GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Select – „Altceva” în Câmpulung Muscel
Orașul muscelean, încărcat de istorie și cu parfum de epocă prin arhitectură și monumente, „ascunde” în inima sa un loc deosebit unde papilele gustative îți sunt răsfățate, iar sufletul mângâiat. Niciodată nu vei bănui ce se ascunde în spatele unei fațade destul de scorojite de lângă Centrul Vechi, sub firma cu litere de altădată, în spatele celor câteva ferestre și panouri cu fotografii; doar cine a citit câte ceva pe Internet înainte de sosire ori își ia inima în dinți și pășește sfios înăuntru descoperă tot universul ce se află în interior. Nu pregetați a intra în restaurantul Select din Câmpulung Muscel.
Informații utile. Deschis în 1994 (cu rădăcini mai adânci), restaurantul Select este poziționat pe str. Republicii nr. 18, la circa 150 de m distanță de Piața Centrală ori de Grădina Publică Merci. Atenție, strada este cu sens unic, locuri de parcare se găsesc la trotuar sau în împrejurimi.
Descriere. Din stradă se intră pe un gang central, tapetat cu afișe, luminat slab; în față se află barul, în stânga și dreapta încăperi bogat ornamentate. Nu poți încadra decorul într-un anumit stil sau tipar, peste tot tronează elemente din culturi și civilizații diferite. Orice colțișor, poliță, grindă, perete este acoperit de afișe, fotografii, plachete, cărți de vizită, magneți, obiecte de ceramică, instrumente muzicale din diferite colțuri ale Terrei, mai ales din Europa. Proprietarii sunt împătimiți călători, iubitori de peisaje, gastronomie și socializare cu oamenii locurilor. Pasiunea lor a fost transpusă prin aceste imagini, afișe și obiecte în afacerea gastronomică din centrul orașului Câmpulung Muscel.
După ce te-ai așezat pe scaun curiozitatea, admirația și mirarea nu îți dau pace și te ridică pentru a explora. În acea seară întreg universul turistic din restaurant a fost al nostru: ne trezim brusc în fața taurului din arena Valenciei, apoi suntem teleportați la Moulin Rouge în Franța și la Cafe de Paris, după care ajungem cu Orient Expressul la Istanbul, în lumea bazarului și a fesului tradițional. Mirifica Grecie ne întâmpină cu rețete tradiționale de Moussaka și Tzatziki, alb-albastrul insulelor și al steagului ne urmărește de pe perete, din Malta festivalurilor trecem în camera alăturată pe țărmurile Italiei și străzile medievale ale orașelor din „cizmă”. Praga cu ale sale berării sau Lisabona și muzica fado nu lipsesc din „expunerea” de pe pereți. Cabaret, curse de automobile, serate muzicale, preparate culinare, patiserie și cafea, obiecte ceramice și de lemn sunt prezente prin exponate specifice în localul „Select”.
Comanda și servicii. Apropierea de client, amabilitatea, corectitudinea și calitatea, ambientul și starea de bine au fost ingredientele unei seri reușite. Doamna ne-a poftit la masă și imediat după ce ne-a adus meniurile am fost serviți cu un pahar de vișinată din partea casei. După ce am consultat meniul și am ascultat propunerile din partea casei (aș fi încercat mai multe feluri, dar s-a dovedit că nu e posibil așa ceva – din motive de cantitate) am ales: gulaș (25 lei), tochitură muntenească (18 lei), clătite cu brânză de vaci și stafide (10 lei), clătite cu dulceață (7,5 lei), o sticlă de vin (24 lei), suc acidulat (4 lei/250 ml).
Până au sosit preparatele comandate, circa 30 de minute, a venit altă surpriză din partea casei: o farfurie cu aperitive. Sosește coșul cu pâine prăjită și pâinici grecești, calde și frumos mirositoare. Apoi apare gulașul, o reinterpretare în stil muscelean a acestui preparat: un castron învelit într-o lipie caldă care a trebuit decupată pentru a avea acces la mâncarea fierbinte; tochitura adusă într-o farfurie tradițională de lut are o prezentare deosebită. Desertul, ceva clasic aș spune, a fost fabulos la gust: clătitele la cuptor cu brânză și stafide au avut un gust divin, deși pragul de sațietate era atins nu m-am putut opri până nu am terminat. Ca să pună capac, din partea casei am primit un desert inedit: gogoșele prăjite, umplute cu orez și ciocolată – interesant și delicios (totuși una nu a mai „încăput” la nici unul din noi). Toate acestea la un preț de 140 lei!!!
