ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.10.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Targul International de Turism « Winter Holiday » de la Palatul Parlamentului – editia de toamna 2011

TIPĂREȘTE

Anul acesta m-am hotarat sa particip si eu la Targul International de Turism al ANAT de la Palatul Parlamentului (site oficial http://www.targuri-anat.ro/wh/www/), avand in vedere ca Winter Holidays, asa cum este denumit acest targ ce are loc toamna (anul acesta in perioada 29 septembrie-2 octombrie), se desfasoara inainte de Targul de Turism al Romaniei organizat de Romexpo si am fost curioasa de ofertele expozantilor.

Initial am crezut ca targul va avea doar cateva standuri, dar surprinderea mea a fost mare sa constat ca mai multe sali ale Palatului erau destinate prezentarii ofertelor de turism (Galeria de Onoare, Sala Tache Ionescu, Sala I. C. Bratianu), astfel incat vizitarea acestuia impunea mai multe ore.

Poate ca denumirea targului ar putea sa ne induca in eroare in privinta prezentarii numai a ofertelor turistice de iarna (cu mare accent insa pe vacantele de Craciun si de Revelion), insa agentiile de turism isi promovau toate ofertele, inclusiv cele de litoral 2012.

Nici destinatiile exotice nu au fost lasate deoparte, astfel ca exista o promovare inclusiv pentru Republica Dominicana, Mexic, Cuba, Brazilia, Antigua, Barbados, Indonezia, Thailanda, Maldive, Bali, Seychelles, Mauritius si Sri Lanka, despre unele dintre ele putand sa aflam informatii interesante chiar si de pe site-ul AFA, de la membrii care au fost acolo.

Pe mine m-a atras, insa, Malta, pe care imi doresc sa o vizitez de cativa ani si care acum m-a convins prin cele « 7 motive sa aleg Malta », scrise pe un panou urias, cu care sper sa va incit si pe voi, cei care inca nu ati vizitat-o: marea de un albastru ireal si numele de cea mai limpede si cristalina apa din bazinul Mediteranei; tara care adaposteste asa numita pictura a secolului al XVII-lea – « Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul », de Caravaggio; cel mai mic stat din Mediterana si totusi aici se afla cel mai mare port natural din bazinul Marii Mediterane; 7000 de ani de civilizatie si arhitectura: Templele Megalitice de la Hagar Qim; cea mai fortificata capitala din lume – Valletta; tara producatoare a celor mai spectaculoase focuri de artificii din lume; Mdina – o cetate medievala perfect conservata si inca locuita!

Si croazierele m-au incantat, mai ales ca anul acesta am «ratat» una, pentru ca se terminase promotia, iar la acest targ am inteles de la reprezentantii de la croaziere.net ca sunt preturi promotionale pentru multe dintre ele! Astfel ca aflam pe unde putem merge cu vasele MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Musica si MSC Magnifica.

Pasionatii de Austria pot redescoperi aceasta superba tara beneficiind de oferte foarte bune pentru sezonul de ski. De asemenea, aflati ca la anul va fi anul Klimt si probabil ca vor fi manifestari sugestive datorate acestui eveniment.

Un stand este destinat Ungariei si puteti sa va procurati harta Budapestei, ghidul turistic al acesteia, precum si informatii turistice despre intreaga Ungarie, mai ales despre Hajduszoboszlo cu o oferta tentanta de hoteluri, avand in vedere ca este cel mai mare complex balnear din Europa.

Printre agentiile de turism care promovau oferte in Romania sau in strainatate, am constatat ca existau standuri in care reprezentanti ai unor judete, prin primarii sau asociatii, isi prezentau propria zona/judet, ceea ce mi s-a parut un lucru salutar.

De exemplu, Primaria Comunei Valea Calugareasca prezenta obiectivele turistice aflate pe Drumul Vinului, un drum folosit de romani si care strabatea Europa, cum am putut afla de la domnisoarele prezente la stand. « Acest drum strabate podgoriile renumite ale judetului (Prahova) si include popasuri la conace, curti domnesti si manastiri » se arata in fluturasul promotional (la capitolul conace: Conacul Bellu din Urlati si Conacul Matac din Valea Calugareasca).

Consiliul judetean Valcea isi promoveaza potentialul turistic al judetului prin statiunea Voineasa, Manastirea Cozia si prin prisma obiectivelor muzeistice si a caselor memoriale, respectiv: Memorialul « Nicolae Balcescu » (amenajat in Conacul Balcestilor-numara peste 15.000 de bunuri culturale si de patrimoniu), Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa « Pr. Gh. Petre-Govora, Muzeul de Arta « Casa Simian » Valcea (prezinta colectii de arta medievala, icoane si obiecte de cult, arta plastica), Muzeul de Istorie Valcea, Casa Memoriala « Anton Pann », Muzeul Satului Valcea, Muzeul Maldaresti si Muzeul Viei si Vinuli Dragasani.

