GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Raiul animalelor [Cățelu, IF]
La Cățelu, în estul Bucureștiului, se află o locație inedită cum nu s-a mai văzut. Îi zice Raiul Animalelor și, în realitate, este cimitir de necuvântătoare.
Am aflat recent despre asta și am vrut să văd.
Locația funcționează abia de câțiva ani. Înainte nu aveam legislație în România pentru așa ceva. Apoi, acest cetățean proprietar de teren a avut această idee și a făcut demersuri. După un timp s-au văzut rezultate.
Locul este foarte aproape de Autostrada Soarelui care chiar se vede din perimetrul parcului funerar. Aici, autostrada urcă pe pod la intersecție cu linia de centură și, din această imprejurime se vede sus, pe pod, pe piloni.
Accesul se face pe un drum asfaltat relativ îngust paralel cu autostrada. Zona este industrială. Aici se află sediul Fun Curier, un magazin ce vinde cafea vrac, o locație Arabesc, hotelul de 4 stele Mari Vila care are și o piscină externă faină în spate, în plin câmp dar, cum ajungem la Raiul Animalelor deja e teren viran în jur.
Există un indicator la aproximativ 50 de metri înainte de poarta de intrare.
Chiar în colțul curții există o trecere de nivel cale ferată despre care cred că este dezafectată. Presupun că a fost folosită pentru zona industrială.
Deși e trafic intens alături, locul predispune, totuși, la pace. Are un gard dublat la exterior cu arbuști astfel că, dacă nu știi ce este acolo, de afară este greu de ghicit.
Poarta de intrare este în zona opusă autostrăzii. E un gard zidit cu arcadă sub care este poarta mare, pentru mașini și poarta mică pentru pietoni. Printre tijele din fier se poate vedea la interior. După intrare, pe dreapta, e o parcare în care pot încăpea vreo 10 mașini. În ziua în care am fost eu erau destule. După parcare e un columbar cu locații micuțe și cu perete din sticlă. Unele din aceste locații erau ocupate cu cutii mici din lemn.
La stânga se află clădirea administrativă, destul de mare. După această clădire e zona întinsă, cu gazon ce adăpostește rămășițele micilor necuvântătoare. Sunt pietre orizontale mici, dreptunghiulare pe care se află numele micuțului și o poză a ceea ce a fost pe pământ. Sunt multe astfel de pietre de amintire, grupate pe lângă alei. Exustă un brad mare înconjurat de o alee și de la acest cerc pornesc alei radiale. În zonele mai îndepărtate, lângă gard, există mult teren nefolosit.
Am găsit un loc proaspă luat în folosință și o groapă mică proaspăt săpată.
Printre aceste dale de aducere aminte sunt multe jucărele colorate, vârtelnițe și, ocazional, mici statui de pisici. Din loc în loc sunt mici arbuști care au fost împodobiți ca și bradul de Crăciun, cu globuri și beteală.
Prin zonă am văzut 5 – 6 oameni din personal care îngrijeau locul. Astfel, e bună rânduială peste tot.
Locul este, cu adevărat, de excepție. Gândeam chiar, ieșind de acolo, că e posibil ca, în viitor, să fim atât de bine organizați încât să avem astfel de locuri pentru toate animalele de companie, nu doar pentru unele.
Locul se poate vizita la liber. Ziua, porțile sunt deschise și poți intra fără probleme fără să întrebe nimeni nimic.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Locația este extremitatea de est a orașului București, la Cățelu, unde începe Autostrada Soarelui și se intersectează cu linia de centură a orașului București.
Este teren viran și în proximitate este zonă industrială.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Mai degrabă reculegere într-un loc al păcii deși e ceva trafic în jur, totuși, locul predispune la meditație.
Trimis de Mioritik in 12.01.23 20:09:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI. A mai fost în/la: E o mare platformă de hiper marketuri în proximitate iar eu mergeam la Decathlon. Zona se numește Pallady. În proximitate există stația de metrou Nicolae Teclu.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin împrejurimile Bucureştiului, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 La scăldat / Ciorogârla la Domnești — scris în 30.10.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2023 O zi la ferma 'Ograda Bunicilor' Contesti, Dambovita — scris în 02.05.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 ˝La maici˝ sau mănăstirea Bâldana — scris în 24.05.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 În sâmbăta Floriilor excursie de o zi — scris în 09.04.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Pelerinaj la 7 mănăstiri în Postul Crăciunului (în apropiere de Bucureşti) — scris în 09.12.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 O zi de vis în apropierea Bucureștiului — scris în 27.11.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Biserica 'Vintila Voda' - 350 de ani de slujire — scris în 12.06.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