Solicitare CMR / BULGARIA - #LITORAL NORDîncărcată de pe telefon!

Prima oara in Bulgaria - ce hotel să aleg?

Trimisă în 16.05.17 17:57
de Florina27CH [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 3557

Buna. Am si eu o rugaminte la cei care intradevar cunosc locatiile care o sa le enumerez mai jos sa ma ajute sa ma decid.

Vreau sa plec pentru prima oara pe litoralul bulgaresc si dupa ce am analizat ofertele online la bugetul meu si in perioda de sezon am gasit aceste locatii sa se incadreze:

1) Marina (Sunny Day).

2) Astera (Nisipuri).

3) Odessos (Nisipuri).

4) Kini Park (Nisipuri).

5) Wella (Sunny Beach).

6) Calypso (Sunny Beach).

7) Slavuna (Albena).

8) Sandy Beach (Albena).

9) Lebed (Sf. Constantin si Elena).

Va multumesc anticipat pentru ajutor si sper sa fac o alegere buna.


 • PERIOADA: August -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: 1200 euro -- TRANSPORT: Masina personala.
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 5 si 9

Răspunsuri

cosminapSR[Focșani]10r[16.05.17 19:26]

Albena este o stațiune liniştită, potrivită familiilor cu copii.

Nu am stat în cele două hoteluri de care ai amintit, dar ştiu că sunt amplasate aproape se plajă şi că Sandy Beach este recent renovat.

In plus, în Albena plaja este superbă si sezlongurile sunt gratuite 😉

Vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ZoazoreCO[Brăila]12r[16.05.17 20:05]

@Florina27: Noi am stat alături, la Mura! Eu aș alege Albena fără să clipesc! Mai ales că ai și doi copii.

Slavuna are restaurantul comun cu MURA. Mâncarea a fost curată, proaspătă, cât am stat noi, n-au fost probleme. În plus, e pe malul mării și e și pădurea pe partea cealaltă! E penultimul hotel din linia de plajă spre dreapta și e și foarte liniște.

Acum, în iunie, vom merge la Gergana. E din lanțul Mura-Slavuna-Gergana.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

alex1968PM[Bucuresti]8r[16.05.17 20:49]

Eu cred că, dintre variantele enumerate, Astera oferă cele mai bune condiții.

Este aproape de plajă, are piscină OK, mâncarea este foarte bună, camerele sunt și ele foarte OK, spațioase, curate.

Eu am stat de două ori la Astera și aș lua hotelul din nou în calcul pentru o viitoare vacanță. vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

costeldobreGD[Brăila]10r[16.05.17 21:12]

@Florina27: salut, clar că astera este cel mai indicat dacă te încadrezi în buget nu mai aștepta,

am stat de două ori aici (vezi impresii, vezi impresii) și am fost foarte mulțumiți, servicii foarte bune și cu seslonguri gratuite, au plaja proprie.

Vacanta frumoasa să aveți oriunde ați alege!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

raduluigiPM[Bucuresti]17r[16.05.17 21:13]

Alegerea ideala este ASTERA!! Este un hotel de toata isparava din toate punctele de vedere. Este langa plaja, in mijlocul statiunii. NU ezita, fa pasul cat mai repede.

In rest? Fa alegerile in functie de punctajul hotelurilor de aici de pe AM FOST... in Bulgaria!! Majoritatea spun adevaruri pe bune, insa multi prind muste.

P. S. O alegere portivita ar fi RALITSA in Albena insa este departe de centru si de plaja dar... are Aqua Parc (cu acces gratuit celor cazati acolo)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

webmasterX[București][16.05.17 21:22]

@raduluigi:

Alegerea ideala este ASTERA!! Este un hotel de toata isparava din toate punctele de vedere. Este langa plaja, in mijlocul statiunii.

