ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.06.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Stiati de... Babele de la Ulmet? Dar de Muzeul Chihlimbarului din Colti?

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Cum se ajunge la Babele de la Ulmet?

Sunt doua posibilitati.

Din DN10 Buzau – Brasov, din localitatea Magura, porneste DJ203F, care dupa ce traverseaza in scurt timp apa Buzaului, formeaza catre stanga DJ203L. Strabatem satele Parscov, Lunca Frumoasa, Trestia, Cozieni, Balacesti, Anini, Cocarceni, sunt 17,5 km din DN pana aici, iar de aici inca 1,2 km in stanga pe DC78 catre Ulmet. Din Bucuresti pe aceasta cale sunt 160 km si ceva mai mult de 2,5 ore de parcurs.

Va recomand insa varianta urmatoare care mi-a fost si mie recomandata si am urmat-o astfel: Bucuresti – DN1 – Ploiesti – DN1A – Valenii de Munte – inainte (usor dreapta) la ramificatia de la Petrom – DJ102B – Drajna – Nucsoara – Tarlesti – Zeletin (unde intram in jud BZ) – Slobozia – Calvini – Bascenii de Jos – DN10 pe care il urmam catre stanga pana in orasul Patarlagele – apoi drepata pe DC69 (exista indicator), traversam calea ferata si raul Buzau – si inca 8,2 km pe DC69 pana la Muzeul Chihlimbarului din Colti. 150 km si 2,5 ore pana aici

Aici va recomand sa o intalniti pe Diana G – un ghid de exceptie cu care merita sa strabateti oricare din drumurile ce conduc la obiectivele din zona. Urmam DC78 pe 8,3 km sau cum ne-a condus pe noi Diana DC78 – Colti – Muscelul Caramanesti – DC89- Buduile – Scaeni – Vavalucile – DC85 – Buzioru – DJ203L – Gresia – dreapta pe DC78 – Ulmet. De la Muzeu sunt 15,5 km, care se parcurg in aproape o ora. Din Colti pana la Ulmet este drum de pamant si piatra. Se recomanda garda inalata la sol si dibacie la sofat pe astfel de drumuri.

Plimbarea la babe

De la locul unde se lasa masinile, mai avem de urcat pe jos, in plimbare de voie, circa 15 minute. Trecem pa langa o fantana, o zona mocirloasa, traversam o pajiste si langa un loc de odihna amenajat cu masa si banci din lemn, intalnim primul trovant. Este de fapt o bucata dintr-un trovant care s-a rostogolit de pe culme in aceasta poiana. Privim acest OZN de piatra si ascultam explicatiile Dianei. De aici incolo incepe urcusul propriu-zis care se face pe o alee amenajata cu scari. Urcusul este scurt si usor. Acolo sus vom ramane fascinanti de peisajul intalnit. Am ajuns la Trovantii sau Babele de la Ulmet

Dar ce sunt trovantii?

Sunt niste pietre cu forme SF! Majoritatea au forma de nava spatiala sau carapace de broasca de testoasa. Intalnim si forme sferice dar si cilindrice. Toate sunt fascinante. Una este sculptata in mijloc si te invita sa te asezi in poztia foto preferata. Cantaresc pana la cateva tone si pot depasi 2 metri inaltime. Babele de la Ulmet, cum le-au numit localnicii, se aseamana cu cele infinit mai populare, Babele din Bucegi. Cele de aici, desi mai putin cunoscute, sunt mult mai numeroase.

Din punct de vedere stiintific, trovantii sunt aglomerari de pietricele de diferite marimi, legate intre ele de ciment carbonatic. Faptul ca pamanturile acestea au fost acoperite de mare o dovedesc faramele mici de scoici si corali, pe care le-am intalnit in nisipul de langa trovanti. Aceste pietre cresc in timp. Cresterea trovantilor poate fi asemuita cu formarea perlelor. Ei au primit si denumirea de ”pietre vii”, tocmai pentru ca sunt in continua crestere de la miez spre exterior, trovantii castigand cativa centimetri buni in 1000 ani... :)

Zona de la Ulmet (Bozioru) acoperita de trovanti este mult mai intinsa decat cea din Bucegi. O poteca te invita la plimbare prin padurea de trovanti pe culmea aflata la o cota de 700 – 800 metri.

