- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Mănăstiri, biserici călărășene / CĂLĂRAŞI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 6
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.67
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Mănăstiri, biserici călărășene / CĂLĂRAŞI - impresii și recomandări
[6] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2021
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 08.08.21
Schitul Crucii [Coșlogeni]
La numai 4 kilometri de mănăstirea Libertatea (vezi impresii), în satul Coșlogeni, între Călărași și Fetești avem un monument – pot să-i spun – de arhitectură și spiritualitate și anume Mănăstirea Coșlogeni sau Izvorul Tămăduirii cum i se mai spune. Biserica, construită din lemn, în stil maramureșean, cu turla aia în formă de trapez foarte înalt, ascuțită, așa, în sus și, evident, cu cruce în vârf, adăpostește o cruce mare din piatră cu o poveste [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2021
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 07.08.21
[Mănăstirea] Libertatea [Dichiseni, com Coșlogeni]
Libertatea este o mănăstire mică și cochetă pierdută pe undeva pe întinderea Câmpiei Române și mai exact în satul Dichiseni din comuna Coșlogeni din județul Călărași, situată la 14 kilometri de Orașul Călărași și 30 de kilometri de Fetești, pe DN3B, nu prea departe de malul Brațului Borcea. Peisajul este cam arid că este Bărăgan deci nu au vegetație luxuriantă însă este bine îngrijită, primitoare, cu niște straturi proaspete de flori pe lângă alei. Deși [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 15.12.18
La Mănăstirea Radu Negru
Pe DN21, șoseaua care leagă autostrada A2 de Călărași, la doar câțiva kilometri de oraș, un panou indică direcția către Mănăstirea Radu Negru. Nerăbdători să ajungem în orașul de la malul Dunării (de fapt, de la malul brațului Borcea) ne-am continuat drumul hotărâți ca la întoarcere să facem un popas și la acest sfânt lăcaș. A doua zi, părăsind Hotel Albatros care ne găzduise într-un frumos cadru natural, de luncă, după câteva ore petrecute în oraș, am [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 15.08.18
Mănăstirea Libertatea - o perlă a Bărăganului
Fără îndoială, polul ortodoxiei din Bărăgan se află în comuna Dichiseni. În satul Coslogeni, chiar la intrarea în comună, la numai câțiva kilometri de Călărași, am poposit la așezământul mănăstiresc cu Crucea de Leac, la început un modest schit de călugări, în prezent o mănăstire cu o frumoasă biserică de lemn în stil maramureșean. Continuând doar puțin pe DN 3B - șoseaua care leagă orașele Călărași și Fetești - fără a ieși din satul Coslogeni, un [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 12.08.18
La Mănăstirea Coslogeni
Având cazare rezervată la Hotel Albatros din cadrul Complexului turistic Albatros Pod 4 din apropierea orașului Călărași, programul de vizite și plimbări prin împrejurimi a fost făcut în așa fel încât să acopere o rază de mai mulți kilometri. Pentru că până acum nu am mai văzut nici una dintre ele, noi aveam în plan vizitarea câtorva dintre perlele ortodoxiei românești din Bărăgan, așa încât Mănăstirea Coslogeni, până nu de mult doar schit, a fost unul dintre [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2016
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 16.08.16
Pe urmele lui Matei Basarab în județul Călărași: Plătărești și Negoiești
Zi de weekend… în calendarul ortodox se prăznuiește „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, sărbătoare importantă care ne îndeamnă să ieșim din universul cotidianului citadin, mai ales că se anunța o zi însorită. După ce mâncăm ceva la restaurantul Cuptorul cu Lemne (vezi impresii; în primăvară restaurantul a trecut printr-o renovare care i-a îmbunătățit considerabil aspectul) ne hotărâm să ieșim în natură, nu foarte departe de București, căutând liniște și la [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review