ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti S4
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 4 si 2

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Salina in 2013

TIPĂREȘTE

Pentru ca nu este nici un articol de anul acesta postez si eu impresiile dupa vizitele la salina si cateva informatii la zi.

1. Accesul: De cand cu frumoasa autostrada A3 ajungeti garantat in Slanic in mai putin de doua ore de oriunde din Bucuresti. Se poate merge fie pe A3 + centura de vest a Ploiestiului + 102 prin Paulesti - Varbilau, fie daca preferati un drum un pic mai cu staif alegeti centura de est, DN1b si DN1a si faceti stanga la Valeni. In Slanic veti gasi salina pe dreapta strazii principale.

2. Aspect exterior: O parcare cu pietris, prafuita, in soare. E cu plata dar ceva modic. Intrarea e modesta, cu o ghereta pentru vanzarea biletelor, o alta mai la dreapta cu produse din sare cam colorate. In parcare se afla un fel de terasa unde se vand mici (era un gratar cu fumul aferent). Pe drumul spre parcare mici gherete cu produse pentru copii si nu numai, din cele de plastic in culori tipatoare. Se pare ca au succes.

3. Accesul: Salina e deschisa de marti pana duminica de la 8.30 la 15.00. Pretul pentru un adult este de 16 lei, pentru un copil peste 3 ani 8 lei. In consecinta noi am platit 40 per familie. Exista si abonamente pentru 7 zile: 100 pentru adulti, 80 pentru pensionari si 50 pentru copii.

Accesul in salina se face cu un lift matusalemic din scandura si fier cu o usa placata cu plastic si un bec neconvingator. Usile nu se inchid bine si liftul zdrangane si se hurducaie cei 208 metri pe care ii are de coborat. La pornire se suna din clopotel sa se anunte masinistul din partea cealalta. Per total pentru baietelul meu de 4 ani a fost pasionant, pentru cel de 2 cam ingrijorator. Nu prea ai senzatie de siguranta dar sper din toata inima ca e doar o parere.

4. Aspect interior: Odata ajuns jos, dupa ce iti tragi rasuflarea iti umpli plamanii cu aerul sarat si rece. 12 grade garantate, umiditate cat trebuie si o priveliste impresionanta. Dupa ce mai adaugi un strat de haine o iei usor la plimbare...

Salina este o minune, spatiile sunt superbe, forma aminteste de catedrale sau temple antice, straturile de sare au niste desene superbe iar lampile atarnate din tavan, ale caror fire nu se vad si care dau o lumina cam chioara contribuie la aspectul de vis. Aerul e sarat si tare, ecourile se propaga departe iar spatiile sunt imense. Incaperile de vizitat sunt dispuse intr un dreptunghi, la adancimea de 208 m si au 54m inaltime. In partea de sus exista niste pasarele de control pe care se tot plimbau ingineri sau tehnicieni cu lanterne, era impresionant sa vezi dansul luminii lor albe pe pereti la o asemenea inaltime. Cred ca ar fi o experienta sa te afli acolo!

Cum intri ai in fata o harta a salinei cu ceva explicatii. In dreapta troneaza niste piese dintr un vechi trenulet care probabil cara sarea (salina nu mai e exploatata din 1970, oare de ce?). Exista un teren de fotbal, o zona de relaxare cu sezlonguri (grupata pe categorii: femei, familii, barbati). Acolo exista si un televizor. De altfel au aparut mai multe plasme (sau lcd uri) prin salina. Exista si o zona de distractie, cu mese de ping pong, biliard, unde se pot inchiria jocuri iar copiii pot pedala la niste masinute pe o mica pista de cauciuc pentr 5 lei 5 minute.

Tot acolo exista niste mese pe care se vand produse din sare, un butic unde poti cumpara ceva crantanele sau sucuri. La intrare era si un automat de cafea.

Mai departe exista un loc de joaca cu 2 tobogane rosii, un balansoar de scandura, 4 leagane mari pe care pot sta mai multe persoane, dintre care 3 scartâie sfâsietor si 2 mese cu banci. Am vazut ca parintii si bunicii vin cu de toate pentru copii: biciclete fara pedale, trotinete, mingi, masinute de calarit si diverse jucarii, e bine ca e permis accesul.

Mai exista si o zona cu statui sculptate in sare, lampi de sare si o mica expozitie de ...sare si chihlimbar.

Toaletele se afla intr o zona retrasa la care se accede pe o panta.