Legenda

Forma acestor trovanti asemanatoare unor OZN-uri a iscat legende. Se spune ca unul dintre acesti colosi pietrificati ar fi fost mutat de la locul lui de o forta necunoscuta. Un satean a auzit un zgomot ca un zbarnait deasupra capului si incercand sa se dumireasca despre ce este vorba a ramas la randu-i impietrit, pironit locului. Dupa ce si-a revenit a observat ca pietroiul pe care il stia intr-un loc se deplasase in alt loc. Surprins de cel vazute, a impartasit istoria altor sateni in aceeasi seara. Satenii au hotarit sa mearga la fata locului abia ziua urmatoare in zori. Peste noapte iarba a crescut in asa fel incat nu a ramas nicio dovada a schimbarii locului marelui bolovan. Surprinsi de intamplare, oamenii au inceput sa urmareasca cu atentia pozitia uriaselor pietre si sa constate ca acestea isi schimbau pozitia, ba chiar se deplasau. :))

Dupa vizitarea fara graba a Babelor de la Ulmet, ne-am oprit cu Diana la Muzeul din Colti, unde este muzeograf.

Colectia Muzeala Colti – Chihlimbarul

Colectia Muzeala Colti - Chihlimbarul apartine de Muzeul Judetean Buzau. Aici putem gasi obiecte de chihlimbar, pietre semipretioase, minerale si roci. Pe casuta cu etaj a muzeului un banner ne informeaza asupra unui proiect Regio de promovare a potentialului turistic al Carpatilor de Curbura. O piatra inscriptionata ne arata pe unde sa ne indreptam catre intrarea in expozitie.

In salile de la etaj intalnim un istoric al zonei, informatii despre chihlimbar. Ca exponate gasim atat chihlimbar neprelucrat, unele exponate chiar cu urme fosile interseante, chihlimbar prelurat, alte minerale precum cuart, pirita, calcita, altele. Nu este un muzeu mare.

La parter este deschis un magazin de unde puteti cumpara suveniruri din chihlimbar si nu numai. Produsele prezentate spre vanzare sunt frumoase, dar au preturi mari. Acum e drept, ambele aprecieri sunt relative si subiective. Ce inseamna frumoase? Avem aceleasi gusturi? Ce inseamna scumpe? Pentru unii 5 lei este mult, pentru altii 500 lei este o hartie dintr-un teanc. Am cumparat un sirag de chihlimbar (foto) la 350 lei, ca sa aveti si un termen de comparatie.

Cate ceva despre istoria comunei Colti

- sec. I i. H si I d. H. - pe dealul Bai de la nord de sat a existat o asezare geto-dacica, unde un satean a descoperit rasnita din tuf vulcanic, expusa la muzeu;

- sec. XIII – ciobanii Ion si Simion au sapat in stanca Biserica Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, din Alunis;

- sec. XVI – apar atestate in diferite documente ale vremii satele Colti, Muscelul Caramanesc si pe rand si celelalte din zona;

- anul 1800 – ia fiinta comuna Colti;

- anul 1828 – trupele rusesti cantonate aici cauta chihlimbar la Fata Budei, iar in 1831 se aminteste de existenta chihlimbarului la Colti, Alunis, Valea Boului si multe alte locuri din zona si urmeaza incercarea de a exploata rudimentar aceste zacaminte;

- anul 1920 – incepe exploatarea sistematica a chihlimbarului in 39 de puncte

- anul 1980 – se deschide la Muzeul Colti colectia de chihlimbar – singura din tara.

Ce este chihlimbarul?

