GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La 20 de km. de Bucuresti pe DN1 se afla comuna Corbeanca. Din DN1 se merge cca 1,5 km si se intra in localitate. Comuna s-a dezvoltat foarte mult dupa 1989, devenind acum o asa zisa "zona rezidentiala". Comuna are un aflux mare de turisti care vin la ferma-hipodrom unde un numar de cai foarte bine intretinuti sunt atractie atat pentru copii cat si pentru maturi care invata acest sport nobil. Atat localnicii nascuti aici cat si cei "naturalizati" in ultimii 20 de ani au bucuria de a merge la "biserica din sat", care bineinteles se afla langa scoala si primarie, caci a fost construita in 1819 si atunci scoala si biserica se aflau la un loc. Acum atat scoala veche cat si primaria s-au renovat, fiind imobile bine intretinute.
Biserica, cu hramul Bunavestire este monument istoric, fiind pastorita in ultimii 14 ani de un preot tanar, cu mare har, harnic si destoinic, care a gospodarit atat biserica cat si cimitirul aferent.
Biserica construita in 1819 are forma de nava simpla, absida semirotunde pe interior si poligonala spre exterior.
Pridvorul a fost adaugat recent.
Tablul votiv reprezinta pe boierul Stefan Ogradeni cu sotia si cei 3 copii.
Pictura este fresca in ulei in stil decadent bizantin, neorealist.
Pictura a fost restaurata acum 8 ani de prof. Sava.
Biserica si curtea adiacenta sunt foarte curate si ingrijite.
Catapeteasma bisericii este bogata, dar nu incarcata, iar icoanele sunt frumoase fara a fi opulente.
Oamenii care vin la biserica respecta linistea si slujbele cu sfintenie.
Desi nu te copleseste prin marime sau bogatie, biserica te indeamna la respect fata de semeni si te incarca de dragoste. Este o bisericuta de suflet.
Trimis de amero in 07.04.12 13:09:59
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)