ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 3 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Frumusetile Buzaului

TIPĂREȘTE

Am incercat sa redescopar frumusetile Buzaului la inceput de primavara si sa merg prin locuri mai "salbatice " decit cele deja stiute de catre calatorii nostri.

Am inceput cu satul Magura, situat pe frumoasa vale a Buzaului. Mie mi se pare ca e mai frumoasa decit valea Prahovei (sa nu se supere Violeta)

De cum iesi din oras ai sa vezi pasuni intinse, dealuri inverzite si pomi infloriti. O incintare pentru ochi dar si pentru simtul olfactiv, deoarece iarba are niste miresme greu de descris in cuvinte. Am plecat de la hotel spre girla, printr-un desis din care cu greu am reusit sa ies. Inca nu se facusera carari asa ca am luat in par toate pinzele de paianjen si pufii maracinilor uscati. Dar nu mi-a parut rau.

Pe malul apei am gasit locuri intinse cu verdeata, unde am privit susurul apei si am pozat o multime de fluturi. Apoi am plecat spre satul Ciuta si m-am bucurat ca e locuit de oameni gospodari care si-au ingrijit atit curtile cit si partea din fata portilor. Aproape fiecare casa avea cite o bancuta unde puteai sta la umbra tufelor de liliac inflorit. Am gasit femeile satului stind la taifas pe un tapsan inverzit unde predomina mirosul de izma. Altele, mai sarace, isi carau din padure snopuri de crengi sau chiar trunchiuri de copaci.

In alta zi, la Monteoru, am vrut sa gasesc un loc cu iarba verde, pentru a lasa micutul sa zburde in voie. In afara de parcul statiunii, nu prea aveai unde sa intinzi o patura. Statiunea era plina te turisti, multe masini de teren cu numere de Bulgaria, in fata restaurantului Paducel, probabil ca participau la vreun concurs "Of Road" ca altfel nu imi explic ce era cu atitea 'harnasamente" pe ei. Am mers prin padure sperind sa gasim un luminis, insa erau atit de multi tintari incit ne-am luat cazarmamentul si ne-am indreptat spre Hales.

Aici, lume cita frunza... masini din toate zonele, corturi. Erau si citeva gratare, insa fiecare isi vedea de 'fripturicile lui". Nu era asa fum si harmalaie cum am vazut la televizor (in alte zone, desigur). In cazul in care veneai nepregatit, sau ti se terminau stocurile, am vazut ca erau citeva rulote de unde se puteau cumpara bauturi racoritoare, bere si colaci sirbesti (proaspeti, la pretul de 12 lei bucata- maninci 2 zile dintr-unul).

In zona asta se pot vizita statuile de la Tabara de sculptura, Manastirea Ciolanu si, de ce nu, de pe dinafara, spitalul de psihiatrie de la Nifon. ca loc de cazare se afla Hotelul Mc Pietrosu, am inteles ca e foarte bun, dar n-am avut ocazia sa ii testez serviciile. Se vedeau din sosea o multime de turisti in curtea mare si inverzita a hotelului, multi copii in locul de joaca amenajat cu tot felul de leagane, tobocane si "alte alea". Stiu, din auzite, ca au si piscina.

Drumurile sint perfect asfaltate si nu exista probleme pentru masini, fie ele chiar si cu garda joasa.

Alta zona foarte frumoasa, dar la multi kilometri inspre Brasov, pina in Barajul de la Siriu, veti gasi pe drumul ce duce spre Gura Teghii. Pina sa ajungeti aici, puteti poposi la Cislau (daca veniti dinspre Buzau) si sa admirati bogata herghelie sau chiar sa calariti daca va tin salele. ca loc de cazare si mincare, am zarit un Motel 2D, cu o parcare imensa si proaspat asfaltata. Dar cam goala pentru ora prinzului.

Dupa ce veti parasi DN10 si va veti indrepta spre Gura Teghii, drumul nu mai este asfaltat. Dar nu e nici chiar atit de rau. Verdele in degrade al copacilor va va face sa uitati de gropi si pietrele de pe jos, si le veti privi cu stupoare doar pe cele de pe versanti. Daca nu va pierdeti rabdarea, dupa vreo 15 km veti gasi Cascada Pruncea. O cadere spectaculoasa de apa intr-un dos de versant. Are si loc amenajat cu bancute si mese pentru drumetii infometati sau obositi (bineintele cu merindele din traista).

Pentru ca locul a fost cam aglomerat, am ales sa mergem mai sus inca multi kilometri, pina am gasit ceva iarba si o cascada mai mica numai buna pentru micutul meu de a arunca cu pietricele in apa.

Cu greu ne-am urnit spre casa, la lasarea serii.

Sper ca pozele pe care le voi atasa sa va faca sa popositi pe aceste meleaguri in drum spre mare, capitala, sau alte locuri unde veti dori sa va petreceti vacantele.


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 03.05.12 20:07:28
Validat / Publicat: 03.05.12 23:45:09

VIZUALIZĂRI: 3003 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Verde cit vezi cu ochii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.05.12 08:02:52]
»

In primul rand, hotelul de la Poiana Pinului ("Mc Pietrosu") are o tenta ceva mai "feminina", adica numele lui exact este McPietroasa. Dar asta nu e asa o mare problema.

Dilema mea este alta, ca nu prea am inteles ce ai vrut sa spui. Ne poti explica ce legatura are Gura Teghii cu cascada Pruncea?

