ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.06.2025
PREȚ 440 lei
Raport PREȚ/CALITATE:

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:

Dăm RESET la starea de bine!

TIPĂREȘTE

17 mai 2025

Da, știu, am ceva restanțe și încerc să le acopăr. Doar că austriecii mei nu mă prea lasă să respir în voie. Urmează IAR restructurări! Dar voi învinge și de data asta! SPER!

Ca să mai scurtez lista restanțelor, vă voi povesti despre Reset Irish Pub

Cum am ajuns acolo?

Eu nu mai am rude notabile în România. Doar niște unchi și mătuși nonagenari/e. Verii mei sunt în diverse locuri din lume. Câteodata, când vin acasa, mai trec și pe la mine. Acum a venit verișoara mea din Germania, Florina,  cu soțul Alexandru.

Și s-au gândit ei, după ce au fost musafirii mei, să se revanșeze. Așa că sâmbătă, 17 mai, am ajuns acolo.

Adresă: Calea Călărașilor Nr. 51, Bl. 104, Parter (vis-a-vis de Tribunalul Brăila)

Număr de telefon: 0239 666 666

Meniu: restaurant-reset.ro

Cu ocazia asta am văzut că au și pensiune. Aproape de mine, lângă parcul Monument.

Am intrat putin pe pagina lor și m-au făcut curioasă :

Câți oaspeți, câtă mâncare, câte farfurii, atâtea povești are și Brăila…

Stimabile domnișoare, doamne, onorați cavaleri și domni însetați de nesfârșite călătorii, constatăm că în jurul numelui Reset s-au gustat multe povești care merită descoperite. Toate răspunsurile la curiozitățile dumneavoastră le veți simți direct pe papilele gustative, care vă vor delecta întru totul cu o muzică aparte: de preparate autentice și cultură. Brăila, așezare misterioasă care a exprimat profunde transformări de-a lungul timpului, golește pahare adânci de istorie cosmopolită.

Un adevărat Europolis la porțile orientului, Brăila a tăcut când a vrut și a clădit cele mai frumoase colțuri de istorie. Unul dintre cele mai vechi orașe din țară, Brăila a vădit civilizații din toate colțurile lumii iar la final de secol XX, a fost cel mai mare port de la Dunăre. Simetriile străzilor și arhitectura libertină, spectaculoasă și instinctivă au transformat orașul într-unul copertat cu povești de necrezut. Toată splendoarea orașului Brăila din secolul XX s-a înfăptuit datorită civilizațiilor străine care au poposit pe meleagurile noastre, printre care amintim de greci, unguri, bulgari, izraeliți, turci, ruși, germani, austrieci, italieni, sârbi, macedoneni, ruși, elvețieni, albanezi, rromi, englezi și francezi. În acea perioadă de demult, portul Brăila reprezenta toată bunăstarea care cultiva valoarea și prestigiul zonei.

Din Port și până în zona Călărașilor, unde ne poziționăm noi nu este distanță lungă și era imposibil să nu vă povestim de parfumul locului. Călătorind prin Brăila, când urcați de la Faleza Dunării și ajungeți la tribunal, veți poposi direct la Restaurant Reset Irish_Pub. Cum mai mergeți o bucată de vreme, drept în față pe stânga va fi Primăria Brăila și în dreapta, Bulevardul Independenței și Restaurant Scuar by Reset, tot locația noastră, dar povestim pe îndelete dacă rămâneți în poveste. Cu o experiență de peste 10 ani pe piața brăileană, brandul Reset este recunoscut printre consumatori pentru calitatea serviciilor de calitate înaltă şi profesionalismul de care dă dovadă. În prezent, deținem 3 locații, o pensiune cu spațiu de cazare, organizări de evenimente şi două restaurante situate în inima Brăilei.

Pentru ca povestea Reset să fie completă și să o putem scrie, este nevoie de oameni, de dumneavoastră. Motiv pentru care vă invităm să punem împreună zâmbete pe buze și papile. Dacă vinul e balsam, să-l bem împreună, dar întâi sunați și hai să ne descoperiți!

Va urma și o să vă placă…

Am ajuns acolo pe la 12:30. Deși ora prânzului, nu era prea multă lume.

Eu mai fusesem aici, dar n-am fost lăsată să fac poze, așa că nu am scris.

De data asta, ori i-am păcălit eu, ori s-au făcut ei că nu mă văd, am reușit să fur câteva cadre pentru voi.

Sala principală, mai degrabă salon, este mare și elegantă. Aș descrie-o ca fiind sobru-elegant. Impune ținută mai… cocktail măcar. Atmosfera este mai… altfel! Te îndeamnă la vorbă șoptită, la decență în gesture și cuvinte.

Cum zicea Ștefan, aici este locul bun de adus șeful și soacra. Impresionează!

