Street Delivery - un alt mod de a vedea strada
Din seria festivalurilor (dupa B-FIT in the street si SibFest) iata un nou festival (sau eveniment) bucurestean care ne poate face sa ne bucuram de orasul nostru, sau pe cei veniti din alta parte sa aprecieze efervescenta culturala a capitalei.
Noi am prins cam toate editiile (a inceput in 2006) din Bucuresti, intre timp microbul a plecat si la Timisoara care organizeaza propria versiune. Am gasit ceva poze din 2011 si 2012 asa ca o sa scriu despre acesti ani. Anul acesta Street Delivery va avea loc la bucuresti in perioada 14-16 iunie, in locatia deja cunoscuta Strada Arthur Verona si zone adiacente.
Festivalul a pornit din dorinta de a avea in Bucuresti un spatiu pietonal ofertant, o zona in care oamenii sa se simta la ei acasa, din dorinta de a transforma un oras indiferent si pe alocuri agresiv in propria "curte", un loc prietenos, cald, verde, agrementat cu arta, asezonat cu bunatati, unde muzica se aude pe alocuri, unde poti sa te asezi pe o canapea (in mijlocul strazii) sau sa calci cu picioarele goale pe un petic de iarba.
Dar sa o luam cu inceputul:
Locatia
Strada Arthur Verona (este perpendiculara pe Magheru, nu departe de Piata Romana, pe dreapta cum mergi spre Universitate, reper Libraria Carturesti) se ajunge cu metroul pana la Piata Romana sau cu diversele autobuze care ajung acolo, nu le mai insir. Pentru cei ce vin cu masina personala, atentie accesul auto nu e permis pe strada in aceasta perioada (tocmai asta e ideea) deci gasiti un loc de parcare pe strazile invecinate sau in jurul parcului Gradina Icoanei.
Zona de desfasurare
Strada Verona, terasele Verona-Carturesti si Gradina OAR (doua terase absolut superbe), Gradina Icoanei
Scopul
Creearea unui spatiu urban deschis, a unei zone de comunicare si solidaritate comunitara, de contact si experiment, punerea in valoare a patrimoniului artistic bucurestean mai putin cunoscut
Domenii
Arte, Arhitectura, Ateliere, Film-teatru, Muzica, Social, Educatie, Culinar
Organizatori si parteneri
Libraria Carturesti cu sprijinul Ministerului culturii iar parteneri de la Dilema si Metropotam, Rf romania, igloo media la Romprest, Good Food sau Grolsch. Nu i am precizat pe toti, am dat cateva exemple pentru a vedea diversitatea. mai multe puteti vedea pe site ul evenimentului
Ce se intampla?
Muzica in strada (vin diverse trupa si canta, de la flaut traditional la muzica africana, undergorund, rock sau jazz)
Amenajari temporare de mobilier urban (camera in mijlocul strazii, un munte de trepte din paleti, srame pe care in loc de rufe sunt intinse fotografii, o padure de copaci taiati ca semnal de alarma...)
Expozitii de arta si fotografie
Diverse ateliere, multe si pentru copii (pictura, colaj, fotografie de eveniment)
Proiectii de filme, mici momente teatrale
Standuri cu mancare home-made sau specialitati (pe bune, m-am saturat si eu de targurile "ca la mama acasa" care vand vesnic aceeasi ciocolata de casa sau cascaval afumat, aici am gustat niste Quiche fenomenale cu somion si spanac sau prajituri cu crema aduse in tava exact cum face matusa mea experta)
Standuri cu mesaj cultural, educativ, motivational (limonada pentru a ajuta copii bolnavi, promovarea unei zile de curatenie in toata tara, dragostea fata de animale)
Zone demonstrative de mestesugarie (fier, lemn, lut)
Ce ne place noua:
Libertatea de a zburda pe strada fara teama masinilor
Faptul ca intalnim oameni care zambesc, detasati de grijile cotidiene si deschisi spre un nou mod de a privi lumea
Surprizele (gazon pe care sa calci, figurine de pictat, muzica, jucarii)
Bunatatile pe care le gasim pe acolo
Expozitiile de fotografi, grafitti
Non-conformismul, diversitatea, inventivitatea
Faptul ca putem cu mijloace putine sa facem ceva pentru a ajuta, sau ca putem promova ideea unui Bucuresti al nostru, al oamenilor doritori de nou, de frumos, de mai bun.
Mai sunt 14 zile... de-abia astept!
Trimis de IoanaV in 31.05.13 23:37:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IoanaV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Nov.2024 Vreți să târguiți o „vrăjitoare” – mergeți la Târgul Vrăjitoarelor — scris în 02.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 O oră pe Insula Lacul Morii – West Side Hallo Fest — scris în 25.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Regina Maria și pasiunea sa pentru artă — scris în 15.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Festivalul Florilor – flori, frumusețe, bucurie — scris în 01.06.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 Raiul grătarelor – GrillFest 2024 — scris în 11.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur” și Târgul de Crăciun al Bucureștiului — scris în 17.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Pavilionul Central și Gaudeamus – târg de carte — scris în 24.11.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