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.05.12 13:08:37]
»

Deoarece autoarea nu a raspuns pana acum iar eu zilele viitoare cred ca nu o sa fiu acasa, drept urmare nu o sa mai pot posta acest ecou, revin pentru a lamuri asa zisa dilema. Poate sunt persoane care vor sa mearga pe meleaguri buzoiene si nu le-ar strica informatiile corecte.

Cascada Pruncea este localizata pe valea Casoca, la aproximativ 5 km de localitatea Siriu. Pentru a ajunge in acest punct din DN 10 (pe directia dinspre Brasov), dupa ce se coboara de „pe baraj” (sunt doua serpentine largi), exact la intrarea in Siriu, dupa traversarea unui mic pod, drumul national coteste la dreapta (imediat dupa curba se afla o Biserica, ce se vede inca de la coborarea de pe baraj) iar drumul forestier ce duce pe valea Casoca, la stanga. Bifurcatia este foarte usor de gasit si este marcata cu o sageata ce arata directia spre Cabana 14 Scaune.

Gura Teghii este localizata mai „peste munte”, la est de Siriu, pe valea Bascii (mai exact Basca Roziliei). Ca sa ajungeti aici, tot din DN10 dar de la Siriu cativa kilometri mai spre Buzau, va trebui sa faceti stanga, peste un pod. Locul este cunoscut sub denumirea de Podu Negru si este prevazut cu indicatoare rutiere ce va vor arata directia. Un alt punct de reper il poate constitui statia de transformare a hidrocentralei din zona, ce se poate vedea pe partea stanga.

Asadar cascada Pruncea nu are nici o legatura cu drumul spre Gura Teghii. Cam acestea au fost completarile care sper ca vor fi de folos.

ileanaxperta*
[04.05.12 18:04:14]
»

Draga mea, trebuie sa iti multumesc pt. faptul ca randurile tale mi-au starnit amintiri frumoase pe care le am din aceasta zona, cand am implinit 18 ani, fiind in tabara de la Poiana Pinului. Atunci am reusit sa vad aceste locuri buzoiene deosebit de frumoase, sa ma plimb si sa vizitez Manastirea Ciolanu, situata intr-un peisaj de poveste autentic romaneasca; tot atunci am vazut si Tabara de Sculptura de la Magura ca si o excursie la Sarata Monteoru.

Toate acestea ca si alte locuri din Buzau, sunt, intr-adevar, precum ai scris si tu in titlu, frumusetile Buzaului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.05.12 18:21:10]
»

@urjan claudiu

Multumesc pentru precizarile facute in ecourile anterioare.

Prima, cu numele hotelului, care ar fi Mc Pietroasa. M-am gindit ca daca hotelul central din orasul Buzau se cheama Pietrosu, acest pui al lui va fi denumit la fel. Probabil ca daca m-as fi cazat acolo as fi stiut cu siguranta denumirea corecta.

A doua precizare referitoare la drumul catre Gura Teghii, cred ca este la fel de corecta asa cum ai scris-o tu, deoarece am fost indusa in eroare de catre un coleg AFA care postase niste poze din acele locuri, poze in care se afla si o punte intilnita de mine imediat ce am cotit din DN10 spre cascada. E prima punte pe stinga. Si am crezut ca drumul ala duce spre Gura Teghii, mai ales ca, aruncind un ochi pe harta, imediat de la Nehoiu spre Siriu se face in dreapta, cum vii de la Buzau. Am confundat drumurile si imi cer scuze pentru eroarea facuta.

P. S. Ziua mai si lucrez, de aceea nu am putut sa imi cer scuze in timp util.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.05.12 18:25:38]
»

@ileanaxperta:

N-ai vrea sa mai ai odata 18 ani? si sa le mai vizitezi, sa vezi cit de frumoase sint, inca?

vlado2
[04.05.12 22:05:54]
»

@adri-nico: cred ca din obisnuinta ai dat numele de "Pietrosu" P:

Floryn81
[04.05.12 23:03:16]
»

adri-nico, as dori sa ma ajuti cu o informație, daca, bineinteles, ai date despre acest lucru. Ai scris în acest review ca de la Sarata Monteoru ai plecat catre Hales. Ai urmat drumul care traverseaza statiunea Sarata Monteoru (DJ 203 G) si ai traversat zona impadurita, iesind direct la Tisau? Ma intereseaza starea acestui drum care leaga Monteoru direct de Tisau (daca este asfaltat recent sau daca este macar practicabil pentru masinile mici).

Multumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[05.05.12 00:52:01]
»

@Crazy_Mouse:

Doamne, daca le-as avea cu geografia, tare te-as mai putea ajuta. Dar am sa iti dau citeva indicii din care poti sa treagi singura concluzia:

Cind am plecat din Buzau spre Monteoru am ales drumul spre Ploiesti si la Popasul Merei am facut dreapta. Cind am plecat de la Monteoru spre Hales, n-am mai ajuns inapoi la Merei, ci undeva am facut stinga si am trecut si prin localitatea Zoresti, unde i-am multumit in gind lui @urjanclaudiu pentru vin (mai am jumate).

Drumul este bun, nu imi amintesc sa fi fost stricat. Bineinteles, mai erau zone neasfaltate, dar in afara de putin praf, nu am avut alte probleme. Sigur este drumul bun si pentru masinile mici. (faza e ca nu tin minte sa fi traversat vreo zona impadurita pina sa ajung la Hales. Dimpotriva, era una cultivata cu vita de vie.

Daca pot sa te mai ajut cu ceva, te rog sa indraznesti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Floryn81, ileanaxperta*, vlado2
Alte impresii din această RUBRICĂPeriplu prin frumuseţile Buzăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068948984146118 sec
    ecranul dvs: 1 x 1