BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O zi obisnuita la restaurant La Tuciuri
Restaurantul “La Tuciuri”
Str Primaverii 11, Pitesti
O zi frumoasa de primavara, e Pastele catolic azi 31 martie 2024, anul acesta e o mare diferenta între cele doua mari sarbatori catolic si ortodox ce pica pe 5 mai, si cum dragul meu partener e catolic am zis sa îi prezint un restaurant cu preparate traditionale românesti… am cam luat la rând restaurantele din Pitesti pentru a vedea unde se manânca mai bine, unde sunt preturi acceptabile si servirea frumoasa. Concluzia de pâna acum este ca personalul tânar se adapteaza, este amabil si peste tot preturile au urcat simtitor, o bucatica de pâine 4 lei, sau un alt exemplu de zgârcenie si de scos profit: o portie de pâine adica 2 felii subtiri taiate în doua ca sa para mai multe, o sticla de apa plata de 75 cl taxata 18 lei! , adica accesoriile de la masa costa aproape cât felul principal…
Voiam sa mâncam carne de miel dar nu am gasit decât pastrama de oaie care nu e pe gustul nostru, prea sarat si cam tare. Am ajuns la ora prânzului, în jur de 12.30, erau doar câteva persoane dar in 30 de minute s-au ocupat toate mesele spre mirarea mea.
Cladirea principala pe care eu o stiam mai de demult avea o terasa, dar în acest moment era închisa fiind în renovare, e cladirea cu doi stâlpi din lemn la poarta de intrare si decorati ca niste totemuri. Alaturi e o alta casa veche amenajata în stil traditional cu camerele decorate cu carpete pe pereti, bârne din lemn pe tavan, masti populare, funii de usturoi, scaune din lemn masiv si cu spatar înalt ce se termina cu o figura desenata/pirogravata si pictata a unui voievod român. La masa noastra am avut parte de figura lui Vlad Tepes si a lui Mihai Viteazul, cam nereusite desenele.
Cum am intrat am si fost intrebati ce masa dorim, câte locuri, de catre un tânar cu camasa neagra si veston negru cu motive populare. L-am întrebat daca e o tinuta de haiduc, a zâmbit si ne-a spus ca înainte aveau camesi albe cu motive populare care se murdareau repede si au trebuit sa renunte la ele. Unele ii atârna pe pereti acum… Restaurantul pastreaza împartirea pe camere initiala, au fost scoase usile, se intra si se urca câteva trepte, în holul înalt e o masa solida de lemn cu urme de scoarta (aici am ales eu sa stam), si urmeaza câte o încapere pe stânga si pe dreapta. În încaperea din dreapta e barul si iesirea spre un mic hol unde o scara urca spre alte încaperi, nu stiu cum arata ca nu le-am vizitat, si o alta scara coboara spre grupul sanitar comun si crama restaurantului. Încaperea cramei e lunga cu tavanul în arcade din caramida, cu mese frumos aranjate, si aici predomina motivele populare prin stergare si ceramic etalate pe pereti si rafturi.
Alaturi e baia moderna si curata.
Am revenit la masa si am început sa studiez meniul, se poate scana si cartea de vizita de pe masa pentru meniu si apoi sa urmezi pasii indicati: vezi meniul, cheama ospatarul, cere nota si scrie un review, e abecedarul pentru începatori… preturile au fost modificate cu carioca… în sus.
Restaurantul este cunoscut pentru preparatele pregatite la tuci, stiti voi ca au un alt gust.
Preparatele la tuci: carne la garnita cu cartofi taranesti si muraturi 50 lei, ciolan cu fasole si varza murata 52 lei, sarmalute din carne de porc cu mamaliguta si smântâna 32 lei, pomana porcului ca la Bucovina 45 lei sau la jar: pastrami de berbecut 48 lei doar 250 g, cotlet de porc 28 lei, ceafa 26 lei sau o cumetrie la tigaie intre ceafa de porc afumata, coaste de porc si carnati cu varza murata nu ne-au atras deloc fiind feluri de mâncare grele ce se cer stinse cu muraturi multe si nexium la greu dar nici ce am ales noi pâna la urma nu a fost prea breaz: coaste de porc cu cartofi taranesti 58 lei si muschiulet de porc în sos de vin cu piure aromat dar cerut fara arome fiind vorba de condimente gen knorr.
Coastele si muschiuletul le-am stropit cu niste vin rosu de Recas bun si apa plata cea scumpa. Desertul, fiind clasic adica papanasi sau clatite cu gem, l-am sarit preferând niste prajituri de la Cofetaria Alexandrei. De Nexium tot nu am scapat nici unul… concluzia la final a fost ca mâncarea e gustoasa dar cam grasa!!
Restaurantul îl gasiti relativ usor, strada Primaverii e scurta doar o derivatie din strada Egalitatii daca vii dinspre centru sau din bulevardul Eroilor. In apropiere se gaseste Muzeul Judetean, Parcul 1907, Observatorul astronomic, Muzeul Sporturilor.
Servirea buna, ambient placut, muzica a fost în surdina.
Daca îl recomand? Sigur ca da, mai ales gurmanzilor cu stomac bun!
Trimis de Yolanda in 10.04.24 09:58:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Să vă fie de bine!
Restaurantul se vrea unul tipic românesc cu decorurile lui! Din păcate acestea nu-mi par deloc reușite! În general nu-mi place pictura naivă, sau - în cazul de față - sculptura în lemn, pe care o găsesc aici, „La Tuciuri” , la fel de naivă!
Văd că „se poartă” denumirile care atrag românii. La „2 Mai” , pe litoralul nostru, anii trecuți era un restaurant care se chema „La ceaune” , dar de anul trecut nu mai este, se pare că nu le-a plăcut turiștilor!
Nici noi nu (mai) agreăm mâncarea grasă, a trecut vremea tinereții, când o savuram! Porțiile voastre arată bine, și nici nu par a fi gătite cu multă grăsime, însă
”o portie de pâine adica 2 felii subtiri taiate în doua ca sa para mai multe, o sticla de apa plata de 75 cl taxata 18 lei!
este mult prea mult cu cât ați fost taxați, față de ceafa de porc - de ex. - care costă 26 de lei!
Daaaar, odată în an este Paștele Catolic
Felicitări pentru articol!... și... mulți
@doinafil: multumesc pentru vizita si ecou.
In Franta e obligatoriu sa ti se aduca la masa o sticla de apa (de la robinet!) rece, gratis. Se chinuie si parlamentarii nostri sa adopte o 'lege" care sa oblige restaurantele românesti sa ofere o sticla cu apa de la robinet clientilor. Peste un an, doi, poate...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 [Restaurant La Darius (ex Politică și delicatețuri)] La Darius, Tavernă Românească din Pitești — scris în 09.10.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant hotel Hanul Stejarului [Albota de Jos]] O experienta culinara deosebita — scris în 11.09.24 de MariA70 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Restaurant La Tuciuri] Restaurantul “La Tuciuri” din Pitești — scris în 14.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Trattoria by Garden Pub] Restaurant Trattoria Garden Pub Pitesti — scris în 16.02.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Garden Pub] Restaurant GARDEN PUB Pitesti — scris în 01.11.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Garden Pub] Garden Pub din Pitești, după aproape 5 ani — scris în 15.10.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Casa Argeșeană Tradițional] Restaurantul Casa Argeșeană din Pitești — scris în 24.09.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