Dacă ați fost cazați acolo: Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


csaszar78GD[Sangeorgiu de Mures]4r[16.05.17 21:31]

Recomand Albena. Plaja superba, aproape de Romania, conditii cel putin cu o stea mai bune ca in Romania la pret de 3 stele ai in bulgaria 4 stele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

MatteoSV[Târgu Jiu]2r[16.05.17 22:21]

@Florina27: Slavuna la Albena. Slavuna e foarte bun, e chiar pe plaja, linistit, servicii si mancare ireprosabila, ideal pentru copii. vezi impresii

Va recomand să cautați pe harta stațiunilor unde este fiecare, pentru că s-ar putea să vă nimeriți în zone foarte aglomerate, deși hotelurile par bine plasate, ceea ce este destul de neplăcut, mai ales dacă ai copii.

Vacanță liniștită și să vă regăsiți cu bine în țară!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

VIOGD[Bucureşti]6r[16.05.17 22:36]

Buna seara,

Din ceea ce ai enumerat, cel mai bun hotel este ASTERA, NISIPURILE DE AUR (vezi impresii), insa mai sunt destule si in SUNNY BEACH, as recomanda pt familiile cu copii mici, statiunea DUNI totusi, hotelurile de pe plaja, ROYAL MARINA PALACE 5* (vezi impresii) sau MARINA BEACH 4*, ai si in OBZOR, hotel bun LUCA HELIOS, pe NESSEBAR statiune, RESORTUL SOL NESSEBAR, recomandat pt copii, este ff bun, ti l recomand, are 3hoteluri in resort, 2de 4* unul de 5*, noi am stat in SOL PALACE DE 5* (vezi impresii).

Noi, am ales anul acesta acelasi hotel de anul trecut, EUROPA (vezi impresii),(SUNNY BEACH)pt conditiile ok pe care le am gasit, dar si pt piscina olimpica a lui, plus datorita faptului ca este pe plaja.

Un alt hotel bun, cu recomandari este in SUNNY BEACH, bun pt familiile cu copii mici este NESSEBAR BEACH 3* (vezi impresii), cauta si citeste despre el.

Hotelurile, acestea pe care le am mentionat, le cunosc ff bine, deoarece am stat in ele, de mai multe ori, merg in Bulgaria din 2007, in fiecare an, deci stiu ce vorbesc, nu mi am luat teapa, raport oferta/pret, bune.

Succes... !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA25r[16.05.17 23:21]

@turista:

Exclus Albena!

Ce-mi plac mie recomandările astea categorice, însă fără vreun argument pe care să se bazeze!

Îmi plac aproape la fel de mult ca răspunsurile date fără a citi în prealabil solicitarea

Niciodată un cuplu fără copii nu va avea aceleaşi preferinţe şi nevoi în vacanţă ca o familie cu doi copii micuţi, motiv pentru care Nisipurile de Aur sunt foarte potrivite pentru cei fără copii tot aşa cum Albena este, de departe, prima alegere pentru o familie cu copii.

Apreciez ca deplasată sugestia ta adresată unei familii cu copii mici de a evita Albena în favoarea Nisipurilor.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA25r[16.05.17 23:48]

@Florina27:

Prin poziţionarea sa fix pe plajă, într-o zonă foarte liniştită şi, în acelaşi timp, într-un superb parc natural, hotelul Marina din Sunny Day ar fi fost o alegere potrivită, însă hotelul nu a mai fost renovat de mulţi ani şi acest lucru se vede, iar calitatea serviciilor a scăzut constant an de an, deci, mai bine nu.

La fel, aş exclude din listă hotelul Lebed din Constantin şi Elena, aflat într-un parc frumos, dar relativ departe de plajă, de o plajă modestă şi aglomerată pe care o împarte cu celelalte trei hoteluri din cadrul complexului Grand Hotel Varna, pentru peisajul dezolant spre un şantier rezultat în urma demolării Rubinului şi pentru calitatea îndoielnică a mâncării.

Astera din Nisipuri pare cea mai bună alegere, nivelul serviciilor şi al condiţiilor de cazare fiind ok, poziţia faţă de plajă este una avantajoasă, iar pe plajă beneficiază de beach bar propriu şi de umbrelă şi şezlonguri gratuite. Posibil să nu beneficiezi şi de linişte pe timpul nopţii, dar acesta este un risc asumat când alegi Nisipurile de Aur, o staţiune în care nu te poţi plictisi.

