GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost prin luna iunie a acestui an la Salina de la Slanic Prahova. Nu mai fusesem pe aici pana acum. Înainte de plecare am întrebat mai multe prietene care mai ajunsesera la aceasta salina si mi-au dat mai multe detalii despre acest loc, convingandu-ma sa ma duc si eu. Drumul pana la destinatie nu a fost foarte lung, în aproximativ trei ore am ajuns, destul de usor, pe acolo am întrebat vreo doua persoane de salina si dupa indicatiile primite am ajuns la destinatie. Ea se afla la aproximativ 44 de km. nord de Ploiesti. De plecat noi am plecat în cursul saptamanii, într-o zi de miecuri, prietenele mele supandu-mi ca în weekend este destul de aglomerat la salina. Afara nu era foarte racoare, dar noi ne-am luat haine mai groase pentru a nu avea vreo problema legata de frig, stiind ca acolo jos este destul de racoare.
Slanic Prahova este o statiune balneoclimaterica si este cea mai mare salina din Europa.
Exista o parcare acolo care avea destule locuri libere, atunci cand am ajuns noi acolo. Turisti nu erau foarte multi, dupa zece minute de stat la coada am intrat (am înteles ca de obicei se sta la coada la intrare mult mai mult, chiar si o ora).
Accesul în salina se face cu ajutorul a doua lifturi, care de fapt cu ajutorul unuia urci, iar cu celalalt cobori, ambele iti dau impresia ca sunt instabile, datorita faptului ca atunci cand coboara sau cand urca, se lovesc de pereti si creându-ti senzatii neplacute. Cand ajungi jos în salina, simti o racoare accentuata, noroc cu hainele pe care le-am luat la noi, ca ne sunt de mare ajutor. Aici, jos, sub pamant, apar peisaje de vis, ce încanta ochiul, lumina este destul de slaba, de difuza. Peretii de sare sunt frumos ciopliti si cu maiestrie lucrati, aici se observa mai multe statui reprezentand diferite peronalitati ale poporului roman, care au trait de-a lungul timpului. Tot pe aici gasim locuri de joaca pentru copii, dar si pentru adulti (poti juca tenis de picior, tenis de masa, poti închiria mini carturi), de asemenea poti lua masa ori cumpara cate ceva, noi cumparand de aici cateva suveniruri. De mancat noi nu am mancat pe aici, dar pot sa va spun ca preturile sunt cam marisoare.
De asemenea aici se afla si un muzeu în miniatura unde poti vedea o colectie de pietre de diferite forme si dimensiuni.
Jos in salina se simte puternic mirosul de sare, aerosolii de aici sunt foarte buni pentru tratamentul bolilor respiratorii, am înteles ca dupa doua saptamani de tratament aici, te vindeci de problemele respiratorii pe care le-ai avut.
Nu este tocmai indicat sa vizitezi aceasta salina, cand afara sunt temperaturi ridicate, pentru că diferenta mare de temperatura din exterior fata de interior, poate produce diferite probleme.
Programul de vizitare a salinei este de marti pana vinei de la 09.00-13.00, iar sambata si duminica de la orele 09.00-17.00, în ziua de luni, aceasta fiind închisa.
Pretul de intrare este de 14 lei pentru adulti, iar pentru copii este de 7 lei. Copii sub 3 ani beneficieaza de gratuitate.
Noi ne-am simtit foarte bine, în cele trei-patru ore cat am stat pe aici, am admirat fiecare coltisor, copii s-au distrat de minune, le-au placut aici jos în salina, abia i-am convins sa plecam, ei ar fi vrut sa mai ramanem.
Concluzia este ca cei care nu au ajuns pe aici ar fi bine sa mearga pentru ca au ce vedea si vor avea cateva ore de relaxare, dar si o picatura de sanatate în plus, iar pentru cei care au fost este bine sa mai vina pentru reîmprospatarea amintirilor si reîncarcarea bateriilor.
Trimis de fluturas1* in 30.09.10 22:35:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC [PH].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fluturas1*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La aceasta salina inca nu am fost. In schimb am vizitat-o pe cea de la Turda, mai ales acum dupa ce s-a renovat si pe cea de la Praid.
Orarul cum e? Cand am fost la Turda, in martie era pana la 15, parca. Naspa, mai ales duminica.
@Alina Morar
sa sti că merită și acestă salina vizitată sa nu o ratezi!
nimic despre amintirile scrise cu darnicie de vizitatori pe peretii de sare? alea gen VETA+IONEL = LOVE... e plina salina de ele.
in alta ordine de idei, pietrele de care pomenesti tu sunt exponate de ambra culese din zona Colti, jud. Buzau.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Salina Slănic Prahova — scris în 19.08.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Mai am o subterană la activ – Salina „Unirea” Slănic Prahova — scris în 05.04.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Bataie de joc — scris în 26.10.22 de ux127546 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2022 Cu bune și cu rele — scris în 17.11.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Un alt mod de prezentare al salinei Unirea Slănic — scris în 26.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Salina Slanic in pandemie — scris în 05.10.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Altă salină — scris în 19.05.20 de Mari-a din RM VALCEA - RECOMANDĂ