ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.02.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
FEB-2025
Prieteni
PREȚ 251 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Întâlnire cu Amon Ra (Ra Ay)

TIPĂREȘTE

Vă era dor de mine? Și mie! Dar cum nu s-a prea întâmplat nimic notabil (în afara anunțului despre Întâlnirea AFA din Bucovina), nu am prea avut ce să vă povestesc.

Dacă s-au mai întâmplat lucruri între timp? Iaca... DA! Când? Joi, 6 februarie!  

Da, joi, 6 februarie, a fost o zi importantă pentru mine, a fost ziua in care m-am mai înțelepțit cu un an. Sau nu?

Și fiindca familia mea sunt prietenii, prietena mea din Brăila s-a gandit că, decât să-mi ia un cadou și să nu nimerească ce mi-ar plăcea, nu mai bine mergem noi la un restaurant? Am ieși amandouă mai câștigate.

Ok, am zis, hai să facem așa, dar... unde?

Iaca, pe faleză, la Restaurantul Ra Ay, parte a Complexului cu același nume. Pentru brăileni, se coboară pe Vadul Spitalului (Spitalul nr 1, de” glumeți” ) și este aproape de Peskano vezi impresii

Are și parcare. Mare, în fața Complexului. Sunt locuri suficiente.

Adresă: Strada Griviței 1E, Brăila

Număr de telefon: 0239 636 789

Restaurantul, bonus, are specific oriental. De fapt o fuziune între libanez și turcesc, dar foarte bine realizată.

Am ajuns acolo în jur de ora 18. Era întuneric și pe faleza Dunării cam sufla vântul. Am urcat cele un million de trepte (că doar e complex pentru cei activi, nu?) și am ajuns într-un spațiu cald, intim, cu o muzică în surdină și cu doar câteva mese ocupate.

Inițial, alesesem o masa de două persoane, lângă fereastră, să putem admira Dunărea în nocturnă, dar fata care ne-a întâmpinat, o zvârlugă, ne-a sugerat să ne mutăm la o masa mai mare, fiindcă nu ne vor încăpea bucatele pe masa cea mica. Ne-am executat și am ales o masa mai mare, în mijlocul localului.

Mesele sunt din lemn, cu inserții din rășină epoxidică, scaunele sunt tapițate și comode. Unele mese au și banchete, tot albe, curate și comode.

Am început cu hidratarea: un Mojito pentru mine, un Exotic Ra Ay non alcoholic pentru ea și ne-am hotărât și ce să comandăm. Greu ne-am hotărât! Meniul era foarte ofertant pe bucătăria libaneză, desi, el în sine, nu era foarte stufos. Am vrut să gustăm mai multe, desi știam că nu vom putea termina nimic din ce comandasem. Oricum, eram decise să împărțim și să luăm acasă tot ce rămânea, ceeace am și făcut!  

Am comandat salata Tabouleh (preferata mea), Bourek, Sambousek cu spanac și brânză (ăsta nu ne-a prea plăcut), Sambousek cu vită, Lisinat (limbă de vițel cu sos de usturoi și pătrunjel. Superb!), Pidă cu carne de berbecuț și o lipie libaneză pentru sos. Desertul nu a mai încăput!

După ce am comandat, ne-am întins la vorba, uitând să cronometrăm cât va dura. Dar timpii de așteptare sunt trecuți pe meniu raaybraila.ro/pretrest.html

Când au apărut bucatele, i-am dat dreptate fetei. Cât de mari au fost porțiile, veți vedea în poze. Nouă ni s-au părut aproape imense. Ne-am străduit să mâncăm cât de mult am putut, dar abia ajunsesem la jumatea porțiilor și am hotărât să nu ne forțăm și să luăm acasă restul! Erau mult prea bune ca să le lăsăm și ne-am asigurat și masa pentru a doua zi.

