EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
New House, casă nouă, într-o clădire veche, un restaurant și o alegere inspirată pentru Curtea de Argeș!
Cum adică acest titlu, nou, vechi, ce vreau să spun?
Restaurantul New House, despre care vă voi povesti eu acum, se află într-o clădire care în 2010, la momentul achiziției avea deja 98 de ani. Au urmat lucrări de renovare, de consolidare și de extindere a spațiului, încercând să se păstreze arhitectura sa inițială. Chiar din meniu, care are o poveste la început, aflăm că s-a păstrat cărămida inițială, ba chiar s-au mai adăugat încă altele, din demolarea unei case și mai vechi, de 111 ani. Până și parchetul are peste 50 de ani. Totul a fost astfel creat și gândit pentru a menține o notă de autenticitate, de a îmbina valoarea istorică cu modernismul, rezultând ceva plăcut, confortabil, ce mai, un ambient cald și plăcut!
Și vreau să spun că le-a reușit din plin acest lucru, deoarece în timpul plimbărilor noastre de zi cu zi prin oraș, am găsit-o cea mai „accesată” și asta probabil deja spune multe!
Adresa:
B-dul Basarabilor, nr. 32, Curtea de Argeș
https://www.restaurantnewhouse.ro/
Program:
Zilnic- 08.00-24.00
New House se află chiar pe strada principală, la cca 500 metri de Mânăstirea Curtea de Argeș și un pic mai mult până la Biserica Domnească, aproape, aproape la jumătatea distanței. Practic nu ai cum să n-o găsești, deoarece acum vara, are o terasă foarte frumoasă în față, la stradă și atmosfera te îndeamnă cu adevărat să-i calci pragul.
Așa am făcut și noi încă din prima seară și pentru că ne-a plăcut foarte tare, absolut tot, servire, atmosferă, muzica în surdină, dar mai ales preparatele, nu am mai dorit să încercăm în altă parte, având în fiecare seară ocazia să constatăm că nu greșeam cu nimic prin alegerea făcută.
Fiind deschis de dimineață, se poate lua și micul dejun, prânzul sau cina, dar din ce am văzut mai ales seara era multă lume, ziua mai slăbuț.
Dacă veți răsfoi meniul, puteți constata o varietate mare de produse, începând cu aperitive, salate, startere, ciorbe, supe cremă, gustări reci, gustări calde, feluri principale-fripturi, grill, tocănițe, paste, pizza, mâncare tradițională, pește, fructe de mare, deserturi, băuturi și sucuri, înghețată, cam tot ce vă doriți.
Și așa cum am citit și pe site-ul lor:
„Dacă bucatarii noștri ar prepara toate rețetele pe care le cunosc, atunci meniul nostru ar fi o mică carte de telefon. Însă, noi am ales să facem doar câteva dintre cele mai delicioase rețete ce trebuiesc neapărat gustate când veniți in vizită.”
Vreau să vă spun că în fiecare seară și noi am luat mereu altceva, dar de fiecare dată am fost plăcut surprinși de gustul excelent și calitatea preparatelor pregătite.
Pentru că era destul de cald seara, stăteam pe terasă, sunt destul de multe mese, la interior sala este mai mică, o capacitate de doar 30 de persoane, după cum ne-a spus chiar băiatul care ne-a servit.
Terasa este acoperită, putând fi și descoperită ziua pe vreme frumoasă, pe laterale pot fi închise cu folii, pe modelul tavernelor grecești, ba chiar ne simțeam puțin cam pe acolo, parcă, parcă așteptam să ne salute cineva cu Kalispera!
Personalul a fost mereu amabil, dornic să ajute cu sfaturi sau indicații, ba chiar au sugerat să ne dea la pachet în zilele când nu făceam față la porțiile mai mult decât generoase.
Prețurile sunt destul de bunicele, acum depinde mult și de ce vreți să serviți, fructe de mare, scoici Saint-Jacques, rață, sau vită au întotdeauna prețuri piperate, aici sau oriunde în altă parte.
Dar să vă spun cam ce am mâncat noi în cele șase seri când am fost acolo.
Pentru prima zi eu am luat tigaie de pui cu legume, iar soțul meu mușchiuleț de porc cu sos de piper roșu. Am luat vinul casei, roșu demisec, apă minerală și tărie niște metaxa, că doar ne amintea de Grecia, nu?
Vreau să vă spun că modelul de prezentare, plating-ul este excepțional.
La prima vedere ne-a dat pe spate, de fiecare dată. Apoi gustul, desăvârșit, indiferent de preparat, seară de seară.
A doua seară am comandat piept de pui- rulouri umplute cu spanac, mozarella, roșii uscate și cartofi wedges, care arătau într-un mare fel, iar soțul din dotare, piept de curcan cu sos de citrice. La sfatul fetei de ne servea, nu a luat garnitură, făcând cartofii pe din două și așa dovedindu-i greu... Seara următoare eu am mers pe penne carbonara, foarte bune și multe, din care am luat și la pachet, iar el a comandat tigaie de porc cu legume.
