ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.12.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
DEC-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
4 AD. + 2 COPII -- v: 9, 1

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Poveste de Crăciun – un târg de poveste

TIPĂREȘTE

E iarnă, anotimpul cu mantie albă ar trebui să fi cuprins deja întreaga țară. Totuși vremea de afară ne contrazice, e soare și călduț de parcă primăvara bate la ușă. Decorațiunile luminoase înșirate pe bulevardele Bucureștiului ne aduc aminte în fiecare seară că se apropie zile festive. Alături de iluminatul de sărbătoare în Piața Constituției se desfășoară Târgul de Crăciun.

Târgurile de Crăciun au apărut pentru prima dată pe teritoriile germane, cel de la Dresda fiind atestat în 1434, cel din Strasburg în 1570. Dacă inițial aceste adunări au avut scop utilitar, de aprovizionare a locuitorilor cu diverse alimente înainte de Sărbătorile de iarnă, treptat târgurile se extind și se dezvoltă devenind adevărate puncte de atracție în luna decembrie.

Deși în Occident târgurile de Crăciun au apărut în epoca medievală, la noi această manifestare avea să apară în 2007 unde altundeva decât într-un oraș transilvan – Sibiu. Ideea a prins de minune și în anii următori tot mai multe orașe românești și-au organizat propriile târguri de Crăciun. Așa cum în marile capitale europene există mai multe târguri în piețele principale și Bucureștiul are de 4 ani un târg complementar, adresat cu precădere copiilor (de toate vârstele).

Poveste de Crăciun – târgul organizat de Opera Comică pentru Copii a ajuns la a patra ediție, cea mai dezvoltată de până acum. Târgul este amplasat în curtea fostului Teatru Odeon, pe Calea Giulești, nr. 16 și e deschis în fiecare weekend în perioada 29 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020. Intrarea la târg este liberă, dar anumite activități se plătesc prin intermediul unor tichete (3 lei/bucata).

Odată trecut de poarta sub formă de castel a târgului te trezești într-un univers magic al copilăriei și bucuriei fără limite. Patinoarul atrage pe micii patinatori, suprafața alunecoasă fiind scena unor figuri îndrăznețe sau căzături spectaculoase; alături se află Derdelușul care reproduce pe o distanță de 18 m dealul de la bunici utilizat pentru alunecarea săniilor. Un cort imens sub formă de iglu găzduiește Tărâmul Oamenilor de Zăpadă, spațiu în care copii își pot construi cazemate din perne și încing adevărate bătălii cu bulgări de zăpadă (din material textil).

Un punct de atracție îl constituie Caruselul, celebra instalație cu diverse personaje sau animale (inițial numai căluți) care se învârt pe o pistă circulară. De data aceasta avem de-a face cu animale exotice (canguri, girafe, cămile, elefanți) care se învârt sub o cupolă strașnic luminată. Locul preferat pentru fotografii este Bradul și Sania cu reni a Moșului. Să nu uităm semnificația religioasă a Crăciunului – Nașterea Pruncului Iisus redată în târgul din Calea Giulești prin Ieslea Nașterii, o scenă care ne transpune în acel moment.

Scena Operei Comice amplasată în aer liber aduce în fața copiilor scenete și personaje îndrăgite. Pe mai multe panouri sunt imprimate texte care conțin povești de iarnă și explicații ale unor momente din anotimpul hibernal. Atelierele Spiridușilor concentrează grupuri de copii dornici de a lua parte la activități tematice: pictură pe tricouri, crearea unor diorame, crearea unor personaje din fetru, atelier de ciocolată, împodobirea unei coronițe, crearea unui glob etc. Magazinul lui Moș Crăciun oferă spre vânzare cărți și jucării, găzduiește un spațiu de joacă și activități, chiar și o zonă de Virtual Reality.

Un loc important în geografia târgului o reprezintă Food Court, spațiul cu căsuțe care oferă gustări și bunătăți atât pentru copii, cât și pentru adulți. Am mâncat un langoș delicios cu smântână, brânză, usturoi și mărar (8 lei) și am băut un pahar de vin fiert (6 lei), bine venite după „alergătura” prin târg. Mai găsiți clătite, goffre, hot-dog, hamburgeri, mere coapte, porumb fiert, ceai, miere etc.

În concluzie, recomand celor cu copii, dar nu numai, să vină o oră în târgul „Poveste de Crăciun” din cartierul Crângași, la Opera Comică pentru Copii pentru a se bucura de o atmosferă veselă, de gălăgie constructivă și amintiri din copilărie.

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 19.12.19 10:40:51
Validat / Publicat: 19.12.19 11:05:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 276 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Caruselul copilăriei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂFestivaluri, târguri, expoziții bucureștene:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069016933441162 sec
    ecranul dvs: 1 x 1