ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2023
Cuplu
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul Complexului Turistic din Măgura

TIPĂREȘTE URM de aici

În vezi impresii, spuneam că am stat trei nopți în Pârscov, știam că nu sunt restaurante așa că stabilisem ca pentru masa zilei să mergem la Restaurantul Complexului Turistic din Măgura aflat la nici 10 minute de mers cu mașina, despre care citisem câteva din impresiile scrise pe AFA.

Măgura este o comună din județul Buzău formată din două sate, Ciuta și Măgura, cu peste 2.000 de locuitori, marea majoritate români ortodocși cunoscută prin „Biserica Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Ciuta” , „Tabăra de sculptură din anii 1970 – 1980 din Măgura” , mai sunt și altele de văzut, „Mănăstirea Ciolanu” și „Schitul Cetățuia” de pe dealurile învecinate.

Complexul Turistic, Hotel, Restaurant, Centru de Conferințe și Spa, este situat în Strada Mihai Viteazul, nr. 250 din Măgura buzoiană, are numerele de telefon +40 238 524 531, +40 728 307 289 și e-mailul hotel@complexmagura.ro. Este deschis zilnic între orele 8 și 23, ultima comandă la bucătărie se poate da la ora 22:30, la bar până la închiderea lui.

Despre Complex-Hotel a scris colega noastră @elenaadina, eu voi spune câteva cuvinte despre Restaurant. Funcționează într-o Sală mare, plăcută, cu mobilier din lemn, mese acoperite cu „fețe de masă – meniuri printate” și multă verdeață, sintetică, și o Terasă cu umbrele Heineken, mobilier de plastic dar verdeață naturală, fără „fețe de masă” , ni le-a adus un tânăr după ce ne-am așezat la o masă.

Meniul cuprinde de toate, Specialitățile casei, mâncăruri tradiționale Platouri și Pui țărănești sau Fasole sârbească, Ciorbe, de burtă, de fasole cu ciolan, Grătare și alte Preparate de pui, porc, vită, oaie și pește din care nu lipsesc cunoscuții Cârnați de Pleșcoi. Se prepară Garnituri pe bază de cartofi, ciuperci sau alte legume, specialitatea casei fiind Cartofii Măgura. Are și preparate dedicate, Produse de post cu ciuperci, fasole sau vinete și Menu-uri copii, cum este scris în Meniu, pe bază de pui și cartofi. Din Desert nu lipsesc Clătitele și Papanașii iar Băuturile cuprind toată gama de alcoolice și nonalcoolice, îmbuteliate sau nu.

Am mers la Restaurant de două ori. Prima dată era duminică și foarte aglomerat, am găsit greu o masă în Sală, am cerut, fără să mai studiem Meniul, o Ciorbă de burtă și o Apă minerală rămânând ca felul principal să-l comandăm după ce vedem Meniul. Comanda a sosit foarte repede dar când am continuat comanda tânăra noastră gazdă, drăguță și amabilă, ne-a spus că trebuie să așteptăm cel puțin o oră, așa că…. Fără să mai așteptăm Nota de plată am achitat cash puțin peste 29 de lei cât era costul și, cu scuze reciproce, am plecat, programul acelei zile fiind foarte încărcat. Nu am făcut nici măcar o poză, nici nu am deschis aparatul foto.

Am revenit a doua zi dar am rămas pe Terasa destul de liberă continuând comanda deschisă în ziua anterioară.

Am solicitat Tochitură de pui cu mămăliguță și Cârnați de casă Pleșcoi, doar eram la 15 kilometri de Pleșcoi, cu Cartofi Măgura. Ca de obicei, soțul a rămas să transmită comanda iar eu am mers prin restaurant pentru câteva poze. Sala era goală, era o zi frumoasă de septembrie și cei câțiva clienți rămăseseră, ca și noi, pe terasă.

Am revenit la masă, a sosit și mâncarea.

„Tochitura” , bucăți de piept și ficat de pui într-un sos dulce acrișor, cu brânză și mămăliguță a fost gustoasă, plăcută și suficientă pentru mine.

„Cârnații de Pleșcoi” au fost conform rețetei tradiționale: carnea de oaie, tocată cu barda, puternic condimentată cu usturoi și ardei, cimbru și busuioc, sare, umpluţi în membrane naturale de oaie (subţiri), afumaţi cu lemn de fag și uscați.

De ce sunt cunoscuți acești cârnați?? În primul rând pentru carnea fragedă datorată ierburilor crescute pe solurile sărate pe care pasc oile buzoiene, apoi modului de tocare și afumare preluat de la haiducii buzoieni din secolele trecute și a modului de codimentare cu ardei iute introdus de zarzavagii sârbi așezați spre sfârșitul secolului 18 în zona Buzăului.

Fripți pe gratar erau suculenți și fragezi, nu semănau cu cârnații tari ca niște bucăți de lemn pe care îi vedem în vitrine; nu mai mîncasem acești cârnați de nu știu câți ani, cred că zeci, iar acum doar i-am gustat. „Cartofii Măgura” erau cartofi fierți cu un piure de rucola, i-am gustat și eu, nu cred să fi mai mâncat piure de rocola.

Deși nu terminasem programul zilei, am stat mai mult pe Terasa însorită având ceva timp la dispoziție gândindu-mă la un dulce. Mă tentau niște „Papanași” dar am cerut Nota de plată, costul total de 65 de lei l-am achitat cu cardul, plusul cash. Cu mulțumiri reciproce am părăsit Terasa pentru a continua programul zilei.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 07.11.23 12:48:31
Validat / Publicat: 07.11.23 13:23:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA.

VIZUALIZĂRI: 1066 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Măgura, Jud. Buzău, Complexul Turistic, Restaurantul, Tochitură de pui cu mămăliguță
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

CATAAS
[08.11.23 11:42:05]
»

Mă bucur că mai funcționează acest complex și e la fel de Ok in continuare. Am fost cazați și am servit masa aici cu ani de zile în urmă, în drumul nostru spre mare. Avem amintiri frumoase din zona Buzăului!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[08.11.23 15:24:30]
»

@CATAAS: Este bun localul, gazda noastră de la pensiune ni l-a recomandat. Sâmbăta și duminica este plin. Se mănâncă bine acolo.

Mulțumesc frumos pentru ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
CATAAS, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Vulcanilor Noroioşi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064678907394409 sec
    ecranul dvs: 1 x 1