Si daca tot vorbim de Judetul Valcea, mi-a placut sa constat ca, in sfarsit, avem sperante pentru statiunea Vidra, aflata intr-un peisaj de poveste, care va renaste precum pasarea Pheonix, prin amenajarea unor partii de schi cu ajutorul fondurilor europene, dupa cum am aflat din discutiile cu reprezentantii judetului, ceea ce cred ca va determina dezvoltarea acesteia in ceea ce priveste spatiile de cazare, inclusiv a reamenajarii celor existente si lasate in paragina. Proiectul este selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru iubitorii artei olaritului, ceramica de Horezu avea un stand de prezentare cu cateva vase din lut, astfel ca ne putem familiariza cu specificul acesteia admirand exponatele.

Regiunea Bucovinei este si ea reprezentata si am constatat cu placere ca una dintre pensiunile la care am fost si eu cazata, respectiv Mugur de Fluier, despre care am povestit pe site, era promovata la targ, remarcand noile imbunatatiri aduse in ultimul an.

Sub egida « linistea vacantelor tale » zona Voronet-ului era si ea prezenta cu obiectivele turistice de interes.

Judetul Sibiu se promoveaza si prin orasul Avrig, afland ca in acest oras exista un muzeu cu exponate de arta populara, port si obiecte de industrie casnica. In judet se mai pot vizita Biserica Ortodoxa, Biserica Fortificata si Palatul Brukenthal.

In Medias aflu ca putem vizita Castelul si biserica Sfanta Margareta, Manastirea Franciscana, Cetatea Orasului, precum si alte case de o mare insemnatate istorica.

Comunele Fundata si Cristian din judetul Brasov isi promoveaza balurile, festivalurile si sarbatorile ce se desfasoara in cursul unui an. Mi-a placut ca la standul comunei Fundata era o doamna respectabila in port popular, care vorbea cu mare patos de comuna in care locuieste, afland ca in aceasta comuna se desfasoara Zile Olimpice si Noaptea de Sanziene.

In ceea ce priveste Castelul Bran, pe care nu am reusit sa il vizitez de cand nu mai apartine statului roman, am aflat un aspect inedit, si anume, faptul ca in castel se afla incaperi care pot gazdui evenimente corporate, precum si receptii sau diferite ceremonii. Cum ar fi sa petrecem o zi de nastere la Castel, printre incaperile si cotloanele sale?? Pentru mine suna interesant...

Si Judetul Mehedinti era promovat prin cateva obiective turistice ce pot fi vizitate aici. Astfel, din panoul de prezentare, am aflat ca se pot vizita: Neckul vulcanic Trescovat – sursa vulcanica pentru multe vulcane din Arealul Parcului National Portile de Fier; Rezervatia Naturala « Locul fosilifer Svinita » - ce prezinta fauna fosila conservata, printre care aflam ca in cadrul rezervatiei exista 60 de specii de amoniti (astfel de exemplare am putut admira la Muzeul de Istorie Naturala din Viena); Rezervatia Botanica Svinita, in care se pot intalni volbura, garoafa de camp, macul de camp, orhideea salbatica, brumarita, sapunarita rosie, smochinul, salcamul galben si altele; Cioaca Borii – o formatiune permiana veche de 260 de milioane de ani; Cetatea medievala Tricule – un monument istoric aflat in localitatea Svinita si care reprezinta o fortificatie de ziduri din piatra asezate pe o culme de deal. Cetatea a fost stapanita de-alungul timpului atat de austrieci, cat si de haiduci.

Pot spune ca nu as fi aflat de aceste obiective daca nu as fi ajuns la targ si care mi-au trezit un real interes.

Stiati ca exista o Zimbrarie in judetul Dambovita, respectiv in rezervatia de la Bucsani? Zimbraria Neagra de la Bucsani ne povesteste despre zimbrii din rezervatie, prin pliantele de promovare, si ne invita sa o vizitam in special dimineata, deoarece atunci vin zimbrii sa manance suplimente de hrana. Cei care doresc sa ramana peste noapte, se pot caza langa rezervatie.

Si Judetul Constanta se mandrea cu Statiunea Techirghiol, ce are un stand de prezentare, o statiune uitata, dar care ne invita sa o redescoperim la Zilele Orasului Techirghiol, eveniment ce se desfasoara anual. Legenda orasului spune ca un batran orb si olog s-a impotmolit in namolul lacului, iar cand a reusit sa iasa vedea si putea mergea... De ce nu am include aceasta statiune pe lista sejururilor noastre? ...

Personal mi s-a parut un targ interesant, atat prin promovarea tarilor de un real interes turistic, cat si prin promovarea tarii noastre, de altfel, insusi Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a incercat promovarea Romaniei invitandu-ne sa exploram « Gradina Carpatilor » prin cateva mape de prezentare sugestive.

Eu sper ca v-am trezit interesul cu vizitarea acestui targ de turism in care, pe langa faptul ca veti putea cumpara bilete pentru sejururi la preturi promotionale, pe toata perioada targului, sau chiar pana la finele lunii octombrie, puteti afla si informatii turistice interesante despre cateva obiective de interes din tara noastra, dar si din alte tari, obiective mentionate in mapele si fluturasii de prezentare ale unor hotelieri sau agentii de turism.

