GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Parcul Tineretului - Oraselul Copiilor de alta data
Din cauza prognozei meteo ce ne-a speriat amenintandu-ne cu vreme urata, racoroasa si cu multa ploaie am hotarat sa ne amanam iesirea planificata in afara orasului si am ramas in Bucuresti. Pana la urma vremea nu a fost atat de rea si ne-a parut rau ca nu am plecat dar oricum nu mai conta. Si cum stare de ramas in casa nu aveam am pornit la o plimbare prin parc, intr-un parc prin
care in afara de anii copilariei, cand Oraselul Copiilor era cea mai mare atractie posibila, rar am mai trecut.
Bun, am plecat deci sa dam o tura prin parcul Tineretului, sa vedem ce s-a mai schimbat, ce mai e nou, cum mai arata.
Parcul este destul de mare, desfasurandu-se in jurul lacului iar o particica a sa este destinata din totdeauna celor mici.
In parc se ajunge usor cu metroul pana la statiile Tineretului sau Brancoveanu, acestea fiind situate in 2 parti diferite ale parcului. Daca scopul vizitarii parcului sunt masinutele si distractiile pentru copii este mai recomandata statia Brancoveanu, pentru o simpla plimbare sau un suc la terasa, Tineretului, fiind mai aproape de zona mai populata si mai amenajata. Aici, imediat dupa iesirea din metrou se vede parcul care este peste strada de statie.
Cu masina, indiferent de zona de destinatie, cea mai buna intrare in parc este pe la Sala Polivalenta. Aici se gasesc locuri destule de parcare si astfel nu mai exista stresul legat de lasarea in siguranta a masinii si turele date pentru vanarea unui loc pe strada.
Pe la Polivalenta am intrat si noi si am luat-o prima data in directia Oraselului, pentru a vedea cum mai arata astazi ceea ce inainte reprezenta lumea copilariei noastre.
Pe aleile parcului exista multe terasa, unele aratand foarte bine, altele mai putin dar per ansamblu pentru toate gusturile. Ici si colo un gratar sfaraind in fata vreuneia dintre ele, vanzatori de inghetata, floricele, baloane si tot felul de lucruri de acest gen.
Si am ajuns si in Oraselul Copiilor. Ce am vazut insa nu m-a impresionat. Aceleasi mecanisme vechi, nimic nou, totul neschimbat parca timpul s-ar fi oprit in loc aici. Fiind si in jur de ora pranzului nu erau foarte multi oameni si zona parea si mai trista. Din loc in loc, cate un parinte se dadea cu copilasul intr-o masinuta sau un trenulet.
Preturile aici variaza intre 3 si 10 RON pentru 3 minute in functie de mecanism: masinutele electrice ("masinutele busitoare") 3-4 RON, in functie de marimea spatiului de desfasurare, avioanele si masinutele invartitoare pentru cei mici 5 RON, trenulet 5 RON, casa surprizelor 7 RON, gargarite 3 RON, montagne russe (vechile masinute pe sine la inaltime) 10 RON. Cam toate se invartesc in jurul acelorasi preturi si functioneaza in general de pe la orele 10-12 pana la 22.
Am lasat Oraselul Copiilor, dezamagiti oarecum de lipsa totala de modernizare gasita aici si am coborat in jos catre malul lacului. Parcul este foarte verde si extins iar plimbarea in jurul lacului placuta. Problema sunt bancutele care pe aici sunt rare, abia zaresti cate una la distanta mare de cealalta si fiind putine bineinteles putin probabil sa fie libere.
Prin jurul lacului in afara de o plimbare relaxanta altceva nu prea mai e de facut sau vazut, doar cativa pescari ce zac lenes pe malul lacului.
Mergand catre zona parcului dinspre Tineretului situatia se mai schimba putin. Parcul e ceva mai amenajat pe aici, aleile principale sunt despartite de straturi de floricele, bancile sunt mult mai numeroase, fantanile arteziene dau o atmosfera placuta.
Exact la intrarea dinspre statia Tineretului se pot inchiria biciclete. Exista un chiosc pentru cele gratuite ce pot fi inchiriate doar cu buletinul si inca unul de unde se pot lua cu plata, 10 RON pe ora. Desi parcul era destul de gol, ora nefacand parte din cele cu trafic intens, la bicicletele gratuite coada era destul de maricica si cine nu avea chef sa stea, prefera sa scoata din buzunar 10 RON si se muta in cealalta parte unde erau doar 2-3 persoane. Tot aici, la intrare, exista amplasata si un fel de scena, cu monitor, probabil sunt ceva spectacole sau se vizioneaza meciuri.
Am vazut si un loc de joaca pentru copii mititei, cu tobogane, leagane, balansoare, foarte viu colorata si destul de plina comparativ cu restul parcului. Cred ca se pot inchiria si barci pentru o plimbare pe lac insa la debarcader nu am ajuns si nu stiu preturile.
Per ansamblu, parcul nu m-a impresionat si nu pot spune ca o sa mai revin foarte curand, sunt altele care imi plac mai mult.
Eu locuiesc de cand ma stiu langa un alt parc al capitalei, parcul Al. I. Cuza (fost IOR) si pot spune ca diferenta este foarte mare. Pe acesta din urma l-am vazut practic evoluand, de-a lungul timpului, de la un loc in care se spalau masini, covoare, caini si tot ce mai avea omul prin casa si putea fi spalat in apa lacului, alaturi bineinteles de cei ce faceau plaja si se scaldau ei insisi aici, la un parc foarte frumos amenajat, destul de curat, cu flori, alei si bancute noi, cu atractii pentru copii care inainte nu existau.
Cred deci ca si in Tineretului s-ar mai putea face multe si sper ca in curand va ajunge mult mai sus decat este acum; ne bucuram totusi ca exista si ca este o alta oaza de verdeata si relaxare in agitatia Bucurestiului nostru.
Trimis de pink_gabi* in 28.06.10 17:54:23
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pink_gabi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 De la biserică și han, la bancă și spațiu expozițional: povestea Palatului Dacia-România — scris în 06.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Redescoperind capitala: Lipscanii între București și Victoria — scris în 27.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Spectacolul apei și a dronelor în Piața Unirii — scris în 24.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Străzi și clădiri bucureștene cu parfum de epocă — scris în 02.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Povești despre clădiri și oameni: Palatul Noblesse — scris în 01.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Repere ale Revoluției Române în București în 2023 — scris în 21.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Fântâni, bere & dovleci — scris în 20.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