GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant „Cernica”, ospătăria unde nu poți mânca nimica! - Pam-pam!
Anul acesta am hotărât să sărbătorim ziua de Sf. Maria în familie (eu cu mama și soția) pe malul lacului Cernica, nu la picnic ca pe vremuri, ci la restaurant, că acum există și așa ceva acolo, și oricum ne-am mai boierit și noi, zicem că ne putem permite să ne facă alții grătarul!
Știam că lângă Mănăstirea Cernica este un loc deosebit, unde bucureștenii ieșeau la iarbă verde încă de pe vremea ”cealaltă”, cu lac și pădure, liniște, peisaj... ce să mai, relaxare totală față de betoanele care ne înconjoară zi de zi prin Capitală!
Citisem inițial pe net despre Complexul Phoenix Cernica, dar când am făcut la dreapta pe străduța care iese din DJ 301 (Strada Ștrandului), după ce am trecut de parcul de aventură care acum nu ne interesa, ne-a apărut în față acest Restaurant Cernica, cu o grădină frumoasă, așezat îmbietor lângă lac. Ne-a făcut cu ochiul, așa că am intrat. Cu greu am găsit o masă pe malul lacului și ne-am așezat fericiți. Văzând că nu ne bagă nimeni în seamă, ne-am luat singuri un meniu, am studiat oferta și aproape ne-am hotărât ce am fi vrut să comandăm. După vreo 20 de minute vine un băiat care părea de-al locului și ne aruncă constipat: „Nu v-a zis colegu' că masa asta-i rezervată? ”. Păi, nu, nu ne-a zis, că până acum nu ne-a adresat nimeni nici un cuvânt. Oricum, băiatul deja plecase, probabil că era foarte ocupat să rezolve cine-știe-ce alte treburi importante. Mai trece un timp, nici urmă de vreun „coleg” – noi speram să vină măcar să vedem dacă putem sta acolo până îi vine „rezervarea”.
Până la urmă mă hotăresc să mă duc la bar să iau ceva de băut, iar doamnele rămân la masă. Barul este situat pe la mijlocul proprietății, și acolo era o întreagă nebunie: băieți și fete (chelneri sau ospătari nu pot să le spun, fiindcă pentru meseria asta îți trebuie ceva stil) care se certau pe comenzi care mai de care („de ce nu iei, mă, tava aia odată? ... ce e cu cafelele astea aici? ... de ce-ai luat, bă, comenzi de mâncare, nu știi că nu se poate? ... mamă, ce m-au enervat ăia de la masa aia! ”, etc.). Auzind toate astea, întreb și eu timid: Așa e că aveți totuși mâncare, că doar scrie „restaurant” la intrare? Doamna care pregătea băuturile se găndește un pic ce să spună și mă privește așa, dintr-o parte. Parcă n-ar vrea să mă supere și-mi zice „Știți, pentru mâncare trebuie să așteptați mai mult... ” – Cam cât? zic eu. – Păi, nu știu să vă spun, că avem o problemă la bucătărie și acum suntem blocați. – Măcar câțiva mititei? încerc eu. Madama dă din cap vizibil încurcată.
Între timp le văd și pe doamnele mele venind și-mi dau seama că le-a ușuit colegu' cu masa rezervată. Avem un mare noroc și se eliberează o măsuță lângă bar, la umbră. Între timp sunt gata și limonadele și cafelele noastre și ni le aduce doamna, singura din personalul unității cu care am putut schimba câteva vorbe (restul erau foarte ocupați cu cele căteva comenzi de băuturi, că altceva se pare că nu serveau la momentul respectiv). Mă mai interesez o dată de mâncare și mă încurajează spunând că s-ar putea să se rezolve și la bucătărie, așa, cam într-o jumătate de oră – o oră. Fac o socoteală că dacă după o oră încep să ia comenzi, poate peste vreo 2-3 ore o să putem mânca și noi.