Daca va razbate foamea, un hotel important din Bucuresti si aflat in apropiere are un stand in care puteti servi sandwich-uri la 5 lei/bucata, cafea expresso cu lapte la 5 lei si alte bauturi non alcoolice, dar exista si un automat de bauturi calde cu 1 leu/bucata, precum si alte standuri cu produse, astfel incat o incursiune printre salile Palatului sa fie si revigoranta.

Prin urmare, mai aveti timp pentru o vizita chiar si in ultima zi a targului (program 10.00-17.00 pe 2 octombrie, de la 15.00 intrarea fiind libera), asa ca, nu imi ramane decat sa va doresc o duminica turistica cat mai placuta si profitabila prin prisma sejururilor achizitionate! Si daca vorbim de sejururi, aflati ca le si puteti castiga prin participarea la tombola organizata in cadrul targului, astfel incat puteti petrece cateva zile frumoase in hoteluri de 3,4 si 5 stele sau un Craciun la Viena! Nu trebuie decat sa introduceti biletul de intrare in urna special amenajata in acest scop...

Nu uitati sa primiti si cartea « Pagitur » de la promoteri, un adevarat ghid de calatorie, ce prezinta judetele Romaniei si atractiile sale, de la rezervatiile naturale, vestigii si monumente de arhitectura si pana la muzee si lacase de cult. De asemenea, puteti sa obtineti si o harta cu cartierele Bucurestiului si cu obiectivele turistice demne de vizitat in capitala.

Si daca vorbim de Bucuresti, am descoperit intr-un pliant traseul liniei turistice « Bucharest City Tour », pe care vi-l impartasesc si voua: Parcul Herastrau, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Arcul de Triumf, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Geologie, Biserica Cretulescu, Atheneul Roman, Palatul Regal, Muzeul National de Istorie al Romaniei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, Complexul Arhitectural de pe Dealul Mitropoliei si Catedrala Patriarhala Ortodoxa Romana, Muzeul Municipiului Bucuresti, Cercul Militar National, Muzeul Literaturii Romane, Palatul Victoria si Statuia Charles de Gaulle, in total 12 statii cu obiective numerotate de la A la R. Tariful este de 25 de lei/adult si 10 lei/copil, daca are intre 7-14 ani, biletele putandu-se cumpara direct din autobuz, durata traseului fiind de 50 de minute, legitimatia fiind valabila doar 24 de ore de la prima validare. In sfarsit avem si noi Hop on, Hop off, ca in atatea capitale europene, ca sa nu fim mai prejos si pot spune ca l-am vazut deseori circuland voios prin capitala, plin de turisti.

Si daca nu faceti un popas in Herastrau si o plimbare cu vaporasul pe lacul cu acelasi nume, puteti alege Lacul Snagov, pe parcursul traseului afland « lucruri interesante si inedite despre Snagov », asa cum ne invita fluturasul de prezentare.

Si uite cum o iau de la capat cu povestile, fiindca am enumerat numai o parte din cele vazute de mine la targ, restul va invit sa descoperiti si voi!

Ca sa nu mai spun ca puteti vizita, cu aceasta ocazie, parterul Palatului Parlamentului cu numai cei 10 lei, cat a costat biletul de intrare!

Pana la urma, viata e frumoasa, daca stii ce sa alegi...


[fb]
---
Trimis de magdalena in 01.10.11 18:06:31
Validat / Publicat: 01.10.11 20:24:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2307 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Targul International de Turism « Winter Holiday » de la Palatul Parlamentului - nu ma intrebati cate kilograme aveau pliantele luate! (in fundal, Bulevardul Unirii)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

30 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[01.10.11 20:23:24]
»

mutat la "Evenimente si locuri de interes turistic restrans"

Flaviu
[01.10.11 21:36:32]
»

@Magdalena

O fi povestind review-ul acesta despre un eveniment de inters turistic restrâns, în schimb pozele P01 şi P12 sunt, pentru mine, de interes maxim.

Nu ştiu cine este Zeiţa din P01 dar aş fi în stare să-i compun nişte versuri. Mă abţin însă, acu' sunt niţeluş cam... euforic şi cine ştie ce iese...

Standul de prezentare ce apare în P12 este, de asemenea, foarte bine făcut.

În final, ţi-ai cumpărat vreun sejur sau mai aştepţi?

O seară minunată îţi doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[01.10.11 23:22:33]
»

@Flaviu, sincera sa fiu nu am inteles de ce un Targ International de Turism, desfasurat in Centrul Internaţional de Conferinţe de la Palatul Parlamentului - cladirea aflata pe locul 2 in lume, in categoria cladirilor administrative, este incadrat la evenimente turistice de interes restrans...

Chiar sunt dezamagita de aceasta decizie, avand in vedere ca maine este ultima zi de vizitare a targului si in care cei care nu au vazut Palatul Parlamentului, il pot vizita cu succes prin salile de la parter, contra unei sume modice, cu care platesc biletul la targ, prin urmare, impusca doi iepuri dintr-o lovitura! .

Nu mai zic de scopul targului, acela de a ne informa cu privire la vacantele noastre viitoare in Romania si in afara, precum si posibilitatea de a achizitiona pachete turistice la preturi promotionale.