Bineînțeles că au și loc pentru” vicioși” : afară, lângă ușa de intrare, este amenajat un loc pentru fumat. Decent, cu o masa rotunda, două scaune tip bar, înalte, scrumiere si cu perete transparent.  

L-am vizitat de două ori în cele două ore cât am stat acolo.

Am fost și la baie, să ne spălăm pe mâini. Foarte curat și parfumat! O bilă foarte alba.

A plătit ea cu cardul, 251 lei, iar eu am dat tipsul cash, 50 de lei. Nu era trecut pe bon. Prețurile nu ni s-au părut la extreme,” de targă” , cum ar spune @Yersi. Cel mai mult, 55 lei, a fost Lisinatul.

A fost o seară superbă, într-o companie minunată.

Dacă recomand restaurantul? DA, cu siguranță!  

Călătorii minunate și drumuri bune tuturor!


[fb]
---
Trimis de Zoazore in 09.02.25 12:47:53
Validat / Publicat: 09.02.25 13:20:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.

VIZUALIZĂRI: 634 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Bourek
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

FlaviuPHONE
[09.02.25 14:16:42]
»

@Zoazore: La mulți ani cu sănătate, de-acum încolo viața să te cadorisească doar cu bucurii!

Mulțumesc pentru frumoasele aduceri aminte de la Peskano.

Yersinia PestisPHONE
[09.02.25 15:14:27]
»

Sărut mâna, soro și, din toată inimioara mea și cu tot respectul, un călduros “La mulți ani!” .

Știi că-s sincer în gânduri și urări, măcar pentru că nu-mpățim altceva decât oxigenul de pe planeta asta! Mai știi că te-aștept la oleacă de voroveală pe saitu-mi, oricând te sîmțești că vrei, poți să faci și să spui ce vrei, aici nu e cenzură!

Mă bucur că vorbii, chiar dacă, acum, numai eu dar, cum speranța moare ultima, știu c-o să-mi trimiți un mesaj scris, chiar dacă dactilografiat cu deștele mijlocii!

Sărut mâna, la mulți ani! 🤗🥂💐

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
Mitica49
[09.02.25 15:22:22]
»

Mai întâi și la început ”La mulți încă odată!”

Să vă fie de bine! Cu toate că nu mă omor după mâncarea asta cu specific oriental, recunosc că aș merge odată acolo, mai ales că am mâncat astfel de bucate, cu diverse ocazii, pe la copii mei cărora le plac astfel de preparate. Când vor mai veni pe la noi probabil că-i vom scoate la Ra Ay.

În afară de asta încerc să prepar acasă humus, am toate ingredientele, mai puțin tahini, cam scump pe piață, dar am susan pentru a pregăti pasta asta.

Mi-a plăcut chestia că în meniu ți se spune cât timp trebuie să ai răbdare până primești ce-ai comandat, dar și faptul că, la preparatele cu carne, ți se spune că gramajul se referă la materialul crud.

Toate cele bune! Să ne vedem sănătoși în Bucovina, că aici stăm tare departe unii de alții și e cam greu să ne întâlnim

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
doinafil
[09.02.25 15:41:10]
»

Foarte frumos gestul prietenei tale de a-ți face un așa cadou! , să vă fie de bine!

Tot ce ați comandat arată tare bine, dar cam mari porțiile! E bine, totuși, că v-a rămas și pentru acasă

Și mie-mi place salata Tabouleh, chiar dacă am mâncat o singură dată, la un Mall bucureștean! Ași putea să-mi fac și eu, acasă, însă lenea mă face să renunț!

Cred că mi-ar fi plăcut și Lisinat (sau Lișinat - ăsta-i dezavantajul scrierii fără diacritice!), având în vedere că-mi place limba de vacă, gătită cu praz, sau cu măsline

La libanezi știu că se mănâncă bine, dar nu numai la ei. Mie-mi place și mâncarea asiatică

Încă odată la mulți ani, Zozo, cu sănătate și cu împlinirea a tot ce-ți dorești!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
ZoazoreAUTOR REVIEW
[09.02.25 17:48:16]
»

@Flaviu:

Mulțumesc pentru frumoasele aduceri aminte de la Peskano.

