ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Slobozia
ÎNSCRIS: 12.03.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Manastirea Dridu (Dridu-Snagov, jud. IL) - un lacas de cult nou intr-un loc plin de istorie

TIPĂREȘTE

Dridu este o localitate din judetul Ialomita aflata la confluenta Prahovei si a Ialomitei, la aproximativ 40 de km de Bucuresti. Aceasta localitate a dat numele unei vechi culturi romanesti, "Cultura Dridu", deoarece aici s-a descoperit prima si cea mai veche asezare din Campia Romana datand din epoca Bronzului (mil. III i. Hr.).

Locul pe care sta acum frumoasa manastire de la Dridu a fost in vechime dominat de fortificatiile lui Matei Basarab si purta denumirea de "la metereze" sau Dealul lui Busuioc.

Acum, prin grija unei maicute inimoase, pe acest deal s-au inaltat incepand cu anul 1992 primele cladiri ale Manastirii Dridu, avand la inceput doar o bisericuta de lemn ce are acum destinatia de paraclis. Biserica, construita tarziu, dupa 1997, are mai multe hramuri: Acoperamantul Maicii Domnului, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantul Dumitru, Izvoratorul de mir si a fost sfintita abia in 2002.

Noi am ajuns in fata portilor Manastirii Dridu in vremea pranzului, pe o vreme frumoasa si calda cum ne-a obisnuit noiembrie in acest an. O zarisem de departe, imediat dupa trecerea pe Barajul de la Dridu, dominand dealul unde a fost ridicata, imprejmuita cu un gard ingrijit si plina de verdeata.

In fata portilor, o fantana micuta pentru potolirea setei drumetului si o troita te imbie sa opresti si sa vezi ce-i. Aleea de dincolo de porti este ca-n povestile cu castele si gradini de imparati si feti-frumosi, marginita de brazi si thuja inalti si flori ce evoca inca frumusetea naturii surprinsa in majoritatea manastirilor. Ne apropiem de biserica si constatam ca este inchisa, gasim o sonerie si o placuta cu indemnul de a o folosi, dar nu indraznim sa rupem linistea ce domina dealul, cu atat mai mult cu cat era ora pranzului. Mergem sa vizitam curtea larga si plina de verdeata si de flori si admiram falnica clopotnita din lateralul bisericii, apoi gasim vechea bisericuta de lemn in care se tineau initial slujbele la Manastire. Bancute de lemn si mese asezate asteapta enoriasii sa se odihneasca in zilele de sarbatoare cand sunt chemati in jurul lacasului de cult.

De la balconul chiliilor, o maicuta trecuta bine de varsta de 80 de ani ne intreaba daca vrem sa intram in biserica, intre timp mai intrase in curtea manastirii inca o familie si am fost rugati sa asteptam un pic, ca vine si ne deschide. Pas-pas, in baston si cu pasi marunti, vine si biata batranica. Tot drumul pana la noi a vorbit intr-una, vorbe frumoase, din suflet, cum numai batranii stiu sa spuna, descantandu-ne si blagoslovindu-ne, incantata ca are vizitatori la manastire. Ne-a rugat sa o ajutam sa urce scarile bisercii, apoi ne-a dat cheile sa intram inainte, ca ea merge mai incet si trebuie sa opreasca alarma (! ?).

Dupa vizita bisercii (pentru mine vizita, sotia si-a vazut de ceea ce e de facut pe la biserica, icoane, lumanari, rugaciuni) ne-a urat drum bun si sanatate, fara sa uite sa ne spuna si sa mai venim, dar nu singuri, sa spunem si altora despre manastire. Deh, reclama, sufletul comertului...

Afara linistea ne astepta din nou, era si ora pranzului si probabil celelalte maicute se ocupau cu asta. Doar niste vrabiute ce ciuguleau probabil seminte dintr-un thuja in fata bisericii mai animau sonor dealul manastirii. Pranzul este pentru toata lumea, nu?

Manastirea o gasiti pe soseaua intre Dridu si Jilavele, dupa Baraj. Pentru a ajunge acolo dinspre Bucuresti, la intrarea in Movilita faceti stanga, urmand indicatorul de Fierbinti. Dinspre Ploiesti, la Jilavele mergeti la dreapta.


[fb]
---
Trimis de valimi in 24.11.10 09:45:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 7432 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Manastirea "Acoperamantul Maicii Domnului" de la Dridu - la intrare, drumul dinspre Dridu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 10001 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster20*
[24.11.10 09:47:30]
»

Retras punctele standard conform regulamentului.

biancuta
[24.11.10 10:53:26]
»

O manastire unde esti foarte bine primit! Felicitari pentru descrierea frumoasa, cu mult suflet!

sandu.53
[24.11.10 11:56:52]
»

ce loc deosebit si in plus e situat atat de aproape de Bucuresti! sper ca primvara viitoare sa-l pot vizita si eu! frumoasa descrierea facuta de tine! ca de fiecare data, felicitari!

magdalena
[24.11.10 12:29:12]
»

Chiar nu am auzit de aceasta manastire, ma bucur sa aflu amanunte.

pepsi70ro
[24.11.10 18:26:15]
»

Cred ca fiecare dintre noi simte la un moment dat nevoia unui moment de reculegere sufleteasca si spirituala, nu am fost (inca) la aceasta manastire insa prezentarea mi s-a parut interesanta si foarte elocventa.

Felicitari!

corinne
[24.11.10 18:54:24]
»

O manastire de care n-am auzit dar daca suntem in zona o sa tinem cont de recomandarea ta si o sa o vizitam.

Felicitari pentru descrierea ei!

dorgo
[24.11.10 22:00:01]
»

@ valimi

interesanta descrierea ta si scrisul tau curge ca o muzica... dar... intre foto 20 si 21 e o mare diferenta... amandoua sunt frumoase... 20 reprezinta un interior spre inaltare, spre "lumea de apoi sau lumea de maine", moment pe care cu totii dorim sa-l amanam cat mai mult iar 21 reprezinta marea evadare in natura, aerul, soarele, clipa de azi, prezentul, pe care cu totii dorim sa le savuram din plin. Pentru o manastire au muncit sute, poate mii de oameni, pentru un copac n-a muncit nimeni ci doar vantul a adus pe aripile lui o samanta de pin.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmasterX
[10.08.16 22:10:03]
»

Mutat în rubrica "Mănăstirea Dridu [Dridu-Snagov, IL], BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, corinne, dorgo, magdalena, sandu.53, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Dridu [Dridu-Snagov, IL]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058898210525513 sec
    ecranul dvs: 1 x 1