ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2024

Mai degrabă mulțumit
Mulțumit, mici obiecții

La Darius, Tavernă Românească din Pitești

TIPĂREȘTE

Duminică, 15 septembrie, cu ani în urmă început de an școlar, acum …, pe la prânz, sună telefonul, băiatul: „Mama ce faci? Sunteți liberi deseară?? Vă scot la o bere??” . „De ce nu?!?!” a fost răspunsul.

Așa că seara, pe la 20 ne-am întâlnit în patru, copiii, R și R, eu și soțul, la Restaurantul La Darius, la care mai fusesem când era Restaurantul „Politică și delicatețuri” by Dinescu, am avut acolo și o „Miniîntâlnire AFA Pitești” , vezi impresii, poate citește un AFA-ist și aranjează o întâlnire.

Restaurantul „La Darius” este situat central în Pitești, pe Strada Armand Călinescu, vecin cu Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, o biserică veche de aproape 150 de ani. De la primărie sunt circa 350 de metri, noi veneam de acasă de la circa 700 de metri.

Are pe FB, site, ladariustavernaromaneasca.ro. Se deschide zilnic la ora 9 și se închide la ora 22:30. Oferă în special mâncăruri românești tradiționale dar și mâncăruri europene.

Restaurantul a fost ales de copii, le vorbiseră de el niște prieteni, fiind preluat de curând, pe site-uri au rămas informații despre „delicatețurile lui Dinescu” .

Este amenajat într-o casă mai veche, are o Terasă închisă dar cu posibilități de ventilație, o Sală cu câteva mese și Barul cu de toate.

La restaurant ne-a întâmpinat un tânăr amabil și binevoitor care ne-a condus la masa rezervată de copiii care încă nu sosiseră.

Am primit Meniuri printate, au sosit și copiii, încă nu era ora 20.

Toți eram însetați așa că am comandat înainte de studiu ceva de băut. Noi, fetele am dorit Limonadă și Apă minerală, băieții Bere Stella Artois cu și fără alcool. Sosite rapid au fost gustate cu multă poftă, apoi am început studiul.

Pe prima pagină Mielul se prezintă La tavă sau Pastramă, Berbecuțul sub formă de Cotlete sau Pastramă iar Oaia La tuci cu usturoi. Urmează Vita ca Tigaie cu mușchiuleț la grătar sau ca Burger cu cartofi wedges și Vițelul în Gulaș, ca Muşchiuleţ de viţel la grătar sau Antricot la cuptor. Porcul oferă Coaste la cuptor și Ciolan confiat cu vărză călită, Şniţel sau Tochitură dobrogeană, Tocăniță cu legume.

Păsăretul este și el prezent: Burger, Șnițel sau Piept la grătar din Curcan, Tigaie picantă, Pui cu ciuperci şi smântână sau Şniţel de pui cu cartofi prăjiţi, „Degețele” , „Ficăţei Lionezi” și Aripioare pane din Pui. La Grill se rumenesc Cotlete sau mușchiuleț de porc, Piept sau pulpe de pui, Mici sau diferiți Cârnați. Lângă ele se pot pune Garnituri din cartofi, orez sau legume, Salate cu legume sau cu murături, salatele putând fi și Salate antreu cu pui, cu ton sau grecești. Nu lipsesc Pastele și nici Peștele la cuptor sau la grătar.

Darius pregătește Platouri de 2 sau 4 persoane cu cărnuri de porc, de pui, de berbecuț sau cu afumături, are și Specialități, soțului i-a plăcut cum sună Pârjoale moldovenești cu piure ardelenesc, iar ca Desert oferă Clătite, Papanași, Plăcintă și Înghețată.

Băuturile cuprind Răcoritoare, Apă plată sau minerală, Limonadă, Coca Cola cu toată gama ei, Bere cu sau fără alcool, la draft sau la sticle, Tării și diferite Vinuri

Studiul a fost profund, a trebuit să aprofundăm câteva capitole recomandate de tânărul nostru anfitrion, nu era disponibilă toată oferta. În final am comandat Şniţel de curcan pentru mine și Mușchiuleț de berbecuț pentru Raluca, Radu a dorit Coaste de porc la cuptor iar soțul Tochitură dobrogeană.

Am lăsat comesenii la masă și am mers prin restaurant pentru câteva poze, putând poza în voie, în restaurant fiind noi patru, tânărul care servea și uneori ajutorul, băiatul lui de 8 – 9 ani.

Am revenit la masă, venise și mâncarea însoțită de două carafe, una cu Țuică, alta cu Vișinată din partea casei. Nu au avut succes, doar am gustat vișinată, era făcută în casă, bună, tare. Mâncarea arăta bine și avea arome plăcute.

„Şniţelul de curcan” a fost crocant, rumenit și aromat, foarte bun, însoțitorul lui, „Piureul de cartofi” bun și cremos nu s-a ridicat la același nivel. Nu am gustat celelalte mâncăruri, spun și eu ce mi-au spus ceilalți. „Mușchiulețul de berbecuț” și „Cartofii prăjiţi” care-l însoțeau au fost buni, chiar foarte buni și bine pregătiți, la fel și „Coastele de porc la cuptor cu cartofi aurii și usturoi”. „Tochitură dobrogeană” avea mămăliguță, ou, brânză și smântână” și a fost plăcută.

Porțiile mari și ora de masă târzie, pentru mine chiar foarte târzie, ne-au făcut să renunțăm la desert deși inițial ne gândisem la două porții de „Papanași”.

Am mai stat de vorbă, băieții au mai băut câte o bere, și ne-am întrebat de ce era gol restaurantul, oferta lui, preț, calitate mâncare, servicii ni s-a părut bună. Poate era o zi de duminică și doritori mai puțini!?

