GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cîteva noutăţi din Herăstrău - acvariu şi program la vaporaş
Acum cîteva zile, din nevoia de a umple zilele în plus de vacanţă acordate în ultima clipă, m-am plimbat cu fie-mea prin Herăstrău. Ţintele noastre erau: o îngheţată, o plimbare cu vaporaşul şi una cu barca, plus vizitarea unui teren de minigolf, să vedem dacă merită inclus pe listă pentru viitor.
Cu ocazia asta, am observat că plimbările şi traversările cu vaporaşul se fac după un orar. Pînă de curînd, vaporaşul pleca cînd se strîngea un număr minim de pasageri, iar traversările, chiar dacă aveau program, nu era afişat. Acum, orarul este: 10 - 19 (vara se pare că e 10 - 20), iar plimbările se fac numai de la debarcaderul principal (Central, de la pavilionul H), L-V la o oră jumătate (adică 10,11:30,13,14:30,16,17:30,19), S la o oră (10,11,12 etc.) şi D la jumătate de oră (10,10:30,11,11:30 etc.). Plimbarea durează cam 20 de minute, şi costă 5 lei, 2 lei copii între 10 şi 14 ani şi pensionari şi gratis sub 10 ani.
Traversările se fac între Central şi Garofiţa (pe malul cu bazele sportive şi cu Roata Mare), L-D 10-19 la fiecare jumătate de oră. Preţurile sînt aceleaşi. Durata cam 5 minute. Barca staţionează la Central. Deci de la Central pleacă, de exemplu, la 11, ajunge la Garofiţa la 11:05, stă numai cît să debarce/îmbarce pasagerii şi pleacă înapoi.
Vara funcţionează şi al treilea debarcader, Expoflora, cam în dreptul restaurantului Pescăruş, unde nu ştiu ce orar este (orarul s-a introdus după ce acel debarcader s-a închis). De aici nu se fac traversări, doar plimbări (pe un traseu niţel diferit, adică nu urcă în amonte ca cele de la central, dar merg mai aproape de stăvilar) şi, teoretic, ecluzări, care costă 10 lei, respectiv 3, durează o oră, şi te plimbă pe lacul Bordei (Floreasca), trecînd prin ecluza dintre Herăstrău şi Bordei. Deşi am pîndit toată vara, n-am reuşit să prind nici o trecere prin ecluză. Am întrebat acum şi mi s-a confirmat că toată vara nu s-au făcut decît vreo 4 - 5, numai duminica, că cică nu a fost cerere, că mereu a stat barca şi a aşteptat, dar n-au fost doritori. În plus, vreo lună ecluza a fost nefuncţională, fijnd în revizie. Poate am noroc la anul!
O noutate veche de un an este un nou vaporaş, închis, care face plimbări vara. Nouă nu ne-a plăcut, le preferăm pe cele clasice.
Se închiriază şi bărci şi hidrobiciclete, tot ca pe vremuri, laşi buletinul garanţie. Bărcile sînt un prilej bun de a face nişte mişcare şi a îţi aminti de copilărie. O oră cu barca e 5 lei, cu hidrobicicleta de 2 persoane - 10 lei, de 4 persoane - 15 lei.
Multe informaţii se găsesc aici. Mai puţin orarul cel nou al vaporaşelor.
Altă noutate din vara asta (s-a deschis prin aprilie) este amenajarea celor două pavilioane expoflora cu acvarii. Foarte atractive, dar la un preţ destul de mare - 27 de lei adulţii, 23 lei copiii (o reducere nesemnificativă). O familie cu 2 copii ar lăsa 100 de lei. Merită văzute o dată, mai ales de către cei care nu prea au unde să vadă în altă parte. Program zilnic 9 - 21.Pun şi eu cîteva poze, dar uitaţi aici mai multe şi mai frumoase click aici
A trebuit să dau note, aşa că am dat un 9, că nu e Herăstrăul chiar de nota 10, mai are nevoie de nişte reparaţii, de ceva întreţinere. Şi să se facă mai des plimbări prin ecluză!