Nu stiu cate persoane mai intra sa citeasca review-ul, catalogat ca eveniment restrans.

Acelasi targ, editia de primavara, nu a mai fost considerat de interes turistic restrans (vezi click aici), dar, parafrazand vorba celebra "iarna nu-i ca vara", toamna nu-i ca primavara!!

Mai ales ca am incercat o prezentare a unor zone turistice, evitand enumerarea vreunei agentii de turism, din ratiuni publicitare (acelasi lucru l-am incercat in pozele prezentate).

Pe un site de turism, Targul International de Turism este de interes turistic restrans? In fine...

Cat despre cumpararea unui sejur, din pacate, eu nu mai pot sa imi fac planuri cu mult timp in avans, din cauza fetitei mele. Fiind micuta, se imbolnaveste mai des si pot risca sa nu mai onorez un sejur cumparat cu mult timp inainte, asa ca in ultima vreme ma rezum la "last minute"-uri...

raduu1972
[01.10.11 23:51:57]
»

Locuri de interes turistic restrins!!! acest review? cand sunt foarte multe asa zise filozofari care ocupa degeaba prima pagina. dar... Alea iacta est.

magdalenaAUTOR REVIEW
[02.10.11 08:46:58]
»

@radu1972, din pacate, nu mie mi s-a facut o defavoare, eu mi-am luat pliantele, pe care le studiez cu atentie si voi beneficia de pe urma ofertelor, daca nu la preturi, la alegerea unor vacante interesante, plus ca am revazut si Palatul Parlamentului, despre care nu am scris inca si nu am vrut sa combin targul cu o descriere de Palat, pentru ca ar fi fost mult prea lungi impresiile.

Imi pare rau ca acestui targ nu i s-a facut o publicitate adecvata, nici pe site-ul AFA, pe prima pagina, asa cum i s-a facut altadata cand se vorbea de un targ de turism "bicefal".

E totusi un targ de turism si international pe deasupra!!!

Dar se pare ca vorbesc singura pe aici...

popescu.borsa*
[02.10.11 09:50:32]
»

Anul trecut dragutii de webi au facut acelasi lucru cu un rew. scris de prietenul nostru Robert Codescu. Dar ,,Alea asta este'' cum zicea un inaintas celebru de-al nostru... de mai sus. De fapt pe noi nu ne intereseaza turismul, noi suntem aici la cenaclu literar.

In privinta Maltei, ai dreptate, este un must see fie si doar pentru capodopera lui Caravaggio. Am promis in unul din rew-urile mele ca voi reveni cu impresii de la fata locului si din pacate nu m-am mai putut tinut de promisiune.

magdalenaAUTOR REVIEW
[02.10.11 09:59:31]
»

@popescu. borsa, "Romania-off topic" este incadrarea si mai generala, ca doar turismul este off topic pe site!

Anul acesta am reusit sa vad cateva opere ale lui Caravaggio in Roma si s-ar putea ca la anul sa il urmaresc si in Malta...

Pacat ca nu ai scris ceva, mie mi-au folosit impresiile tale cu Roma!

Cat priveste targul de turism in desfasurare, acum la ora 10 incepe ultima zi de vizitare, asa ca, cine mai doreste, cine mai pofteste, grabiti-va!...

Qvadratvus
[02.10.11 10:18:43]
»

2 opinii strict personale:

- apreciez rewiewul

- totuși tîrgul respectiv anul acesta este, anul viitor va fi altul, poate în altă parte... Este un eveniment temporar, nu este de exemplu un festival de tradiție care poate fi vizitat în același loc ani la rînd sau un sit turistic pe care să nu-l poți muta din loc fiindcă de exemplu este un munte...

- dacă te uiți la Regulament, articolele care par că promovează entitățile care funcționează pe principii comerciale sunt prohibite. Nu este strict cazul la acest articol, dar undeva trebuie găsită o medie.

Din aceste punct de vedere, no offence, dar decizia webmasterului mi se pare una corectă.

popescu.borsa*
[02.10.11 10:22:31]
»

Daca este vorba de un ,,date'' vin in fuga mare.

Sper sa nu mi-a ia Flaviu inainte.

Acuma lasand gluma la o parte, la care intrare trebuie sa ajungem?

Qvadratvus
[02.10.11 10:26:48]
»

Poate că "interes turistic restrîns" în acest caz este o afirmație discutabilă, dar poate ar putea fi făcută o secțiune/ un folder dedicate, unde asemnena evenimente "fierbinți" și "de actualitate" și-ar găsi mai bine locul - cu un statut aparte.

Punctarea lor s-ar putea astfel face după criterii independente de cele specifice locurilor de "interes turistic restrîns" ....

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
santana*
[02.10.11 10:33:13]
»

Cred că singurul în stare să ne lămurească este:

NOU: AmFostAcolo si Cabinet Avocat Costi acorda asistenta juridica (in probleme turistice) oricarui membru al comunitatii.