Chihlimbarul este o rasina fosila provenita de la unele specii de pin. Culoarea sa este galbena, dar exista si nuante de brun-roscat sau verde-negru. Chihlimbarul se topeste la 300 grade Celsius, arde cu flacara si se electrizeaza prin frecare. Chihlimbarul prezinta incluziuni gazoase, de pamant, lichide, insecte, fosile provenind de acum peste 40 milioane de ani.

Se mai numeste ambra sau lacrimile pamantului

Alte obiective turistice in zona

- Asezarile rupestre de la Alunis si din zona (cele mai multe din tara)

- Focul Viu de la Terca

- Barajul Siriu

- Cascada Casoca vezi impresii

- Platoul Carstic Meledic

- Vulcanii Noroiosivezi impresii

Diana G

Ma simt nevoit sa dau una din cele mai pretioase informatii din zona. Informatia este vie, si se numeste Diana G. Este cel mai cunoscut ghid din zona. Am vazut-o prima data la o emisiunde de promovare turistica la TV, apoi la alta. Atunci am fost fascinat de aceste locuri. Dar magia locurilor nu are farmec daca nu este completata de magia cuvintelor Dianei. Un ghid nu numai placut, un companion de calitate, mai ales insa un ghid bine documentat. :) Pana de curand nu stiam ce minunatii sunt ascunse aici in zona judetului Buzau. Acum ma pot lauda cu 3 iesiri in zona in ultimele 15 luni si nu ma voi opri aici.

Cei interesati sa o cunoasca intr-o drumetie de neuitat pe Diana, sau cei interesati sa mergem impreuna cu aceasta ghida de exceptie, ma pot contacta pe PM. :)

Voi reveni sa descopar alte mistere, legende si obiective din zona, cu siguranta in tura ghidata. Cel mai probabil urmatoarea vizita va fi la asezarile rupestre, in Tara Luanei. Va invit si pe Dumneavoastra pe aceste meleaguri mirifice buzoiene

Excursii faine tuturor! Numai de bine!

Rog inserare videoclip https://www.youtube.com/watch?v=qmTDxpUxq60


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 19.06.17 20:13:13
Validat / Publicat: 20.06.17 07:59:06

VIZUALIZĂRI: 4535 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Buna! Zambiti la trovantii sau babele de la ulmet
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[20.06.17 07:58:37]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen Ion
[20.06.17 08:30:28]
»

@Dan&Ema: Fascinanți trovanții ăștia, iar chihlimbarul este unul din favoritele mele

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.06.17 08:52:07]
»

@Dan&Ema: Foarte frumoasă plimbarea voastră pe meleagurile buzoiene! Pentru început, voi răspunde la întrebările din titlu: Da, știam de ambele obiective, dar am vizitat doar unul dintre ele – este vorba despre Muzeul Chihlimbarului, unde am fost în urmă cu vreo doi ani. La trovanţi însă nu am ajuns până în prezent, deşi am tot citit despre ei (va veni cândva şi rândul lor ). Ca să glumesc puţin, probabil că legenda aceea (referitoare la bolovanul care s-a mutat din loc) a apărut într-o toamnă, atunci când prunii au avut rodul bogat, iar ţuica proaspătă de Buzău a descătuşat imaginaţia unora!

În ceea ce priveşte drumurile din zonă, primele fotografii pe care le-ai ataşat ”vorbesc” despre asta! În aceste locuri nu este indicat să mergi atunci când plouă sau când prognoza meteo este amestecată, pentru că rişti să lupţi din greu cu nămolul. Asta am păţit noi când am vizitat ”Focul Viu” de la Terca, obiectiv frumos, dar până la care am avut mult de lucru cu noroiul!

Referitor la ghidă, Diana G., probabil că este cea mai bună opţiune pentru abordarea obiectivelor rupestre din acel areal. Am urmărit şi eu multe documentare existente pe internet şi am văzut cât de frumos povesteşte şi cum reuşeşte să îmbine în mod plăcut adevărul istoric cu legendele locului.

În rest, ce să mai spun?! Buzăul are multe locuri frumoase şi mă consider norocos pentru că am reuşit să vizitez multe dintre ele!

