GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Împodobirea bradului la Teatru Masca
Zilele trecute m-a sunat o prietenă de familie:
- Nu vreţi să mergeţi „să împodobim bradul la Teatru Masca”?
- Ce să facem?
- Teatru Masca organizează în fiecare an, înainte de Crăciun, un spectacol numit „Împodobim Bradul” în amfiteatru din faţa teatrului. Veniţi?
- Cum să nu. Am răspuns eu gândindu-mă la surpriza care urma să i-o fac fetiţei noastre (12 ani) mare amatoare de astfel de spectacole.
Zis şi făcut. În duminica de 12 decembrie, la orele 12 ne-am prezentat la Teatru Masca, la care recunosc nu am fost niciodată, dar ştiam că este pe Bulevardul Uverturii în Bucureşti.
Şi surpriză mare, foarte multă lume şi mai ales mulţi copii care au umplut la refuz amfiteatru din aer liber. În dreapta şi-n stânga scenei erau doi brazi împodobiţi de copii mai mici şi mai mari, toţi dornici să-şi aducă aportul la reuşita acţiunii. Menţionez că obiectele de ornat au fost aduse de fiecare copil de acasă, iar pentru a se putea ajunge şi în vârf, a fost amplasată câte-o scară pentru fiecare brad. Nu vă pot descrie bucuria din privirile copiilor şi cât de preocupaţi erau să iasă totul bine.
Şi chiar dacă zăpada a lipsit aceasta a fost înlocuită de nişte bulgări de zăpadă din hârtie albă bine făcuţi de organizatori, care întregeau decorul de iarnă.
La început pe scenă au urcat actorii Teatrului Masca care ne-au delectat cu cântece de sezon.
Pe tot parcursul evenimentului organizatorii au împărţit vin fiert, ceai cald, covrigi, mere şi bomboane.
Amfitrionul evenimentului a fost chiar directorul Teatrului Masca, Mihai Malaimare care a fost o bună gazdă şi a răspuns jovial la orice întrebare sau solicitare.
Dar piesa de rezistenţă a evenimentului a fost minirecitalul susţinut de „Ceata lu’ Vurtejanu” o trupă de artişti care a cântat colinde şi cântece tradiţionale româneşti. Melodiile au fost acompaniate de sunetele unei chitare, unei viori, unui clarinet, o dubă, unei clape şi unor zurgălăi, mânuite de membrii formaţiei.
Atmosfera a fost extraordinară, s-a cântat şi s-a dansat. De mult nu am mai simţit atât de bine apropierea sărbătorilor de iarnă.
Şi chiar dacă afară temperatura era sub zero grade, cântecele şi cuvintele spuse din inimă, ne-au încălzit sufletul şi ne-au făcut să uităm de probleme.
La sfârşit cu greu ne-am despărţit de „Ceata lu’ Vurtejanu” care nu a scăpat fără două bisuri. Jos pălăria, lui Victor Vurtejanu mentorul acestei formaţii.
În concluzie, am adăugat în programul de sărbători de Crăciun de anul viitor şi nu numai, acest eveniment organizat de Teatrul Masca, care fără false laude, a fost de nota zece.
Aşa că dacă v-am convins, vă dau întâlnire la anul la „Împodobim Bradul”.
Sărbători fericite!
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Horia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
o initiativa frumoasa acum in pragul Sarbatorilor... nu numai placuta dar si educativa! felicitari teatrului pentru acesta actiune si tie pentru review!
Salut Horia! Am inceput sa citesc review-ul tau cu o anumita teama lagata de "Teatrul Masca". Ma rugam pe parcursul lecturii sa nu fie cel din b-dul Uverturii -aflat la o aruncatura de bat de locuinta mea - pentru ca i-am rapit copilului meu bucuria de a vedea spectacolul. Vad ca m-am inselat, chiar imi pare rau ca n-am ajuns acolo. Rusine sa-mi fie! Sarbatori fericite si tie!
Interesant, placut, pacat ca nu am stiut si eu de acest eveniment!
@Horia
Un eveniment care sunt convins că a făcut deliciul celor mici şi nu numai. Sper să devină o tradiţie...
Ar fi frumos ca acesta initiativa sa fie copiata si de altii si fiecare copil sa se poata bucura de impodobirea bradului, daca nu in propria casa macar pt anumite firme sau institutii! Bucuria copiilor este singura bucurie traita la maxim cred!
Multumim ca ne-ai povestit despre acest gest, felicitari si lor si tie!
Pt conformitate: Mutat, la reorganizare, în rubrica "Festivaluri, expoziții, alte manifestări cu caracter temporar, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 Vreți să târguiți o „vrăjitoare” – mergeți la Târgul Vrăjitoarelor — scris în 02.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 O oră pe Insula Lacul Morii – West Side Hallo Fest — scris în 25.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Regina Maria și pasiunea sa pentru artă — scris în 15.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Festivalul Florilor – flori, frumusețe, bucurie — scris în 01.06.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 Raiul grătarelor – GrillFest 2024 — scris în 11.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur” și Târgul de Crăciun al Bucureștiului — scris în 17.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Pavilionul Central și Gaudeamus – târg de carte — scris în 24.11.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