Solicitarile se vor trimise prin email pe adresa office (at) avocat-costi.ro

popescu.borsa*
[02.10.11 10:38:22]
»

Pe mine avocatul koszti nu ma poate ajuta. Eu vreau sa ma intalnesc cu magdalena nu sa ma despart.

magdalenaAUTOR REVIEW
[02.10.11 10:46:26]
»

@Qvadratvus, un targ international de turism nu este un eveniment temporar, mai ales cand se desfasoara bianual. De exemplu, prin similitudine, Targul de Turism al Romaniei se desfasoara in fiecare an la Romexpo.

Nu am promovat nici-o entitate in acest articol, am vorbit doar de zone turistice, cred ca sunt in masura sa stiu acest lucru, dupa 2 ani de activitate pe site.

Un eveniment "temporar" nu se desfasoara bianual, dupa parerea mea.

Sunt de acord, insa, in privinta faptului ca asemenea evenimente "fierbinti" si-ar gasi loc in alta parte, o rubrica gen "festivaluri si targuri".

Acelasi targ de turism, editia de primavara, a ramas la "La pas prin Bucuresti", la vremea respectiva. Macar o unitate, din acest punct de vedere, ar trebui sa existe.

@popescu.borsa, accesul se face pe la Poarta B3 dinspre Calea 13 Septembrie, vezi info si aici http://www.targuri-anat.ro/wh/www/Acces-si-parcare . Iesirea se poate face si pe la celelalte porti.

motaneata
[02.10.11 11:06:18]
»

@popescu. borsa, pentru ca esti cunoscut pe-aici ca un cal breaz, nu ti se va permite accesul la noi decat in prezenta avocatului.

Admin
[02.10.11 11:58:14]
»

Mutat la rubrica "Targuri si expozitii turistice" (Bucuresti, nou-creata pe site). Vom muta, in timp, in noua rubrica toate articolele pe aceasta tema deja existente pe site.

@magdalena: review-ul a fost mutat aici pentru ca nu exista anterior o rubrica potrivita pentru acest gen de recomandari. In ciuda periodicitatii lor, aceste evenimente sunt totusi temporare, deci de interes turistic restrans (din *acest* punct de vedere).

Iar vizavi de o observatie din unul dn ecouri, in realitate decizia (neinspirata) a colegului meu nu a defovarizat cu nimic, pe nimeni -- poate doar vanitatea autorului.

commandorsteel*
[02.10.11 12:26:12]
»

@magdalena: ceva oferte din Bulgaria ptr ski ai vazut cumva?

As vrea sa ma duc si eu azi in vizita pe acolo...

magdalenaAUTOR REVIEW
[02.10.11 12:34:32]
»

@commandorsteel, da, sunt multe oferte de acest gen, atat pentru Bansko, cat si pentru Borovets si Pamporovo. De la ora 15.00 intrarea este libera...

Si daca tot veni vorba de ski in Bulgaria si de statiunile de mai sus, in ofertele prezentate de agentii, observ ca Bansko bate de departe toate recordurile, avand o partie de 2600 de m. Borovets are cea mai lunga partie de 2500 de m. Pamporovo e potrivita pentru schiorii incepatori, avand si partii usoare si medii. Am aflat ca aici exista si o partie pentru schiat nocturn "Snejanka 2", cu o lungime de 1176 de m. Cred ca vei avea de unde alege!

commandorsteel*
[02.10.11 14:04:38]
»

multumesc

popescu.borsa*
[02.10.11 14:58:12]
»

Tocmai m-am intors de la Targ. Magdalena are dreptate, merita vizitat. Din pacate nu am reusit sa ma intalnesc cu autoarea rew-ului sa ma ajute sa ma orientez. Poate la urmatorul. Cel de la RomExpo din noiembrie.

commandorsteel*
[02.10.11 16:45:28]
»

Mda, urmatorul targ e la Romexpo incepand cu 3.11.2011.

Pe mine nu m-a impresionat prea mult, tinand cont ca m-am dus cu niste idei (a se citi oferte) fixe in cap si speram sa dau marea lovitura, numai ca in cadrul targului, am gasit oferte la ski in Bansko, din ianuarie ptr Hotel Vihren Palace, de la 330-745 euro ptr ap/7 nopti/MD, fara nici un discount de grup, tinand cont ca vroiam cam 5 ap.

In fine, ptr a beneficia de discountul de 5% de la targ, trebuia dat un avans, iar unele firme nu vroiau sa cumuleze cu alte reduceri...

In consecinta... mai caut pe net

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana
[02.10.11 16:55:44]
»

@magdalena, sambata am fost si eu prezenta la targ, chit ca am ajuns cu mijloacele in comun acolo si de aceea mi-a fost un pic mai greu. Fiind destul de dimineata, aprox ora 11 am prins si deschiderea oficiala, era plin de reporteri acolo de la diferite televiziuni, a vorbit d-na Corina Martin presedinta ANAT, era destul de aglomerat in prima incapere, mai ales, unde incepeau sa se ia primele interviuri si unde o orchestra sustinea un concert live de muzica instrumentala. Nu se intelegeau unii cu altii, asa vacarm era. Tin sa precizez ca fata de primavara cand s-a mai desfasurat un alt targ tot in aceeasi cladire, acum acest targ s-a desfasurat in alta parte a Cladirii Parlamentului, cumva in colt cu zona Izvor, unde era poarta de intrare in curtea Cladirii Parlamentului. De acolo a trebuit sa urc o panta destul de abrupta pana sus la intrarea la targ.

