ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.05.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
AUG-2011
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Seria RESTAURANTE PLOIESTENE - HANUL DACILOR

Ilustrație video-muzicală
Haiducii - Unde s pistoalele

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Desi nu este chiar in Ploiesti, am indraznit sa trec acest restaurant la aceasta categorie.

Hanul Dacilor se gaseste la vreo 3 km de iesirea din Ploiesti spre Bucuresti, in apropierea DN1, post control trafic, sat Tatarani la nr. 734.

Este un loc cu o suprafata generoasa - cel putin 2000 de metri patrati - acoperita cu multa verdeata, flori, copaci, mese si bancute din lemn lacuit cu blanite de miel, toate ingrijite si curatate zilnic incat sa arate luna.

Nu am gasit un astfel de local nici macar in marele Bucuresti si nici intr-unul din orasele de frunte ale tarii. L-am gasit intr-un sat in care traiesc numai 2500 oameni. Si este intr-adevar un loc superb.

De cum am intrat in parcarea generoasa si am vazut casa lunga decorata cu busteni de lemn si caramida am fost impresionati. Lasand in spate roata mare de moara am ales sa mancam pe terasa care gazduieste peste 50 de mese, ascunse una de alta de copacii si plantele care cresc peste tot. exista practic separeuri realizate natural cu ajutorul brazilor micuti care cresc peste tot si al florilor.

In curtea restaurantului exista pentru cine doreste sa stea complet separat de alte mese un cerdac in care se gaseste o masa de aproximativ 20 de persoane, folosit pentru organizarea aniversarilor sau botezurilor mai restranse.

De asemenea, in centrul curtii se afla un bar mare, unde cei care nu doresc sa manance pot bea diverse bauturi racoritoare sau alcoolice in timp ce admira decoratiunile existente peste tot - un car tras de magarusi din ceramica extrem de bine realizati, caprioare dar si tortele care se aprind seara aici.

In plus, exista un loc care seamana cu o vatra a satului - sau cel putin asa mi-am imaginat eu - in mijlocul caruia se gaseste un protap, pe margini aflandu-se mesele din lemn si bancile pentru cei care doresc sa manance acolo.

Totul este foarte curat, gazda care ne-a preluat spunandu-ne ca in fiecare dimineata au program special de curatare a tuturor obiectelor din lemn.

Mancarea, caci pana la urma este cel mai important aspect intr-un asemenea loc a fost delicioasa. Si am mancat in doua zile diferite tipuri de mancare si toate au fost fara cusur, desi rar revenim intr-un loc in care deja am fost, cand oferta de restaurante este atat de variata.

Am comandat in prima zi ciorba de peste, cu legume proaspete taiate cubulete si cu o bucata destul de mare de crap, acrita cu bors, delicioasa. Nici ciorba de burta luata a doua zi nu a fost mai prejos, avand multe bucati de carne si fiind foarte gustoasa.

Ciulamaua de ciuperci cu mamaliguta la care puteti alege pulpa sau piept de pui (ideea asta chiar mi-a placut, nefiind o mare iubitoare a pieptului de pui) a fost deosebita, asezonata cu mult marar care-i dadea un gust deosebit! Si am primit intr-o farfurie sculptata manual in lemn o portie imensa. Si delicioasa.

Si creierul macelaresc amestecat cu bucatele de ceapa si putin patrunjel, stropit cu suc de lamaie a fost minunat.

Iepurele la cuptor, desi avea gustul acela usor de congelat a fost foarte bun. Pana la urma cred ca sunt foarte putine locuri in care sa gasesti iepure proaspat, asa ca nu avem nimic de reprosat. Carnea a fost bine fiarta, foarte gustoasa, iar impreuna cu sosul a facut ca totul sa fie minunat. In plus, la Hanul Dacilor servesc cartofi prajiti taiati felii, rumeniti si crocanti in exterior si fragezi in interior, foarte gustosi. Va recomandam sa-i mancati cu usturoi. Sunt deliciosi!

Preturile nu mi s-au parut exagerate, dar nici tocmai mici - o portie de cartofi prajiti se comanda in vara pentru suma de 5 lei, ciorba de peste si ciorba de burta cu ardei si smantana sunt 10 lei, iepurele la cuptor costa 38,4 lei, ciulamaua de ciuperci cu mamaliguta costa 30 lei, o portie de 250 de grame de sarmale cu costita si mamaliguta costa 24 lei, un fresh de portocale (un pahar mare) costa 8 lei, un espresso este 12 lei iar un Pepsi Light poate fi comandat pentru 7 lei.

Noi ne-am simtit foarte bine la Hanul Dacilor, cu siguranta vom reveni in drumul nostru spre munte ca sa mancam si sa ne relaxam in curtea atat de ingrijita a restaurantului.


[fb]
---
Trimis de spezam in 31.01.12 23:55:17
Validat / Publicat: 01.02.12 06:55:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4317 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (spezam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Curtea si intrarea pe cerdacul restaurantului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[01.02.12 08:19:38]
»

melodia postata se poate sterge/schimba!

spezamAUTOR REVIEW
[01.02.12 23:59:20]
»

@webmaster13: Melodia e perfecta, multumesc!

Am cautat review-ul si nu il gaseam, nici nu stiu cum am dat pana la urma de el. Sa inteleg ca nu l-am salvat la "restaurante in zona Ploiesti"?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
spezam
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Ploiești și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055850982666016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1