Am solicitat Nota de plată care a venit în valoare de 268 lei, un cost bun pentru ce primisem, pe care a achitat-o băiatul cu cardul, la care a adăugat cash. Cu mulțumiri reciproce ne-am despărțit de tânărul noastru amfitrion și de ajutorul lui cu invitația lor de a mai veni „La Darius” și promisiunea noastră că vom reveni. Mergeți acolo și nu veți regreta!!

Trimis de mprofeanu in 09.10.24 10:53:46
Validat / Publicat: 09.10.24 13:12:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 504 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P13 Pitești, Restaurantul La Darius, Mușchiulețul de berbecuț cu Cartofi prăjiţi
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.10.24 13:11:51]

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Pitești și împrejurimi, PITEȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Zoazore
[09.10.24 13:49:44]

@mprofeanu:

am avut acolo și o „Miniîntâlnire AFA Pitești” , vezi impresii, poate citește un AFA-ist și aranjează o întâlnire.

O poti face si tu! Lanseaza invitatia pe sait sau pe grupul nostru de FB. Alegi ziua si ora, vezi cati se inscriu CU CONFIRMARE, faci rezervarea si gata! Atat! Fiecare isi va comanda si-si va plati. E foarte simplu!

soțului i-a plăcut cum sună Pârjoale moldovenești cu piure ardelenesc

Si tocmai de aceea a luat tochitura dobrogeana!

Da, portiile sunt marisoare spre mari la preturi decente, chiar cuminti.

Si localul arata bine! Curat, elegant, creeaza o atmosfera eleganta, intima si de relaxare.

Felicitari copiilor pentru initiativa, felicitari parintilor pentru participare.

Sa va fie de bine si sa repetati!

doinafil
[09.10.24 16:28:39]

Frumoasă inițiativa lui Radu de a-și invita părinții la o „băută” ! Și porțiile arată bine!

Vă felicit și vă trimit mulți pupici virtuali, deocamdată!

Pușcașu Marin
[09.10.24 19:32:44]

@mprofeanu: Întâlnirea cu copiii, de neprețuit. Pentru restul, există Mastercard sau Visa și cash-ul .

Farfuriile alea din P10 arată bine și se intuiește puțin și zâmbetul nurorii (sper că n-am încurcat borcanele ), ceea ce spune că și atmosfera era una frumoasă, de duminică seară, în familie.

Mi-au plăcut citatele de pe fiecare pagină a meniului. Unele sunt chiar foarte reușite.

Sănătate multă și să nu ratați nicio ocazie ca asta.

[09.10.24 21:48:08]

@Zoazore: Acum citind ecoul tău mi-am dat seama de mixul regional legat de meniuri!?

Se poate face o întrebare pe grup de o întâlnire, a mai încercat Eugenia și ne-am întâlnit doar trei familii primăvara trecută. A venit și Costi cu soția și atât....

Mulțumesc pentru ecou și pentru urări! Cu drag, Zo!

[09.10.24 21:53:10]

@doinafil: Radu are astfel de inițiative, am mai fost și în alte locuri despre care am scris pe AFA. La unele localuri am mers de mai multe ori.

Mulțumesc frumos, Doina pentru ecou! Aceiași "pupici" îți întorc!

[09.10.24 21:55:40]

@Pușcașu Marin: Mulțumesc frumos pentru ecou și pentru urări! Nu ai încurcat borcanele decât foarte puțin. Dau din casă, este prietena băiatului meu de 15 ani. Stau împreună de 11 ani dar nu consideră căsătoria ceva important.

Și mie mi-au plăcut citatele!

nicole33
[09.10.24 22:33:25]

@mprofeanu:

O recomandare interesantă, de reţinut!

Mai rar găseşti mâncare tradiţională românească, restaurantele parcă întrecându-se în a promova bucătării cât mai exotice.

Cred că şi eu aş fi ales la fel ca Raluca . Mă refer la felul de mâncare comandat, desigur

Mâncarea arată bine, porţiile par îndestulătoare, servirea bună, preţurile rezonabile. Şi totuşi de ce era restaurantul atât de pustiu? Nu cumva feciorul a vrut să vă surprindă cu o aroganţă rezervând nu doar masa la care aţi stat, ci întregul restaurant doar pentru voi?

Să vă fie de bine!

[09.10.24 23:06:34]

@nicole33: Și noi ne-am mirat când am văzut că suntem singuri în tot localul. Am mai trecut pe acolo în alte zile, este pe strada ce duce spre pădurea Trivale și erau consumatori. Astfel de senzație nu am mai trăit!

Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

nicole33
[09.10.24 23:31:56]

@mprofeanu:

Astfel de senzație nu am mai trăit!

Mi se pare super!

Este amenajat într-o casă mai veche, are o Terasă închisă dar cu posibilități de ventilație, o Sală cu câteva mese și Barul cu de toate.

Uitasem să te întreb. Terasa închisă despre care vorbeşti bănuiesc eu că este cea din pozele P04-P06. Mă interesa dacă acolo este permis fumatul, dacă tot există posibilitatea unei ventilări corespunzătoare. Pe mese nu am văzut să fie scrumiere, de aceea întreb

[11.10.24 12:37:41]

@nicole33: Se putea fuma sigur! Erau scrumiere la unele mese dar nu le-am prins eu în poze. Am două grupulețe de prietene și la fiecare grup este o fumătoare, căutăm terase mai protejate, mă refer la timpul nefavorabil... unde se fumează.

3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Pușcașu Marin, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Pitești și împrejurimi:

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065101861953735 sec