ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.12.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
DEC-2023
DURATA: 1 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Târgul de Crăciun de la Hala Laminor - cel mai tare din parcare?

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Salut!

Deși mai aveam în plan să scriu alte recenzii lăsate în așteptare, am zis să-l prioritizez pe acesta, fiind ceva sezonier și trecător... Așadar, mi-au tot apărut postări prin social media, postări cu și despre târgul de la Hala Laminor, intitulat Winter Wonderland.

Cum vizitasem deja târgurile consacrate din București, adică cel de la Piața Constituției dar și cel din Parcul Drum Taberei, acesta rămăsese nevizitat.

Ca o scurtă impresie despre celelalte 2 târguri menționate, mi se pare mici, înghesuite, arhi-pline, zero locuri de parcare, murdare, etc. De prețurile europene nu mai zic. Mi-ar conveni și mie ca turist cu salariu de 3-4 mii de euro să vin să beau un vin de 2 euro sau să mănânc ceva de 5 euro. Dar nu-i cazul...

Hala Laminor - scurt istoric + prezent + planuri de viitor

Hala Laminor, ultimul ansamblu realizat din complexul "Malaxa" din 1938, se remarcă ca una dintre cele mai imponente construcții industriale din țară, cu dimensiuni impresionante (400m x 180m), o structură metalică avansată și un design modern pentru epoca sa și pentru contemporaneitate. Această emblemă a patrimoniului național este opera cunoscutului arhitect român Horia Creangă, nimeni altul decât nepotul celebrului scriitor Ion Creangă.

În 2014, Primăria Sectorului 3 a preluat responsabilitatea asupra Halei Laminor și, trei ani mai târziu, a demarat procesul amplu de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a clădirii. Având statutul de monument istoric, structura metalică originală a fost păstrată cu grijă, iar noi elemente au fost introduse pentru eficiență energetică, cum ar fi pereți și acoperișuri vitrate cu rupere termică, și pentru spații utile de depozitare și parcare (aproximativ 1300 de locuri). De asemenea, au fost aprobate alei în interiorul clădirii pentru a facilita lucrările de restaurare și s-a obținut aprobare pentru crearea unei esplanade în zona de sud-est a halei.

Primăria Sectorului 3 vizează transformarea Hala Laminor într-un complex multifuncțional, includând restaurarea, consolidarea și amenajarea interioară a halei, precum și crearea de platforme destinate circulației pietonale și accesului auto pentru servicii și parcare pe latura de est. Planurile includ, de asemenea, extinderea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, crearea unei piețe urbane reprezentative, o platformă pentru circulație pietonală și organizarea unei rețele stradale pentru a servi terenul fostei platforme industriale Faur și pentru a direcționa fluxurile pietonale către Hala monument.

Prin acest proiect ambițios, Primăria Sectorului 3 își propune să revitalizeze o zonă strategică a sectorului și să dezvolte un proiect cu impact benefic asupra comunității, atât din punct de vedere social, cât și cultural și economic, pe o suprafață acoperită de 68.000 de metri pătrați.

Hala Laminor a fost supusă unui proces de consolidare și renovare în 2022, la insistențele primarului Robert Negoiță. Cheltuielile pentru renovare au ajuns la aproximativ 400 de milioane de lei, depășind semnificativ estimarea inițială.

Pe parcurs, primarul Sectorului 3 a propus în mod repetat majorarea capitalului societăților subordonate administrației pe care o conduce pentru a finaliza lucrările. Informațiile privind stadiul lucrărilor la hala monument au fost puțin transparente în cei cinci ani de când a început proiectul.

Documentele legate de acest subiect fie nu există, fie nu sunt accesibile publicului. În plus, în luna iunie, acoperișul Halei Laminor a fost afectat de un incendiu în timpul lucrărilor pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Montarea panourilor a început pe o porțiune a acoperișului cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați. Sistemul pe care Primăria Sectorului 3 îl implementează este estimat să genereze peste 3 MW/h.

Târgul de Crăciun Winter Wonderland

Primăria Sectorului 3 a lansat evenimentul "Winter Wonderland", prima ediție sub denumirea „Laminor Wonderland” , care a debutat la Hala Laminor pe 30 noiembrie.

Începând cu 30 noiembrie 2023 și până la 2 ianuarie 2024, Laminor Winter Wonderland va fi cel mai mare târg indoor și outdoor din România, conform declarațiilor organizatorilor.

Locuitorii Bucureștiului vor avea acces la concerte, patinoar, silent disco, pistă de tubing, realitate virtuală, carusel, spectacole pentru copii și multe alte activități. Evenimentul va include și o zonă dedicată alimentației.

Conform organizatorilor... vizitatorii vor putea să se bucure de schi sau să se dea cu sania pe un derdeluș, fără a fi nevoie să se deplaseze la munte. De asemenea, vor putea învăța să realizeze decorațiuni de Crăciun de la artiști talentați, savura cele mai delicioase mâncăruri specifice sezonului și participa la concerte cu artiști de top români și internaționali.

Impresii, locație și alte chestiuni

Despre ateliere, programe și alte chestiuni de genul, a scris colegul adrianbogdan aici.