Cum altceva mai bun nu avem de făcut, începem să admirăm peisajul, sorbind din zeama de lămâie. Și trebuie spus că aici chiar ai ce admira – lacul străjuit de pădure și cu biserica pe lateral îți dă o oarecare senzație de visare. Asta bineînțeles după ce am încetat să ne mai gândim la unul dintre scopurile principale pentru care ajunsesem acolo, anume mâncatul câtorva mici la iarbă verde.
Lansându-ne în diverse discuții, nu simțim cum trece timpul și se face ora la care socoteam noi că s-ar fi putut elibera bucătăria. Cum nu se mai oprise nimeni la masa noastră să ne întrebe de sănătate, mă duc iar la doamna de la bar. Dar, așa cum presimțeam, încă (sic!) nu se rezolvase. Asta e, nu are rost să ne facem prea mulți nervi pentru că nu putem schimba cu nimic situația. Ne terminăm băuturile, achităm (fără șpagă, că „nu se merită”) și ne gândim încotro să o luăm ca să ne punem totuși la punct și stomacurile. Când ieșim din curtea restaurantului, văd în dreapta semnul către Phoenix. Așa că o luăm într-acolo, cu speranța că... surpriză! – vom putea mânca ceva? - Postez și cronica de acolo în scurt timp.
Concluzie Restaurant Cernica: amplasare ideală, liniște, cadru natural deosebit. Așa-zisa servire sub orice critică. În plus, în zilele aglomerate nu au... mâncare!
Trimis de Radu P. in 24.08.17 00:13:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Radu P.); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Radu P. : Regret experiența nefericită pe care ați avut-o la Restaurant Cernica. Într-o zi frumoasă, cu familia, într-un cadru natural atât de frumos, popasul la Restaurant Cernica ar fi trebuit să fie o amintire frumoasă. Sper ca măcar vizita la Restaurant Phoenix Cernica Club să fi fost favorabilă și să mai fi șters ceva din umbra lăsată în suflete de incidentul de la Restaurant Cernica.
Am fost și noi de mai multe ori (vara aceasta, însă, niciodată) atât la Restaurant Phoenix Cernica Club, cât și la Restaurant Cernica. Pentru că venim la mal de apă și ne mai și place peștele, comandăm întotdeauna pește. Ceea ce mi se pare bizar este că se întâmplă adesea să nu aibă bere fără alcool știindu-se că acolo, într-o zonă de agrement accesibilă doar cu autoturismul, vii la volan și trebuie să pleci tot la volan.
@iulianic: Mulțumesc pentru empatie!
Din păcate nici la Phoenix nu a fost cu mult diferit din punctul de vedere al servirii, iar treaba asta mi se pare că devine un fel de laitmotiv când vorbim despre restaurantele din România.
Și cu toate astea, sunt mereu pline! Asta înseamnă că dacă nu se va întâmpla ceva cu adevărat major, situația nu se va schimba în viitorul apropiat. Spre nenorocul nostru.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 [Restaurant A la Turca [Balotești]] Restaurant A la Turca Balotești - sau cum să reușești să mănânci o shaorma uscată în jumătate de zi — scris în 23.04.24 de Adina - addcont din BUCURESTI - nu recomandă
- Mar.2024 [Indy’s Restaurant, Vidra (IF)] La Indienii de la Vidra – bun de tot! — scris în 08.04.24 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Trattoria Ti Amo Brănești [Pasărea]] Ti amo — scris în 17.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Ekko lounge & restaurant] De evitat — scris în 12.07.22 de ux125904 din VOLUNTARI [IF]
- May.2022 [Trattoria Roz Cafe [Dudu, Chiajna]] Trattoria Roz Cafe – atmosferă și savoare — scris în 15.06.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Bistro Sara [Otopeni]] Sara perche ti amo -- SARA Bistro Otopeni — scris în 14.05.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant La Iancu [Otopeni]] O seară în familie -- La Iancu Otopeni — scris în 01.05.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