La Târgul de Crăciun sau la Patinoarul Olimpic?
S-au aprins luminițele de sărbătoare! Viena, Praga, Budapesta... târguri de Crăciun cu frumoase și îndelungate tradiții. Și în capitala noastră mult așteptatele târguri de Crăciun deja își primesc vizitatorii.
Este 1 Decembrie. La mulți ani, România! La mulți ani, români! Am privit parada militară la televizor, am fost la vot, dar am fost și la Târgul de Crăciun din sectorul meu.
Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a adus magia sărbătorilor de iarnă și în sudul Capitalei. S-au aprins milioane de beculeţe colorate. Spre bucuria tuturor, kilometri de ghirlande luminoase şi sute de figurine cu motive specifice sărbătorilor de iarnă vor împodobi, până după trecerea în noul an, principalele artere de circulaţie, parcurile şi intersecţiile sectorului.
Și Parcul Tudor Arghezi, de curând inaugurat, oferă celor mici o atmosferă de poveste, punctul central fiind un brad uriaş montat în zona fântânii arteziene. Mie, crescută la poale de munte, în miros de brad autentic, bradul din parc - un con metalic îmbrăcat în plastic verde, cu câteva decorațiuni aninate ici și colo - nu mi-a plăcut. Copilașilor, însă, le umplu ochii de bucurie și mintea de imaginație. Se visează lângă Moș Crăciun, ascultându-i poveștile.
Dar, surprizele nu se opresc aici.
Anul acesta, pentru prima dată, luminiţele de sărbătoare s-au aprins și pe esplanada Patinoarului Olimpic Berceni Arena situat în Str. Drumul Jilavei, nr. 1, sector 4, vis-à-vis de Universitatea Spiru Haret. Aici, prichindeii, părinții și bunicii lor sunt așteptați la Târgul de Crăciun până la 7 ianuarie 2025. Sunt aici 25 de căsuţe la care meşteşugarii şi producătorii autohtoni de bunătăţi tradiţionale vor oferi vizitatorilor decoraţiuni, cadouri, jucării, produse handmade, precum şi turtă dulce, cozonaci, prăjituri, plăcinte, porumb fiert sau copt, gogoși, papanași, vată de zahăr, renumitul kurtos kalacs - cozonacul secuiesc garnisit după dorință (cu nucă, scorțișoară, cocos, bombonele, ciocolată), suc de portocale proaspăt stors și - bineînţeles - cafea și tradiţionalul vin fiert, aromat.
Cea mai mare aglomerație este la grătare. Încinse, acestea sfârâie și fumegă pregătind micii, cârnații, ceafa de porc... pentru că românii nu concep sărbătoare fără aceste delicii. Pentru că era deja ora amiezei atunci când am ajuns eu acolo, deloc deranjați de fum și de miros, oamenii așteptau liniștiți, la cozi, pentru a căpăta gustarea care să le potolească foamea pentru moment.
Nou inauguratul Patinoar Olimpic, dat în folosință la sfârșitul lunii august, este gazda tuturor iubitorilor de sporturi pe gheață, iar acum, în mod special, a celor veniți la Târgul de Crăciun. Accesul publicului pe gheaţă este gratuit şi permis atât cu propriile patine, cât şi cu cele ce sunt puse la dispoziţie la intrarea în patinoar. Preț închiriere patine - 25 lei/sesiune. Preț închiriere Delfin ajutător - 25 lei/sesiune. Accesul pe gheață este gratuit în limita capacității patinoarului. Se intră în serii de câte o oră și jumătate, așa încât, dacă n-a mai fost loc și pentru tine, în seria următoare vei intra cu siguranță.
Am fost și eu la patinoar. Eram curioasă să văd această nouă și modernă construcție. De aceea, în rând cu sumedenie de copii nerăbdători, am cerut îngăduința de a pătrunde în interior declarând sincer că nu am patine și nici nu doresc să închiriez. Doresc doar, dacă se poate, să văd patinoarul în interior. Amabili, nu doar că mi-au permis, dar m-au și condus până la ușa de acces mai înainte ca hoarda gălăgioasă de copii să dea năvală. Am privit, am făcut câteva poze, apoi m-am retras abia făcându-mi loc printre prichindeii care - pe bănci - își puneau patinele.