Să zic cum am văzut eu târgul. Deși locație nu este una convenabilă pentru mine, fiind situată cam la capătul opus al Bucureștiului, într-o seară de luni (ieri), când traficul încă nu dădea semne de potolire, am zis să mergem, ce o fi o fi! După mai bine de 40-50 de minute de condus, am ajuns în Zona Halei.

Nu sunt fan condus și încurcat traficul așadar mă documentasem de dinainte și am înțeles că ar exist o parcare subterană. Repet... Bucureștiul este mare și nu prea frecventasem eu aceasă zonă, în speță fostă zonă Faur, Bd. Basarabia, Pantelimon, etc.

Am setat GPS cu destinația Hala Laminor - parcarea subterana (acces 1) . Am ajuns și am intrat direct la... -1. Am plătit 10 lei parcarea (în avans) către niște domni care o păzeau la intrare. Poți sta cât vrei, taxa fiind pe zi și nu fracționat, pe ore...

Prima surpriză plăcută pot să zic că a fost... PARCAREA! Cine stă în București știe ce corvoadă o reprezintă lipsa locurilor de parcare în capitală. Am intrat într-o parcare mare, iluminată mai mult decât suficient, curată, spațioasă, cu semnalizare pentru fiecare loc (ca la mall, led roșu dacă locul era ocupat, sau verde dacă era liber). Erau atât de multe locuri libere, că nici nu știam unde să parchez, și nu, nu exagerez. Am făcut și poze, vezi galerie!

Așadar am parcat și am văzut un semn cu... SPRE TÂRG. Am dat de niște scări care după un singur etaj urcat ne-au dus fix în târg! Mai tare de atât nu cred că se putea.

Suprafața târgului este imensă, deși este organizat doar pe o mică mică parte din toată hala laminor. În interior sunt atracții pentru copii... carusel, gonflabile, restaurante cu mâncare mai ușoară, un camion de la coca cola, un autobuz școlar din Statele Unite transformat în PUB, un autobuz londonez transformat și el în food truck, brazi imenși, o scenă și multe altele.

Asta este în interior, adică doar o parte, căci târgul mai este dispus și în exterior, pe trotuarul paralel cu hala, unde ai patinoar, pluuuus toate tonetele și grătarele cu carne, sarmale, mămăligi și alte chestii pe care deja le știți de la celelalte târguri. Tot în exterior era un mic spațiu unde era un măgăruș simpatic plus câteva oițe!

Prețurile le consider în continuare exagerate, nejustificate și nefirești. Mi se pare incredibil cum de toată lumea ignoră elefantul din cameră, adică aceste prețuri astronomice și neloiale, generate în mare parte de chiriile cerute de organizatori, chirii care ajung și la 10.000 de euro pentru aceste 3-4 săptămâni de târg.

Justificarea "da domne dar este târg de Crăciun, na... sunt mai măricele prețurile" nu cred că acoperă sub nici o formă specula creată. Dar cum piața reglează cererea și oferta iar cererea pare că există chiar și cu aceste prețuri, ele continuă să existe.

Revenind la târg, nu știu cum o fi în weekend dar într-o zi de luni a fost foarte foarte ok, oricum suprafața este imensă comparativ cu orice alt târg de Crăciun din România, să nu zic că dacă punem târg lângă târg, cred că suprafața celui de la hală este cât a celor mai mari 3-4 târguri din România la un loc.

Afară era parcat și camionul Coca-Cola, sau mă rog, unul dintre ele căci sunt mai multe. (vezi poze)

Mi-a plăcut că au și toalete, noi, moderne, civilizate, curate și foarte multe ca număr. Ca și concluzie, mi-a plăcut mult târgul, prețurile umflate fiind cumva mascate de locurile de parcare arhi-suficiente, de spațiul imens al târgului dar și de numeroasele activități disponibile.

Ah uitasem să scriu... bulevardele de lângă hală erau ARHI-BLOCATE de mașini parcate pe interzis, dar parcarea era mai mult goală! E ciudat cum huiduim și strigăm că nu avem locuri domne, dar când avem, ne calicim la 10 lei! Sunt sigur că o mare parte din cei care parcaseră, au lăsat bani frumoși la târg, dar ăia 10 lei de parcare... nu i-ar lăsa neam! Mai bine blochează ei drumurile, decât să dea 10 lei.

Recomand această locație.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 19.12.23 12:44:44
Validat / Publicat: 19.12.23 13:30:38
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 858 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Parcarea, super mare, super curata, super civilizata si chiar ieftina...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Yoda
[19.12.23 21:44:37]
»

@? ValentinB_88? :

când traficul încă nu dădea semne de potolire, am zis să mergem, ce o fi o fi! După mai bine de 40-50 de minute de condus, am ajuns în Zona Halei.

Cred ca cel mai bine era daca luai metroul, a carui statie e la 100 metri de Hala Laminor.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[20.12.23 08:55:32]
»

@Yoda: Da stiu, doar ca eu nu am metrou in proximitate. Pana la prima, cea mai apropiata statie de metrou, care ar fi Unirii, fac 20-25 minute cand este aglomerat, apoi adaugand timpul petrecut cu metroul, faceam vreo ora.

Cum spuneam, nu sunt fan mers cu masina in aglomeratie, folosesc transportul in comun de fiecare data cand merg la birou sau pe la alte locuri dar acum, nu era cazul.

Crăciun Fericit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂTârguri şi expoziţii turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094316005706787 sec
    ecranul dvs: 1 x 1