Si de ce trebuie sa ramana doar amintiri? Nu le-am putea reimprospata?

La mulți ani cu sănătate, de-acum încolo viața să te cadorisească doar cu bucurii!

Multumesc mult pentru urari! Sa se intoarca inmiit si la tine!

Multumesc mult pentru vizita, ecou si aprecieri.

Sper ca ne vom si revedea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
ZoazoreAUTOR REVIEW
[09.02.25 17:56:50]
»

@Yersinia Pestis:

Știi că-s sincer în gânduri și urări, măcar pentru că nu-mpățim altceva decât oxigenul de pe planeta asta!

Ba mai impartim ceva: bucuria de a calatori, bucuria de a povesti si altora pe unde-am fost, ce-am vazut, cum a fost acolo...

Doar ca pentru mine, calatoriile sunt doar un vis frumos. In afara de Intalnirile AFA, nu prea mai pot face altele. Din pacate! As incerca sa incropesc ceva cam pe und sunteti voi, 'fratii si surorile 'mele de pe AFA, dar n-as vrea sa va abat de la rutina voastra.

Mai știi că te-aștept la oleacă de voroveală pe saitu-mi, oricând te sîmțești că vrei, poți să faci și să spui ce vrei, aici nu e cenzură!

Voi veni si acolo, negresit, dar mai acorda-mi putin ragaz. Timpul ma doboara. S-au adunat multe de facut si de zis si simt, cateodata, ca nu le mai cuprind. Dar nu te las eu nevorbit, char daca asta va fi ceva mai tarziu.

Sărut mâna, soro și, din toată inimioara mea și cu tot respectul, un călduros “La mulți ani!” .

Urarea-ti calda balsam fu pentru inima mea. Si stiu ca e sincera si plina cu respect!

Multumesc mult c-ai trecut prin ograda mea, ai citit si-ai zis doo vorbe!

L.E.

te-aștept la oleacă de voroveală pe saitu-mi

Ai sait? Unde? Zi tot!

FlaviuPHONE
[09.02.25 18:10:52]
»

@Zoazore: "Si de ce trebuie sa ramana doar amintiri? Nu le-am putea reimprospata? "

Oricând, cu drag. Dacă mai ajungi prin Ardeal, dai un semn și ne întâlnim la o poveste.

Toate cele bune!

FlaviuPHONE
[09.02.25 18:15:15]
»

@Yersinia Pestis: Dom' Yersinia, dacă aveți sait și mai spuneți că nu aveți cenzură, nu mă invitați și pe mine? Sunt un troll de excepție, parol! 🙂

ZoazoreAUTOR REVIEW
[09.02.25 18:49:21]
»

@Mitica49:

Cu toate că nu mă omor după mâncarea asta cu specific oriental, recunosc că aș merge odată acolo, mai ales că am mâncat astfel de bucate, cu diverse ocazii, pe la copii mei cărora le plac astfel de preparate. Când vor mai veni pe la noi probabil că-i vom scoate la Ra Ay.

Merita sa-i duceti, macar pentru privelistea oferita de Dunare. Si, daca te uiti pe bon, nici preturile nu sunt chiar de speriat. Sau nu mai mari decat in alte parti.

Mi-a plăcut chestia că în meniu ți se spune cât timp trebuie să ai răbdare până primești ce-ai comandat, dar și faptul că, la preparatele cu carne, ți se spune că gramajul se referă la materialul crud.

Si mie mi-a placut asta. Mai ales ca fusesem avertizate asupra timpilor de asteptare, nu ne-am facut griji. Si aveam o intreaga "ordine de zi" de dezbatut.

Mai întâi și la început” La mulți încă odată!”

Multumesc mult pentru urari.

Multumesc mult pentru vizita, ecou si aprecieri.

mishu
[09.02.25 18:55:54]
»

@Zoazore: La Multi Ani! inca o data, sa te bucuri de cine vrei tu , si de noi . Asteptam articolul tau desi stiam ca o sa imi faci pofta la greu. Imi place bucataria libaneza, asa incat citeam si inghiteam in sec pentru ca recunosteam feluri care imi plac si mie, asa ca pune restaurantul pe lista, cand voi ajunge la Braila, acolo mergem.

Cat despre preturi, asa este sunt ok fata de preturile din Bucuresti, din locurile mai cunoscute.

Asadar, sa va fie de bine, felicitari si prietenei pentru cadou, votat cu mare drag.

Pușcașu Marin
[09.02.25 18:59:16]
»

@Zoazore: Chiar dac-au trecut trei zile, de-aici, de pe lângă orașul în care ți-ai petrecut ani frumoși din viață, îți urăm și noi toate cele bune. Sănătate, în primul rând, pentru că-i mai bună decât toate. Apoi să ai cât de multe bucurii poate duce” cocoașa” ta . Și mai mari și mai mici, bucurii să fie.

Aștept să-mi pui ecusonul la gât la Gura Humorului. Știu că-i jobul tău și m-aș bucura să ți-l exerciți și anul ăsta

ZoazoreAUTOR REVIEW
[09.02.25 19:46:02]
»

@doinafil:

Foarte frumos gestul prietenei tale de a-ți face un așa cadou!  , să vă fie de bine!

Si eu am apreciat asta, mai ales ca nu mai iesisem nici eu, nici ea de multa vreme. Si eu inca sunt "setata" pe iesirile noastre din Bucuresti.

Tot ce ați comandat arată tare bine, dar cam mari porțiile! E bine, totuși, că v-a rămas și pentru acasă

Arata bine si a fost si gustos. Mai putin placintelele cu spanac. Aveau cam prea mult spanac pentru gustul meu.

Cred că mi-ar fi plăcut și Lisinat (sau Lișinat - ăsta-i dezavantajul scrierii fără diacritice!), având în vedere că-mi place limba de vacă, gătită cu praz, sau cu măsline

Cica Lisinah se scrie, Lisinah se citeste. Super buna, cu sos de lamaie, cumin (chimion) si usturoi. Si patrunjel. A fost vedeta serii! Si DA, se mananca bine la libanezi. Si nu sunt "ciudatenii", ci chestii pe care le mancam si noi, europenii: patrunjel, limba, carne tocata, naut...

Încă odată la mulți ani, Zozo, cu sănătate și cu împlinirea a tot ce-ți dorești tu!

Multumesc mult pentru urari, vizita, ecou si aprecieri!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[09.02.25 19:56:55]
»

@mishu:

Imi place bucataria libaneza, asa incat citeam si inghiteam in sec pentru ca recunosteam feluri care imi plac si mie, asa ca pune restaurantul pe lista, cand voi ajunge la Braila, acolo mergem.

Pus deja! Si te vei convinge cat de gustos este totul. Pe langa Heaven's, sa nu va plictisiti! Si sunt multe restaurante bune, doar ca eu nu merg singura in restaurant. Trebuie sa fie un motiv foarte bine intemeiat si o companie deosebita ca eu sa merg la restaurant in Braila. De ce-as face-o?

Cat despre preturi, asa este sunt ok fata de preturile din Bucuresti, din locurile mai cunoscute.

Sincer, ma asteptam la preturi mult mai mari, avand in vedere ca acolo este un Complex: SPA, jacuzzi, piscine, cazare... dar s-a dovedit o temere neintemeiata.

Multumesc mult pentru urari, vizita, aprecieri si ecou.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[09.02.25 20:05:22]
»

@Pușcașu Marin:

Aștept să-mi pui ecusonul la gât la Gura Humorului. Știu că-i jobul tău și m-aș bucura să ți-l exerciți și anul ăsta

Cu siguranta asa va fi! Nu e job, e o bucurie, o placere sa fac asta! Ma relaxeaza si ma bucura fiecar chip revazut sau abia cunoscut, sa va imbratisez, sa va simt emotiile... Este atat de frumos...

