, se cer doar cartile de identitate si talonul masinii


Marius MihetJR[Sibiu]1r[12.07.19 12:44]

@daniel1073: Eu mi-am facut asigurare privată, e mai complexă decât cardul european. Am plătit 60 pentru 2 pers, 10 zile. Oricum nu e bine sa ignori


mirandolinaJR[Bucureşti]2r[12.07.19 13:20]

@daniel1073: Buna, nu sunt verificate aceste documente.

Daca calatoresti cu copii iti recomand sa ai asigurare de calatorie (costa in jur de 70 lei pentru 10 zile), sunt foarte multi medici care accepta asigurarile indiferent de cine sunt emise.

Cardul de sanatate este acceptat numai de spitalele de stat si sunt localizate doar la Atena si in Salonic.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

monastaSV[Bucureşti]1r[12.07.19 14:04]

@daniel1073: nu intreaba nimeni de asigurare, la nicio vama (nici asigurare privata nici card europen).

Insa va sfatuiesc sa va faceti card european. Nu costa nimic, doar timpul petrecut ca sa depuneti cererea.

Noi am avut nevoie de el intr-un an cand am ajuns la urgenta intr-un sp[ital din Halkidiki si sotul meu a fost internat acolo vreo 3 zile.

Acest card va foloseste doar in aceste situatii de urgenta, situatii in care nu a fost de folos asigurarea privata de sanatate pt calatorie.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

Corina70SR[Ploieşti][12.07.19 14:12]

Cred ca acest articol face lumina si aduce lamuriri suplimentare: http://blog.ottobroker.ro/asigurarea-medicala-de-calatorie-vs-cardul-european-de-sanatate/


Lea95JR[Prahova]1r[12.07.19 14:21]

@daniel1073: Nu! Mergi linistit!


monastaSV[Bucureşti]1r[12.07.19 14:22]

@monasta: as mai vrea sa ofer cateva informatii legate de aparitia acestor cazuri de urgenta.

in Halkidiki se considera caz de urgenta doar accidente auto, sau alte cazuri de accidentari f grave. Salvarea nu vine decat in aceste cazuri. In rest, toxiinfectii, insolatii, vertij, suspectarea de accidente cerebrale nu.

Exista un punct medical f de ajutor, insa la care trebuie sa ajungi prin mijloace proprii, si anume in Agios Nikolaos (poate mai exista si in alta parte). Acolo te primesc fara sa fie nevoie de vreo asigurare sau card de sanatate. Ti se acorda primul ajutor si daca esti ok, pleci, daca nu esti ok, te ia o salvare si te duce la spitalul din Poligiros.

La spital te trateaza insa la final trebuie acest card european. Nu primeau asigurarile private.

Sper ca foloseasca cuiva aceste informatii.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1750 PMA (3 voturi)]

NasshuSE[Bascov [AG]]12r[12.07.19 15:36]

@GoMa:

Eu, personal, nu am auzit ca medicul strain sa accepte cat ai bate din palme asigurarea pe care i-o prezinti.

Poate ca nu ai auzit tu, dar eu am beneficiat de 2 ori. Odata in Turcia acum vreo 4 -5 ani si anul trecut in Thassos.

AM sunat la firma de asigurari, i-am pus in legatura, copil a fost tratat si la final ne-am strans mana. Nici in ziua de azi nu sctiu cit a costat ce i-au facut... dar in Turcia estimez undeva in jur de 1000 euro.

Nu mi s-a cerut NIMIC! , Ba mai mult in Turcia m-au mai si plimbat cu masina de la hotel la cilinica.

In Thassos, daca mergeam cu mult iubitul card european o b... am''. Pe insula toate serviciiile medicale erau private. Existau si niste cabinete locale dar erau dotate ca la noi la tara nici lumina nu aveau dupa ora 8 seara.

Asa ca asigurarea de calatorie e sfinta, mai ales ca in caz extrem acopera si repratrierea pe care bucata aia de plastic frumso colorata nu.

AI mai multe sanse sa fi pus sa platesti la stat cu decontarea acasa cu cardul decit cu asigurearea privata.

S-au mai cernut si firmele astea de asigurari si cum au nevoie de clienti si recomandari au lasat-o si ele mai moalele cu fitele si practicile din trecut.

Acum de exemplu pentru ca plec de 2 ori anul asta la doua intervale de timp diferite am optat pentru asigurare medicala privata multitravle valabila 12 luni in orice tara din lumea asta, mai putin cea de rezidenta si am dat doar 77 lei / persoana. Firma evident este cea cu care am mai fost si care s-a comportat exemplar la solicitarile mele.

Cardul este pierdere de vreme si hirtii pe la birocratii nostri din vestitul sistem CAS.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

nrsPA[Craiova]4r[12.07.19 18:32]

Eu, personal, nu am auzit ca medicul strain sa accepte cat ai bate din palme asigurarea pe care i-o prezinti.
eu chiar sunt convins ca prin GR si BG unde statul e plin de bani toti vor sa lucreze cu el nu cu un privat serios

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

K_nuGD[Bucureşti]3r[12.07.19 19:11]

@daniel1073: Nu, nu se solicita astfel de documente. Drum bun și vacanta plăcută!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

Oana ilieJR[Pucioasa [DB]]1r[12.07.19 20:14]

@daniel1073: nu controleaza decat buletinele pasaportul copilului si talonul masinii. Totusi poti obtine de la casa de asigurari de sanatate judeteana un formular valabil un an. Asta pt siguranta sanatatii dvs. Nu aveti nevoie decat de adev de salariat copii dupa ci si copie certificat copil. Vi le emit repede.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

callatis06GD[Mangalia]6r[13.07.19 17:05]

Îți recomand să nu pleci la drum fără asigurare. Ideal ar fi ca aceasta să fie făcută la un asigurător serios. Eu am făcut o poliță de asigurare, pentru un an, la numai 77 de lei/persoană. Drumuri bune!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

adrianaglogoSE[Pitești]15r[14.07.19 14:51]

@Corina70: Nu te supara, dar te contrazic.

