Solicitare CMR / BULGARIA - #LITORAL NORD

Traseu Cluj - Nisipurile de Aur

Trimisă în 21.06.21 17:45
autor zilutaUC [Turda]
» VIZUALIZĂRI: 3203

Imi poate da cineva informatii despre cel mai scurt traseu spre Nisipurile de Aur? ...

de unde iau si cat costa rovinieta? ... si alte taxe daca mai sunt.

Daca a fost cineva recent, poate imi spune cum e cu restrictiile de pandemie? (portul mastii etc.)

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 1000 E -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 17

Răspunsuri

Dragoș_MDAU57r[21.06.21 18:16]

Aș sugera traseul Turda - Sebeș - Pitesti - București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Șumen - Varna - Zl. Piasatsi.

O bună parte din traseu e pe autostradă, drumul relativ ok.

Rovinietă se cumpără fie online, fie de la orice benzinărie de la noi. Aia pentru Bulgaria, cam la fel: ro.vinetki.bg/buyvignette sau la benzinăriile mai de firmă, sau chiar după vamă.

Alte taxe nu sunt, cu excepția celei de pod (Giurgiu / Ruse).

Din păcate, în privința altor restricții sau limitări caracteristice luptei cu pandemia nu cunosc detalii, dar cu siguranță o mască purtată în locurile aglomerate și la interior nu a omorât pe nimeni; lipsa ei însă...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[21.06.21 18:23]

@ziluta:

Imi poate da cineva informatii despre cel mai scurt traseu spre Nisipurile de Aur?

Nu ştiu dacă traseul cel mai scurt este şi cel mai bun, cel mai rapid sau cel mai puţin aglomerat. Pentru că nu am fost la Cluj cam de multă vreme, nu-ţi voi recomanda un traseu Cluj Bucureşti, dar, dacă alegi să treci prin Bucureşti, de aici este simplu. Recomandarea mea ar fi Bucureşti - Giurgiu - Ruse - Shumen - Varna - Nisipuri. De la Shumen ai autostradă până la Varna, traversezi Varna prin centrul oraşului, iar la Catedrală faci stânga. Există suficiente indicatoare, astfel că nu ai cum să greşeşti.

de unde iau si cat costa rovinieta?

ROvinieta reprezeintă taxa pentru a circula pe drumuri naţionale pe teritoriul României. Se poate cumpăra online de pe diferite saituri sau din benzinării precum Mol sau Rompetrol. Preţul diferă în funcţie de perioada de valabilitate a rovinietei.

În cazul în care întrebarea ta se referă la vinieta bulgărească, cel mai simplu este să o cumperi online de pe saitul oficial bgtoll.bg, plătind cu orice fel de card. Saitul are versiune şi în limba română. Vinieta este disponibilă şi în vamă şi în benzinării, dar nu cred că merită timpul pierdut. Pentru un sejur de şase nopţi îţi este suficientă o vinietă de şapte zile care costă 15 BGN.

Ar mai fi taxa de pod de 15 lei de la Giurgiu la Ruse şi 2 euro sau 4 BGN la întoarcere.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

zilutaUCAUTOR SOL[21.06.21 18:35]

@Dragos: Multumesc.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[21.06.21 18:36]

@ziluta:

Daca a fost cineva recent, poate imi spune cum e cu restrictiile de pandemie? (portul mastii etc.)

Am fost în Bulgaria recent, dar nu foarte recent. Am petrecut Sărbătorile Pascale chiar în Nisiurile de Aur.

De atunci s-au relaxat foarte mult condiţiile de intrare în Bulgaria pentru români, precum şi condiţiile de intrare în România la întoarcerea din Bulgaria, nemaiexistând niciun fel de restricţii.

Portul măştii în spaţii deschise este obligatoriu doar în zonele aglomerate. Eu nu am purtat, staţiunea fiind aproape pustie la început de mai, foarte multe hoteluri fiind închise.

Este obligatorie purtarea măştii în spaţii închise gen magazine de orice fel.

Teoretic şi în interiorul hotelului, pe holuri, în lifturi etc. trebuie să porţi mască, dar prea puţini respectau regula.

Doar în restaurantul hotelului la care am fost cazată nu puteai intra fără mască şi primeai mănuşi de unică folosinţă pentru a-ţi lua de mâncare, dar fiecare hotel are propria politică referitoare la all inclusive. Un alt hotel la care am fost ulterior practica servirea asistată de către personal, iar turiştii umblau fără mască.

Tot teoretic nu este permis accesul în lift decât membrilor aceleiaşi familii, dar nu vrei să ştii cât m-am certat cu compatrioţii prea grăbiţi care încercau să dea buzna peste mine în lift.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

zilutaUCAUTOR SOL[21.06.21 18:53]

@nicole33: Am vazut ca ati fost in Bulgaria de multe ori. Imi puteti spune in ce moneda se plateste la hotel (merge in lei sau euro?)


