Se mănâncă bine în Pitești
..... cel puțin în cele două restaurante unde am cinat noi😊
Am vizitat câteva obiective din Pitești în perioada 17-19 oct, prin amabilitatea colegei noastre @mprofeanu, căreia-i mulțumim atât ei, cât și soțului ei.
După prima zi de vizitat obiective importante, seara, ne-au lăsat aproape de hotel și de un restaurant la care ea mai fusese, spunându-ne că atunci a fost O. K. ! Este vorba despre restaurantul
Casa Argeșeană, situat pe B. dul Eroilor nr. 5, vis-à-vis de Muzeul Județean. În week-end (mai ales) e bine să faceți rezervare la nr. de telefon 0348 455 404. Scriu asta pentru că noi am fi vrut să revenim și a doua zi, sâmbătă, dar nu mai erau mese libere! :( Pentru automobiliști, coordonatele sunt:
Latitudine:44°, 52", 15" – N
Longitudine: 24°, 55", 49" – E
Restaurantul este destul de mare, are vreo patru săli (dacă nu mă înșel🥴) și este cotat, cel puțin pe plan local, ca fiind unul dintre cele mai bune😉din Pitești. Toate sălile sunt decorate în stil rustic, cu stâlpii decorați cu motive populare și cu policioare pe care sunt așezate diferite obiecte executate artizanal, din lut sau lemn. Pe unii pereți sunt fixate ștergare cu motive populare și farfurii din ceramică.
Ne-am așezat la una din mesele sălii celei mai mari, unde cântă muzică populară orchestra angajată în acest scop. Imediat a venit o fătucă și ne-a adus meniurile tipărite. Mihai a cerut, pentru început, o horincă de Maramureș (100 ml – 35 lei), iar eu o sticlă de apă plată la ½ l (12,00 lei). Ca fel principal Mihai a cerut o tochitură argeșeană, cu carne de porc, cârnăciori, ou, brânză rasă și mămăliguță (48,00 lei) și o bere „Becks” , (12,00 lei), iar eu am ales paste „carbonara” (41,00 lei), rugând bucătarul să fie bine fierte, nu „aldente” , cum mănâncă italienii. Au fost gustoase, nu zic „nu” , dar nu atât de fierte precum mi-aș fi dorit 🤕! Jumătate de porție a rămas în farfurie.
Între timp a început să cânte și orchestra. Sălile erau aproape pline, iar peste zgomotul de ne evitat al clienților s-a suprapus și muzica, lucru care pe noi nu ne-a avantajat! 😒Ne place muzica mai în surdină, lucru care ne-a făcut să plecăm chiar de la nunta nepoatei mele, unde, muzica era atât de tare că nu ne auzeam cu cei așezați la masa noastră decât dacă zbieram unii la alții! Așa ceva..... 🤒. Tot din această cauză am plecat și de la o aniversare a unei cunoștințe, care ne-a invitat la un restaurant! Ce putem face? :-?? , cu cât trec anii, muzica dată la volum mare ne deranjează. 😠Daaaar, aici nu a fost muzica atât de tare! Noroc că eram aproape de plecare😉. Toată consumația a fost 148 lei. Noi am plătit cash, cu ciubuc cu tot, 165 lei. Să nu uit: „Casa Argeșeană” are și o terasă care, pe timp frumos - mai ales vara - cred că este foarte solicitată😉
Pentru a vedea meniul complet al restaurantului, puteți consulta link-ul:
https://food. bolt. eu/ro-ro/1060-pitesti/p/107848-casa-argeseana-traditional/
Ne-a plăcut la „Casa Argeșeană” , intenționând să revenim și pentru cina din ziua următoare! :))
... dar, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, n-am mai putut ciná aici, toate mesele restaurantului erau ocupate când am ajuns noi, pe la ora 19:00. 😒Ni s-a spus că ar fi trebuit să facem rezervare, lucru de care nu știam 🥺 Am întrebat pe unul din chelneri unde putem merge să mâncăm, cât mai aproape posibil. Ni s-a spus: „- Mai este un restaurant chiar în spatele nostru. Luați-o la stânga, după ce ieșiți de aici și mergeți vreo 60 m; faceți, apoi, iar la stânga și veți vedea imediat, peste drum, că ați ajuns!” ... la restaurantul
La Tuciuri Am urmat indicațiile primite și, într-adevăr, peste nici 5 minute, am ajuns unde trebuia. Adresa exactă este Str. Primăverii nr. 11, iar coordonatele pentru automobiliști sunt:
Latitudine:44°, 51", 15,6" – N;
Longitudine: 24°, 52", 16" – E; Pentru rezervări e bine să apelați nr. 0348 415 343, mai ales în week-end-uri.
