ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
DEC-2011
familie cu copii
PREȚ 90 ron ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
4 AD. + 2 COPII -- v: 10, 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Ploiești și împrejurimi

Restaurantul Da Vinci – deserturi delicioase!

Ilustrație video-muzicală
Buon Natale in Italy..

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Se pare că sărbătorile au un dar: acela de a ne face să ne întâlnim cu prietenii şi rudele şi să petrecem mai mult timp împreună.

Cam aşa ceva s-a întâmplat şi cu noi în decembrie, după ce am sărbătorit o zi de naştere, să ne vedem cu prietenii şi să petrecem clipe minunate în compania lor.

În Ploieşti fiind, spre înserat, ne-am gândit să ne îndulcim puţin şi prietenii noştri ploieşteni ne-au recomandat un restaurant unde putem savura un parfait de halviţa delicios !

Zis şi făcut. Aşa am ajuns la Restaurantul Da Vinci, locaţia din Str. Bobâlna nr. 52, amplasat cumva la distanţă egală de centru şi de Gară de Sud (site oficial: restaurantdavinci.ro ).

Restaurantul dispune de o curte prin care am intrat, astfel că vara se poate lua masa afară.

Da Vinci este un restaurant spaţios, având mese atât la parter, cât şi la etaj.

Noi am ales o masă de şase persoane la etaj.

Restaurantul are pereţii zugrăviţi în galben-oranj şi sunt înfrumuseţaţi de tablouri cu copii după schiţele şi picturile marelui artist Leonardo da Vinci.

Mobilierul este din lemn masiv, similar cu cel al unei pizzerii/berarii.

Decoraţiunile cu beteală şi un brad împodobit la intrare, au reuşit să ne inducă în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

Pentru început am comandat un martini, ceaiuri de fructe să ne încălzim şi o cola. Mi-a plăcut că martini a fost servit cu simţ estetic, nu simplu într-un pahar banal ca prin alte părţi, ci într-un pahar cu picior şi cu lămâie şi zahăr pe margine.

Ceaiurile au venit în ceşti măricele şi cu pliculeţe cu miere.

Nouă nu ne era foame, avusesem parte de un prânz aniversar bogat, însă fetele au dorit o pizza con pollo, aşa că le-am satisfăcut pofta. Pizza a venit însoţită de un ketchup dulce destul de generos.

Uitându-ne pe varietatea ofertelor de desert, am stat în cumpănă dacă să mai luăm sau nu celebrul parfait de halviţă, mai ales că nu ştiam cum o să fie...

Pentru siguranţă eu am comandat un profiterol cu frişcă, iar prietena mea parfait-ul. Cine credeţi că savura din priviri şi nu numai, minunea de la ea din farfurie??? Era absolut demenţial! Am gustat, căci nu m-am putut abţine...Aşa că trebuie încercat! Nici profiterolul meu nu a fost mai prejos, crema gogoşilor fiind deosebită, diferită, gustoasă, de casă, că toate deserturile comandate. Frişcă, naturală...

Clătitele cu brânză dulce extraordinar de săţioase, chiar nu merită să fie mâncate după o masă, iar cele cu miere şi nuci divine!

Modul de servire era şi el sugestiv şi incitant. Clătitele au venit în boluri ovale din ceramică, fierbiniţi, aburinde...

La Restaurantul Da Vinci nu numai că s-a pus accent pe gusturi, prin preparatele oferite, dar şi pe servirea acestora într-un mod atrăgător. Iar oferta este variată, de la pizza şi paste, la tot felul de reţete interesante. Din câte am înţeles, bucătarul şef este italian.

Doar domnişoara care ne-a servit a fost cam tristă...

Curăţenia la toalete era acceptabilă, în sensul că erau hârtii căzute pe jos din coşurile prea pline în zona chiuvetelor. Ar putea să fie mai atenţi, deoarece multă lume frecventează restaurantul.

Una peste alta, noi ne-am simţit bine, totul a fost bun şi gustos, fiecare dintre noi trăgând cu ochiul la farfuria celuilalt....E musai să revin!

Sărbători dulci!


---
Trimis de magdalena in 22.12.11 18:06:04
Validat / Publicat: 22.12.11 19:08:06
VIZUALIZĂRI: 5939
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26299 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

magdalena [22.12.11 18:10:29] »

Webm, te rog, acest fond muzical

http://www.trilulilu.ro/Jhonnyyy/73ff1ccb229bdf

Multumesc!

Am adaugat melodia solicitata.

Diaura* [22.12.11 19:30:46] »

Cum sa mai arati ca fetele care se multumesc cu apa plata cu lamaie, cand vezi un parfait cu halvita? Spune tu... ca om sunt si eu... si imi faci pofta acum seara de ceva dulce.

magdalena [22.12.11 19:34:28] »

@diaura, eu in general prefer inghetata la restaurant, tocmai pentru ca e mai putin calorica... Poate de aceea am ales profiterolul, in detrimentul parfait-ului, crezand ca oricum e prea dulce.