Dragoș_MDAU57r[21.06.21 19:06]

@ziluta: în Bulgaria toate plățile se fac în moneda națională - leva.

La multe magazine, benzinării, cu siguranță și la hotel se poate plăti cu un card în lei sau orice altă valută - conversia se face automat la un curs foarte bun.

De asemenea, pentru cheltuielile de zi cu zi (dulciuri, suveniruri, distractii pentru cei mici etc.) recomand extragerea dintr-un bancomat a sumei necesare pentru acel sejur (o singură retragere, pentru minimizarea costurilor).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / BULGARIA26r[21.06.21 19:38]

@ziluta:

Imi puteti spune in ce moneda se plateste la hotel (merge in lei sau euro?)

Dacă vorbim de plata cazării, cea mai bună variantă este plata cu card bancar. Lei nu-ţi va primi nimeni la recepţie şi, cel mai probabil, nici euro. Te-ar îndruma spre ghişeul de schimb valutar existent în cadrul celor mai multe hoteluri.

Eu plătesc cu card oriunde este posibil: pentru carburant, la supermarket, la restaurant.

Pentru mărunţişuri şi cumpărături gen bazar ai nevoie de leva. Dacă ai nevoie de sume mai importante, cel mai avantajos este să retragi de la bancomat într-o singură tranzacţie, dar mare atenţie! la bulgari au apărut, ca şi la noi, nişte bancomate mai "hoaţe", pe care este bine să le eviţi; sunt albastre şi nu au însemnele niciunei bănci.

Pentru sume mici poţi schimba euro în leva la exchange-uri fără comision, inclusiv la recepţia hotelului, la un curs mai prost, dar diferenţele sunt nesemnificative la sume mici.

Schimbarea leilor în leva sau plata în lei este, de departe, cea mai dezavantajoasă variantă.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

KavarnapSR11r[21.06.21 20:03]

Am văzut că vi s-a recomandat o rută bună, pe A1 și apoi prin București și Giurgiu către Ruse. Nu știu la ce oră veți face drumul dar pentru a nu depinde de trafic vă recomand călduros să nu veniți prin București, iar o variantă foarte bună e un traseu pe care am observat că foarte multă lume îl folosește: venind dinspre Pitești se face ieșirea de pe autostrada A1 la Vânătorii Mici, apoi prin Clejani, Ghimpați și Giurgiu apoi revenire pe traseul propus de Dragoș mai sus.

Apoi legat de leva, indiferent de suma de care aveți nevoie acolo (chiar dacă include plata hotelului sau doar cheltuieli zilnice mărunte și cadouri), e bine să verificați condițiile în care obțineți leva de pe cardul în lei. Dacă aveți card în euro, probabil sfatul meu e inutil.

Dar dacă aveți card în lei, verificați cheltuielile și comisioanele și cursul pe care banca emitentă îl oferă.

Pentru că în cazul meu cursul final prin care obțin leva de pe card este extrem de nefavorabil. Iar în unele ocazii am cumpărat leva din România sau am cumpărat euro din România apoi în Bulgaria am schimbat la bănci euro în leva, și în ambele cazuri am ieșit mai bine decât dacă scoteam leva de pe cardul meu ING, care apropos, inclusiv pentru tranzacții are un curs extrem de defavorabil.

La Nisipuri am schimbat la sucursala unei bănci la curs bun, dar atenție însă, casele de schimb din hotel sau din stațiune de obicei nu sunt avantajoase iar multe practică șmecherii cu un curs fals!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

FlorrisPM7r[21.06.21 23:04]

Buna, tuturor. Astăzi m-am intors de la Nisipurile de aur si legat de portul măștii, afara, in spatii publice nu am văzut pe nimeni s-o poarte. In interior, cred ca fiecare hotel are politica lui.

Eu am stat la Grifid Encanto Beach, si in interior toată lumea trebuia sa poarte masca si in restaurant, cand iti luai mâncare, trebuia sa porti mănuși.

Bineînțeles ca mulți dintre romani fie uitau, fie nu voiau sa poarte dar li se atragea atenția, în mod repetat.

Cel putin in restaurant, erau angajati care umblau cu masti si mănuși si le dadeau celor care ignorau aceste aspecte, spunându-le ca trebuie sa le poarte (am văzut asta de multe ori, în 4 zile).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

webmaster45[22.06.21 06:12]

@Flr flr:

Eu am stat la Grifid Encanto Beach,

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


  • [10] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17135405540466 sec
    ecranul dvs: 1 x 1