GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În vara anului trecut apărea pe harta locurilor interesante de vizitat din București un nou obiectiv: Reptiland – „un muzeu modern de științe ale naturii” , poate cea mai mare expoziție cu reptile vii din România.
Unii nu suportă șopârlele și șerpii, alții iubesc reptilele și alte asemenea târâtoare, clar suntem diferiți. Totuși reptilele au dat dovadă de o mare adaptabilitate, sunt primul grup de animale care s-au desprins de mediul acvatic, sunt fascinante prin aspect și comportament, uneori înfiorătoare prin putere și periculozitate. Dar atunci când privești aceste reptile din spatele unor geamuri de sticlă parcă te simți mai în siguranță și capeți curajul să le privești în ochi. Brrrrr...
Acces și tarife
Expoziția vizitată deja de zeci de mii de curioși (peste 60.000 în primul an de la deschidere) este amplasată vis-a-vis de Romexpo, la câțiva pași de Spitalul CF2, la parterul unui bloc modern din metal și sticlă. O șopârlă verde și un indicator aflate „la stradă” îți arată că ai ajuns unde trebuie, după care urmărești amprentele unei șopârle până la intrare.
Tarifele se învârt în jurul sumei de 50 lei/adult/copil, cu reduceri pentru pensionari, studenți, grupuri sau familii. Biletele se pot achiziționa și online, iar la fața locului se poate plăti cash/card. Programul de vizitare este zilnic de la ora 10.00, sâmbăta și duminica ultima intrare efectuându-se cu o oră mai târziu ca de obicei, adică ora 19.00. Detalii complete pe site-ul oficial: reptiland.ro/informatii-utile-vizitatori.
În sala de acces, să-l numim un fel de lobby, se află „casa de bilete” , garderoba, auotmate pentru băuturi și cafea, un stand cu suveniruri, vitrine-exemplu de terarii. Din același spațiu se poate ajunge la toalete și în altă încăpere dotată cu bănci și măsuțe unde copiii pot colora cărticica ce o primesc gratuit (probabil și spațiu pentru atelierele tematice ce se organizează frecvent).
Vizita la Reptiland
Pătrundem în lumea reptilelor, peste 40 de specii spun organizatorii, găzduite de terarii automatizate, mai mari sau mai mici, în funcție de necesitățile vietății găzduite. Deasupra vitrinelor se află numele științific al reptilei, iar pe panouri laterale se prezintă caracterisiticile generale ale speciilor prezentate, text bilingv (română/engleză).
De-a lungul traseului de vizitare întâlnim un domn și vreo două domnișoare, parte a staff-ului, care oferă informații suplimentare celor interesați. Sunt oameni amabili, vorbăreți, domnul este chiar glumeț, sunt bine pregătiți în domeniul vieții reptilelor.
Trec de la un terariu la altul, caut cu privirea personajul principal, uneori îl observi din prima, alteori trebuie să investighezi fiecare colțișor al aranjamentelor – poate e pe stânci, poate după un trunchi ori ascuns sub o frunză. Trecem mai întâi pe la cameleoni (cameleonul-panteră, cameleonul cu coamă), apoi pe la o serie de „șopârle” (de ex. dasia de măslin) și iguane. Vedem variante de gecko (cu creast[, cu coada lată), baziliscul verde (numită „șopârla Iisus Hristos” întrucât poate alerga pe apă), dragonul indonezian (o reptilă semiacvatică).
Urmează zona șerpilor unde cel mai impresionant exemplar este un piton reticulat, cel mai mare expus în România – 7 ani, 6 m lungime și circa 60 kg în greutate. Imensul șarpe era în mișcare, nu-și mai încăpea în piele, la propriu 😊 (era în plin proces de schimbare a pielii). Mă uit cu atenție și la specii de boa constrictor, piton regal
Mai vedem intercalate terarii cu dragonul de apă chinezesc, iguana albastră, tegu gigant argentinian, un caiman. De asemenea, sunt acvarii cu broaște țestoase, felurite specii de pești și broscuțe.
Traversăm un ecosistem cu plante tropicale, iluminat de proiectoare colorate, un fel de lume din filmul „Avatar” , în sunet de păsări din pădurea tropicală. Ajungem în altă sală unde sunt noi exemplare: ariciul african pitic, dragonul bărbos, șopârla australiană cu guler (cea care în caz de pericol își zbârlește „pelerina” de piele din jurul gâtului), alte variante de pitoni, șopârle gecko neon, broasca țestoasă cu picioare roșii etc.
Felurite culori și texturi, creaturi nemișcate sau șerpi care se unduiesc pe lângă geam, șopârle cățărate pe geam, cameleoni cu ochi iscoditori, caimanul încremenit cu capul deasupra apei sau ariciul speriat – toate le descoperiți la Reptiland.
O experiență inedită!
Trimis de tata123 🔱 in 10.11.24 13:49:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.47430926 N, 26.06692874 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Reptiland, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)