Dar ce gust! Nu pot descrie in cuvinte... N-am mai gustat asa ceva! Iti aduce aminte de halvita, dar nu e asa dulce, e mult mai soft si e un pic rece, nu ca inghetata, dar nu e cald, e racoritor, un pic casant. Si e muuuulllt si ma uitam cu jind! Ce puteam sa fac? Sa mananc si profiterolul si sa imi comand si parfait??

Noroc ca trec mai mereu prin Ploiesti! Ma duc glont acolo, ce crezi?!

Si nu merge dupa mancare, ca nu mai e la fel! Merge cu o cafea buna...

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [22.12.11 20:07:22] »

@magdalena

Demult vroiam sa ajung si la cea de-a treia locatie ,,Da Vinci'' din Ploiesti, deci impresiile tale au sosit la fix.

Acel parfait cu halvita este foarte tentant, dar nici profiterolul nu-i de ignorat, deci clar un dulce la ,,Da Vinci'' nu-i de ratat. Noi de obicei iesim la cate o pizza la Da Vinci. Chiar nu stiam ca sunt asa experti si in deserturi apetisante.

Comparand cu celelalte 2 restaurante Da Vinci (din Bd. Republicii si P-ta Mihai Viteazul) se pare ca cel prezentat de tine (de altfel si cel mai nou) ar fi cel mai fain.

magdalena [22.12.11 20:17:24] »

@dananecula, nu stiu cum sunt celelalte doua, dar daca daca se mananca parfait in toate, primul iesit in cale e al meu!

Petrescu* [22.12.11 22:03:28] »

Daca-mi este permis as dori sa vin si eu cu cateva completari la acest review foarte bine documentat:

1) Locatia Da Vinci din strada Bobalna este cea de-a treia dupa cea de pe Republicii si cea de la km. 5 si a fost realizata pe locul unei foste pizzerii (Beatrice) care nu a rezistat rigorilor economiei de piata;

2) TOATE cele 3 locatii Da Vinci (din Ploiesti) au tablouri si imagini cu lucrari de-ale lui Leonardo Da Vinci

3) Fiindca erau din Ploiesti nu cred ca aveam dreptul moral sa scriu si eu despre ele, asa ca mii de multumiri pentru aceasta descriere corecta a restaurantului Da vinci;

4) Patronul restaurantului este nimeni altul decat actorul Mihai Coada, pe care-l stim din rolul Nelu Curca din serialul "La bloc" de pe PRO TV;

Cu speranta ca nu am deranjat prea mult mai spun doar ca si celelalte doua locatii sunt in propportie de 85% identice (calitate, curatenie, pret) diferenta fiind facuta doar de faptul ca locatia din strada Bobalna are si etaj.

magdalena [22.12.11 22:29:32] »

@petrescu, ma bucur ca ai completat cu informatii utile, pe care eu nu aveam de unde sa le cunosc, cu atat mai mult cu cat nu sunt ploiesteanca.

Cu ocazia asta am facut o legatura, afland ca la deschidere au fost invitati cei din serialul "La Bloc"!

Se pare ca succes mai mare reprezinta o afacere cu restaurante... In orice caz, mai banoasa! Si daca mentin calitatea preparatelor atunci succesul pe termen lung este asigurat.

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [22.12.11 23:01:22] »

@Petrescu

... diferenta fiind facuta doar de faptul ca locatia din strada Bobalna are si etaj.

Permiteti-mi sa va spun ca si locatia Da Vinci din cartierul Albert, mai precis cea de pe Bd. Republicii, nr. 967, are si etaj, chiar si mansarda. La etaj, de obicei se organizeaza nunti, botezuri, revelion, sala fiind mai mare, iar la mansarda chiar si petreceri pentru copii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
webmaster0 [22.12.11 23:22:36] »

@Petrescu: Poţi fără grijă să scrii despre orice local de alimentaţie publică de la tine din oraş. Cu singura condiţie să nu fie... al tău!

AndreeaG [26.12.11 08:12:15] »

Mdaaaaaaaa... e clar in plan oprirea la Da Vinci, peste cateva zile, cand sper sa tranzitez Ploiestiul

sper sa rezist pana atunci si sa nu dau iama intr-o cofetarie locala

eu n-am mai vazut inghetate prin cofetarii de cand se facu frig

ma duc sa bag un cozonac si o wikimapie sa vad pe unde-s minunatiile astea ... si pe urma o plimbare luuunga, sa-mi treaca de pofta, sper sa aibe bunul simt sa fie inchise si azi locurile cu dulce

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
magdalena [26.12.11 12:17:13] »

@andreeaG, daca intri prin Ploiesti pe la Gara de sud, cum treci de Barcanesti, nu vei mai avea decat 3 minute pana la restaurant!