În configuraţia familiei tale, mie Albena mi se pare staţiunea perfectă în primul rând datorită plajei foarte frumoase, late, cu nisip fin şi intrare lină în mare, ideală pentru copii, apoi datorită liniştii, după orele 22-23 orice activitate încetează şi te poţi odihni fără probleme.

Ambele hoteluri din Albena sunt de luat în considerare.

Sunny Beach nu mi se pare potrivită pentru o familie cu copii mici, fiind o staţiune imensă, extrem de aglomerată şi de zgomotoasă, puţine fiind hotelurile aflate în zone mai liniştite.

Alegere inspirată!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

banalPM[Caracal]4r[17.05.17 07:25]

Astera fara indoiala, si pretul este mai mare un pic. Toate celelalte enumerate sunt sub Astera.


mstefanGD[Galati]2r[17.05.17 09:13]

@banal:

Recomand Astera, am fost si anul acesta de 1 mai si am fost foarte multumiti ca si in anii precedenti. Noi am fost doar de 1 Mai vre-o 3 ani (vezi impresii) dar stiu familii care erau a6a oara.

Conditiile de cazare si masa sunt foarte bune, este langa mare, stiu ca avea si plaja proprie, serviciile sunt foarte bune.

Vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Robotzel*PM[Galati]1r[17.05.17 09:54]

Iti recomand Astera;

chestia aia cum ca o statiune e buna pentru cei cu copii mici, iar alta e buna pentru cupluri fara copii e o tampenie.

E aproape de plaja, sezlonguri gratis, are o parcare maricica (in spate), entertainment pentru copii si adulti, e in centrul statiunii, ai Varna la 16 km (spre sud), Balcikul la 23 km (spre nord), manastirea rupestra de la Aladzha e la 4 km spre Varna, asta ca sa va ocupati tot timpul liber.

Singurul neajuns, ca la majoritatea hotelurilor bulgaresti, este numarul prea mic de lifturi, fata de nr. de turisti cazati.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[București][17.05.17 10:00]

@Robotzel:

Iti recomand Astera;

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


dinicuUC[pitesti]2r[17.05.17 10:37]

eu Am fost la Astera si e un hotel rezonabil... vezi impresii

minus af poate apa destul de rece din piscina exterioara

dar compenseaza cu cea interioara care e foarte calda

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nrs †SE[Craiova]2r[17.05.17 11:22]

@Robotzel:

asta e parerea ta, dar cand ai un copil cu tine nu te intereseaza discoteci si harmalaie. in schimb cand esti "tanar si nelinistit" nu vrei sa te duci in camera la ora 22 ci iti doresti sa te distrezi poate pana mai tarziu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ZoazoreCO[Brăila]12r[17.05.17 12:21]

@Robotzel:

e in centrul statiunii, ai Varna la 16 km (spre sud), Balcikul la 23 km (spre nord), manastirea rupestra de la Aladzha e la 4 km spre Varna, asta ca sa va ocupati tot timpul liber.

-Si vezi tu o familie cu un copil de 5 ani urcand la manastirile rupestre, apoi venind intr-o statiune majoritar betonata si zgomotoasa cu aceiasi copii obositi?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA25r[17.05.17 16:51]

@Zoazore:

Si vezi tu o familie cu un copil de 5 ani urcand la manastirile rupestre, apoi venind intr-o statiune majoritar betonata si zgomotoasa cu aceiasi copii obositi?

Normal, aceasta fiind singura soluţie de a-i culca într-o staţiune zgomotoasă cum este Nisipurile de Aur: doar obosindu-i bine de tot înainte

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA25r[17.05.17 17:06]

@Robotzel:

chestia aia cum ca o statiune e buna pentru cei cu copii mici, iar alta e buna pentru cupluri fara copii e o tampenie.

Dacă nu ar exista destui care gândesc la fel ca tine sau care aleg fără să se informeze şi fără să gândească, atunci nu ar exista nici articole negative prin care se desfiinţează un hotel din simplul motiv că alături de acesta era nu ştiu ce club/terasă/discotecă, iar autorul nu a putut închide ochii până în zori din cauza muzicii la volum maxim.

