[Palatul] Noblesse
Acum, mai nou, e moda evenimentelor corporatiste. Ne-am plictisit de restaurante și terase clasice care sunt mai mult pustii. Acum e moda co-working adică mergem să servim ceva dar mai facem și ceva folositor la casa omului adică nu e nici nuntă și nici botez dar nici job de 8 ore. Așa am găsit Palatul Noblesse. Ziceau ei că facem afaceri. Pe naiba, era chef în toată regula. Ei spun că este antreprenoriat. Aiurea-n tramvai, nu este.
Palatul Noblesse este un loc unde se întâlbesc, acum, antreprenorii dar nu numai. Este un concept novator, cum am explucat mai sus.
Prin săli, este expoziție de pictură cu vânzare că, poate, vede careva ceva tablouri pe acolo și are chef să cumpere... Poate...
Palatul Noblesse se află pe strada Sfinților din București și a fost o splendoare încă de la construcția sa, acum vreo 100 de ani când se remarca printre maghernițele din jur, în mahalaua bucureșteană. Are o curte nu prea mare dar saloanele de la interior înfățișează un lux opulent. Pe lângă faptul că este o locație de meeting, are și o firmă de design ce-și are birourile acolo și despre care știu că sunt, astăzi, proprietarii imobilului.
La parter este amenajată o încăpere ca o cafenea dar de un lux opulent. La locație se mai găsește una, alta de servit cum ar fi pe lângă casa omului. Noi am avut cafea, prăjituri, înghețată, găluști cu prune, sucuri, diverse fursecuri și am mai avut în hol, într-un colț, o stație cu vin de Sâmburești și cu somelier.
Altfel, întregul palat era la liber la vizitare. La etaj au camere cu o tentă mai privată, o bibliotecă, living și chiar un dormitor accesibil publicului dar nu știu dacă era doar de model sau îl folosea cineva.
În proximitate se află biserica intrarea Maicii Domnului în biserică iar în partea opusă, cafeneaua Papilla.
La plecare m-a oprit o bătrână ce ședea pe trotuar. Mi-a zis să-i aduc și ei ceva de la palat. I-am adus o înghețată. A zis că vrea.
Trimis de Mioritik in 09.11.23 03:27:54
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2024 De la biserică și han, la bancă și spațiu expozițional: povestea Palatului Dacia-România — scris în 06.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Redescoperind capitala: Lipscanii între București și Victoria — scris în 27.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Spectacolul apei și a dronelor în Piața Unirii — scris în 24.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Străzi și clădiri bucureștene cu parfum de epocă — scris în 02.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Povești despre clădiri și oameni: Palatul Noblesse — scris în 01.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Repere ale Revoluției Române în București în 2023 — scris în 21.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Fântâni, bere & dovleci — scris în 20.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