Preparatele au avut o prezentare deosebită, porțiile au fost suficient de mari, prețurile mai mult decât rezonabile, gustul savuros – felicitări bucătarului (posibil chiar soțul doamnei). Dialogurile cu doamna proprietar au fost pline de savoare, de povești interesante și crâmpeie de viață personală.
Abia aștept să revin în Câmpulung Muscel pentru a face o nouă incursiune în lumea gastronomică de la Restaurantul Select. Vă recomand cu căldură să poposiți în acest restaurant, fie pentru o masă plină de savoare, fie chiar și numai pentru o cafea și o clătită. Interesul, pasiunea și ambiția susțin o afacere locală spre beneficiul tuturor celor care își doresc să experimenteze „altceva” în gastronomie.
Trimis de tata123 🔱 in 05.03.18 12:07:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123: M-am uitat la fotografiile facute de tine cu elementele decorative din restaurant (bine, ... m-a pus al cu coarne sa ma uit si la cele cu mancarea si acum... mda, mestec in gol si la prima vedere ai senzatia de kitsch. Insa cei pasionati de calatorii inteleg acesti pereti incarcati cu diverse lucruri din diverse locuri. Sa le ai tot timpul sub ochi, sa-ti aduci tot timpul aminte unde-ai fost, e o senzatie frumoasa. Mie chiar imi place ce vad in fotografiile facute de tine.
@ghisor: Putem cădea într-adevăr în senzația kitch-ului, dar eu nu am avut această impresie - am fost captivat de tot ceea ce era expus în local. Chiar m-am ridicat de pe scaun și am explorat vizual o serie de afișe și fotografii. Mi-a plăcut această ambianță „turistică” și, mai ales, bucatele. Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri.
Multumesc pentru pont, nu am fost pana acum aici, dar cu prima ocazie o sa intru... macar pentru o clatita cu branza la cuptor. Si locatia este foarte accesibila, fiind in zona centrala. Te sfatuiesc cand mai revii in zona sa incerci si restaurantul Pensiunii "Conacul de pe deal", care este vis a vis de partia de ski de pe Matau. In afara de amplasare, gastronomie si ambianta, o sa ai ocazia unei privelisti deosebite, panorama orasului vazut de pe deal si a zonelor limitrofe fiind superba, mai ales la apus.
@teona: Nici eu nu am fost pe Dealul Mățău, am observat că sunt câteva pensiuni înșirate pe muscelele din jurul orașului. Din citite cunoșteam prezența unei pârtii de ski la scurtă distanță de urbea musceleană. Voi ține cont de sugestie cu prilejul unei viitoare vizite în zona Câmpulung Muscel, mulțumesc - bănuiesc că priveliștea e minunată.
Eu, campulungeanca fiind, spre rusinea mea, nu am intrat niciodata in acest local dar datorita review-ului tau, il voi vizita cu prima ocazie...
@artemisa24: Niciodată nu vom reuși să ajungem în toate locurile frumoase din orașul natal/de reședință, fie ele restaurante, muzee, zone de relaxare etc. Cu ajutorul impresiilor postate pe Internet (situri, portaluri, bloguri și altele) mai selectăm din când în când câte un astfel de „obiectiv” pentru a nu da greș - dar, părerile sunt subiective. Mie mi-a plăcut acest local de alimentație publică atât din punct de vedere al decorurilor, cât și al preparatelor culinare. Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.
O dovada ca se poate face ceva deosebit si din bucataria romaneasca chiar daca ea nu e una foarte variata.
Pana la urma e vorba de interes si de pasiunea cu care faci ceva, dar si de ceea ce vrea si cere lumea. Atata vreme cat lumea e multumita si chiar isi doreste sa manance "doar" carne plus cartofi, ori un gulas simplu, nu se va schimba nimic.
Insa cand intr-un oras, indiferent de dimensiunea lui, lumea ar alege doar un restaurant de genul asta si ar evita tot ceea ce pare prea banal atunci cu siguranta gastronomia romaneasca ar avea o sansa sa faca un pas inainte!
Felicitari pentru review!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Select] Din nou in lumea gastronomica deosebita! — scris în 15.06.24 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 [Hanul Traditional Muscelean [Mihăiești]] Hanul traditional muscelean Mihăieşti, socoteala de-acasă nu se potriveste cu cea din târg — scris în 09.07.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Select] O alta lume culinara!!!!!! — scris în 18.11.23 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant Pensiune Păstrăvăria Nămăiești] Experienta la pastravarie — scris în 02.06.23 de Milka1000 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Nov.2022 [Restaurant Satu Muscelean [Cândeşti]] Satu Muscelean - Mâncare românească gustoasă într-un decor foarte... tradițional — scris în 21.11.22 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Select] Admirabil — scris în 17.10.22 de BENDEAC din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Select] Un restaurant cu ștaif — scris în 11.08.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