M-a bucurat si am apreciat prezenta la targ a unui mare numar de agentii de turism din mai multe zone din tara noastra, pe care de fapt le-ai amintit si tu mai sus, mi s-au parut mai multe acum decat in primavara, ceea ce e un semn bun. La standul cu Horezu chiar m-am oprit putin si am stat de vorba cu cei prezenti acolo. Aproape de standul cu Horezu o tanara avea o roata a olarului si lucra cu lut.

Am strabatut in circa 2 ore toate cele 3 sali in care s-a desfasurat acest targ. Fiindca de curand ne luasem un sejur in Austria pentru aprilie viitor, scopul plecarii mele la targ a fost de a gasi pliante si harti cu Austria dar si cu zona in care vom merge-Tyrol. Am fost f. multumita, am gasit tot ce mi-am dorit, in plus de asta am gasit si harta Insbruck, Austriei, harta cu partiile, etc. In ceea ce priveste Bulgaria, am gasit pliante cu Bansko, Borovets,Pamporovo, pentru sezonul iarna 2011-2012, preturi f. bune, dar si Ungaria nu a fost mai prejos. Am gasit la standul vecinilor nostri din nord-vest pliante cu celebrul aquaparc aflat la doar 54 km de granita dar si cu preturi la pensiuni din zona, care ofera cazare celor care incearca zona.Interesant. De asemenea a fost interesant standul cu croaziere, de unde am plecat si eu cu o revista plina de oferte si destinatii.

Intr-un final, la fel ca si tine, am avut o sacosa groaznic de grea dar plina de pliante interesante, pe care le-am rasfoit acasa si m-am bucurat de ele, mai ales de acele harti. Felicit organizarea acestui targ, astept celalalt targ de la Romexpo, din luna noiembrie 2011. Imi pare rau ca nu mi-am luat cu mine aparatul foto, dar ma bucur acum si de pozele tale.

P.S. Deoarece noi ne-am ,,fript ''cu revelionul in Bulgaria la Bansko, nu recomand nimanui sa mearga acolo de revelion, sunt atatea alte zile in care merita sa mergeti, dar nicidecum de revelion, sa nu patiti ca si noi, am scris un rw cu ce pret am dat si ce ni s-a servit la masa, preturile de Revelion ,,explodeaza'' asa ca mai ganditi-va.

costin1968
[02.10.11 22:21:31]
»

Magdalena, felicitari, nu toti avem cum sa ajungem la acest Targ (International) si de aceea este important review-ul tau, parerea mea...

Te rog, despre Austria cum statea treaba...

magdalenaAUTOR REVIEW
[03.10.11 08:01:49]
»

@costin1968, Austria avea foarte multe oferte de ski (in Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Saalfelden, Valea Gasten, regiunea Carinthia) si nu numai. Ofertele pentru apartamente mi s-au parut mai tentante, decat cele pentru hoteluri. Eu si in Viena am ales varianta cazarii intr-un apartament. Avea pliante reprezentative prin care incercau sa atraga potentiali turisti in multe dintre orasele ei, precum Salzburg. Interesanta era si promovarea festivalurilor de jazz sau a muzicii clasice, precizand mai multe orase care sunt gazda unor astfel de festivaluri.

Am gasit multe informatii turistice despre Austria si o harta foarte buna.

Eu zic sa nu pierzi targul de la Romexpo, daca la acesta nu ai reusit sa ajungi.

costin1968
[03.10.11 08:07:30]
»

Multumesc, foarte bine imi vin informatiile, te rog sa-mi trimiti pe privat, daca se poate, adresele de contact ale apartamentelor din Viena, ma rog Austria in general.

In privinta Romexpo, daca pot o sa ma duc, eu vreau sa vad Expozitia de turismus...

dorgo
[03.10.11 19:00:53]
»

@popescu. borsa, lasa-ma sa comentez un pic vorbele tale...

"De fapt pe noi nu ne intereseaza turismul, noi suntem aici la cenaclu literar... "