Chiar dac-au trecut trei zile, de-aici, de pe lângă orașul în care ți-ai petrecut ani frumoși din viață, îți urăm și noi toate cele bune. Sănătate, în primul rând, pentru că-i mai bună decât toate. Apoi să ai cât de multe bucurii poate duce” cocoașa” ta . Și mai mari și mai mici, bucurii să fie.

Niciodata nu este prea tarziu pentru un gand bun si o urare de bine!

Mereu imi va fi dor de Ploiesti, chiar daca aproape nu mai seamana cu ce stiu eu. E schimbat. In bine, sper!

Sa fie sanatate si sa fie bucurii, ca de lacrimi tot am avut parte.

Urarile de bine le intorc si eu catre voi Sa ne fie bine!

Multumesc pentru urari, vizita, ecou si aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
Dana2008PHONE
[10.02.25 09:16:58]
»

@Zoazore: Bună draga mea!

Să îți fie de bine, Zâna bună și veselă! 🥰🤗😘

Felicitări pentru articol și fotografii!

O analiză concretă și utilă ca o recomandare pentru persoanele neinițiate în bucătăria libaneză și turcească.

Nici eu nu știu nimic despre preparatele consumate de tine sau de altele din meniul fotografiat de tine.

Îți doresc un an plin de bucate gustoase savurate în compania prietenelor tale!

Numai bine! 😘🤗

ZoazoreAUTOR REVIEW
[10.02.25 09:29:17]
»

@Dana2008:

Nici eu nu știu nimic despre preparatele consumate de tine sau de altele din meniul fotografiat de tine.

Daca te uiti prin meniu la compozitia preparatelor, nu este nimic din ce noi nu mancam in mod obisnuit.

Patrunjel, spanac, branza, carne de vita si de berbecut, rosii, limba! Au un mod de preparare diferit, poate, dar sunt foarte gustoase.

O analiză concretă și utilă ca o recomandare pentru persoanele neinițiate în bucătăria libaneză și turcească.

Diferenta dintre noi si ei este ca ei nu mananca porc. Fiind foarte cald si carnea de porc fiind hipercalorica, ei o evita.

Îți doresc un an plin de bucate gustoase savurate în compania prietenelor tale!

Sa fie sanatate, sa putem savura bucatele si intalnirile cu prietenii.

Multumesc pentru urari, vizita, ecou si aprecieri!

mishu
[10.02.25 13:18:46]
»

@Dana2008:

Nici eu nu știu nimic despre preparatele consumate de tine sau de altele din meniul fotografiat de tine.

am sa iti povestesc o faza funny. In urma cu ceva ani stabilim cu colegele sa mergem la chinezesc, cateva dintre ele chiar nu mancasera niciodata chinezesc, si una dintre este intrebata: "Dana, ce o sa mananci tu acolo? ", la care colega spune ca s-o gasi ceva si pentru ea. Unul dintre felurile comandate a fost vinete prajite cu usturoi, ea este o persoana care mananca vinete numai stilul clasic, salata. Cine a mancat cele mai multe vinete si a luat si acasa? Dana, si de atunci de cate ori mergem pe acolo comanda asta in primul rand.

Cum spune si Zozo, vezi ingredientele, normal, nu poti sti gustul si poti avea surprize, dar in final ceva s-o gasi.

Azi vorbeam cu niste colege despre mancare asiatica si ne-a spus ca fara sa stie a mancat in Bucuresti la un restaurant asiatic burger cu sobolan, care i-a placut. Ulterior a aflat si cu ce era si normal, reactia a fost sa dea tot afara. Asta pentru ca mintea noastra este setata intr-un anume fel.

