RĂU
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am mâncat pește sau o piramida de cartofi prajiți?
Cherhanaua Pestele Dunarii Braila
Si am aterizat noi la Braila de Sfinta Maria trecând pe marele pod « Golden Gate » de România. Inițial am vrut sa trecem cu bacul Dunarea dar s-a desființat de când acest pod s-a dat în folosința. Se faceau lucrari pe pod pe sensul de intrare în oras, se reasfalta încă o data, motive? asfalt de calitate slaba, trafic greu, temperaturi ridicate etc.
Am recuperat-o pe Zozo de la intrarea în oraș, a venit cu taxiul sa ne întâmpine si directia faleza unde aveau loc festivitați si defilare de nave pe Dunare cu ocazia Zilei Marinei române. Locurile bune de vazut erau déjà ocupate, am mers pâna în dreptul navei Dîmbovița ancorata la mal si în care aveau acces doar aleșii locali, intrarea era pazita de jandarmi! Pe fluviu treceau diferite ambarcațiuni, se simulau diverse acțiuni de lupta, se trăgea cu tunul, zgomot puternic și fum alb, acțiunea se petrecea când treceau prin fata navei Dîmbovița de unde priveau tovarașii… sincer, nu mi-a prea placut, aveam așa un sentiment de déjà-vu…
Plecăm la plimbare pe faleza, ieșim pe strada Danubiului în dreptul unei cladiri înalte cu 6 etaje, aflată într-un proces lent si sigur de degradare, e vorba de Moara Violatos construită în 1898 de către celebrul inginer Anghel Saligny la cererea unui grec bogat. Putin mai departe este locul căutat si anume Cherhanaua Pestele Dunarii pentru a lua prânzul. Am ajuns în jur de 11.30, restaurantul nu era aglomerat deloc doar câtiva clienti, eram cam obositi si nedormiti (insomnia bat-o vina!).
Programul: luni închis; de marti pâna vineri deschis de la ora 11-20 si sâmbata si duminica este deschis între orele 11-23.30.
Am început cu doua beri la draft si o limonada cu menta pentru sofer, era tare cald si berea rece, a mângâiat sufletul. Am tot rasfoit meniul pentru a ne hotarî ce sa luam, predomina pestele, astfel ca aperitivele, salatele, platourile, ciorbele (bors, storceag de nisetru), pastele, pestele prajit, saramura se bazau pe peste, icre si fructe de mare, pai altfel cum eram doar la o cherhana. Preturile sunt maricele desi Zozo a zis ca aici se manânca bine la un pret decent. Doar ca între timp, mai précis de anul trecut s-a schimbat proprietarul care a impus preturi mai mari actualizate cu inflatia si cresterile de preturi pentru alimente si a scazut calitatea si cantitatea, asta aveam sa constatam când ne-au fost aduse farfuriile cu mâncare. Si la final ni s-a impus bacsisul rotunjit ca suma pe nota de plata.
Ne hotarâm la :o porție de fish and chips (file de salau) si sos de usturoi 48 lei si doua porții de frigarui cherhana (somn, creveti, cartofi prajiti) si sos de usturoi 55 lei portia.
Pâna sa vina mâncarea am mers la grupul sanitar, curat nimic de zis. Restaurantul este în ton de alb/albastru, un perete întreg este ocupat de un rastel cu sticle de vin, mai sunt doua tablouri cu diferite tipuri de noduri marinaresti, unele sunt de-a dreptul frumoase. Terasa unde ne-am asezat era o parte cu acoperiș o parte cu umbrele mari albe, amenajata cu plante si figurine gen lebede si bucatarul cu șort albastru.
Ïncet, încet restaurantul se umple și la limita timpului de asteptare ni se aduc farfuriile.
Fish and chips a fost asa și asa, multa crusta de nu mai simțeam gustul salaului iar porția de frigarui cherhana erau fripte prea tare chiar un pic arse, doua țepuse cu un crevete și ceva pește și mai multe legume ca ceapa si felii de ardei deși în descriere nu se pomenea de așa ceva, așa ceva a costat 55 lei porția!! Curata escrocherie!