Un amic de-al meu de la "Macadam Magazine", o revista 100% turistica din Paris, care se razboieste cu concurenta a inca 20 de reviste de acelasi profil, a citit cate ceva de pe AFA si mi-a scris... "aveti un site excelent pentru niste non-profesionisti, noi, la Macadam, toti avem studii in turism". Thierry Quintrie Lamothe, caci asta e numele lui, a vizitat de 2 ori Transilvania si a scris despre ea... Thierry a lucrat intreaga lui viata la Ministerul Turismului din Paris, acum e la pensie... i-a placut la nebunie combinatia text-imagini-muzica de pe AFAsi cum "clipesc" reclamele fara incetare... mi-a scris... "e-un site plin de viata, ce pacat ca nu stiu romaneste!... " in gazeta noastra, care apare si electronic dar si pe suport de hartie, scrii 10 texte, pentru a ti se publica unul sau doua... ai dreptul la 4000 de cuvinte maximum si 4-5 fotografii in acest text... textele care ti se publica ti se platesc... pastram legatura cu cititorii fideli prin intalniri lunare cu ei... daca ai reusit sa scrii cateva review-uri la o gazeta, esti cineva... ti se face imediat un CV, esti laudat, etc... ajungi o mica vedeta locala... la noi treaba cu forum-urile de discutii nu a prins, caci acolo poti scrie multe prostii, poti chiar si sa jignesti un autor iubit, lucru de care conducerea gazetei, se fereste... la noi conteaza textul, nu imaginea, fotografii poate face oricine, dar a scrie un text care sa fie citit, nu e usor... ceea ce e greu, e sa scrii in asa fel incat gazeta sa se vanda... avem distribuitori ambulanti stradali, care primesc procent din vanzare... sau, te poti abona on-line la revista... la un moment dat, daca ai scris cate ceva interesant despre o "destinatie" turistica, aceasta te recompenseaza cu o excursie, circuit, etc, dar... doar daca "destinatia" a avut mai multi turisti in urma articolelor tale... e dur capitalismul, nu-i asa? ...

Thierry scrie bine, a batut intreaga lume, acum tine conferinte depsre turism, bine-nteles, contra unui onorariu... la ei nimic nu e gratuit, totul are un pret, sau daca ceva e gratuit, e de foarte proasta calitate...

santana*
[03.10.11 22:32:02]
»

Nu sînt de acord cu tine, stimate Dorgo. Fac o paranteza mica, şi-ţi spun ca şi eu am trait o buna parte din viaţa asta a mea tumultuoasa scriind pentru bani. Era jobul meu, îl regret uneori, de multe ori nutresc sentimentul că l-am părăsit exact cînd trebuia. Am avut satisfacţii enorme; nu e uşor de descris în cuvinte cum te simţeai cînd în metroul bucureştean vedeai un om aşezat pe un scaun, sau răsfoind grăbit între tampoane, ziarul acela banal de care nici nu ne mai aducem aminte, citindu-ţi textul. Ba chiar credea în el! Şi noi munceam pentru o banală informaţie... Repet, era jobul nostru. Noi îl alesesem. Şi să ştii că puţini au fost hirotonisiţi cu darul ăsta. Era un dar în cele din urmă, de la mama natură, graţie poate şi cărţilor pe care nu le-am pus inutil în bibliotecă.

Despre afa am doar cuvinte de lauda, dar şi regretul că nu pot ajuta saitul şi comunitatea aceasta atît cît mi-aş dori. Mă apucă rîsu-plînsu cînd văd că unii cred că totul li se cuvine, scormonindu-se într-atăt încît să ne facă să credem că sarmaua a ajuns destinaţie turistică, că toate bisericile trebuie vizitate, că luna de miere trebuie musai consumată la tîrguri inutile şi banale. De ce? Pentru că unii cred că totul e al lor. Excursii, bilete de avion, reduceri la sejururi etc. Nimeni nu a pus monopol pe afa! Aştept ziua în care Cornel Bociort va anunţa, în glumă evident, că va închide saitul acesta. Am regretul că nu pot vedea feţele unora dintre noi. Am fost băunuit multă vreme de confraţi că sînt webmaster, de parca această îndeletnicire ar fi de hulit, am trîntit capacul la leptop cu ură de multe ori văzînd cît "ciolănism" zace în unii din noi. De ce cred unii că pot mulge de la ţîţa afa fără scrupule? Am crezut, în naivitatea mea infantilă, că veţi întreba care este ultima persoană la coadă. Valimi, pe care l-am huiduit multă vreme, a dat dovada de cinste, şi-mi scot pălăria în faţa lui... Ajungă-vă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
Alex_Macedo
[04.10.11 00:12:28]
»

Am fost băunuit multă vreme de confraţi că sînt webmaster, de parca această îndeletnicire ar fi de hulit, am trîntit capacul la leptop cu ură de multe ori văzînd cît "ciolănism" zace în unii din noi.

... eu, niciodata... si chiar daca ai fi facut-o sau o faci, ar fi fost sau este doar un plus!

De ce cred unii că pot mulge de la ţîţa afa fără scrupule?

... nu neg, ca exista si asemenea firi, care gandesc si merg pe linia asta dar, suntem cativa care o facem doar din placere si pentru o "glorie"... de o zi...si aici, vreau sa cred ca esti si tu, inclus!

Qvadratvus
[04.10.11 00:21:13]
»

Nu sînt de acord cu tine, stimate Santana. Nu o fi sarmaua destinație turistică dar un festival poate fi și, dacă totuși nu chiar toate bisericile sunt destinații turistice, măcar o bună parte dintre ele sunt totuși depozitare ale unei sclipiri care pentru unii merită cunoscută. Nimeni nu are pretenția de universalitate, dar fiecare are dreptul la o opinie. Personală, așa cum este ea... bună, rea, dar a fiecăruia.

motaneata
[04.10.11 13:55:45]
»

@santana, absolut corect tot ce ai spus despre vanatorii de puncte si iubitorii de excursii moca, pe care foarte plastic i-ai "mangaiat" ca fiind "ciolanari". Constat, insa, ca unii confrati nu au inteles demersul tau. Oare chiar nu au inteles, sau se fac ca nu inteleg? Sau poate si ei sunt "ciolanari"?

