ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
LUNA
DEC-2019
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII
PREȚ 35 lei ?

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Câmpulung și împrejurimi

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Cafenea Coloniale, cafeneaua câmpulungeană cu parfum de epocă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Astăzi, vă invit la cafea, nu la una lichidă, ci la una virtuală!

Se întâmplă ca nu de puţine ori pe an să vizităm „Oraşul Celor Şapte Muscele” (deh, loc de obârșie a soțului, rubedenii multe!), ocazie cu care mai luăm pulsul urbei, atât prin centrul vechi, cât și în zona din preajma acestuia. Cu o nostalgie greu de explicat, întotdeauna admirăm casele vechi, stil vilă, de două-trei secole, cu arhitectură specifică, multe dintre ele renovate de actualii proprietari. Pe timpuri, în Câmpulung, arhitectul Dimitrie Ionescu-Berechet în echipă cu antreprenorii de origine italiană, De Nicolo, își lăsau amprenta puternic pe casele vremurilor. Astăzi, acestea au fost puse frumos în valoare fie de familiile celor ce le-au recâștigat intrând în posesia lor, fie de către cei ce le-au cumpărat investind sume considerabile în acestea.

O astfel de casă veche, boierească, cu aer nobil, dar oarecum părăginită, ca o contesă scăpătată, mi-a atras atenția nu chiar în inima Câmpulungului, dar destul de aproape de centru, pe lângă Liceul Dinicu Golescu, pe când ne făceam plimbările de după masă. Casa a aparținut odinioară unui om de afaceri câmpulungean, Nicolae Vișoianu, care deținea aici o băcănie pe nume Coloniale, denumire preluată și de actualul proprietar, deși tipul afacerii este altul. Acesta a înrămat vechea autorizație de funcționare și a agățat-o la loc de cinste pe perete.

E drept că am tot „monitorizat” casa pe parcursul anului acesta și îmi place să constat că renovarea ei, pornită timid, a devenit un fapt concret în ultimele luni, dar mai este drum lung până a deveni clădirea dorită, modernizată, reinventată ca pensiune.

Se vede că edificiul are caracter, se vede că încet-încet începe să prindă o față nouă, dar de ceva vreme la subsol găzduiește o cafenea: Coloniale.

Adresă: Strada I. L. Caragiale, nr. 22, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

Website:https://mobile. facebook.com/Cafenea-Coloniale-524694101261812/

Un local micuț, cu aer vintage, care atrage clienți cu diverse sortimente de cafea și cu produse de calitate, home made. Am fost clienții cafenelei în câteva rânduri, fiind atrași de simplitate, bun gust și atmosfera boemă a locului. La început a fost curiozitatea care ne rodea văzând tăblița de afară: „Oare ce o mai fi și aici, ce s-o mai fi deschis?! ” Pe urmă, ne-am dat seama că micul local cu concept „de epocă” și modern în același timp care se pliază mănușă pe gusturile noastre, dar și a multor tineri veniți de la vecinul liceu, e în stare să satisfacă cerințele multor consumatori fini de cafea sau ceai. Nu mai vorbesc de dulciuri, fiindcă nu e doar un slogan, e vorba de dulciuri de casă/prăjituri făcute în casă de mama și mătușa proprietarului, cu gustul dumnezeiesc al copilăriei imprimat în acestea.

La subsolul clădirii de care vă spuneam, deși din stradă nici nu bănuiești că ar putea fi ceva interesant, dintr-o dată pășești într-un local discret, intim, decorat cu vechituri șic, dar și creativ, deh imaginația proprietarului, cu doar câteva mese în care din start te simți ca-ntr-o familie, ca în vizită la prieteni de-o viață. Interiorul este mobilat simplu, cu mese și scaune rustice, zidurile și arcadele lor lasă să se vadă cărămizile creând senzația unui beci domnesc. Pereții sunt frumos împodobiți cu o sumedenie de desene, de asemenea creația celui ce conduce afacerea. De fiecare dată când mai veneam, găseam colecția îmbogățită cu încă o piesă, și încă una, semn că artistul are din ce în ce mai multă inspirație, cochetează serios cu grafica și desenul. De asemenea, se pot observa, pe lângă obiectele vechi, de epocă, așezate pe umerașe, tricouri desenate/pictate, desigur, de mâna aceluiași artist, care pot fi oferite, alături de tablouri spre vânzare. Nu am fost curioasă să aflu ce prețuri ar avea, însă altă dată o voi face, dar am aflat că totul poate fi de vânzare.

