GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
''La tara'' (autostrada Buc-Piteşti, km 36) — sub asteptari
Anuntandu-se o zi frumoasa de mai am hotarat sa mergem impreuna cu copilul undeva in natura si fiindca am fost de foarte multe ori la "Ferma animalelor" in Pantelimon de data asta am zis sa mergem "La tzara", la km 36 al autostrazii Bucuresti-Pitesti.
Prima problema a fost ca nu este semnalizata corespunzator iesirea din autostrada catre locatie. Iesirea se face prin spatiul de servicii. Si doar daca stii pe unde sa iesi de pe autostada observi micul indicator la cativa metri spre interior de cel cu „spatiu servicii”. Exista intr-adevar un banner cu scris manual „La Tzara" si care se vede din autostrada insa lipsa oricarui indicator de iesire te poate face sa ratezi.
In 700 m se ajunge la ferma, pe stanga se afla padurea. Locatia este dispusa pe lung si se deschide cu parcarea pietruita. Intrarea costa 35 lei pentru copil si 10 lei pentru adult, o bautura la alegere fiind inclusa in biletul fiecaruia (apa plata/minerala, prigat 0.5, pepsi doza, lipton 0.5, prigat nectar 0.2).
Copiii au acces inclus la facilitatile din incinta. Inclusa in pret este si o tura cu poneiul, dupa aceasta costa 5 lei. Mi s-ar fi parut rezonabil 10 lei 3 ture, tinand cont ca distanta parcursa este foarte scurta. Plimbarea nu se face roata ci dus-intors pe o latura a careului.
La intrare unde se cumpara bilet poti achizitiona si jucarii, nu foarte diverificate si destul de scumpe. Un tub cu lichid pentru baloane costa 5 lei. Tot aici e si o cladire cu grajduri.
De la intrare, chiar daca suntem ”la tzara", veti remarca aspectul putin neingrijit (fata de Ferma animalelor din Pantelimon) al locului. Diferenta fata de prezentarea de pe site este foarte mare.
Pe partea dreapta sunt dispuse tarcurile de animale si pasari: magari, iepuri, lame, capre, rate, gaste. Pe stanga tiroliana pentru adulti (costa 10 ron) si careul unde sunt plimbarile cu poneiul.
Urmeaza apoi o trambulina mare pentru copii. Aici este si plecarea tirolianei pentru copii. Mi s-a parut destul de nesigura, copiii se descurcau destul de greu sa se urce singuri iar finalul se termina brusc pe niste saci cu paie unde li se spunea sa intinda picioarele ca sa nu se loveasca cu corpul.
Langa aceasta am vazut si un copil de vreo 7 ani caruia i-a fost destul de greu sa coboare de pe plasa de sfoara.
Labirintul nu are legatura cu prezentarea din poza de pe site. Este extrem de mic si separat prin niste panza de rafie verde iar in casuta in care ajungi la capatul lui sunt cuiburi de viespi.
Exista si un mic iaz dar barcutele sunt mici si incomode. Acestea au doar un singur loc in care te poti aseza. Daca esti cu copilul ar trebui sa stai pe jos sau in genunchi in partea opusa bancutei pentru a fi in echilibru si pentru a putea vasli. Nu poti lasa copiii singuri fiindca nu ar avea cum sa ajunga la vasle.
Exista un foisor si o anexa protejate de ploaie unde se poate servi masa. Aici este si barul. Bucataria este vizavi intr-o cabanuta de lemn. Mancarea buna, am mancat supa de gulas (9 lei), supa de pui (7 lei) si mici (2.5 lei) cu piure si salata de varza. Unele produse cam scumpe, o pulpa de pui 10 lei sau o portie de cartofi 6 lei. Tot aici am vazut ca se desfasurau si ateliere de creatie.
Atelierul de olarit care inca apare pe site era taiat cu markerul de pe pliantul de prezentare.
Locatie am vazut ca se prelungea cu o pajiste unde au fost cateva activitati pentru copii dar care s-au desfasurat in maxim 10 minute.
Exista si un cos de baschet dar pe jos erau o gramada de pietricele.
Personalul foarte amabil la intrare si la bar/restaurant, insa nu aveau un tricou personalizat si trebuia sa banuiesti ca lucreaza acolo.
Daca locuiesti in partea de nord a Bucurestiului si vrei putin aer si un loc de joaca intr-o zi calduroasa poate ar merita. Dar sa faci 45 minute din sud pe un Iuliu Maniu super aglomerat si sambata si apoi sa mergi pana la km 36 sigur nu merita.
Trimis de umflatila in 14.05.16 23:07:17
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (umflatila); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Ce se poate vizita în împrejurimile Bucureştiului?" (deja existentă pe sait)
Am citit inca de aseara acest articol si am vazut si pozele insa am lasat votarea pentru acum dimineata ca sa o insotesc de comentarii.
De ce am ales sa citesc acest articol in fata altora multe si care parr foarte interesante? Deoarece sambata mergand spre Pitesti am vazut un banner care facea reclama acestui loc insa l-am vazut exact cand treceam pe langa el, acest banner nefiind ceva foarte vizibil mai ales pe autostrada unde se circula cu viteza.
Si mi s-a parut interesanta idea, avand in vedere ca atunci cand erau copiii mici am fost si noi la Ferma animalelor in Pantelimon.
Ceea ce am vazut insa in poze nu m-ar inspira sa traversez orasul la pas de melc (ne-a luat mai mult de o ora sa iesim din Bucuresti si 40 minute ca sa ajungem la Pitesti) ca ceea ce vad sa nu fie chiar tip wow.
Poate ca punand mai multa starduinta ar putea rezulta ceva mai tentant avand in vedere bucuria pe care o simt cei mici in preajma animalelor. Oricum a fost o experienta, felicitari.
@umflatila - Un articol bun pentru familiile cu copii care caută întotdeauna locuri noi pentru prichindeii dornici de aventură. Locuri de joacă cât mai inedite, trasee de aventură, parcuri tematice și ferme cu animale apar în fiecare an în jurul orașelor mari. Sunt locuri care mai deconectează mințile copiilor de la Internet și jocuri pe calculator și îi ajută, mai ales pe cei mici, să vadă pe viu crâmpeie din viața la țară (în cazul fermelor; - mângâiatul unui animal a devenit o „facilitate” importantă). Câteva asemenea locuri găsiți enumerate aici: apropotv.ro/top-story/12- ... 2950542-articol.
Indicator către complexul „La Țară” am observat și eu de fiecare dată când am trecut pe autostrada București-Pitești. Acum avem și informații proaspete despre acest loc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 La scăldat / Ciorogârla la Domnești — scris în 30.10.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2023 O zi la ferma 'Ograda Bunicilor' Contesti, Dambovita — scris în 02.05.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 ˝La maici˝ sau mănăstirea Bâldana — scris în 24.05.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 În sâmbăta Floriilor excursie de o zi — scris în 09.04.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Raiul animalelor [Cățelu, IF] — scris în 12.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Pelerinaj la 7 mănăstiri în Postul Crăciunului (în apropiere de Bucureşti) — scris în 09.12.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 O zi de vis în apropierea Bucureștiului — scris în 27.11.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