Trimis de abancor in 21.09.12 15:46:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI. A mai fost în/la: Mai peste tot
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Vara funcţionează şi al treilea debarcader, Expoflora, cam în dreptul restaurantului Pescăruş
Îmi permit să vin cu ceva completări:
- debarcaderul Expoflora este chiar la capătul aleii centrale care coboară de la televiziune (Piaţa Charles de Gaule) până la lac. Mai exact, la capătul aleii de pe partea dreaptă. Debarcaderul de la Pescăruş nu mai funcţionează ca atare de ani buni.
- mai e un debarcader, pe 'lăcuşorul' Bordei (cel dintre Herăstrău şi Floreasca), de unde se pot face plimbări doar pe lacul Floreasca. Acesta e situat între ecluză şi nodul hidrotehnic.
- de la ambele aceste debarcadere pleacă doar nişte şalupe (un fel de 'microbuze' nautice) moderne, de vreo 15-20 de locuri doar pe scaune.
Bune completări! Nu ştiam de debarcaderul Bordei, şi chiar mă interesa o plimbare pe Floreasca.
Am fost si eu duminica ce a trecut in Herastrau sa-mi plimb baiatul cu vaporasul.
Am ajuns in jur de ora 18... coada la bilete nu era mai deloc, insa odata ajuns la debarcaderul de Plimbari, SURPRIZA: desi un vaporas era tras la chei si plin de oameni, acesta astepta... banuiam la acel moment ca poate ziua de maine... iar in spatele lantului erau deja 40-50 de pers. capacitatea vaporasului fiind de 80 de pers mi-am zis ca tot e bine ca macar ma sui in urmatorul.
Urmatorul pe care l-am asteptat cam 45 de min pt ca metoda era ca acest vaporas din chei dupa ce se umplea de oameni sa-l astepte pe urmatorul care la randul sau se umple si astepta pe primul sa-si termine circuitul si tot asa...
Nu inteleg aceasta metoda insa e clar ca tot ceea ce intreprinde romanul are o originalitate aparte greu de inteles.
M-am bucurat ca biletul este foarte ieftin: 5 lei de adult si gratis pan ala copii de 10-12 an parca... insa e clar ca nu o sa mai fac o astfel de escapada in curand.
Mai ales ca ultima mea plimbare in Herastyrau a fost acum... cca 3 ani.
Aaaa... si inca un aspect interesant: vaporasele faceau plimbari doar in weekend!!! De ce oeare ca in aceste 2 luni oamenii sunt in concedii si sunt sigur ca pe aceste calduri le-ar place o plimbare cu vaporasul.
cat despre locul plimbarii... apa din lacul Herastrau pot spune ca este IMPUTITA, plina de resturi de la copaci, de resturi de la "romani adevarati" care-si arata masculinitatea sau bucuria aruncand in apa de la peturi la cutii de inghetata sau popcorn ca doar: "uite ce frumos pluteste"...
Totusi lacul este in administatia Apelor, padurilor si lacurilor, care ar putea sa puna mana prin angajati sa faca curat chiar daca romanul e prost si nesimtit; si chiar in detrimentul majorarii biletului de vaporas... ca nu moare nimeni fara cativa lei...
Recent am observat că acvariul despre care povestesc mai sus, amenajat în pavilioanele Expoflora, s-a închis.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Cu barca pe lacul din Cișmigiu — scris în 19.07.24 de BristenaBrad din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 0 promisiune, într-un final, îndeplinită – „Parcul Liniei, Faza a II-a” . — scris în 19.06.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 O altă arie naturală urbană – Pajiștea Petricani — scris în 14.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Parcul 'Tudor Arghezi' - un nou parc în București — scris în 11.04.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Național — scris în 05.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Parcul Kiseleff - la 'vânătoare' de monumente — scris în 17.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Cel mai nou parc din București - „Parcul Liniei” . — scris în 10.06.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