Acum cativa ani sotul meu a avut o problema medicala in Grecia, pentru care va stat internat 5 zile intr-un spital de stat. Aveam asigurare medicala la Astra. Am sunat imediat la ei, au fost foarte amabili, mi-a spus ce documente sa trimita spitalul. Nu stiu cum, dar spitalul le-a trimis traduse in limba romana. Dar totul s-a oprit aici. Zeci de minute de discutii, fara ca plata sa se finalizeze.

Am platit 1300 E, cu promisiunea ferma ca in 10 zile Astra imi va returna banii. Intre timp au intrat in insolventa...

Tot acolo era o tanara care avusese un accident cu scuterul, fractura de bazin, etc. Necesita inclusiv transport in tara. Nu aveau nici card, nici asigurare. Au solicitat Casei judetene de sanatate o adeverinta din care reiesea ca era asigurata in Ro si nu au platit nimic, nimic.

Noi nu am solicitat, deoarece pana in minutul dinaintea inchiderii casieriei spitalului mi-au spus ca vireaza banii!!!

Asa ca, in acel caz, cardul european a facut toti banii, iar asigurarea mea... minus 1300 E!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

nrsPA[Craiova]4r[14.07.19 18:27]

din pacate este un exemplu care confirma ce s-a scris: trebuie aleasa o firma de asigurari serioasa, din pacate Astra a avut probleme cativa ani inainte de faliment si a inselat destui oameni

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

Corina70SR[Ploieşti][14.07.19 19:25]

@adrianaglogo: Tocmai de aceea am și menționat că ar fi ideal dacă își face asigurare și primește și cardul european de sanatate până să plece in vacanta.

In cazul tau, soțul tău a stat internat în spital de STAT, deci cardul avea prioritate în fața asigurării.

Daca acel spital era particular, nu-i era de nici-un folos cardul (dar nici asigurarea făcută la Astra, după cum ai povestit; probabil ar fi avut de plata mai mult de 1300 euro la cel privat).

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

johnnyredlabelPA[Edinburgh]ConsAFA19r[15.07.19 16:35]

@Corina70: Am o experienta pe piata asigurarilor de peste 19 ani, intr-o companie de top, ulterior am trecut in brokeraj (Nashhu e clientul meu , eu i-am incheiat toate asigurarile

Cardul european e un pic mai mult decat nimic... Iar o asigurare privata de calatorie in strainatate, precum spunea si el mai sus... nu costa o avere... cam cat cateva beri Mithos .

Eu circul destul de mult si, niciodata nu calatoresc fara asigurare medicala, desi detin card european emis... de o alta tara. Iar chestiunea cu repatrierea este un subiect foarte delicat, desi nimeni dintre noi nu-si doreste sa i se intample... Personal, imi fac aceasta asgurare pentru a fi sigur ca familia mea nu trebuie sa se imprumute la banca ca sa-mi aduca ramasitele in tara... Sigur, suna inspaimantator, dar paza buna trece primejdia rea, pe romaneste. Cine doreste mai multe detalii ma poate contacta si in privat. Vacante linistitte sa aveti!

 

PS. Astra Asigurari era pe ape tulburi de mai mult timp. Cel care v-a incheiat asigurarile s-a uitat la comision, nu la protectia Dvs. Imi pare rau, dar asa este!

N.B.: johnnyredlabel este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

NasshuSE[Bascov [AG]]12r[15.07.19 18:16]

@johnnyredlabel:

Iar chestiunea cu repatrierea este un subiect foarte delicat, desi nimeni dintre noi nu-si doreste sa i se intample...

asa este, nu vrem, nimeni nu vrea sa ia in calcul si acestea neplacuta situatia, doar plecam in concediu. Din pacate se mai intimpa... cel mai recent caz cei doi romani care au decedat saptamana trecuta in Halkidiki. Si multe altele despre care am citit in presa (accidentele pe autostrazile din Austria/Ungaria de anul trecut) RIP!

Fiecare face cum vrea, dar asa cum am spus si mai sus asigurarea privata de calatorie este de 1000 de ori mai buna ca plasticul ala. Daca e facuta la o firma serioasa, recunoscuta in strainatate nu mori in spital asteptind confirmarea platii.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

adrianaglogoSE[Pitești]15r[15.07.19 20:24]

@johnnyredlabel: Am vorbit cu Nasshu si m-a sfatuit sa te contactez. Asa o sa fac. Iar asigurarea aia la Astra noi personal am factut-o, deci nu ne-a pacalit nimeni, doar noi personal! Avusesem anterior o experienta buna-un incident auto cu TCA-ul soferului vinovat la Astra si au fost foarte prompti. Si de asta am ales Astra. Nu a fost nici mai scump nici mai ieftin ca la alta firma. Iar cu cardul sustin ca pt acea tanara a fost suficient. Am mai vorbit cu ei peste cateva luni si i s-a asigurat transportul cu ambulanta pana acasa.O sa te contactez la sfarsitul saptamanii, naine plec pt 4 zile la munte.


 • [28] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 23.07.19 -- 05:30:02 (acest segment de cache se va actualiza în 23.07 13:30:02)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.293992042542 sec