Daca vii prin Bucuresti mergem la un libanez, un asiatic si sper sa iti placa aceasta bucatarie.

Mitica49
[10.02.25 14:29:04]
»

@Flaviu: A fost tare frumoasă întâlnirea aia și mi-am adus aminte, citind ecoul tău, că în ecourile de atunci la reviewul @Zoazore (https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=85624&d=unde-mancam-in-braila-si-imprejurimi--braila) cineva, în stilului inconfundabil, recte @Yersinia Pestis, ne critica pe bună dreptate, zicând, printre altele:

Păi, nu bei un vin alb, la mama lui, după ce batem falca cu peștic?! Alb și sec!

Au fost multe ecouri frumoase atunci, însă doar pe acesta mi l-am adus aminte pentru că a fost altfel decât altele, însă e adevărat că peștelui îi place să înoate în apă, cât trăiește și în vin după aia, la consum.

FlaviuPHONE
[10.02.25 14:37:49]
»

@Mitica49: eu nu puteam să beau deoarece eram șofer, da' poate recuperăm vinul nebăut la o întâlnire viitoare.

Mitica49
[10.02.25 15:01:11]
»

@Flaviu: OK!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[10.02.25 16:08:08]
»

@Flaviu:

eu nu puteam să beau deoarece eram șofer, da' poate recuperăm vinul nebăut la o întâlnire viitoare.

Oooo, cat de mult mi-ar placea sa mai fie un "repetir"! poate mai vin si altii.

Flaviu, uite te poti caza la Ra Ay. Nu e mai scump ca in alte parti! Peskano e alaturi, in nici 100 de metri. Sau poate vom incerca si alte restaurante.

Ia in calcul asta.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[10.02.25 16:13:01]
»

@mishu:

Azi vorbeam cu niste colege despre mancare asiatica si ne-a spus ca fara sa stie a mancat in Bucuresti la un restaurant asiatic burger cu sobolan, care i-a placut. Ulterior a aflat si cu ce era si normal, reactia a fost sa dea tot afara. Asta pentru ca mintea noastra este setata intr-un anume fel. [... ]Cum spune si Zozo, vezi ingredientele, normal, nu poti sti gustul si poti avea surprize, dar in final ceva s-o gasi.

In restaurante mai... "ciudatele", eu prefer sa nu comand carne. Sau citesc ingredientele si vad ce mi-ar place, daca ma inspira... Daca nu ma inspira sau este ceva mai... sofisticat sau "imi da cu virgula", vegetalul este sfant!

Mitica49
[10.02.25 16:19:17]
»

@Zoazore: Restaurantul Peskano este închis definitiv. Poate găsim altceva.

FlaviuPHONE
[10.02.25 16:31:13]
»

@Zoazore: Am notat. Așteptăm vremea de ieșit la terasă.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[10.02.25 16:31:30]
»

@Mitica49:

Restaurantul Peskano este închis definitiv. Poate găsim altceva.

Si asta? Eu am fost seara la Ra Ay si nu m-am dus si la Peskano!

Ce pacat! Este Peste si Vin, dar e in afara orasului. Sau cele de pe Dunare.

E clar! Nu mai trebuie sa intru in restaurante, ca se inchid apoi.

Peskano, Marina Sunrise, LaBarca din Bucuresti... Offf, tot ce era bun si ieftin... 

ZoazoreAUTOR REVIEW
[10.02.25 16:33:51]
»

@Flaviu:

Am notat. Așteptăm vremea de ieșit la terasă.

Asa, vezi? Asa vom face! Braila si eu va asteptam cu drag!

Mitica49PHONE
[10.02.25 21:25:04]
»

@Zoazore: Chestia asta este ca în bancul ăla cu nea Gheorghe căruia îi zice secretarul de partid: ”Hai tov. Gheorghe du-l și pe ăsta (tabloul unui ministru - la o defilare) că ai mână bună!"

nicole33
[11.02.25 01:14:53]
»

@Zoazore:

Diferenta dintre noi si ei este ca ei nu mananca porc. Fiind foarte cald si carnea de porc fiind hipercalorica, ei o evita.