Despre plimbarea voastră şi despre articol, jos pălăria! Citit, răsfoit fotografiile, plăcut mult, votat cu plăcere! Vă dorim o vară excelentă!

zlatna
[20.06.17 09:37:09]
»

@Dan&Ema: Felicitări pentru articol.

Recunosc de˝Babele de la Ulmet˝ nu am auzit până acuma. Sunt fascinante aceste babe. M-am uitat bine la trovanţi şi unii chiar au forme SF.

Despre muzeul Chihlimbarului am auzit la tv într-un reportaj şi mi-a plăcut de atunci, acum că l-am vizitat împreună cu tine, îmi place şi mai mult.

Toate cele bune şi multe vacanţe plăcute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.06.17 16:51:50]
»

@Carmen Ion:

Fascinanti si multi prin locurile Buzaului, da!

Imi venea sa ma plimb la nesfarsit printre ei sa ii analizez poate vad si vreun fragment de ozn. Pana la alte probe, am gasit scoici si bucati de corali.

Era sa uit de chihlimbar. Sa spun ca eu am pus interes pe vizitarea muzeului la etajul 1 si ema atat pe etaj cat si pe parter .... unde era magazinul

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.06.17 17:01:29]
»

@Crazy_Mouse:

Florin, multumesc de ecoul laudativ. De vina sunt locurile atat de frumoase. Lasa starea drumurilor, peste asta trecem cu dibacie! Conditiile meteo sunt intr-adevar importante pentru parcurgerea acestor drumuri nemodernizate, asta da

A propos de Focul Viu de la Terca. De la muzeu se poate ajunge pe 2 cai: a scurta muntoasa si total accidentata si a lunga pe la patarlagele - berca etc in buna parte dn si apoi asfalt cu denivelari. Ambele desi diferenta in km este majora, dureaza ca. 1,5 - 2 ore. Asta spune mult despre calitatea drumurilor!

Abia astept sa revin in judetul tau de bastiba, pe care l-am descoperit tot mai mult in ultimul an si ceva si unde sper sa punem de o excursie comuna cu proxima ocazie.

Diana G - jos palaria! enciclopedie vorbita placuta urechilor noastre, un om cald si pasionat, respect si admiratie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.06.17 17:05:00]
»

@zlatna:

Multumesc de lectura si aprecieri. Faine oznurile astea. Si putin, prea putin mediatizate desi relativ usor accesibile!

Sper sa vina mai multa lume sa vada minunatiile asteaciudate desprinse din alta dimensiune!

Daca ti-a placut invitatia si te tenteaza, te tin la curent cand mai ajung in zona.

Numai de bine!

Sau daca vrei date contact ghida sau alte informatii, aici sunt...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[20.06.17 17:09:48]
»

@Dan&Ema: Interesantă această parte a țării noastre, despre trovanții de la Ulmet nu știam, doar pe cei de la Costești i-am văzut.

Pozele sunt deosebite dar P16 este cea mai reușită, le întrece pe toate...

doinafil
[20.06.17 18:40:38]
»

Într-adevăr, aşa cum scrie şi "mprofeanu", poza P16 este f. f. reuşită! (eu aş face-o tablou şi l-aş atârna pe perete în casă, pentru că sunteţi frumoşi amândoi şi pentru că este un cadru insolit)...

Nu am auzit de "Babele de la Umlet" până acum, de la tine, şi nici nu le-am văzut în alte poze. Sunt f. interesante formele lor. unele chiar seamănă cu O. Z. N. -uri.

Fenomenul de deplasare a lor, nu ştiu dacă l-a desluşit cineva şi nici pe acela de "creştere" a lor.

Despre chihlimbarul de Buzău ştiam de mai mult timp. Îmi place culoarea lui, seamănă cu cea a mierii.

Felicitări pentru review! Am citit și votat cu drag!