Ca sa schimbam gustul am cerut și trei expreso și nota de plata care a venit tare repede cu un zâmbet larg pe fata si mi-a înghețat mie zâmbetul. Regula este sa primești o nota informativa și sa selectezi cât bacsiș vrei sa lași dar acum am primit direct nota de plata cu bacșisul integrat si rotunjit. Voiam sa penalizez un pic pentru porția de frigarui dar am fost pusa în fața faptului împlinit si nu mai aveam chef si rabdare pentru a protesta. Aplic alt fel de protest, la « mulțumim si va mai așteptam » zic « mulțumesc, dar nu mai vin! ».
Am citit pe site-ul lor ca la orice comanda plasata primești din partea casei un bol cu salata de icre...nu am vazut si nu am mâncat...🙃.
Nu știu daca a fost o experiența personala nefericita sau așa se prezinta acum acest restaurant unde manânci puțin, prost si scump.
Concluzia fireasca: Nu recomand.
Trimis de Yolanda in 29.08.24 18:12:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yolanda: Senzația asta de deja-vu o am și eu de vreo... 35 de ani. Mă rog, cu mici schimbări, pe ici, pe colo, prin punctele neesențiale. Nu mai avem cizmari, avem covrigari, n-o mai avem pe Leana, o avem pe Diana, nu mai avem muncitori în fabrici și uzine (s-au dus dreaku fabricile, zic), avem influenceri.
Cârciuma asta o știu de mult timp și chiar era OK. Cel puțin ciorbele (borșurile) de pește erau de nota zece, acum ceva timp. Dar să transformi o cherhana în cartofiserie, nu mă așteptam. În fine, fiecare pasăre pe limba ei moare. Li s-o fi urât cu binele, cine știe? Sau poate ați prins voi o zi mai nașpa.
Iar treaba cu bacșișul inclus pe notă fără acceptul vostru... pffff n-aveam de ce să mă enervez vineri de dimineață . Cât privește bolurile alea cu salată de icre, cred că le găseați pe nava Dâmbovița în ziua aia.
@Pușcașu Marin:multumesc de vizita, vot si ecou.
Perfect adevarat.
@Yolanda: Mda, am ramas si eu neplacut surprinsa pasind in aceast local. In 2020 AmFostAcolo cu @diana2015 si cu@Gabipuf si a fost totul OK!
Greciaînoctombriepemalul ... ILA#AmFostAcolo
Din vechea locatie au pastrat doar decorul si muzica.
Mancarea a ajuns sub pamant si preturile in aer! Pacat! Era atat de frumos acolo!
”Am citit pe site-ul lor ca la orice comanda plasata primești din partea casei un bol cu salata de icre... nu am vazut si nu am mâncat...
Regret ca nu am stiut atunci. Ca n-as fi avut nici o tresarire sa cer acele icre. A fost vina mea ca nu m-am documentat!
Imi pare sincer rau ca v-am dezamagit in prima zi.
Cat despre Ziua Marinei... Flota civila nu mai exista (multumim, Base!), flota militara este in agonie prelungita... De obicei, incepeau cu jocurile marinaresti, care erau chiar haioase. Anul asta au inceput invers! Ufff, v-am pornit cu stangul! Imi cer scuze!
@Pușcașu Marin:
”Cârciuma asta o știu de mult timp și chiar era OK. Cel puțin ciorbele (borșurile) de pește erau de nota zece, acum ceva timp. Dar să transformi o cherhana în cartofiserie, nu mă așteptam. În fine, fiecare pasăre pe limba ei moare. Li s-o fi urât cu binele, cine știe? Sau poate ați prins voi o zi mai nașpa.
Fosta Marina Sunrise, actuala Cerhana se deschisese in pandemie, in 2020. Inainte, acolo era Terasa Marinarul, o bomba anexa a Restaurantului Marinarul, de peste drum. Chiar ne bucuram ca nu mai exista acea bomba!
”Iar treaba cu bacșișul inclus pe notă fără acceptul vostru... pffff n-aveam de ce să mă enervez vineri de dimineață . Cât privește bolurile alea cu salată de icre, cred că le găseați pe nava Dâmbovița în ziua aia.