Nu cred să fie ăsta motivul

Cu atât mai mult cu cât carnea de miel are mai multe calorii decât carnea de porc, se ştie

Iar ei gătesc mielul absolut perfect şi iarna şi vara

Musulmanii nu consumă carne de porc din motive religioase, fiind interzis de Coran, porcul fiind considerat "impur".

nicole33
[11.02.25 20:46:09]
»

@Zoazore:

Da, joi, 6 februarie, a fost o zi importantă pentru mine, a fost ziua in care m-am mai înțelepțit cu un an. Sau nu?

Oare?

Glumesc, desigur.

La mulţi ani cu sănătate şi dorinţe împlinite!

Și fiindca familia mea sunt prietenii, prietena mea din Brăila s-a gandit că, decât să-mi ia un cadou și să nu nimerească ce mi-ar plăcea, nu mai bine mergem noi la un restaurant? Am ieși amandouă mai câștigate.

Bine gândit! Uite două fete şi isteţe şi practice

O astfel de ieşire, o mâncare bună, o atmosferă plăcută mai schimbă starea de spirit şi este cât se poate de binevenită şi de repetat.

Restaurantul, bonus, are specific oriental. De fapt o fuziune între libanez și turcesc, dar foarte bine realizată.

Pentru mine, care ador preparatele respective, oricând un libanez sau un turcesc nu pot fi decât reţete de succes şi experienţe foarte reuşite.

Şi în cazul tău, Ammon Ra ăsta s-a dovedit o alegere inspirată.

Greu ne-am hotărât! Meniul era foarte ofertant pe bucătăria libaneză, desi, el în sine, nu era foarte stufos. Am vrut să gustăm mai multe, desi știam că nu vom putea termina nimic din ce comandasem. Oricum, eram decise să împărțim și să luăm acasă tot ce rămânea, ceeace am și făcut!  

Părerea mea este că aţi comandat prea multă mâncare, înţeleg şi curiozitatea, dar totuşi...

Şi mie îmi este greu să mă hotărăsc ce să comand, poftind la toate cele care îmi plac, dar eu am antrenament serios şi, cu puţin efort, mă descurc onorabil.

Am comandat salata Tabouleh (preferata mea), Bourek, Sambousek cu spanac și brânză (ăsta nu ne-a prea plăcut), Sambousek cu vită, Lisinat (limbă de vițel cu sos de usturoi și pătrunjel. Superb!), Pidă cu carne de berbecuț și o lipie libaneză pentru sos. Desertul nu a mai încăput!

Şi mie îmi place Tabouleh, care este şi foarte sănătoasă datorită pătrunjelului, chiar dacă pentru mine implică un efort suplimentar pentru îndepărtarea, cu multă atenţie, a roşiilor

Eu aş fi luat pide cu brânză, care îmi place mai mult decât cea cu carne, deseori prea condimentată pentru gustul meu.

Cu "LisInatul" ăla cred că ne-ai băgat pe toţi în ceaţă. De fapt, era vorba de LisAnat şi te cred că a fost cel mai gustos fel din cele comandate.

A plătit ea cu cardul, 251 lei, iar eu am dat tipsul cash, 50 de lei. Nu era trecut pe bon. Prețurile nu ni s-au părut la extreme,” de targă” , cum ar spune @Yersi. Cel mai mult, 55 lei, a fost Lisinatul.

"O, paşă, cât de darnic (ă) eşti! "

20% tips! N-am dat atât de mult bacşiş decât în cazuri rarisime, când nota de plată totaliza o sumă foarte mică, în rest, consider că 10 % e suficient.

Să vă fie de bine şi să repetaţi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Flaviu, mishu, Mitica49, Pușcașu Marin, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brăila și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074978113174438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1