Să aveți vacanțe frumoase!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.06.17 19:29:53]
»

@mprofeanu:

Foarte interesanti trovantii in general si acestia in mod deosebit. Peste cateva zile vizitez altii, mai mici si mai putin, dar nu divulg acum. Mai ales ca e in plan si inca nu s-a realizat.

Multumesc pentru aprecieri, pentru sugestia referitoare la P16. Ema nu e asa bucuroasa cand apar fete in poze postate pe net si includ aici si AFA.

Mie insa imi place poza si cadrul acesteia

Interesanta geneza trovantilor, legenda imi provoaca insa un zambet in coltul gurii.

Multumesc de lectura si vot si aprecieri. Numai de bibe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.06.17 19:37:24]
»

@doinafil:

Sarut mana pentru aprecieri. Aud tot mai multe voci de bine ref la p16. Cred ca e din cauza mea ca sunt fotogenic . Ema este oricum, daca faceam aceasta omisiunea cred ca mi-o luam si plateam scump in podoabe din chihlimbar. Altele!

Mie imi plac si p8si p11.

Dar intr-adevar 16 e!

Stiam cadrul acesta, vazusem imaginea in faza de documentare despre zona si abia asteptam sa il descopar in teren.

Ne-a placut mult la "babe".

Imi plac ozn-urile, asa ca alta potrivire! .

Multumim, numai de bine, sarutari si salutari dvs si sotului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil
[20.06.17 22:09:04]
»

@Dan&Ema:

Sigur, Dane, şi acelea numite de tine sunt frumoase! Dar nu numai ele, toate sunt frumoase.

Cât despre "luat-ul" (bătăiţei) de la Ema dacă nu făceai precizarea că ea este din start fotogenică, îţi dau dreptate, Ema este frumoasă, are trăsături de păpuşă. Dar, să nu se supere Ema pe mine, nici tu nu eşti mai prejos! Amândoi formaţi o pereche frumoasă.

Despre posibilele viitoare podoabe de chihlimbar pe care le-aţi putea cumpăra, eu cred că nu ar trebui să vă grăbiţi. Chihlimbarul fiind o răşină, purtându-l mai ales ca brăţară la mână, în timp se pierde luciul, prin atingere cu alte obiecte (ex. masă, birou).

Mai degrabă un colier aş recomanda. Din ultimile poze nu am înţeles prea bine pe care din obiecte l-aţi achiziţionat.

(mi s-a părut că este o brăţară, tu ai scris că un colier).

Vă pup pe amândoi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.06.17 22:15:18]
»

@doinafil:

E bratara din poza. Daca i-am spus colier, m-am dat de gol cat na pricep eu la podoabe femeiesti.

doinafil
[20.06.17 22:24:41]
»

@Dan&Ema: Este cea mai frumoasă dintre podoabele de chihlimbar pe care le-ai pozat. Eu aş purta-o pe mâna stângă pentru că este mai puţin supusă atingerii cu alte obiecte.

S-o poarte sănătoasă şi să-i aducă noroc!!!

Denisa13
[21.06.17 10:02:25]
»

Frumos povestit Dan, dar e mai faina povestea live . Cat despre vizitarea acestor locuri ramane valabil ce am vorbit, nu-ti mai dau PM.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[21.06.17 11:43:11]
»

@doinafil: Sarut mana!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[21.06.17 11:45:31]
»

@Denisa13:

Sunteti pe lista!

Alex_Macedo
[21.06.17 15:08:18]
»

@Dan&Ema:

Uite așa... trebuie sa recunosc că mai am de văzut destul de multe în țara noastră. Din păcate, nu am fost dar cel puțin am povestea ta. Așa pot lua o decizie în privința "ce anume de văzut"!

Mi-a plăcut!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[21.06.17 17:29:11]
»

@Alex_Macedo:

Ma bucur cand mai afla lumea ceva inedit de la mine cum si eu citesc despre atatea locuri nedescoperite de mine (inca).

E un schimb avantajos care se face aici pe AFA. Cel putin eu beneficiez de el din plin.