Se pot comanda cafea și derivate de multe feluri, ceaiuri, dar și băuturi răcoritoare îmbuteliate sau limonadă făcută loco, ba chiar și bere, vin sau altele alcoolice. Se găsesc și siropuri naturale: de brad, de trandafir sau căpșuni. Prețurile nu sunt mari, de pildă: un espresso 5 lei, un cappuccino 7 lei, cafe latte 7 lei, un ceai 5 lei, o bere 10-12 lei depinde de care, Peroni, Moretti sau Nenea Iancu, limonada 7 lei, etc.

Isonul cafelelor îl țin prăjiturile despre care vă spuneam, un adevărat deliciu de te lingi pe degete: tarte cu fructe, negrese, brioșe, turtă dulce, baclavale, tort, etc. Nu există sortimente fixe, mereu sunt introduse alte preparate noi, în funcție de inventivitatea și dispoziția doamnelor care se ocupă cu pregătirea lor. Nici dulciurile nu sunt scumpe: brioșele 4 lei/bucata, turtă dulce după o rețetă tradițională, 4 lei/porția, tartele 6 lei/porția, negresă 8 lei/porția.

La cea mai recentă vizită, în după-amiaza celei de-a doua zile a Crăciunului, dacă la început, eram trei clienți, în cel mult jumătate de oră, au apărut și alții, că mesele se ocupaseră complet. Ca de fiecare dată, am comandat cafea, apoi am preferat negreasă sau turtă dulce de casă. Ne-am răcorit apoi cu câte o bere.

Dar, la toate acestea se adaugă atmosfera foarte primitoare, la cafenea practic ți se oferă și interacțiunea socială a celor ce dețin localul, dar și o doză de bună dispoziție, într-o ambianță perfectă. Muzica de calitate întregește un climat armonios, iar postul de radio francez care se aude în permanență îi dă o notă aparte de exotism. Şi ca să revenim la lucruri mai practice, cafeneaua oferă wi-fi cu semnal foarte bun, iar vizita la toaletă a relevat aspectul său ok.

Aceasta a fost invitația mea la cafea într-un loc drag nouă care a căpătat contur, culoare și stil sub ochii noștri, evoluând în câteva luni cât alții în zece, un loc în care ne simțim bine singuri, dar și în compania prietenilor și unde suntem tratați cu prietenie. O cafenea boemă, cu aer colonial în care te deconectezi și intri în stare de bine, la un pahar de vorbă și o cafea savuroasă! Dacă aveți drum prin Câmpulung, ați putea poposi la cafeneaua Coloniale pentru o doză de cofeină, alături de care veți primi și una mică de serotonină.

În încheiere, îmi face plăcere să vă urez tuturor: useri AFA, admin, webmasteri, vizitatori, un an 2020 care să vă aducă tot ce vă doriţi, dar mai cu seamă multe călătorii care să dea ocazia să fie povestite aici pe sait. La mulţi ani!

Web, te rog, dacă se poate, fără puncte și cu voturi simbolice, din câte ştiu, cafenelele nu sunt asimilate restaurantelor.

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=pkFozD-GlKs


[fb]
---
Trimis de irinad in 30.12.19 07:01:38
Validat / Publicat: 30.12.19 08:37:43
VIZUALIZĂRI: 1369INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Cafenea Coloniale: artă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [30.12.19 08:38:08] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

irinad [30.12.19 09:05:20] »

@webmaster26: Mulțumesc frumos!

crismis [30.12.19 09:29:15] »

@irinad: O, ce drăguț arată! E fix genul meu de loc, romantic, intim, neconvențional! Am zis eu că trebuie să ne mai abatem prin Câmpulung...

Și mie îmi place să urmăresc metamorfoza prin care trec anumite locuri pe care le știu, mai ales a celor pe care le credeam fără speranță. În orașul meu s-au relocat de curând vreo 2 cârciumi, le-am vizitat pe amândouă, dar numai o dată; au fost surprize foarte frumoase (poate data viitoare nimeresc mai puțin aglomerat, să pot poza și, poate, povesti după aceea aici, pe site). Îmi amintesc și de o casă interbelică absolut superbă, m-am bucurat ca pentru copilul meu când a fost cumpărată și reabilitată acum câțiva ani; a trecut apoi prin stadiul de cafenea, acum e librărie. Am mai zis asta: casele, precum oamenii, se nasc cu mai mult sau mai puțin noroc...