Aici cred ca 95 % ai dreptate. A fost optiunea patronului sa implementeze programul asa. Am intalnit si localuri unde nu era trecut deloc, nici procentual. Dadea clientul cat voia. Greu am gasit masa, fiindca pe majoritatea meselor era plasticutul cu REZERVAT pentru "tovarasi" si cum nu stiam cand se vor termina "ostilitatile", nu am vrut sa riscam. Si da, cred ca icrele au "migrat" intr-acolo! Ufff, le-am stricat excursia si asta chiar din prima zi!
@Zoazore: @Zoazore: si eu am citit pe site-ul lor seara la pensiune, de fapt nici nu am stiut unde mergem, cherhanaua era aproape de locul unde eram.
Stai linistita, eu am fost încântata de restul vizitei, de faptul ca am stat la un metru distanta de Nicu Alifantis si i-am ascultat prezentarea la Casa umorului desenat si a doua zi concertul din Gradina Mare. Apoi momentele placute când ai fost o gazda tare buna, sper sa le prezint frumos într-un review.
@Yolanda: Dar tot ma oftic!
Nu mai seamana cu nimic din ce stiam eu. Doar adresa, decorul si muzica.
Atunci era toamna tarziu, sfarsit de octombrie, dar atmosfera era de vara, de Grecia. Acum... parca deja venise toamna si era sfarsit de octombrie.
Si ce ma oftica cel mai mult este ca erau o multime de localuri pe ponton, pe Dunare, mult mai bune. Experienta traita la o masa pe ponton este mult mai frumoasa.
Asta este inca un motiv sa mai veniti pe la Braila.
Îmi pare sincer rău că dorința voastră de a mânca un pește bun la Brăila nu s-a îndeplinit. De fapt un pește bun se poate mânca oriunde este un local cu un patron serios, un bucătar priceput. Acum tot felul de cioflingari, cărora nu le-a mers treaba cu păcănelele se apucă de orice afacere în speranța că va da lovitura.
Cu toate că sunt din Brăila mulțumesc pentru informația primită care mă ajută să șterg crâșma asta de pe lista posibilelor locuri unde aș putea duce un invitat să mănânce.
Toate cele bune!
@Yolanda:
”Putin mai departe este locul căutat si anume Cherhanaua Pestele Dunarii pentru a lua prânzul..... Preturile sunt maricele desi Zozo a zis ca aici se manânca bine la un pret decent. Doar ca între timp, mai précis de anul trecut s-a schimbat proprietarul care a impus preturi mai mari actualizate cu inflatia si cresterile de preturi pentru alimente si a scazut calitatea si cantitatea, asta aveam sa constatam când ne-au fost aduse farfuriile cu mâncare.
Îmi pare rău că această alegere nu a fost cea mai fericită. Articolul tău este binevenit ca o atenţionare pentru amatori să evite localul acesta. Zic de alţii, pentru că în cazul meu riscul de a nimeri tocmai la o cherhana este redus, chiar foarte redus
Practic voi aţi mâncat la un alt restaurant decât cel testat şi recomandat de Zozo, un restaurant diferit sub toate aspectele. Doar locaţia şi decorul aminteau de precedentul. Alt nume, alt patron, alt specific, altă... gâscă
”Fish and chips a fost asa și asa, multa crusta de nu mai simțeam gustul salaului iar porția de frigarui cherhana erau fripte prea tare chiar un pic arse, doua țepuse cu un crevete și ceva pește și mai multe legume ca ceapa si felii de ardei deși în descriere nu se pomenea de așa ceva, așa ceva a costat 55 lei porția!! Curata escrocherie!