Imi amintesc ca in toamna m-am hotarit sa ma pun pe roate spre Cascada Casoca dupa ce am citit articolul lui pe AFA.

Multumesc de lecturarea articolului si vot.

Si zona asta chiar are ce prezenta. Special!

Numai de bine, Alex!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[21.06.17 21:26:49]
»

Foarte frumos review. Păstrând proporţiile, noi am străbătut doar valea Buzăului pe DN10 de la Braşov la Buzău. Superb drum cu Penteleul de 1700 m profilându-se la orizont. Din ce ai enumerat tu, am trecut numai pe la barajul de la Siriu dar şi cimitirul şi monumentul ostaşilor care au căzut în 1916-1918 şi de care ne leagă o amintire de familie. Bunicul soţului meu lt. Epure a apărat trecătoarea Siriului. Trovanţi am văzut la Costeşti, uşor accesibili la marginea şoselei iar la vulcanii noroioşi am fost acum vreo trei ani.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[21.06.17 22:27:37]
»

@Michi:

Sarut mana!

Ma bucur sa vad "condeiul Dvs" pe aici, pe AFA, din nou!

Sunt mai multe zone cu trovanti in tara, mai mari, mai mici, mai multi, mai putini, mai la sosea, mai departe de sosea.

Multumim de aprecieri si va mai asteptam in drumetiile noastre!

Numai de bine si sa ne revedem sanatosi!

Ganduri calde pentru Mama Michi si Tata Rila!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[26.06.17 15:40:02]
»

@Dan&Ema: Pentru ca a trebuit sa reconfiguram traseul concediului de anul acesta, ieri am decis ca si zona judetului Buzau va intra putin in calculele noastre de drumetie astfel incat obiectivele mentionate de tine aici au intrat in vizor.

Stiam ca anul acesta voi face concediul in tara astfel incat la TTR am luat multe materiale cu obiective ce pot fi vazute in tara noastra si am avut parte de multe surprize placute, gospodarii (ma refer si la oficialitati) incearca sa promoveze zona pe care o au in grija.

Articolul tau l-am inceput putin de-a 'ndoaselea, l-am votat, l-am trecut la favorite (pentru traseu) si apoi l-am citit si am avut o surpriza de care am sa profit

Cei interesati sa o cunoasca intr-o drumetie de neuitat pe Diana, sau cei interesati sa mergem impreuna cu aceasta ghida de exceptie, ma pot contacta pe PM

. daca nu intervine nici o schimbare fii convins ca am sa-ti dau PM.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.06.17 00:38:11]
»

@mishu:

Foloseste si rubrica "Favorite" la ceva. Si eu mai procedez uneori asemanator.

Daca ti-am deschis pofta de drumetie, e simplu, stii ce ai de facut. Asa mai laud o data creatorii AFA ca au dezvoltat optiunea "PM".

Nu vreau sa inaintez inca o perioada cand voi reveni in zona (pentru vizitarea de noi obiective), dar sigur o voi face.

E doar o chestiune de timp. Foarte probabil tot 2017!

Multumesc de lectura si vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[29.06.17 09:39:29]
»

@Dan&Ema: Un vot binemeritat pentru prezentarea unei zone naturale spectaculoase din aria județului Buzău. Aceste „babe” generează încă interpretări contradictorii și ipoteze fantastice, ajungându-se până la atribuirea de puteri tămăduitoare

Una peste alta, monumentele naturii de la Ulmet constituie o atracție turistică, oferă imagini spectaculoase și prilej de drumeție în natură.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danilili
[20.08.19 10:24:51]
»

@Dan&Ema: Buna ziua. Lunea viitoare plec in Tara Luanei pt. a vizita asezarile rupestre. Din ce am citit traseele nu sunt marcare f. bine si as vrea sa o contactez pe Diana G, ghida. Poti te rog sa-mi dai datele ei de contact?

multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Dan&Ema, danilili, doinafil, Michi, mishu, mprofeanu, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂPeriplu prin frumuseţile Buzăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11449098587036 sec
    ecranul dvs: 1 x 1