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [26.12.11 12:57:27] »

@AndreeaG

Imi permit sa-ti dau cateva informatii referitoare la pozitionarea restaurantului Da Vinci, locatia de pe Bobalna, nr. 52.

Daca veniti de la Bucuresti, dupa localitatile Barcanesti si Tatarani, exact cum a spus Magdalena, intrati in Ploiesti pe la Gara de Sud. Restaurantul Da Vinci este pozitionat pe partea stanga, paralel cu bulevardul castanilor, cel mai apropiat reper (daca intrebati pe cineva) este Liceul de Arta Carmen Sylva, situat pe aceeasi strada Bobalna, la nr. 44.

Daca intrati in Ploiesti pe la Metro si veniti dinspre Brasov-Sinaia, cel mai indicat ar fi sa va opriti la Da Vinci, locatia de langa benzinaria MOL (cartier Albert), care se afla situata pe partea stanga. Este chiar la soseaua principala, adresa Bd. Republicii, nr. 967. Fiind acelasi lant de restaurante Da Vinci, cred ca si acolo au acele minunate deserturi apetisante. Drum bun !

magdalena [26.12.11 14:05:51] »

@dananecula, ce-i drept, eu am gandit ca un bucurestean! Apoi m-am uitat si am vazut ca @AndreeaG nu e din Bucuresti...

Cat despre timp, ma referisem la faptul ca face 3 minute de la Gara de Sud.

Foarte bune explicatiile tale, esti ploiesteanca! Poate data viitoare cand ajung in Ploiesti ne vedem la un parfait! Trebuia sa dau o fuga azi, dar, din pacate, ceva de ultim moment ma impiedica.

Insa zilele nu au intrat in sac, abia astept sa ajung inca o data!

AndreeaG [26.12.11 14:35:42] »

Va multumesc din suflet pt indicatii Doamnelor

Intr-adevar, voi veni dinspre Brasov, dar ambele indicatii sunt la fel de pretioase.

Sper sa-mi iasa planul si sa plecam joi dimineata din Valcea, facem o oprire pe la Bran si/sau Peles, apoi o luam spre Buc, ca doar vineri seara avem bilete la Opereta

Probabil va fi si un Rev bucurestean anul asta, inca nu gandesc asa departe )

Acum inca cercetez traseu si locuri interesante, vedem ce iese, un castel sigur e pe lista (avem don'soara printesa, chiar daca sclifosita , restul ne adaptam la fata locului, totusi sunt micuti copiii si nu stiu exact ce ne vor permite sa facem.

Va multumesc din nou, nu stiu daca ne vom opri in Ploiesti dar una din aceste 3 locatii... pare un loc buc de popas

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [26.12.11 19:00:04] »

@magdalena

Mi-ar face o deosebita placere sa ne cunoastem! Cred ca azi a lucrat telepatia Mi-a stat gandul numai la parfait-ul cu halvita de la Da Vinci. Le-am propus baietilor mei sa-i scot la un asa dulce apetisant, dar, fiind foarte frig in dupa amiaza aceasta in Ploiesti, m-au refuzat Oricum, tot nu ma las. Cu prima ocazie, trebuie sa-l degust si eu.

@AndreeaG

Daca mai te pot ajuta cu vreo informatie, te rog, nu ezita sa ma intrebi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
spezam [01.02.12 00:04:23] »

@magdalena: Mancarea este la fel de buna si la locatia de langa Caraiman, insa am suportat un frig groaznic acum un an acolo. Ne-au adus la picioare un resou si ne-au explicat ca acea locatie e mai mult pentru livrarile acasa .

Eu va garantez ca era cat se poate de "restaurant".

In schimb, pentru locatia de la "Kilometru" - doar de bine!!!

magdalena [02.02.12 19:49:58] »

@spezam, m-ai facut sa intru iar pe review si sa-mi aduc aminte de parfait! De unde iau eu unul acum???

georgescu67 [28.12.14 13:02:49] »

@magdalena -

Cand am fost prima data la Da Vinci am ramas impresionat negativ de aerul de superioritate cu care te abordeaza unii dintre chelneri.

Pizza seamana doar cu numele cu cea din Italia. La casa Teo din Plopeni pizza este la fel ca cea din Italia deoarece aduc de acolo toate ingredientele, incluziv faina.

De cateva ori m-am oprit la pranz si am incercat meniurile fixe atat cele bussines de 25 de lei cat si cele de 15.

Arata bine in farfurie, dar gustul lasa de dorit. Probabil ca din cauza crizei cumpara ingrediente ieftine sau le folosesc pe cele care sunt in curs de expirare.

Berea gratis de la meniu este de toata jena. Dar este gratis si nu poti avea pretentii.

Ultima oara puiul mirosea cam suspect si am lasat totul in farfurie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, dananecula, Diaura*, georgescu67, magdalena, Petrescu*, spezam
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.102475881577 sec
ecranul dvs: 1 x 1