Restaurantul se află într-o clădire mică și veche dar care se vede că este renovată recent. Are și un subsol unde sunt câteva mese pentru clienți, dar și o cramă, care am înțeles (de pe net) că se deschide doar când sunt evenimente private, gen nunți, botezuri sau aniversări. Tot la subsol sunt și toaletele, curate și dotate cu toate cele necesare, inclusiv cu consumabile de bună calitate.
Pentru timpul frumos cu soare și călduros, există și o terasă, pe care nu am văzut-o, dar despre care am citit pe site-ul lor că există. 😊
Restaurantul este mai micuț, la parter are doar trei săli mici, fiecare mobilată tot în stil rustic. Cred că sunt săli și la etaj, dar n-am urcat să verific! ☹ Mi-a plăcut mobilierul executat din lemn masiv, greu de manevrat, atât mesele, cât și scaunele. 😒 (am vrut să mut scaunul meu și nu am reușit, fiind tare greu!) Canapelele și scaunele aveau spătare înalte și, fiecare, avea sculptat capetele unor voievozi români sau chipuri de țărani, mai mult sau mai puțin reușite.
Între săli trecerea se face prin niște deschideri cu boltă zugrăvite ca la țară, cu tencuială stângace și văruită în alb, dar asta-i dă și mai mult farmec! :), gândul ducându-te la o gospodărie țărănească, unde mâncarea se gătește în cuptoare cu lemne sau în tuciuri puse pe pirostrii! 😊 Pe pereți sunt fixate polițe și policioare făcute din lemn, cu modele săpate tot în stil rustic. Mai sunt expuse și covoare sau ștergare țesute în casă, cum avea bunica la țară, în Oltenia, ii cusute de mână și chiar trăistuțe confecționate artizanal, sau măști.
Era sâmbătă seara și, spre norocul nostru, am mai găsit o singură masă liberă. 😊 Am ocupat-o, bineînțeles și, imediat ne-au fost aduse meniurile tipărite. Mihai a cerut, pentru început, o horincă maramureșeană la 50 ml (18,0 lei), iar eu am luat un pahar mare - de 400 ml - de limonadă cu arome, îndulcită cu miere (25 lei). Ca fel principal Mihai a cerut pastramă de berbecuț, cu mămăliguță și mujdei, (58,0 lei) și o bere „Tuborg” (10 lei), iar eu am ales o tocăniță de ciuperci cu mămăliguță (30,0 lei). Mie mi-a plăcut tare mult tocănița, :p dar, ca de obicei, porția a fost prea mare! Mihai a spus că porția lui a fost gustoasă, dar destul de greu de mestecat pentru dinții lui! Cred că era mai bine să fi comandat cotlete de berbecuț. Mâncarea a venit în timp rezonabil și caldă, chiar dacă restaurantul era „full” , lucru pe care l-am apreciat. 😊Ne-a mai plăcut că se auzea o muzică de calitate și în surdină.
Pentru că a fost tare gustoasă tocănița de ciuperci, ce-a rămas am rugat să-mi fie pus într-o casoletă, pentru acasă. Punguța pe care am primit-o avea imprimată sigla restaurantului, care mi-a plăcut cum a fost concepută: literele „U” din „La Tuciuri” erau formate dintr-un „u” mai mic, ce sugera „tuciul” , iar sub el era nelipsita flacără, ce sugera că acolo se pregătește „papa bun” ! Inspirat desen! 👏
Totul a costat, pe bon, 141 lei, însă noi am lăsat 160 lei. Pentru cine este interesat, vă recomand să citiți meniul aici:
https://wolt.com/ro/rou/pitesti/restaurant/la-tuciuri-67db0069fab7624d77771409? srsltid=AfmBOopwHYDpT1DJC4FW0CF8JnxYrri9CKuiUqlyBlhvMt6bl26FNGni
Ne-a plăcut mult și acest restaurant, (mai ales că nu a fost zgomot!) 😉iar dacă vom mai ajunge în Pitești, în mod sigur îi vom mai călca pragul!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de doinafil in 16.11.25 17:46:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2025 [Bibliotheque Pub (ex Garden Pub)] Bibliotheque, un Restaurant căutat în Pitești — scris în 08.10.25 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2025 [Restaurant Sibiceanu Grill Dedulești] Restaurantul „Sibiceanu Grill Dedulești” din Pitești — scris în 02.08.25 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2025 [Berărie-restaurant Kell’s Craft Beer] Kell’s Craft Beer, probabil, cea mai mare berărie din Pitești — scris în 05.07.25 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2025 [Stefanel Garden & Bistro] Experienta culinara deosebita intr-o locatie cozy — scris în 29.06.25 de alexg99 din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2025 [Garden Pub] Experiență foarte proastă — scris în 03.06.25 de Stefannic din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2025 [Garden Pub] Alaturi de prieteni la restaurantul Garden Pub Pitesti — scris în 13.05.25 de Yolanda din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Darius (ex Politică și delicatețuri)] La Darius, Tavernă Românească din Pitești — scris în 09.10.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