Gradina Botanica - Frumoasa si Bestia - Gradina de lumini
O lume de poveste, un spectacol luminos, o noapte feerică cu titlu de basm: Frumoasa si Bestia. 😍Aceasta este tema propusa si aranjată in Gradina Botanica din Bucuresti, in perioada 25 octombrie 2024- 2 martie 2025. Daca as fi stiut de la inceput despre acest interval foarte generos in care are loc expozitia luminilor, marturisesc ca nu m-as fi inghesuit cu atatia doritori deodata in primele zile... 🤔*Pentru cine nu a fost niciodata aici, Gradina Botanica 'Dimitrie Brândza' din Bucuresti este situata pe Șos. Cotroceni nr. 32, vizavi de Palatul Cotroceni si este, de fapt, un parc imens (18ha) cu diferite specii de arbori si plante, grupate pe categorii. Salut initiativele de a organiza in incintă diverse expozitii temporare, festivaluri sau alte evenimente - spatiul este generos si este minunat sa poti petrece timpul in aer liber, intr-un asfel de cadru.
Insa, indiferent de anotimp, in zona este destul de greu sa gasesti un loc de parcare. Nu va mai povestesc cum a fost in zilele deschiderii acestei Gradini a Luminilor! Am avut noroc sa gasim repede un loc destul de aproape de intrare. Totusi, ca sfat ar fi folosirea mijloacelor de transport in comun- Metrou Grozavesti/Eroilor sau Politehnica, sau autobuzele care circula adiacent Sos Cotroceni- 123,196,201,336,61,62,66,90,93,96.
In fata intrarii ne-a intampinat o coada mare, pe cateva randuri. 😃Ne gandeam ca poate ar fi fost mai bine sa cumparam biletele online si era cat pe ce sa renuntam... Insa mare ne-a fost mirarea cand am aflat ca toti cei de la rand aveau bilet electronic... ! Asadar noi, fiindca nu aveam, ne-am asezat la o coada mult mai mica, la casa de bilete. 😎A mers destul de repede fiindca erau 3 case deschise. Pretul biletului era diferentiat: Luni - Joi - copii sub 12 ani-45 lei, adulti si copii peste 12 ani- 55 lei; Vineri-Duminica- copii sub 12 ani- 55 lei, adulti si copii peste 12 ani- 65 lei, Copiii sub 1m inaltime- 2 lei in orice zi. De asemenea, au fost puse in vanzare si abonamente pentru tot sezonul- 125 lei lei adulti si copii peste 12 ani, 105 lei - copii sub 12 ani, seniori, pers cu dizabilitati si insotitorii acestora. La casa de bilete se poate plati cash sau cu cardul, insa biletele vor fi... tot electronice- pe telefon veti primi biletele cu cod QR care vor fi scanate la intrare.
Odata patrunsi in lumea basmului Frumoasa si Bestia, veti regasi scene diverse din poveste si personajele cunoscute, toate luminate. N-as vrea sa stric bucuria de a privi toate aceste scene, care sunt presarate in ordinea desfasurarii povestirii, pe aleile Gradinii Botanice, pe un traseu stabilit. Pentru cine este curios sa vada macar putin inainte- am sa incarc cateva imagini cu ce veti gasi acolo. Cei mici erau foarte bucurosi de tot ce vedeau, iar parintii le faceau poze cu toate figurinele luminate.
A fost o atmosfera deosebita, desi afara se lasase racoare. Fel de fel de animale colorate, flori supradimensionate, tuneluri de luminite, holde de grau cu spice luminate, castelul, ceainicul si cescutele fermecate, campiile de trandafiri galbeni si rosii, si cate si mai cate care iti luau ochii! Ne-am bucurat de tot ce am vazut si ne-a parut rau ca nu am luat un abonament de sezon, sa mai putem veni de cate ori dorim- probabil ca atunci cand va fi zapada totul va fi si mai spectaculos! Spre finalul traseului am gasit si cateva rulote intr-o zona speciala food and drink, cu masute si banci de lemn, dar si un brad mare, impodobit si pregatit deja pentru Craciun. Iesirea se face printr-un tunel de luminițe albe, calde si reci, in Splaiul Independentei. Atentie- intrarea prin Sos. Cotroceni iar iesirea prin alt loc! In mare, tura dureaza cam o ora, cu poze la mai toate exponatele luminate, dar fara oprire la zona de food and drink. La ce ar trebui si fie atenti parintii- luminitele (in mod special cele din tuneluri) sunt orbitoare pe alocuri. Copiii foarte mici si cei sensibili la astfel de lumini ar trebui protejati in acele zone. *Per total, ne-am bucurat si noi adultii la fel ca toti copiii, si a meritat aceasta iesire pe care v-o recomand. In speranta ca va sunt de folos aceste randuri, va doresc sa aveti zile frumoase si timp petrecut cu folos pe unde va duceți! 😘
Trimis de silvia tudoran in 27.10.24 15:23:29
- Alte destinații turistice prin care a fost: America, Turcia, Spania, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croatia, Italia, Franta, Andorra, Muntenegru, Grecia, etc.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Apr.2024 Simfonia lalelelor în Grădina Botanică — scris în 25.04.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Între purgatoriu și Paradis — scris în 10.11.23 de NOK din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 În Rosarium, la Grădina Botanică 'Dimitrie Brândză' - București — scris în 02.06.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Grădina Botanică 'Dimitrie Brândză' - București — scris în 13.05.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Un loc minunat! — scris în 12.05.22 de Florentina1963 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2020 Parada rozelor la Grădina Botanică din București — scris în 01.06.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 In Gradina Botanica din Bucuresti cu bunica si nepoata — scris în 20.10.18 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