In salina exista si un mic lac din apa infiltrata, ingradit pentru a nu se produce accidente. De altfel au aparut mai multe gardulete care limiteaza accesul in zonele neamenajate sau periculoase. peste tot se afla banci unde te poti odihni.

5. Concluzii: Salina este absolut superba dar amenajarile lasa de dorit.

Pentru parintii care trebuie sa mearga cu copii in salina din motive medicale si sa petreaca mai mult timp acolo este bine sa ia haine adecvate pentru 12°, inclusiv sosete si pantofi, apa de baut, ceva de mancare si jucariile preferate ale copiilor. Spatiul si lumina slaba pot fi intimidante pentru ei asa ca e bina sa aiba posibilitati de distractie.

Pentru cei care vor doar sa viziteze: merita! E o experienta si trebuie sa ajungi acolo. Daca ajungi dimineata nici macar nu e coada foarte mare la intrare. Atentie insa pentru cei claustrofobi, coborarea si urcarea cu liftul poate fi o experienta prea intensa.

Inca un sfat celor care doresc sa ajunga acolo pentru a se racori: nu e indicat sa mergeti vara pe canicula! Diferenta de temperatura poate fi foarte mare, peste 20-25° si asta presupune un soc de adaptare pentru organism.

Sper ca ceva din ce am scris va poate fi de folos si va stau la dispozitie pentru alte detalii.


[fb]
---
Trimis de IoanaV in 15.05.13 12:47:31
Validat / Publicat: 15.05.13 14:07:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC [PH].

VIZUALIZĂRI: 6098 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IoanaV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[15.05.13 13:01:32]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.05.13 23:15:19]
»

@IoanaV: Foarte bine descris, mă grăbesc cu superbonusul! Este chiar o idee excelentă pentru o nouă plimbare, nu prea departe de Bucureşti. Am mai fost la salină la Slănic Prahova acum vreo 30 de ani. În interior nu erau amenajările despre care povesteşti, dar liftul acela hodorogit era. Mi-l amintesc bine.

De asemenea, foarte utile sfaturile tale finale privind vestimentaţia şi toate celelalte. Mulţumim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roth
[15.05.13 23:22:29]
»

Am petrecut multe clipe frumoase in aceasta salina, e drept ca din necesitate pentru copil insa parca totul e intepenit in timp. Cand or sa se apleca si asupra ei acele persoane cu putere de decizie si o sa vedem o salina reamenajat, are un potential imens, sunt foste zone de tratament care stau in "paragina"de multa vreme fiindca s-au surpat tavane si nu e nimic consolidat.

Si micutul chiosc parca e pe timp ce trece tot mai saracut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mauricius*
[16.05.13 10:07:23]
»

Îți mulțumesc foarte mult pentru aceste impresii, care m-au ajutat să înlătur praful așternut peste cufărul cu câteva amintiri foarte dragi sufletului meu.

Salina Slănic am descoperit-o cu prilejul unui concurs de aeromodelism, în perioada pionieriatului vieții mele. La propriu!

Și fac aici un mic comentariu off-topic, asumându-mi riscurile de rigoare. Casa pionierilor a fost instituția care m-a ajutat să-mi descopăr două mari pasiuni, automobilismul și aeronautica, ambele devenindu-mi ulterior meserii. Poate nu știați, dar în Salina Slănic se organizează de când mă știu campionate naționale și mondiale de aeromodelism indoor. Este trist să aflu de la tine că nu s-a mai amenajat nimic acolo.

Nu am să mai repet aici ce am scris în concluzia la impresiile despre Canionul 7 Scări, ci am să vă recomand o destinație din Polonia, ca să vedeți ce au făcut alții dintr-o salină. Mina de sare din Wielicka, pentru că despre ea este vorba, am vizitat-o cu mai bine de 25 de ani în urmă. Nu mai am fotografii, doar un maldăr de diapozitive, însă vă recomand fie să căutați imagini pe google, fie să vizitați pagina web a salinei wieliczka-saltmine.com.

Și nu mă pot abține să nu vă întreb ce avem noi ca nație de preferăm să ne vindem pământul cu 10 euro/mp, în loc să-l "vindem" ca destinație turistică pentru 10 euro/oră?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, mauricius*, roth
Alte impresii din această RUBRICĂSalina Unirea Slănic Prahova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063210964202881 sec
    ecranul dvs: 1 x 1