Păcat că mâncarea comandată nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor voastre şi al preţurilor cerute
Măcar cartofi prăjiţi erau din belşug . Nefiind amatoare de peşte, pe mine nu cred că m-ar fi deranjat "piramida" de cartofi prăjiţi din farfurie, însă cu condiţia să fie bine făcuţi şi să nu-i plătesc la preţ de peşte
@Yolanda:
”Ca sa schimbam gustul am cerut și trei expreso și nota de plata care a venit tare repede cu un zâmbet larg pe fata si mi-a înghețat mie zâmbetul. Regula este sa primești o nota informativa și sa selectezi cât bacsiș vrei sa lași dar acum am primit direct nota de plata cu bacșisul integrat si rotunjit. Voiam sa penalizez un pic pentru porția de frigarui dar am fost pusa în fața faptului împlinit si nu mai aveam chef si rabdare pentru a protesta.
O singură dată mi s-a întâmplat să găsesc bacşişul direct pe nota de plată, fără să fi fost întrebată în prealabil dacă şi cât doresc să las bacşiş. Eram la un restaurant din Curtea de Argeş anul trecut de Ziua Naţională. Nu suma în sine m-a deranjat atunci, cât obrăznicia ospătarului care a ales să se "premieze" singur. Am întrebat ce-i cu bacşişul pe care mi-l trecuse din proprie iniţiativă pe nota de plată şi a încercat să mă aburească cu poveşti, că ANAF-ul, că legea, numai aiureli. Nu am vrut să mă enervez, mâncasem bine, servirea fusese OK, doar că la sfârşit a dat cu bâta în baltă stricând tot. Am plătit cu card bancar, însă nu înainte de a-l informa că, dacă nu făcea măgăria cu bacşişul, ar fi primit mai mult de la mine, cash, pentru că fusesem mulţumită şi oricum nu aveam bani mai mărunţi
Dar nici să nu fii mulţumită de mâncare şi să ţi se mai şi impună o sumă, mi se pare cam mult
@Zoazore:
”Aici cred ca 95 % ai dreptate. A fost optiunea patronului sa implementeze programul asa. Am intalnit si localuri unde nu era trecut deloc, nici procentual. Dadea clientul cat voia.
Ba să ştii că are chiar 100% dreptate şi obrăznicia trecerii din proprie iniţiativă a bacşişului pe nota de plată nu are nicio legătură cu softul casei de marcat, ci doar cu... şoriciul unora.
Indiferent de softul folosit, care oricum trebuie să respecte prevederile legislative, oferirea bacşişului, ca procent din totalul de plată sau ca sumă absolută, trebuie să fie exclusiv la latitudinea clientului, nicidecum impus.
Aşa cum ţi-a explicat şi Yolanda, mai întâi primeşti o notă de plată informativă, îţi exprimi opţiunea de a lăsa bacşiş şi cât anume, apoi se emite nota de plată şi bonul fiscal, pe care le plăteşti cash sau cu card, după dorinţă.
Dar poate că ăştia care se "premiază" singuri cu cât consideră ei, ca în cazul de faţă, mizează şi pe neatenţia unora ca tine, care nu citesc decât cât au de plată şi eventual mai suplimentează cu încă un bacşiş, să fie acolo Personal cunosc destui care plătesc cât li se cere dar fără să citească pe ce tocmai au dat banii
”Ufff, le-am stricat excursia si asta chiar din prima zi!
Eu nu cred că ai stricat nimic. Oamenii s-au bucurat să te vadă, să vă plimbaţi împreună şi să descopere Brăila prin ochii tăi, pentru că acum deja aveai experienţă ca ghid implicat şi competent
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Heaven’s] Restaurant Heavens Braila — scris în 31.08.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant All Saints] Pe toți Sfinții că este bine! -- RESTAURANT ALL SAINTS BRĂILA — scris în 10.11.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Cabana Stejarilor] Experienta culinara neasteptat de buna — scris în 06.11.23 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- May.2023 [Restaurant Continental] Restaurant Continental Brăila – o junglă haioasă — scris în 05.06.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie After Dark] After Dark, joy follows — scris în 17.12.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Heaven’s] Din nou in Rai—Heaven’s, Raiul din Orasul cu salcami — scris în 22.10.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2022 [Restaurant La Casa cu Stuf [Baldovinești]] Chiar o desfătare a ochiului și stomacului. — scris în 23.05.22 de Albinoium din BUCUREșTI - RECOMANDĂ