Restaurantul mai are și două terase: una acoperită și închisă, numai bună pentru ploile care ne-au scăldat, și una de vară, cu umbrele mari. Ambele complet funcționale pentru vicioșii care sunt eu.

Și pentru că nu eram aici doar să admir locul, o doamnă perfect instruită s-a apropiat de masa noastră să ne ia comanda.

Eu și Alexandru, cum mi se pare normal, am început cu căte o bere Stella Artois la halbă. Vară-mea a vrut ceai de mentă (nu recunoaște, dar eu cred că e sectantă! =))  )

Apoi un platou aperitiv cu salată de vinete, cu roșii, brânză, măsline, ceapă roșie și focaccia cu usturoi, care a venit fierbinte.

Ca fel principal, Florina a vrut șalău Meuniere cu legume la grătar, Alex a ales o pizza imensă, cu șuncă și ciuperci și eu am ales Scalopi con funghi adica un imens cotlet de porc cu sos de ciuperci și cartofi copți.

N-am scăpat așa ușor, fiindcă Alex a poftit și desert. Lava cake cu înghețată Malaga (stafide și rom), dar și câte o cafea caraibiană, cu rom. Pentru digestie. Și aici, Florina a luat ceai de mușețel. Că așa a citit ea pe net că e bine! Pfff… ce de timp au unii!

Bucatele au sosit pe rând, doamna supraveghind discret când să-și facă apariția. Totul foarte gustos, dar mie, porțiile mi s-au părut imense. Așa că jumătate din porția mea am avut-o la pachet.

Ei, culmea, au terminat tot din farfurii, ca niște copii cuminți!

Am mâncat tihnit, fără grabă, am și povestit mult și multe (Florina este cu două saptamani mai mica decât mine, iar Alex cu un an mai mare, deci am avut multe subiecte commune).

Cu râs, cu glume, cu povești, vremea a trecut și s-a făcut ora 14:30.

Alex a cerut nota și a plătit cu cardul. Prețurile nu mi se par mari comparative cu porțiile și gustul din farfurie.

Cum ne cam rostogoleam, tot Alex, barbatul din casă, a comandat un taxi.

Deși a plouat, a fost o ieșire reușită.

Recomand Reset Irish Pub. Nu doar pentru șefi și soacre. Pentru tihnă, bucurie, bun gust, servicii.

Trimis de Zoazore in 01.06.25 21:14:32
Validat / Publicat: 01.06.25 21:45:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.

VIZUALIZĂRI: 163 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P18 Lava cake cu Malaga
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

4 ecouri scrise, până acum

ZoazoreAUTOR REVIEW
[02.06.25 07:56:36]

@Flaviu:

Apropo, eu credeam că soacra se duce la food court, în mall. 🙂

Pentru început, până devine soacră oficial și încă odată după, trebuie impresionată! Trebuie cumva să-i adormi vigilența, să o faci să creadă că woow, ce viață de lux va avea odrasla lăngă cineva ca tine! Ăsta este un sfat de la un bărbat!

Apoi, o poți duce și la shaorma cu de toate, daca vrei!

Mulțumesc pentru vizită, ecou și aprecieri!

nicole33
[02.06.25 22:26:00]

@Zoazore:

Să vă fie de bine şi să vă mai RESET-aţi!

Totul foarte gustos, dar mie, porțiile mi s-au părut imense. Așa ca jumătate din porția mea am avut-o la pachet.

Te cred că au fost gustoase toate cele comandate, arată şi foarte bine, însă, în opinia mea, porţiile au fost absolut normale, nu imense, dar nici să te ridici flămând de la masă. Dacă tu doar ciuguleşti, asta nu înseamnă că toţi fac la fel.

Mi-a plăcut vulcanul tău de ciocolată. Eu aş fi ales îngheţata de vanilie. Se potriveşte mai bine şi e perfectă dacă nu ai alergii

Sectantă sau nu, oricum mi se pare stupid să dai pe un ceai medicinal mai mult ca pe o bere, dar... fiecare cu preferinţele lui.

Prețurile nu mi se par mari comparative cu porțiile și gustul din farfurie.

Deh... nici Brăila nu mai este aşa ieftină. Important este că v-aţi simţit bine depănând amintiri.

Eu tot nu am înţeles unde aţi stat: în interior sau pe terasa acoperită?

ZoazoreAUTOR REVIEW
[02.06.25 22:52:54]

@nicole33:

A fost foarte bun vulcanul, intr-adevar. Doar ca eu sunt alergica la vanilie si cu Malaga a fost perfect

Nu e problema mea cat a costat ceaiul ei. Asta a vrut, asta a baut! Avantaj, vizibil, noi doi.

Eu tot nu am înţeles unde aţi stat: în interior sau pe terasa acoperită?

In interior. Pe terasa am stat doar eu, sa fumez!

2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Flaviu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brăila și împrejurimi: