Politica si mâncarea!
LA DINESCU
POLITICĂ SI DELICATEȚURI
Inaugurat pe final de luna mai anul acesta, localul poetului Dinescu asociat cu un om de afaceri local promite sa aduca un suflu nou gastronomiei pitestene.
Localul este pozitionat central exact unde era fostul bar Vic arhicunoscut in urbea noastra. Programul este 12-23.00!
Decorul este pe model traditional romanesc, ospatarii sunt amabili si grijulii cu clientii, mancarea este gatita corect si cuprinde si unele preparate reinterpretate de poetul-bucatar Dinescu.
Pe terasa gasim cateva mese de 4 persoane care se pot uni la nevoie pentru grupuri mai maricele, interiorul cuprinde la fel: cateva mese generoase de 6-8 persoane.
Adresa localului este str Trivale nr, 6, peste drum gasiti si o parcare cu plata in caz ca va temeti ca nu veti gasi loc de parcare.
Am comandat: tocanita de vitel (foarte buna), sarmale de gasca fierte in vin (reteta preferata a lui Mihail Sadoveanu), ciulama de ciupercute, vin la pahar, sirop natural de muguri de brad. Nota de plata 125 lei. Din partea casei am primit o cinzeaca de tuica si un paharel de palinca. Bune toate! Hhââc!
Las pozele sa vorbeasca! Fiti tari, nu salivati! Mai bine rezervati …. o masa!
Trimis de indiralisa_26 in 30.05.19 14:21:57
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (indiralisa_26); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@indiralisa_26: Woo hâc oow! Frumos și bun, dar, cam piperată nota de plată!
De rest, arată minunat!
@indiralisa_26: Am tot zis sa ajung sa mănânc o pizdulice, sunt tare curioasă
Plăcintă cu mere și gutui fac și eu, e delicioasă.
Și eu fac sarmale din carne de curcan/cocoș/pui sau vită, niciodată din carne de porc. Iar dacă unii au probleme cu colonul in loc de orez pun “steluțe”, niște paste minuscule, evit orezul pentru a nu le face rău oamenilor.
Îmi place ca nu ai mâncat carne de porc Și eu aș fi făcut la fel.
Nimic nu e scump acolo, totul e mult mai ieftin decât in Italia, Austria, Germania...
Desigur ca e doar părerea mea
Sâ îți fie de bine!
@Zoazore: ???? simpatico! Da... cam piperată, dar din cauza pălincii cred ca am văzut doar doua cifre din trei! ???? multumesc pentru ecou!
@krisstinna: ????eu auzisem termenul dar nu știam exact anatomia lui “Ghiță“ așa ca am căutat pe net!
Placinta aceasta mere plus gutui sau / pere (eu adaug câteodată) este într-adevăr wow, si eu o prepar.
De sarmale ce sa mai zic... le ador..., de gătit le gătesc rar pentru ca mama si soacra sunt bucătărese experte si se întrec care sa le prepare si in acest caz le las pe ele in lumina reflectoarelor ????,
in privința prețurilor... pana la urma ai dreptate: in concedii in afara țării nu ne mai uitam la bani... ca deh suntem in vacanța si ne răsfățam.
Daca ai drum prin Pitesti poate treci si pe aici. Multumesc pentru ecou! Pupici!
@adrianaglogo: este nou nouț , eu voi reveni sa încerc si alte preparate ????
@indiralisa_26: am aflat din presa locala de acest restaurant dar înca nu l-am încercat. Descrierea preparatelor în meniu e haioasa, asa cum îl stim pe maestrul Dinescu din emisiunile TV, cum este atmosfera? ce tip de muzica se asculta, lautareasca veche asa ca la emisiunile tv facute la Cetate?
@Yolanda: un motiv in plus sa ne intalnim noi, afistii di Pitesti.
@adrianaglogo: de acord! Poate peste 3 saptamâni, vineri 9 sau sâmbata 10 august? dau o bere!
@Yolanda: Buunaaaaaa! Da, denumirile sunt haioase, chelnerii sunt draguti, de muzica am auzit ca ar fi live-uri dar nu pot confirma genul lor
@adrianaglogo: Da, eu pot veni vineri pe 09 august, dati de stire daca va organizati. In zilele de sambata sunt plecata. pupicei!
@indiralisa_26: si eu sunt libera pe 9 august. Hai sa scriem mesaje private celor din Piesti. Eu stiu asa: mprofeanu, lenti, marianaolaru, mihaela1961, costi, nasshu, mmierla, yolanda.
Daca mai stiti si pe altii, dati de stire.
@ALL Pitesti: Doamne, cat ma bucur! Mi-ati luminat ziua! Astept pozele voastre! Nu uitati de @artemisa24 si poate a ajuns @Bujie acasa. Vreau poze de la voi!
@adrianaglogo: eu nu stiu pe nimeni am doar numarul de tel al Yolandei care oricum citeste aici... aaaa si Yolanda sa o anunte pe artemisa ca are numarul ei.
@indiralisa_26: Am primit ceva " live" chiar ieri, pe 19.07 si este muzica pe care o auzeam si la emisiunile TV: cu tambale, acordeoane, versuri de demult cu apropouri... Suna bine!
Sper sa ne vedem pe 9 august!
Cele bune tuturor!
@Bujie: Da... am trecut și eu pe acolo intr-o seara și erau “liveuri “! Sigur, așteptăm sa ne cunoaștem! 09.08.2019!
@Bujie: Of, ce mă oftici! Eu când te-oi mai vedea?
Ia poftește tălică pe la capitală să bem o bere! Așa, ca-ntre petroloști și colegi!
@Zoazore: Ha-ha! In Bucuresti o sa tot vin in August (am ceva probleme personale) si o sa-mi fac timp, neaparat si pentru o bericioaica. Precis voi fi in Bucuresti pe 10 August! Prietenii stiu de ce!
O sa dau un semn...
Cele bune!
- Sep.2024 [Restaurant La Darius (ex Politică și delicatețuri)] La Darius, Tavernă Românească din Pitești — scris în 09.10.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant hotel Hanul Stejarului [Albota de Jos]] O experienta culinara deosebita — scris în 11.09.24 de MariA70 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Restaurant La Tuciuri] Restaurantul “La Tuciuri” din Pitești — scris în 14.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Restaurant La Tuciuri] O zi obisnuita la restaurant La Tuciuri — scris în 10.04.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Trattoria by Garden Pub] Restaurant Trattoria Garden Pub Pitesti — scris în 16.02.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Garden Pub] Restaurant GARDEN PUB Pitesti — scris în 01.11.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Garden Pub] Garden Pub din Pitești, după aproape 5 ani — scris în 15.10.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