Mi-a plăcut sala. Largă, bine luminată, cu tribune amenajate și o gheață impecabilă. Per total, patinoarul mi-a făcut o bună impresie. Aștept momentul unui concurs de patinaj artistic sau chiar o competiție de hochei pe gheață când sper să mă pot număra și eu printre spectatori.
Este bine de știut că persoanele care vor dori să ajungă la evenimetele programate la Patinoarul Berceni Arena cu maşina personală pot folosi parcarea patinoarului din Str. Bucovăţ, nr. 7. Distanța nu este mare. Metroul (stația Apărătorii Patriei) este, cred, cea mai comodă variantă de transport.
Mai trebuie spus că Poliția locală, ca și Pompierii - din umbră - veghează necontenit pentru ca nici un incident să nu tulbure frumusețea acestui loc și a acestor zile de sărbătoare.
Trimis de iulianic in 02.12.24 06:45:40
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună... Recenzia aceasta a venit ca o mânușă...
Chiari ieri seară am trecut pe acolo și mă întrebam dacă or fi locuri de parcare în proximitatea arenei. Nu plănuisem vizita esplanadei unde se organizează târgul de Crăciun așa că am mers mai departe. Acum sunt sigur că voi găsi loc, doar să nu fie full parcarea dar măcar știu că am o parcare pe acolo.
Am ieșit special pentru a colinda bulevardele din sectorul 4, care (deși nu am fost în tot orașul) cred că sunt cele mai spectaculoase din tot Bucureștiul. Dom Băluță se pricepe la asta, sau mă rog, echipa lui care în fiecare an reușește să se auto-depășească. Am rămas uimit de toate luminițețe plantate pe Șoseaua Berceni, Constantin Brâncoveanu, Tineretului, Văcărești plus alte bulevarde mari din sectorul 4.
Ai menționat și Parcul Tudor Arghezi, chiar am fost ieri acolo și ne-au plăcut luminițele puse prin parc. Și aici ai o parcare pe 2 etaje (P+2), iar primele 30 de minute sunt gratuite.
Sărbători Fericite!
@⭐ValentinB_88⭐:
”Prețurile de la târg cum vi s-au părut? De obicei adaosul practicat este mare, asta în mare parte din cauza chiriilor mari percepute de primării, dar asta este altă discuție.
Da, prețurile sunt măricele așa cum e la fiecare târg. Toate "bunătățile" sunt cam 25 lei/porția. 20 lei/buc. orice bucățică de aluat prăjit (asezonat cu smântână, dulceață sau cașcaval), 10 lei/știuletele de porumb fiert sau copt, 10 lei vata de zahăr... Nu știu prețurile la fripturi pentru că nu m-am apropiat prea mult din cauza aglomerației și a fumului. Cafelele 10 - 15 - 20 lei în funcție de ceea ce-ți dorești, kurtoș 30 lei...
Bine că e gratis intrarea la patinoar. Dacă nu ai patine, da, mai lași și acolo ceva bani. Dar, așa-i la târg!
Târguri de Crăciun s-au deschis peste tot, unele mai devreme, altele mai de 1 decembrie.
Chiar dacă vizitezi un astfel de târg, fără nici o intenție de a cumpăra ceva, te bucuri de faptul că vezi adunate la un loc produse frumoase, ochioase, unele dintre ele cu lipici la degete și la portofel.
Și uite așa hotărârea ta dintâi” nu cumpăr nimic!” se face praf și tot te cadorisești cu ceva, pleci bucuros de acolo și după câțiva pași te întrebi: ” chiar îmi trebuia?”
Însă renunți repede la starea asta de nedumerire și te bucuri că ai făcut o mică bucurie celui care a făcut lucrul acela, contribuind la starea lui de bine.
- Nov.2024 Vreți să târguiți o „vrăjitoare” – mergeți la Târgul Vrăjitoarelor — scris în 02.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 O oră pe Insula Lacul Morii – West Side Hallo Fest — scris în 25.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Sâni și fotografii — scris în 30.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 O artistă remarcabilă: Cecilia Cuțescu-Storck — scris în 24.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Regina Maria și pasiunea sa pentru artă — scris în 15.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Festivalul Florilor – flori, frumusețe, bucurie — scris în 01.06.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 Raiul grătarelor – GrillFest 2024 — scris în 11.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