Ca să mai schimbăm, în seara a patra, am comandat cașcaval pane cu cartofi wedges, el-ficăței cu sos de vin și usturoi, cartofi prăjiți și am împărțit o salată mare de varză albă cu morcovi.
În seara cu numărul cinci, am poftit la gujoane de pui cu sos tzatziki, cu orez sălbatic, iar domnul meu, mușchiuleț de porc cu sos brun spaniol și ciuperci și cartofi cu rozmarin.
Pentru ultima seară eu m-am delectat cu Camembert pane cu sos de fructe de pădure, care arăta demențial, iar pe deasupra mai avea și un gust senzațional, curcubeu în cerul gurii, alături de niște cartofi copți. Soțul meu a mers din nou pe porc-mușchiuleț de porc asiatic, cu orez și legume.
Absolut tot ce am mâncat a fost delicios, bucătarul merită cu prisosință toate laudele, pentru noi a fost ce trebuia, ne-am simțit și am mâncat bine.
Am fost și în interior, toaletele sunt foarte curate, totul e bine aranjat, frumos decorat, noi am fost foarte mulțumiți.
Se poate plăti și cash și cu cardul. Despre prețurile preparatelor o să vă faceți o idee din poze, sau puteți consulta meniul și prețurile chiar pe site-ul lor. Noi am plătit între 90-120 lei în fiecare seară.
Dacă aveți drum prin zonă și căutați ceva bun și gustos de mâncare nu ezitați să intrați la casa nouă-New House-într-o clădire veche, recomand cu mare drag!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Strada principală este foarte frumoasă, plină de verdeață și flori, însă acum este în lucru-este singurul motiv pentru care nota nu e maximă.
Trimis de maryka in 11.06.22 21:05:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CURTEA DE ARGEŞ.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@maryka: Într-adevăr, noua şi vechea casă din Curtea de Argeş, care găzduieşte acest restaurant, este ceva deosebit. Dar, nu numai stabilimentul, ci şi oferta largă de preparate, modul de prezentare al mâncărurilor, fiindcă tot ce am văzut la tine în fotografii arată într-un fel anume, mai mult decât apetisant. Şi nici preţurile nu sunt de speriat, ceea ce înseamnă că merită, atunci când te afli în oraş, să te opreşti aici la masă. Per total, din ceea ce am citit şi privit în poze, mi se pare un local cu stil şi rafinament, numai bun de trecut pe lista de vizitat.
Te pup! Toate cele bune! Zbor uşor!
@irinad:
Mulțumesc Nadina! Să știi că într-adevăr merită, cu atât mai mult cu cât la câțiva pași de New House era un alt restaurant, tot pe modelul tavernelor grecești, care se numea Mica Kalamata-da, cu specific grecesc! E adevărat, mult mai mic, dar cumva nu ne-a atras așa de tare ca aici. În plus ne-a plăcut foarte tare mâncarea, tot ce am mâncat a fost delicios, așa că nu am dorit schimbare.
Cu siguranță este un local de luat în seamă, de sunteți prin zonă.
Și eu te pup cu drag! Mersi pentru urări, știi cum se spune, numai mâine nu-i poimâine!
@maryka: Nu am sa mai comentez pentru ca am inghitit in sec la greu, minunat totul, felicitari, votat cu mare drag.
@maryka: Pentru ca ieri ne-am vanturat prin zona cu niste treburi, am zis sa vedem si noi cum este restaurantul "New House". Am vrut sa luam cate o ciorba de vacuta, dar nu aveau, asa ca am luat cate una de perisoare, o apa, o bere fara alcool si niste espresso dublu. Ciorbele au fost excelente, cafelele la fel, servirea rapida, chelnerita amabila. O ciorba este 14 lei (cea de vacuta este 15 lei) si cel doua ciorbe au costat cam cat cele doua cafele (28 lei vs. 26 lei), iar apa aproape cat berea. Astea sunt curiozitatile romanesti...
In concluzie, confirm ca este un restaurant bun, cu preturi "ca pe vremuri".
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 [Restaurant No Comment (La Urmuz)] "La Urmuz", o experienta culinara si literala — scris în 18.04.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Bistro Subcarpați Hotel] Love the Taste – Bistro Subcarpaţi, Curtea de Argeş — scris în 29.02.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant New House] Am mâncat româneşte de ziua României la New House în Curtea de Argeş — scris în 12.02.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Șura lui Ilea] Ca la mama acasă! — scris în 22.10.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2022 [Bistro Subcarpați Hotel] Bistro Subcarpați Hotel, Curtea de Argeș, o variantă excelentă și pentru servit masa! — scris în 30.07.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Feb.2022 [Restaurant Curtea Veche] Restaurantul Curtea Veche - Curtea de Arges — scris în 18.03.22 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Restaurant La Costică] La Costică — scris în 30.11.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