Eu am recomandat Albena celor cu copii mici, pentru care o plajă cu nisip şi cu intrare lină în mare chiar contează, cel puţin la fel de mult ca liniştea din timpul nopţii.

Nu contest faptul că poate există şi turişti ai căror copilaşi înoată ca delfinii încă de mici, deci adâncimea apei mării este neimportantă pentru ei, care-şi cară după ei progeniturile prin cluburi până dimineaţa, când nu mai contează faptul că hotelul era poziţionat chiar pe promenda din Nisipuri şi nu prea puteai adormi la ore normale din cauza balamucului din jur şi a grupurilor de petrecăreţi voioşi care bântuie zona la ore mici din noapte. Pentru acest gen de turişti alegerea staţiunii este lipsită de importanţă.

Mai complicat de rezolvat este însă problema găştilor de tineri dornici de distracţie care aleg, neinformat, staţiuni ca Albena sau Constantin şi Elena şi care au neplăcuta surpriză ca după ora 23 să nu mai găsească nimic deschis prin staţiune, să fie totul pustiu încât să nu aibă pe cine întreba cât este ceasul pe stradă, iar ajunşi la hotel să constate că şi propriul bar a tras oblonul.

Pe viitor ţi-aş sugera să te mai gândeşti înainte de a jigni calificând drept "tâmpenii" opiniile altora poate mult mai umblaţi ca tine, un minim de respect ar fi indicat.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

DragonwGD[Tecuci]4r[17.05.17 18:54]

Am fost la Astera Hotel si am fost multumiti vezi impresii

Statiunea Nisipurile de Aur este mai aglomerata fata de Albena. In plus la nisipuri galagia tinerilor noapte de noapte (de la discoteca de langa astera) poate fi un dezavantaj pentru cei mici, daca vreti liniste mergeti la Albena vezi impresii.

Inspiratie si concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Vero BUC[Ploiesti][17.05.17 21:29]

Cu siguranta Albena!

Nu am fost la Slavuna, dar am studiat ofertele de anul acesta si depaseau cu putin bugetul meu. Am ales alt hotel tot din Albena avand si eu 2 copilasi de aceeasi varsta, 9 si 5 ani.

Am fost anul trecut in Nisipuri, nu pot spune ca nu mi-a placut, dar mult mai potrivita este Albena pt familisti.

Plus ca si plaja in Albena este mai frumoasa, de la hotel nu faceti mai mult de 2 min pana pe plaja proprie cu sezlonguri incluse.

Orice ati alege vacanta placuta sa aveti!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmasterX[București][17.05.17 23:02]

@Vero B:

Am fost anul trecut in Nisipuri

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


xpxJR[Galaţi]1r[21.05.17 10:30]

Astera este de departe cea mai buna varianta, dacă va încadrați în buget și mai găsiți și disponibil recomand cu încredere.

Opțiune buna este și Odessos, este renovat recent și are servicii foarte bune. Un avantaj îl are poziționarea intr-o zona liniștită, ceea ce îl face ideal pentru familii cu copii.

Astera totuși este intro zona animata, și dacă prindeți camera cu vederea la piscina e gălăgie ziua, dar mai liniște noaptea, dacă nu, e invers, liniște ziua și gălăgie noaptea. Recomand sa alegeți camere deluxe.

În Sunny Beach mergeți pe Wella, au animație activa pentru copii, mancare ok, e intro zona totuși liniștită raportat la nebunia din stațiune. Plaja foarte mare, intrare lina in apa.

Depinde foarte mult și în ce alte locații ați mai călătorit și ce așteptări aveți. Nu prea cred că veți găsi pe cineva care a fost la toate cele 9 hoteluri alese de dvs. și să vi le compare obiectiv, poate dacă găsiți pe la agenții de turism consultanți pe aceasta destinație cereți o părere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[București][21.05.17 12:15]

@xpx:

Opțiune buna este și Odessos, este renovat recent și are servicii foarte bune [... ] În Sunny Beach mergeți pe Wella

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


 • [26] total răspunsuri, până acum
 • SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #G#9
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.22242903709412 sec
  ecranul dvs: 1 x 1