Stimate Qvadratvus, Santana nu spune ca festivalul nu este o atractie turistica, sau ca biserica nu ar fi interesanta pentru iubitorul de frumos. Santana nu se revolta impotriva mancatorilor de sarmale, ci impotriva celor care mananca sarmale pentru puncte. Santana nu este impotriva vizitarii manastirilor si bisericilor, ci impotriva celor care fac matanii si pupa icoanele, rugandu-se "da doamne puncte! " Santana nu este impotriva targurilor si expozitiilor, ci impotriva "ciolanarilor" care nu au eleganta de a spune "fara puncte", ba din contra, la iesire stau cu mana-ntinsa: "S'il vous plait monsieur, daaaati-mi niste puncte! "

Unii vor spune: "asta e regula jocului, ne-am inscris pentru concurs! " Foarte bine dragi concurenti, dar daca va place sa va concurati intre voi, faceti-o cu eleganta, respectand regula jocului, nu furand startul, sau luand-o pe scurtatura, si nici mituindu-i pe spectatorii din tribuna! Voi nu vedeti cat de detestati sunt cei care merg intr-o excursie de o zi, dupa care scriu 8 review-uri despre piatra pe care au calcat, despre carciuma din colt, despre cele 3 biserici pe care le-au vazut pe internet, despre targul de oale si brice din sat, "despre luna, despre stele, despre... "

Da' oare recunoaste vreunul ca este "ciolanar"? Nu, ferit-a sfântul, toti scriu numai din pura si nevinovata placere! Dar le-a placut asa de mult la carciuma unde-au fost la nunta, incat trebuie neaparat sa scrie despre ea. Vai ce frumos a fost, cladirea avea 4 pereti, avea usa, avea geamuri, si geamurile-aveau perdele. O minunatie! Uitati si pozele! Cel mai mult ne place sa ne pozam cu mancarea: in poza 1 sunt eu si cu iubi, halind borsul de fasole, in poza 2 sunt iubi si cartofii pai, nu-i asa ca suntem simpatici, dati-ne niste puncte, poate prindem si noi un bilet de avion, sau un sejur gratis la bulgari, cand ne intoarcem promitem sa mai scriem 'fo douaj' de review-uri, poate prindem s'un ultraolinclusiv la turci, da' de 5* vrem, stiti, n-am stat niciodata la 5*, ca suntem bugetari.

Prietene @santana, nu cred ca s-ar putea gandi cineva ca tu ai fi web (si, daca ai fi, ce?) Dar tu, Flaviu, Zapacitu, Alex_Macedo, ToraIngrid, nu puteti fi webi. Si nu veti fi, in veci! Webmasterii sunt juriul, sunt judecatori; voi sunteti faptuitori! Locul vostru este numai in ring, stati frumos acolo ca va sta bine, voi sunteti sarea si piperul pe acest sait. Cand voi veti inceta de a mai fi faptuitori, saitul va pierde multi cititori, vrea cineva asta?

Sfatul meu, draga @santana, este sa te calmezi: cineva tot trebuie sa castige concursul anul asta! Da, e-adevarat, partea de sus a clasamentului arata "ca dracu' ", dar crezi ca poti schimba tu lumea?

Ce putem noi face? Un singur lucru: sa-i facem pe "draci" mai umani! Sa vorbim cu ei, sa le descoperim si latura sensibila.

Uite, de exemplu, eu am convingerea ca daca va castiga @Dorgo, ne va da o lectie si va renunta la premiu, sau il va dona. Sunt ferm convins de lucru asta! Daca va castiga @georgiana, va face acelasi lucru (sper!). Uiti ce impact frumos au avut gesturile de anul trecut ale lui @pepsi sau @ionescunic? Ei sunt respectati in primul rand pentru gesturile lor, pentru conduita lor, in fond pentru caracterul lor. Orice alt gest decat renuntarea la premiu il va descalifica pe castigatorul din acest an. Crezi ca vrea cineva sa ramana cu eticheta de "ciolanar"?

Daca DA, atunci acela isi va purta crucea: o va merita cu prisosinta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][13 voturi]
webmaster0
[04.10.11 14:46:24]
»

Era gluma aia cu replica de final

Radem, glumim, da' nu parasim incinta!

Ei, voi, copiii mosului, ati cam inceput sa sariti gardu'... Drept pentru care declar topicul inchis!

PS - se poate continua pe forum.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

Fir de discuție ÎNCHIS - nu se mai pot scrie ECOURI.

[pentru solicitari de redeschidere, scrieti-mi pe Feedback]
Daca ai fost acolo si doreşti sa ne povesteşti experienţa ta: Scrie impresii

Alte impresii din această RUBRICĂTârguri şi expoziţii turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085625171661377 sec
    ecranul dvs: 1 x 1