An Nou așa cum vi-l doriți, plin de surprize plăcute, de sănătate și călătorii inspirate!

Carmen Ion [30.12.19 09:34:51] »

@irinad: Mersi de tratație!

Să ai un an bun, cu multe călătorii lungi și frumoase!

DOINITA [30.12.19 11:55:28] »

Dragut de tot locul descoperit! Pacat ca e cam departe de mine, dar nu se stie...

Sa va fie de bine si bine ca te-ai gandit si la noi!

tata123 🔱 [30.12.19 16:27:55] »

@irinad: O recomandare simpatică și în stilul orașului Câmpulung Muscel. Mie mi-a plăcut foarte mult orașul și poate în această iarnă voi ajunge din nou pe străduțele cu vile interbelice. Cafeneaua Coloniale pare a fi o variantă plăcută de a petrece o oră în atmosfera de epocă a vechiului oraș. Mulțumim pentru recomandare.

La mulți ani!

irinad [30.12.19 17:21:37] »

@tata123&@crismis&@Carmen Ion&@DOINITA&@tata123: Mulțumesc frumos pentru apreciei, vorbe frumoase, vizită, vă întorc cu mare bucurie urările, să avem parte de un nou an plin de călătorii despre care să povestim aici pe sait!

Dacă aveți drum prin Câmpulung, vă recomand să beți o cafea într-un cadru deosebit! Vă pup!

maryka [31.12.19 10:55:59] »

Foarte drăguț localul, exact și pe gustul nostru!!!

Îmi plac îmbinările reușite de vechi și nou, aerul boem, atmosfera de poveste. 🙂

O idee strălucită pentru cel puțin o oră de relaxare și visare!!!

La mulți ani! Un An Nou fericit tuturor, călătorii de vis, în locurile dorite, sănătate și fericire!!! 😊

irinad [31.12.19 18:31:01] »

@maryka: Mă gândeam eu că-ți va plăcea și ție micuța cafenea! Un loc simplu, intim, discret, boem și cu aer din vechime.

Absolut deconectant să petreci o oră într-o atmosferă relaxantă.

Cu drag îți intorc toate urările, anul ce va veni în curând să fie mult mai bun ca acesta!

robert [26.06.22 12:04:00] »

@irinad: eram în trecere prin Câmpulung și căutam un restaurant bun! Așa mi-a sărit în ochi această cafenea șic și implicit acest articol al tău!

Evident după ce am mâncat de prânz am luat-o cătinel spre această cafenea. Am dat de un local șic, cu un aer boem. Am lăsat la atitudinea doamnei de-acolo să-mi prepare o cafea pe gustul meu. M-a nimerit a fost delicioasă. Când am dat să plec și să plătesc am crezut că nu aud bine când mi-a spus că aceasta cost. ă doar 7 lei. Așa ceva!

Mulțumesc pentru recomandare!

irinad [26.06.22 12:23:04] »

@robert: Mă bucur tare că ţi-a plăcut! Ieri după-amiază tocmai ce am fost şi noi acolo fiindcă este locul drag în care ne întâlnim cu gaşca de prieteni din Câmpulung, formată din foşti colegi de clasă de liceu ai soţului meu, răspândiţi peste tot. Însuşi proprietarul fiind unul dintre ei şi un foarte, foarte bun prieten. Doamna care te-a servit este mătuşa proprietarului, dumneai ocupându-se exclusiv de local în zilele de luni până vineri, în weekend venind boss-ul de la Bucureşti. Doamna face prăjituri delicioase, în altă ordine de idei, şi le pune la bătaie în cafenea.

Într-adevăr, localul este boem, cu atmosferă pe măsură, pe care o gustă doar cunoscătorii! Va fi foarte mândru şi foarte încântat că un aşa membru AFA, ca tine, a trecut pragul localului său de suflet!

Toate cele bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, DOINITA, irinad, maryka, robert, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.323075056076 sec
ecranul dvs: 1 x 1