Bucuresti... Capitala Romaniei, oameni multi, toata ziua trebuie sa fii cu ochii in 4 ca nu cumva sa te calce lumea in picioare, se circula bara la bara, dar este un oras frumos.
Probabil zic asta pentru ca m-am nascut aici... sau poate m-am obisnuit sa traiesc in ritmul acestui oras, cine stie?
M-am hotarat intr-o zi sa vizitez cat mai multe muzee, parcuri, monumente si alte cele asa ca m-am inarmat cu un aparat foto, suc, bilete de ratb si foaaaaarte multa rabdare si am pornit la drum.
Prima tinta a fost Parcul Carol I. Si haideti sa va dau cateva informatii despre el. Parcul este amplasat in sectorul 4 pe Dealul Filaretului, a fost amenajat intre anii 1900-1906 si inaugurat in 1906 pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Cu aceasta ocazie a fost organizata o expozitie jubiliara, in care a fost prezentat si Parcul Libertatii (despre care o sa vorbim in alt review).
Parcul continea si o mica gradina zoologica, ale carei elemente au fost ulterior transferate la Gradina Zoologica Baneasa, precum si cateva pavilioane expozitionale ale cladirii anexate acestora.
Intre anii 1960-1963, Parcul Carol a suferit schimbari importante, precum: majoritatea monumentelor au fost demolate, iar unele au fost mutate, esplanada a fost largita, devenind monumentala, iar la capatul ei, pe locul Muzeului Militar (demolat dupa cutremurul din 1940) a fost construit Mausoleul din Parcul Carol, care se numea pe vremea aceea "Monumentul eroilor pentru libertatea poporului si a patriei, pentru socialism".
Ca obiective turistice in Parcul Carol I va recomand:
-Mausoleul
-Fantana Gheorghe Grigorie Cantacuzino
-Statuile Giganti
-Muzeul National Tehnic Profesor Inginer Dimitrie Leonida
-Fantana Zodiac
-Arenele Romane
Loc curat, ingrijit si foarte multe lucruri interesante de vazut, asa ca luati-va bilete de ratb, urmariti meteo pentru weekend si dati o fuga pana in parcul carol, nu o sa regretati.
Distractie placuta!
Trimis de Freak in 27.04.12 16:05:43
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Freak); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, in rubrica "Parcuri bucurestene" (nou-introdusa pe site) .
@Freak, am observat o asemănare destul de mare între articolul scris de către tine şi pagina dedicată acestui parc, în limba română, de pe Wikipedia. E la limita acceptabilă faţă de cerinţele regulamentului nostru - aş aprecia ca, pe viitor, fie să eviţi acest 'procedeu', fie să scrii de unde ai folosit conţinutul.
Mulţumesc,
@Freak: Toate pozele tale sunt poze facute iarna, dar la data sejur e trecut AUG 2011. E corect?
Cunosc acest parc; timp de doi ani cat am lucrat in apropierea lui, l-am " cutreierat " in lung si in lat. Este un loc in care fiecare se poate relaxa: de la copii mititei si pana la bunici, pentru toti exista macar un locusor pe care sa il indrageasca. De primavara devreme si pana toamna tarziu, este o mare oaza de verdeata intr-un oras destul de poluat.
@iulianic: am pus pur si simplu o data la care am mai fost. Avand in vedere ca sunt din Bucuresti pot merge de foarte multe ori in acel parc.
- Jul.2024 Cu barca pe lacul din Cișmigiu — scris în 19.07.24 de BristenaBrad din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 0 promisiune, într-un final, îndeplinită – „Parcul Liniei, Faza a II-a” . — scris în 19.06.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 O altă arie naturală urbană – Pajiștea Petricani — scris în 14.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Parcul 'Tudor Arghezi' - un nou parc în București — scris în 11.04.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Național — scris în 05.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Parcul Kiseleff - la 'vânătoare' de monumente — scris în 17.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Cel mai nou parc din București - „Parcul Liniei” . — scris în 10.06.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